Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1603

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1413

Duži video napada ukra kod Makarovke, pa tko želi analizirati i geolocirati..

https://t.me/RVvoenkor/47377
Citat:OBTF "Kaskad" burns enemy equipment near Makarovka

▪️The offensive of the Armed Forces of Ukraine in the Veliko-Novoselovsky direction, now frozen in the Makarovka area, cost the Armed Forces of Ukraine dearly, reminds S. Pegov.
▪️Artillery of the OBTF "Kaskad" has thinned out the fleet of Ukrainian armored vehicles well.
▪️In the new video, the copter captured the process of destroying enemy tanks and infantry fighting vehicles that dared to test the accuracy of our gunners.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 27 Mar 2022
  • Poruke: 47

Хитлеров генерал (не могу се стити имена) је просипао мудрост после боја и видео узрок пропасти на источном фронту у беспотребној дивљачкој окрутности немачких трупа по Украјини. Они су их скоро све видели као Русе и тако суровошћу отерали од себе, а уједно створили брдо носиоца медаља отаџбинског рата. Одступили су од свог западног стратешког плана да се од источних народа на малим разликама прави што више нових народа. Били су самоуверени и сматрали су да нема потребе да се бакћу, да губе живце и време, са за њиховог гледишта, истом жгадијом. Журило им се и грешку платили. Додуше пре преблаго.

Американци желе исто, али уче из туђих погрешки.

Амерички стратези су давно писали да је Русија без Укрјине регионална сила, а следствено томе са Украјиним светски играч.

Надаље, са Украјином је и на унутрашњем плану стабилнија, јер се повећава удео хришћанског словенског живља.

Дакле одвајањем Украјине, Русија је трајно уоквирена. Међутим тиме се уоквирује и завршава процес формирања новог народа. Историјски нових Украјинаца, који ће по дифолту са омразом гледати на бившу матицу. Зато се и пре СВО могло видети њихово сладострасно радовање рововском рату који су предвидели. Црпи се Русија, излазе на видело све руске слабости оперативе и доктрине (које су се и показале), гину Словени што им је приде задовољство. Рус добио најтежег противника, себе. Америчка војна индустрија новог посла. На све то и могућност распада руског политичког система. Тада сва блага на изволте. А остатак света поново на колена.

Све им је ишло како су предвидели, сем Руске економије. Издржала је. И за сада издржава. Нисам војник, већ обични чата, економиста (мада са уважавањем читам овај форум) и сматрам да ће се на питању економије овај рат и решавати. Руско друштво трпи од рата и санкција, а ни оно није више оно старо трпељиво, подоста се и код њих уселио конформизам. Због тога и важности опстајања економије, постоји тај хронични недостатак људи на фронту. Да их је и у старту било довољно да попуњавају клинове као плима, верујем да би већ тада све било решено. Не би било толико џавелина иза тараба. И сада кубуре са људством. Балансирају колико могу из опречних захтева. Добро и стоје кад се узме шта су били деведесетих и у каквом недовршеном систему се опорављају задње две деценије. А воде рат за све нас. Истински за свеколико човечанство. Против лажи, лицимерја, родитеља 1 и родитеља 2, изопаћености разних врста, бескрајне похлепе и жеље за бескрајном моћи. Против оних који негирају и Човека и Господа.

Нажалост победа је још далеко. Сад је борба за глобални реми. Много је тамо богатства акумулирано, опреме, технике и још важније технолошких и оперативних знања. Непобитно је да им систем има грешку и да рачун за то стиже, али и поред убзаног темпа данашњих дешавања за њихов слом се мора чекати још коју деценију. Тога су и они свесни, а они су предузимљиви, што су и доказали. Шта ће предузети не могу наслутити. Помало зебим од опште деструкције, кад виде да им ништа друго не помаже. А ништа им не може помоћи, јер све могу пробати и предузети, али неће прекинути своје ниподаштавање свима нам датог Божијег устројства. А ту им је спас, али тада више не би били оно што су данас. Живимо у занимљивим временима.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 495

Evo i Zelenski u intervjuu za NBC kaže da se Ukri "suočavaju s čvrstim otporom" Ruskih snaga i kaže da je to zato jer Moskva na ovu ofanzivu tj. na njen gubitak, gleda kao na gubitak rata pa su zato tako čvrsti. A kako ide ofanziva: "u principu pozitivno, ali je vrlo teško" i onda naravno još malo moljakanja za F-16 i kako će oni onda pomoći da se izjednače snage u zraku.

https://www.rt.com/russia/578124-zelensky-tough-re.....ve-russia/

Što se F-16 tiče, ne znam što ostali forumaši misle, ali mene to nekako najmanje brine, mislim za njih će se znati gdje su pa će se moći ti aerodromi i gađati. Sada Rusi rijetko tuku aerodrome jer im 29-ke, 27-ce i poneki Su-24 sa Storm Shadow nisu tolika prijetnja, međutim ako dođu F-16 onda će se znati gdje su i to će se moći gađati. Ne kažem da će biti lako, ali puno lakše u odnosu na HIMARS kojeg ne možeš uhvatiti niti za glavu nit za rep.
I one fore da će F-16 polijetati s autoputeva, to u nekoj drugoj priči možda, ni 29-ke za koje imaju svu opremu nije lako nadopuniti i pripremiti za korištenje s autoputa, a kamoli F-16 gdje će svega biti na kapaljku (posebno obučenog osoblja). Više me frka ovih potencijalnih Merkava ili nekih raketnih sistema nego F-16.

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3757

flash12 ::

Ма већ 9 година Laughing Овде још од 2014, до последњег дана пред рат, владало опште убеђење да је Украјина дубоко трула држава која ће се пре или касније урушити сама од себе. И да ако Руси упадну, да ће просто да се сруши к'о нека кула од карата. Сећате се поспрдних назива овде - Укруина, Украдина, итд.

Морам да признам да сам и ја донекле прихватао такав наратив, шта ћеш, сад схватамо неке ствари много боље него тада.

Све те тврдње су потпуно тачне. Држава која за 10 година изгуби скоро половину популације јесте трула. Како год да се ово заврши Украјина је готова.

offline
  • Pridružio: 02 Apr 2011
  • Poruke: 112

F16. Je dobrodoso prvrestveno ko platforma za upotrebu drugog oruzja ,nekve zracne bitke mozemo zaboravit isto kako sad rusi polako sve vise koriste svoje avione za nosenje ubojnih Sredstva bez da ulaze u zonu dejjstva ukrajinske pvo .
Oni mogu postat samo produzena ruka pa da se vidi koja je dulja

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5907

bufanje ::🇸🇾 Grupa dobrovoljaca iz Sirije uočena je u redovima 98. vazdušno-desantne divizije.
https://t.me/vorposte/41912



Neki iz Iraka je valjda poginuo u Bahmutu. Sjećam se neke vijesti sa početka, da su dobrovoljci iz Sirije spremni da dođu.
Zapadni mediji su u više navrata pisali o spremnosti Kima da šalje "dobrovoljce", mada su to mediji i njihove imaginacije (za sad).

offline
  • Pridružio: 27 Apr 2022
  • Poruke: 69

граничи, на равном терену, у конвенционалном рату. Не само преживела, преживела уз објективно мале територијалне губитке. А успут успела да у најбољем (за Русе) случају преполови оклопне снаге противника
......
Mislim da niko nikoga na tako velikom frontu nije nekoga napao sa manje snaga. .... treba ipak pricekati postratovsku analizu..

offline
  • Dicus  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2008
  • Poruke: 3039
  • Gde živiš: Beogard

uruk ::F16. Je dobrodoso prvrestveno ko platforma za upotrebu drugog oruzja ,nekve zracne bitke mozemo zaboravit isto kako sad rusi polako sve vise koriste svoje avione za nosenje ubojnih Sredstva bez da ulaze u zonu dejjstva ukrajinske pvo .
Oni mogu postat samo produzena ruka pa da se vidi koja je dulja


Evo ja sam spreman da se kladim da će prvenstvena uloga F-16 biti čisto lovačka, tj. pokušaće da ostvare kontrolu svog VP.

offline
  • Cigi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Jan 2011
  • Poruke: 2866
  • Gde živiš: Novo mesto

Bobrock1 ::https://twitter.com/FahrettinAltay_

GP":Ukrajina moja vlastita predviđanja

Dolaze novi tenkovi, avijoni...avtor nije napomenuo, ali dolaze i BPL vjerovatno u večem broju. Za oko 4 sedmice. Tako da če to biti problem, odnosno več su ukro BPL u poslednjih nekoliko dana postale problem. Koji če biti samo još veči, ako se nešto ne poduzme.

Da.
Eskalacija je potrebna, jer sa ovim ratom u takvom stanju kao je sada Biden ima probleme 2024 godine u vreme izbora.
Rusi imaju više vremena kao Zapad.

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4831

Intrernet je prepun obmana, laži i muljanja, ali ako ova mapica ima bilo kakve veze sa stvarnošću autor ovog uradka bolje da izvrši sepuku.



Dakle ako je ovo istinito ofanziva je trebala početi 06.06. sa izbijanjem na morsku obalu osmog dana ofanzive i postizanjem ključnih ciljeva desetog dana ofanzive tj. danas. Ponovo se ograđujem, ako je ovo istinito onda neko ima ozbiljnu kašu u glavi umesto mozga.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1032 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 3 sakrivenih i 992 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: avijacija, Bobrock1, Boris90, Darko8, Denaya, Dimitrije Paunovic, DonRumataEstorski, Draganeli, dragoljub11987, Dzoni90, gomago, HogarStrashni, ILGromovnik, Insan, Ivica1102, Još malo pa deda, jukeboxer, Krvava Devetka, kuntalo, Lazarus, mačković, Metanoja, mgolub, milimoj, miodrag, mocnijogurt, mustangkg, nebkv, Panter, Parker, S2M, Sass Drake, theNedjeljko, vargas, ZetaMan, zlaya011, šumar bk2