Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1564

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 20 Maj 2023
  • Poruke: 37

The goals of the special operation are changing in accordance with the current situation, but in general they remain the same, Putin said at a meeting with military commanders

Kaze Putin da se ciljevi SVO mijenjaju s obzirom na trenutnu stanje, ali generalno ostaju isti. U razgovoru sa vojnim komandantima.

Sto li to sad znaci. Nesto se događa sto ocito mijenja stvari.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1518

[ Album ]
Непријатељ је приказао јуриш на Макаровку на ивици Времевског

Током офанзиве на правцу Јужно-Доњецк, милитанти Оружаних снага Украјине на опреми НАТО-а ушли су у северну периферију села Макаровка.
На снимку се види тренутак када су РПГ војници који су се настанили у кући ударили по оклопном аутомобилу.
Борбе за насеље трају већ 3 дана. Оно се налази на узвишењу и стога је веома важно.
У целом видео снимку из интервјуа, Оружане снаге Украјине се жале да им се након уласка у насеље наносе масовни ваздушни удари, артиљеријом и солнцепеком.
Снимак је снимљен не сада, већ приликом првог уласка непријатеља у село, након чега су наши покренули серију моћних контранапада, повратили значајан део Макаровке од непријатеља и наставили да нокаутирају Оружане снаге Украјине.
Насеље је у сивој зони. Борбе се овде настављају.
https://t.me/SrbijaRusija/25589

Геноцид над Бредлијевима се наставља

Руски тенкисти уништили су у 00:23 амерички БМП М2А2 „Брадли“ у правцу Запорожја са удаљености од 1.385 метара!

— Гори! - Руски тенк је у борби уништио борбено возило пешадије Бредли, одбивши напад на Запорошком фронту.

Борбено возило ВСУ је ноћу погођено прецизним поготком пројектила.

ВСУ се надала модерној ноћној оптици америчких борбених возила, али је погођена уз помоћ руског термовизијског нишана.
https://t.me/SrbijaRusija/25584

Beric video
https://www.youtube.com/watch?v=n3eSAKH9NrI

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4831

Zanimljiv ševron na kačketu (pejsažni dizajner).

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

anta

Пошто је офф ја ћу само кратко. Амерички систем јесте двопартиски. Убеђеност појединих колега да се политика САД не може мењати је наивна. Заборављате да је различита визија двају политичких елита о будућности САД довела до грађанског рата у САД.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

pein ::Slonče tonče evo slike da se još malo nerviraš imali su AK 74 i RPG 7

pa to je već skoro cijelo stoljeće novije.

kad sam ja došao u vojsku, sredinom osamdesetih, onda su nam đžombe, a u mom slučaju to su bili "aprilci", jedan desetar iz Prokuplja i jedan iz Kosovske Mitrovice, te jedan razvodnik iz Gostivara ispričali priče da sva ta oprema koju smo zadužili je samo za obuku i tu malo za "po kasarni", a da u slučaju nedajbože rata bi zadužili ganc novu i moderniju opremu, od pušaka do radijskih uređaja.

Sjećam se da sam se pitao kako ćemo znati koristiti tu novu i modernu opremu koju će nam samo uvaliti u slučaju rata, a koju prije nismo ni vidjeli. Oni su rekli samo ti budi bez brige.
Još su nam pričali o ratnim brodovima koji rade krugove oko glisera u punoj brzini, o brdu iz kojeg izlijeću avioni (ispalo je da u tome ima istine) i još svašta.

Tako sam ja to što smo imali gledao kao nešto bez veze, maltene starudiju, a zadužio sam novu novcatu M70AB, valjda među prvim generacijama koje su ušle u naoružanje.
M48 sam vidio samo u srednjoj školi, bila je strah i trepet djevojčica koje su morale pucati iz njih, a bilo je glasina da ako je dobro ne stegneš može ti izbiti zube, ili bar napraviti opaku masnicu na ramenu. Mislio sam da to više ni u Africi niko neće.
kako to sad sve izgleda bizarno, kad skoro 40 godina kasnije ruska vojska na kritičnom pravcu koristi još pola stoljeća starije oružje.

offline
  • yrraf  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 2572
  • Gde živiš: Loznica Srbija

Meni deluje da jedini scenario u kojem bi Rusi naterali Ukre na kapitulaciju a da ne ulete Ameri je da prvo dobrano slome ofanzivni potencijal Ukrajine i da onda udare iz Belorusije sa severa i paralelno se desantiraju na ono prazno parče zemlje južno od Odese i da teraju prema Pridnjestrovlju da što brže odseku Ukrajinu od zapada. To sve zvuči kao SF film trenutno, ali samo tako bi eliminisali opasnost da se neko pojavi. Bilo ko sem Amera ko bi ušao, ja sam ubeđen bi popasao debelu šamarčinu. Apsolutno nikakva konvencija ga ne štiti, ulazi direktno u rat. Bez odluke UN ne postoji mirovna misija. Nekakva "nuklearna" odmazda Amera zbog polupanih poljskih "mirotvoraca" nema veze sa mozgom, ćutali bi samo tako. Takvu eskalaciju mogu napraviti samo Ameri direktno i niko drugi i onda bi dobili neki sirijski scenario, podeljena država. Za ukrajinski narod je verovatno manje zlo da ih pregaze Rusi nego to.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1226

Razlika između Republikanaca i Demokrata je u tome što prvi više mrze Kineze, a drugi više mrze Ruse.
Putin kaže da su Ukri izgubili 160, a Rusi 54 tenka.
Verujući da je došlo i do inflacije i do deflacije uništenih tenkova za obe strane dosta veliki broj sa ruske strane.
Možda su ih ipak u dubini pogađali sa himarsima i krstarećim raketama u skladištima na gomili.

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4831

Dnjepar izbacuje tragove vremena...

offline
  • Pridružio: 27 Maj 2023
  • Poruke: 295

Dakle, u slučaju propasti ukrajinske kontraofanzive EU/NATO/UN će ući u Ukrajinu da uspostavi liniju razgraničenja?!

To jedino ima smisla ako je ideja te linije da spreče Ukrajince da se samoubijaju u ovim pokušajima napada na Rusiju, po principu sestro drži me, sestro pašću ti.

Rusiju nema ko i šta da razgraničava dok god se brane i dok god uništavaju OSU iz pozicije odbrane, posebno dok god Rusija ne pokazuje bilo kakve veće ofanzivne pretenzije u daljem toku sukoba.

Zapad može samo da vrti ove cikluse obnavljanja i obučavanja Ukrajinaca za nove talase, pa dok ima njih ili dok ima dokonosti.

I što se tiče Zapada, njima ne treba pobeda niti će priznati poraz, njima će biti dovoljna samo izlazna propagandna strategija, a to će biti nešto iz kategorije da su oni svakako pobedili jer je kolektivni zapad postao nikad jači i nikad ujedinjeni, te će nikad posvećenije raditi na stvaranju kolektivne bezbednosti koja će osigurati da se nijednoj zemlji ne desi što i Ukrajini.
I kad se sukob završi, NATO ima još više da prožima sve države članice i još više da muze BDP svake od njih pojedinačno...

A što se tiče Ukrajine, ona će na kraju dobiti neki garant uz saglasnost Rusije, dobiće neki put iluzije ka EU i NATO koji će u nekoj formi biti storniran taman toliko da od Ukrajine ostane jedan projekat koji će više truliti iznutra zbog vlastite demografske, ekonomske i političke poroznosti nego što će ikako sa sobom nositi neku perspektivu na temelju sadašnjeg poretka prikačenog na aparate za pumpanje adrenalina.

offline
  • Pridružio: 20 Maj 2023
  • Poruke: 37

Evo kaze Putin da se bude radila tampon zona u unutar Ukrajine.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1077 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 3 sakrivenih i 1019 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, 357magnum, Ageofloneliness, Andrija357, Bane san, bobomicek, Bobrock1, ceman, cenejac111, comi_pfc, Denaya, DonRumataEstorski, dragan_mig31, draganca, dragoljub11987, Duh sa sekirom, dule10savic, GORDI, ikan, ivan1973, JOntra, kikisp, kolle.the.kid, kuntalo, kybonacci, laki_bb, M1los, mackenzie, Marko Marković, Metanoja, milenko crazy north, Milos ZA, milos97, MistaNo, moldway, orjen, pein, predragc, Sale.S, ser.hill, sevenino, Srky Boy, Srle993, Stija zmija, strelac07, suton, theNedjeljko, uruk, voja64, wolf431, Zmaj Ognjeni Vuk, zziko, Žrnov, šumar bk2, Čivi