Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1569

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Ја верујем да су Руси изгубили 54 тенка. А да је 520 уништених украјинских тенкова процена МО. Путин не гледа у куглу он добије извештаје и разговара са људима. Делује да је озбиљан човек и способан државник. Дакле Путин може сигурно да зна колико је тенкова изгубила Русија. А МО може да да претпоставку губитака украјинске војске на основу више параметара.
Мада ми се чини да сам прочитао да је рекао да је однос губитака у техници 3:1. А у људству 10:1.
Са обзиром да је Путин изјавио да су ушли у рат са мањком дронова, прецизне муниције и квалитетних средстава комуникације ја очекујем да раде пуном паром да све то надоместе. То је јако лоше по украјинску страну.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2702
  • Gde živiš: Beograd

chichabg ::Dakle, Putinu verujemo samo do pola. Kad je rekao da su Rusi izgubili 54 tenkova, to je istina, a da je Ukrajincima uništeno 520 oklonih vozila to je laž. Malo mi to čudno, ili nekom veruješ ili neveruješ, ali da mu veruješ do pola....

Једноставно, свакој страни више верујеш за њене губитке него губитке друге стране. Ако једна страна каже ''изгубили смо толико и толико'', то барем можеш да узмеш као неки оријентир, барем као неки минимум губитака које су спремни да признају.

А то што кажу о другој страни нема никакву вредност, апсолутно никакву. Годину и четири месеца рата и милион Конашенковљевих обраћања као и украјинских лупетања, а још нисте ово научили Laughing

Citat:Делује да је озбиљан човек и способан државник
Бога ми последњих годину дана делује да је озбиљан државник колико и Аладин Саше Барона Коена Laughing Laughing Laughing

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 758

Denaya ::Dokle ide propaganda. Da li može neko da mi pomogne i nadje neko oštećenje na vozilu koje je "preživelo" 3 (i slovima tri) PT mine.

https://twitter.com/trakiUA/status/1668583824509353984?s=19

Mada mi google Ukrajinca "3 тмки поки зупинилась" prevodi 3 sata se zaustavio..😁


Для розуміння різниці советської техніки і західної:
- Ця машина витримала 3 тмки поки зупинилась. Особовий склад контужений, але весь живий.

За разумевање разлике између совјетске технике и западне:
- Ова машина је издржала 3 пт мине док се није зауставила. Персонал је контузован, али су сви живи.


Google переклад нічого доброго не робить. Мозок підключати треба.
Пропаганда, када се одвоји од реалности, постаје само компромат за оног ко је такву лансира.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5907

Skakac7 ::. Делује да је озбиљан човек и способан државник.
Са обзиром да је Путин изјавио да су ушли у рат са мањком дронова, прецизне муниције и квалитетних средстава комуникације ја очекујем да раде пуном паром да све то надоместе. То је јако лоше по украјинску страну.


Ne pretjerano ozbiljan i sposoban.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3538

https://twitter.com/FahrettinAltay_/status/1668648732445769729

GP":Veliki čečenski odred šalje se na granicu Belgoroda. Putinova izjava je da će pokrenuti novu operaciju koridora. Prigožin je, s druge strane, izjavio da smo spremni ući u Harkov kako bismo zaštitili Belgorod.

Kao što sam rekao prošli tjedan, Rusi mogu ponovno ući u Harkov."

Treba uzet i Odesu. Kako sam več napomenu, šalju se i velika pojačanja u Donbas i Zaporožje.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2702
  • Gde živiš: Beograd

Кад кажу Харков мисле на област, а не на град.

Ако Руси имају вишак трупа, свакако би било добро отворити нови фронт ту, на украјинској територији, из више разлога. Можда брзим упадом доћи до Купјанска и даљим продором натерати Украјинце да напусте ону страну Оскоља. Успоставити природнију линију фронта, а уз то одвлачити украјинске ресурсе са југа као и са граница Белгородске области.

Мада велико је питање да ли Руси имају уопште капацитета за тако нешто. Жестоко брине то што је Белгородска област била готово небрањена при првобитним упадима Украјинаца, и ево сад трче Чечени да је бране. А то је најврелији део границе ван самог фронта. Што указује на то да Руси имају врло мало снага на потезу Белорусија-Белогород, што опет даље указује да је већ већина онога што имају директно или индиректно упослена за операције на постојећем фронту.

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3757

Srle993 ::
Nista od Kijeva najverovatnije:

Ништа ново. Руси од 22.2.2022. говоре да ће Украјина опстати као држава али са смањеном територијом. Циљ је ослободити оно што је руско и осигурати да оно што од ње остане не буде НАТО Војна граница. Дакле циљеви остају исти. Само се средства мењају.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33933

Fleš ne verujem da imaju višak trupa nego bi jednostavno mogli da urade ono što su ukri pokušali sa RDK samo bi rusi mogli zaći više u Harkovsku oblast i vezati podosta snaga OSU opet sve zavisi koliko ih uđe i ako uđu.

Što se dronova tiče tu bih reko da VVP misli na one veće borbene imali su oni brdo malijh zala i orlana.

offline
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 15145

Flash,
Citat: Жестоко брине то што је Белгородска област била готово небрањена при првобитним упадима Украјинаца, и ево сад трче Чечени да је бране. А то је најврелији део границе ван самог фронта. Што указује на то да Руси имају врло мало снага на потезу Белорусија-Белогород, што опет даље указује да је већ већина онога што имају директно или индиректно упослена за операције на постојећем фронту.
Флеш, како успеваш све да омашиш?

Жестоко брине оног који се не разуме како се брани линија.
Концепт да се брани свако место јаким снагама доводи до тога да или имаш превише јединица где ти не требају, или премало да би ишта бранио.

Украјински напади на том правцу су били са намером да развуку Русе и ослабе их на правцу своје офанзиве. У томе нису успели јер је офанзива већ почела
Из тога се јасно види да намера Руса није да бране границу, јер су украјинске демонстрације готове. Могуће је да ће покренути своја дејства ускоро. Да ли ће бити мањег обима, да они развуку другу страну, или имају у плану нешто јаче остаје да видимо. Што ћемо сигурно сачекати док се Украјинци не истроше.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

chichabg ::Dakle, Putinu verujemo samo do pola. Kad je rekao da su Rusi izgubili 54 tenkova, to je istina, a da je Ukrajincima uništeno 520 oklonih vozila to je laž. Malo mi to čudno, ili nekom veruješ ili neveruješ, ali da mu veruješ do pola....
ma vjeruješ mu sve, nego postoje faktor A i faktor B.
ono što kaže za svoje gubitke množiš sa faktorom A a ono što kaže za tuđe dijeliš sa faktorom B.

Faktori se određuju empirijski, a kao početnu vrijednost, dok se malo ne upoznaš s tematikom, uzimaš A=B=2.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1061 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 3 sakrivenih i 1006 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, amaterSRB, Andrija357, Bane san, bobomicek, cavatina, ceman, cenejac111, dekan.m, Denaya, Djokkinen, DonRumataEstorski, draganca, dragoljub11987, dule10savic, Georgius, GORDI, ikan, ivan1973, JOntra, kolle.the.kid, kuntalo, kybonacci, laki_bb, ljuba, M1los, mackenzie, Marko Marković, Metanoja, milenko crazy north, milos97, MistaNo, mnn2, moldway, nenad81, Niko Bitan, operniki, pein, Prašinar, predragc, Sale.S, ser.hill, Srky Boy, Srle993, Stija zmija, suton, theNedjeljko, uruk, wolf431, Zmaj Ognjeni Vuk, šumar bk2, Čivi