Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1513

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • vlad4 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 23 Maj 2015
  • Poruke: 436

@ Webb i bufanje

реч је о дроновима које у русији највише ради "Lobaev-Arms". они су поред снајперских пушака прешли и на FPV дроњке, потражња фронта је огромна и руси наравно схватају потенцијал ових дронова. упоређују их са 152мм гранатом, али као прецизније средство, мада ми то не пије воду, ипак има прецизност и треба ти пар минута да га употребиш. стрпаш 20-30 комада у комби и једног-два оператера. никакве логистичке препреке немаш, а то све ђутуре са тамићем те кошта 15000 евра. то је нека логика руса.

ево војне пријомке:

https://rutube.ru/video/f24df1432ec824f4b11a55e191bf9dc8/
од 35 минута имате о дроновима, а и једна наша војна телевизија ће ускоро емитовати ову епизоду.
такође имате и епизоду "ДРОНОВИ" где такође причају о свим типовима дроњака па чак и о цивилним.

нема нам једног члана који је био велики стручњак за орлане, он би то све објаснио. фалиш краљу.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1518

Оружане снаге Русије наносе ударе на циљеве Оружаних снага Украјине у Одеси, у граду активно ради ПВО. Према локалним извештајима, у двориштима су постављена противваздушна артиљерија и ПВО системи.

Једна од противваздушних ракета погодила је кућу у Улици генерала Бочарова са јужне стране. Украјински медији доследно криве Оружане снаге РФ, али извештаји са терена говоре сами за себе.

Координате: 46.581637, 30.808304

Осим тога, један од видео снимака показује лансирање противваздушне ракете, која потом готово одмах пада на земљу.
https://t.me/rybar/48318

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8869
  • Gde živiš: pecina stroga

Jos jedna prodje noc. Nema od ovoga ukrajinskog poduhvata izgleda nista.

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11663
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

На Херсону су ударали 2 и кусур месеца, до душе не са оваквом упорношћу, алу су били истрајни. Надамо се само да неће одустати прерано и да ће и овде ићи до краја бар јунс на овај начин...и да ће коначно ударити са свиме што имају, па да узгубе сву технику добивену са запада ...па онда нек малко мирује фронт, па онд ајано наново кад им Ф16 стигне, да му руси скрешу крила...

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8869
  • Gde živiš: pecina stroga

Na Hersonu su udarali dva i kusur mjeseca, al na Hersonu su imali pomake skoro od pocetka.

Ovdje ne mogu da mrdnu.

online
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1795

Još je rano za davanje nekih konktretnih zaključaka. Ali neke stvari se polako naziru.

U prošlogodišnjoj ofanzivi sa one strane Dnjepra, Ukri su prvih 2-3 dana ostvarili neke uspehe na mostobranu kod Davidovog broda i na severnom delu kod Visokopolja i malo južnije. To im je dalo mogučnost da nastave sa pritiskom na tim delovima i pokrenu Rusku rezervu. Bar deo ako ne i svu. Posebno na delu kod mostobrana i Visokoplja. To je na kraju rezultiralo probojem kod Zolote balke, jer je rezerva bila skoncentrisana na gore navedene reone. Ako se sećate, tad su Rusi sa pravca proboja, izjavljivali da su se tenkovi kasno pojavili da zatvore proboj. Naravno jer je rezerva bila razvučena.

Kako se situacija do sad razvija, Ukri nisu uspeli ostvariti svoj cilj u početnoj fazi ofanzive. Manjim snagama probiti prve linije i izbiti na 2 ili 3 liniju. Pošto to nisu ostvarili, Ukri sad u borbu ubacuju snage koje su bile namenjene za ubacivanje posle proboja prve linije i pritiska na 2 ili 3 Rusku liniju. Odnosno te snage se sad troše u pokušajima da probiju prve linije.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2709

Ovdje izgleda, prvo pokušali da napipaju gdje je mekano. Sada gledaju koliko jako moraju da udare kako bi omekšali odbranu. Mogli su dati Rusima još koji mjesec vremena da se spreme. Ali opet, ako je istina:
GP
Citat:Наш извор у ОП-у је рекао да је Залужни одбио да покрене контраофанзиву без Ф-16 и ракета дугог домета, али је Канцеларија председника одлучила да не чека одлуку врховног команданта и одржала понуду, која је идентификовала три главна команданта:
Александар Сирски – командант Копнене војске Оружаних снага Украјине, командант оперативно-стратешке групације трупа „Хортица“.

Олександр Комаренко – начелник Оперативне управе Штаба Команде Копнене војске Оружаних снага Украјине.

Александар Тарнавски - командант оперативно-стратешке групације трупа "Таврија".

Контраофанзивом командује Сирски, који је изгубио Бахмут пре месец дана и 4 недеље заузима Клешчејевку.

Arrow https://t.me/rezident_ua/18199

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3134
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Као и увјек, свећше се све на игру бројки. За сада видимо укро губитке, али шта је са одбраном? Јуче сам на беспућима телеграма (и то проруских канала)нашао Путинов цитат да су губици 3:1, ту његову изјаву нигдје више нисам успио пронаћи. Али то ме копка од почетка, видимо да се линија држи добро али тај увид у губитке би нам могао рећи колико је стање одрживо на дуге стазе, за сада нема неких информација да су руси ангажовали већу резерву да крпе рупе.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2709

Ovo je izgleda ona lokacija, iz prvog lica, gdje su se okupili na livadi Bradley, Leopard...
Arrow https://t.me/sashakots/40294

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3537

https://twitter.com/Trollstoy88/status/1667438785108254720

GP":Izvješća: napad na Orekhov je odbijen, nedovršeni su pobjegli, došlo je do uništenja strane opreme.

AFU je pozivao na evakuaciju, u presretnutim komunikacijama vikali su kako je sve loše, vozila za evakuaciju nisu mogla ići gore, uništena su protutenkovskim sustavima."

Čeka se novi video materijal, koji če stiči tekom dana. Ne može se uzporediti situacija sada sa Harkovom, Izjumom, Hersonom. Kad je situaciju preuzeo Surovikin, tek tada su počele su se graditi fortifikacije, odbrambene linije. Po nekoj logici, nacrtu.

Dobro je, da su juče došli lijepi snimci o sprženi Nato tehnici. Sada ruje lijepo vide, da Nato oklop nije superioran, da fino gori i dimi. To če svakako uticat na moral na obje strane, i daljni tok borbe.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 974 korisnika na forumu :: 27 registrovanih, 6 sakrivenih i 941 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: branko7, Denaya, DPera, Excalibur13, Georgius, Jeremiah, kybonacci, maiden6657, mercedesamg, milenko crazy north, milos.cbr, mustangkg, Oscar, Panter, Parker, pein, rajkoplje, ruma, sevenino, sombrero, suton, vathra, VJ, wizzardone, zziko, šumar bk2, 125