Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1720

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 20 Maj 2023
  • Poruke: 37

Google prevod zadnje poruke Strelkova na telegramu

Citat:Dakle, strateška ideja Prigožinova tima je krajnje jasna, logična, vrlo riskantna, ali pogađa hrabrošću i ima šanse za uspjeh u atmosferi tromosti i demotiviranosti svih struktura vlasti Ruske Federacije. Učvrstivši se u Rostovu i skrećući pozornost na sebe, oštro bacaju najspremnije udarne jedinice (nekoliko tisuća bajuneta) u napad na Moskvu. Njihov zadatak - zaobilazeći sve veće centre (prošao je Voronjež, prošao je i Lipetsk) i nastojeći ne ulaziti u bitke s lokalnim garnizonima (čak i bez njihovog blokiranja) - jurnuti u Moskvu i na sve načine stići do nje što je prije moguće. Dalje - kalkulacija je napravljena na panici i bijegu svih visokih dužnosnika i preuzimanju vlasti "ležeći na zemlji". Dalje, Prigožin će samo morati doći na red željnih da mu se hitno zakunu "iznenada ugledajući svjetlo" dužnosnika svih rangova i svečano ući u Kremlj. "A tamo - vidjet će se" (što će dalje biti s Rusijom, kriminalac i garson, siguran sam, najmanje brine, za to će sigurno postati "najbolji u paklu" i ući u povijest kao prvi zločinac koji je preuzeo dužnost vladara naše nesretne zemlje).
Ova strategija ima samo dvije ranjivosti: mogućnost sudara s relativno velikim jedinicama koje su spremne za borbu i ne žele se predati (ili ostati neutralni) prije približavanja Moskvi, i - u ovom slučaju neizbježno, probleme s opskrbom udarnih snaga, koji će se boriti u izolaciji duže od par dana iz opskrbe neće moći. A onda – neizbježan poraz.
I tu su Wagnerovi stratezi opet "pogodili" odluku - "ukopati" dio snaga u Rostovu i privući tamo napore onih koji su još uvijek spremni boriti se (barem na razini namjera) za Kremlj.
Općenito, u Moskvi ima dvostruko više "službenika" nego u cijelom "Wagneru" i višestruko više nego u njegovoj udarnoj skupini. No, koliko njih je u stanju boriti se i hoće li to uopće učiniti, veliko je pitanje. To je cijela "intriga" i ključ ishoda ovog (odat ću priznanje) briljantno odvažnog "pohoda"
Hoće li ideja uspjeti ili ne – saznat ćemo možda već početkom idućeg dana.


Po ovome sve ovisi hoce li biti otpora u Moskvi.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12570

@w123

Vagnerovci su bili u tranzitu leteli za Afriku, a baćko ih je uhapsio ne bi li dobio podršku zapada. Jer ako misliš da dvadesetak vagnerovca bez ikakvog oružja može da nešto uradi onda veruješ i u famozni crnogorski puč iz 2016.

offline
  • Pridružio: 25 Jun 2022
  • Poruke: 151

@bojank
Nema apsolutno nikakve opasnosti po smenu vlasti, o tome ne razmislja cak ni kuvar.
Sto se tice prozivki ne prozivam nikoga po imenu niti provociram, iako si moderator malo spusti loptu, gde sam prozivao i krsio pravila komentari su izbrisani.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2602

zato vreme...

i jedna druga jedinica cecena stize. ili bi hteli, da nisu zaglavili u saobracajki na 90km od rostova

https://twitter.com/NOELreports/status/16726019233.....ylo7YuAAAA

online
  • Parker  Male
  • Zaslužni građanin
  • rudar
  • Pridružio: 15 Avg 2015
  • Poruke: 600

Što bi bilo zanimljivo da se ovde kao zakuva dalje pa da se Ukrajinci ohrabre i ulete da iskoriste situaciju.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2703
  • Gde živiš: Beograd

Imba Dakula ::@bojank
Nema apsolutno nikakve opasnosti po smenu vlasti, o tome ne razmislja cak ni kuvar.
i.


Ма јок, него ће после целог хаоса да уђе у Кремљ и поразговара пријатељски са човеком који га је назвао издајником и наредио његово хапшење? Па колику жабу би Путин морао да прогута да би се извинио и остао на власти?

Мислим да је јасно да је циљ преврат. Да ли ће успети, видећемо кад дођу до Оке. Остајем при својој теорији да ако исту прођу, да ће заузимање Москве бити само формалност, и да ће Путин до тада већ бити негде далеко, можда и ван Русије.

Шта даље Пригожин има у плану, ко зна, али сасвим је могуће да је руски државни врх препун тихих подржавалаца пуча који чекају тренутак да се разоткрију. Не верујем да Пригожин себе жели да учини председником, свакако.

Ако дође до преврата, битно је да буде што системскији могући, без штете самом државном систему. Најгоре могуће би било да Пригожин уђе у Москву а широм Русије почну таласања различитих региона, поготово етничких република. То би био увод у безвлашће на нивоу 90-их пута десет.

offline
  • Pridružio: 27 Mar 2022
  • Poruke: 153

twitter.com/GeromanAT/status/1672604899077505026
Ahmatovci ulaze u Rostov sa dvije strane ...
Vidićemo šta će da bude

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2474
  • Gde živiš: Beograd

A sad od Voronježa skretanje ka Kursku i Belgorodu i udar na sever Ukrajine. To je najbolji scenario u ovoj priči.

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2022
  • Poruke: 121

Ako su sve ovo organizovali nato i ameri, onda su ipak bolji igraci od putinove ekipe.
Pustili su da sve izgleda kao da Rusija ima stvari pod kontrolom i kad je azdaja dovoljno porasla pustili je s lanca.
Verujem da su cak i namerno pokazivali zapadne birokrate kao totalne debile da izgleda kao da je zapad pred raspadom. Pustili su i da sankcije kidaju zapad, na neko vreme, ali ako ovi vagnerovi ludaci rade za zapad onda ce svo rusko bogatstvo da bude njihovo a da nisu vojnika poslali na Rusiju. Zaratili bratske narode, ubacili "lenjina" i spremili kokoce.
E sad, nece ni ovi da se predaju, mozda su nadigrani, ali Kina ce sigurno da uleti, bolje da kazemo mora da uleti jer je ona sledeca. Ovako bi je sve mnogo manje kostalo nego da ima direktnu konfrontaciju sa zapadom narocito ako se zapad docepa Ruske teritorije i resursa i pokida je na komade.

Ja sam pustio malo masti na volju, samo glasno razmisljam. Nadam se da je ovo ce ovo Putinova ekipa da resi tako da vise nikome ne padne nista slicno na pamet ili da je ovo neka maskirovka. To rusenje aviona i helihoptera bi imalo smisla da bi sve izgledalo sto uverljivije, ali ako nije, onda ce biti mnogo cupavo. Jos ako ukri namirisu krv i krenu, a ruska vojska pocne da se ubija izmedju sebe, bice gore neko 1917-te, nerocito sto su ukri trovani mrznjom godinama.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2703
  • Gde živiš: Beograd

šumar bk2 ::A sad od Voronježa skretanje ka Kursku i Belgorodu i udar na sever Ukrajine. To je najbolji scenario u ovoj priči.

Касно, већ су у Тули

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 930 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 6 sakrivenih i 889 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, arsa, Belac91, Bubimir, cinoeye, dankisha, Denaya, djuradj, dozorni, DPera, Excalibur13, hyla, ikan, Ivica1102, Još malo pa deda, jukeboxer, Kotarle, Kubovac, laurusri, mercedesamg, mile23, Nemanja.M, nnovakis, Parker, pein, Sirius, ss10, stegonosa, suton, tmanda323, tubular, UAV operator, VanHelsing, vathra, Zoca