Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1673

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

bufanje ::+ ispovjest vojnika

Druzee ovo bilo na forumu jos prosle godine.

NYT je objavio sada, a u samom videu u naslovu piše da je snimano april 2023. Sad jbg. ja ne znam ko griješi.


Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

processor

Ја бих рекао да ми сада као посматрачи имамо прилике да посматрамо рат на начин на који нико пре нас није могао то да чини. Не мислим на актере него на посматраче. На основу тог посматрања ти закључујеш да код Руса има доста осцилација. Али можда је то случај у сваком рату код сваке војске од вајкада?
Све то скупа чини рат.
Има пуно Јутуб емисија где се разговара са разним ветеранима још од другог светског рата, Кореје, Вијетнама до савременог доба. У тим живим интервјуима , у тим причама актера можете видети рат другим очима.
На основу тога ја закључујем да су те појаве које ти називаш "осцилацијама" заправо уобичајне у рату.

offline
  • Frunze 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2545

Srle993 ::
Prigozin nije trol, u ovako ozbiljnoj situaciji ne sme biti trolova.


Штета за њега што није трол. Јер ако није трол, онда није ни претерано интелигентан.

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Citat:"У Украјини је 2014. био војни удар, Русе су почели тлачити, отишли ​​су у Донбас. Бранили смо Донбас, требало је ићи на границе ЛНР и ДНР, али то није урађено.

„Од 2014. до 2022. Донбас су посекли људи из Председничке администрације, специјалних служби и привукли олигархе, попут Курченка.

„24. фебруара није било ништа необично. Министарство одбране покушава да обмане председника, јавност и каже да је дошло до сумануте агресије Украјине и да ће нас (овде је ваљда мисло на Русију) напасти заједно са целим НАТО блоком. Специјална операција је покренута из сасвим других разлога.

„Рат је био потребан да би Шојгу добио маршала. Не зато да бисмо вратили руске грађане у наша недра. А не у циљу демилитаризације и денацификације Украјине. Била је потребна ради једне звездице са додатним везом.

„Олигарсима је био потребан рат. Клану који данас заправо контролише Русију. Дакле, други задатак операције био је: именовање Медведчука за извесног председника Украјине. Задатак је био у материјалној имовини коју је требало поделити у Украјини. Крали су у завежљајима у Донбасу, али су желели више.

„Цела операција (24. фебруар 2022.) је држана у тајности. Сви команданти нису били свесни шта се дешава. Победничке карте, као у данима Великог отаџбинског рата, са лепо нацртаним стрелама, су носили они који никада нису држали оружје у рукама - мисли на Шојгуа. И испоставило се шта се догодило.”

„Лоше планирана операција. Из неког разлога, гомила идиота је одлучила да су толико паметни да нико неће разумети шта раде на „вежбама“ (уочи 24. фебруара 2022) и нико их неће зауставити када оду у Кијев. И нико не би стао да ови изроди нису постројили дугачке колоне, дали су им 2 БК неколико сати пре борбе и послали голе и босоноге војнике према Кијеву и другим областима“ .

„Дошли смо до Кијева. Шојгу једноставно није имао довољно јаја. Кукавички је седео у својој канцеларији и на крају првог дана био је веома изненађен зашто трупе не могу да напредују. Даље, немилосрдно бацање Ваздушно-десантних снага код Гостомела. Момци који су улетели и погинули, нису знали које задатке раде. У првим данима рата Шојгу је убио хиљаде руских војника, најспремнијег дела војске.

„Душевно болесни гадови су одлучили: у реду је, бацићемо још неколико хиљада Руса „као месо“, они ће гинути под артиљеријском ватром, али ми ћемо постићи циљ. Тако можете и ви. Ако сте спремни да одговорате за своје речи, идите до краја. Али нису спремни. Желе да живе у удобности. Дакле, рат је добио дуготрајан карактер.

„Средином марта (2022), Вагнер је позван у рат. Шојгу се сакрио, није био видљив. Био је то дрхтави деда који је размишљао како да се извуче из ове ситуације. У том тренутку је морао бити бачен на сметлиште историје, суђен и кажњен због чињенице да је тада већ уништено десетине хиљада дечака живота.

„Прелепа прича о демилитаризацији и денацификацији Украјине била би могућа да је режим промењен за три дана. Мада, колико сам задубљен у ову причу, Зеленски је, када је постао председник, био спреман на све договоре. Све што је требало да се уради је да сиђемо са Олимпа и да одемо и преговарамо.”


Амин! Објаснио чича сву трулеж неојељциновштине унутар кремаљских зидина, али по обичају гледаоцима срећних телевизија ово не може допрети до ушију јер тамо и даље озвања "маскировка"..

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6531

How yes Nou.Eto Niko pojma nema.Koja glupost od teksta.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2709

Ne znam da li je neko već ranije objavio ovdje, ali jedno od viđenja ukrajinske ofanzive. Kako je trebala izgledati, po mišljenju bivšeg oficira švedske vojske. Mada je on zanimljiv bio zbog koketiranjem s nacizmom u Švedskoj. Tako da, moguće da je i ruski špijun Very Happy

Arrow https://twitter.com/MikaelValterss1/status/1672012386062987265

offline
  • Pridružio: 27 Maj 2023
  • Poruke: 295

Prigožin još samo Šojgua nije okrivio za propast SSSR-a, potonuće Kurska, i prodaju Aljaske Americi.

Tu je jedino pitanje šta je Šojgu to uradio Prigožinu pa ovaj ne može da ga ne spomene 56 puta. Preoteo mu ženu, ili tako nešto.

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2014
  • Poruke: 1012
  • Gde živiš: Republika Srpska

@slonic_tonic meni kao da je prosle godine ... takav neki osjecaj imam... ali znam da bilo je ranije.
Znam da smo bas komentarisali tog vojnika....

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 907
  • Gde živiš: RS/BiH

Skakac7

Ne mogu da kazem da se ne slazem sa tobom iako i dalje imam osjecaj da kod Rusa i dalje ima nepotrebno mnogo sistema " ma sta ce oni ,nije se desilo do sad ,lako cemo...

Isto tako moram reci da se to i smanjuje prilicno.

Vezano za Sojgua da je pravde i realnosti on je u martu 2022 trebao biti razalovan i zatvoren i tu Prigozinu dajem 100%

offline
  • Pridružio: 09 Mar 2022
  • Poruke: 206

Rusi su pre Kurske bitke imali ogroman broj dezinformacija o svojim snagama i polozajima. Prigozin mu dodje kao neka moderna Stavka tokom WW2 samo sto se danas koristi internet kao glavno sredstvo za dezinformacije umesto nekada spijunskih mreza kao cuvene "Lusi" u Svajcarskoj preko koje su Sovjeti zbunjivali Nemce. Stavka je nadmudrila nemacki Abver pre Kurska. Prigozin iznosi gomilu raznih (dez)informacija) pa ako se na nesto upecaju- upecaju.

To sto Rusi nemaju na hiljade Kamova, Su-35, Tosova itd najmodernijih komada tehnike kao Ameri Apaca, F-35 itd to ne znaci da ne znaju kako ratovati. Rusi su najbolji sahisti na svetu i to ne treba izgubiti iz vida. Prigozin lozi za sve pare.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 734 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 0 sakrivenih i 729 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, Bobrock1, jackreacher011011, TBF1D, zlaya011