Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1756

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 01 Sep 2022
  • Poruke: 150

Пусти Симо ове теоретичаре завјере, него какво је стање у Запорожју , јесу' л наши дошли до Бердјанска ? 🤣🤣🤣

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Apr 2023
  • Poruke: 101

draganl ::''Русија је у очима света од данас дупло мање озбиљна држава, а ја не знам чему више можемо да се ''надамо'' у овом рату. За ову папазјанију није вредно трошити ни живце а камоли животе''

Obzirom da je već bivala duplo manja, to znači da je od danas 4 puta manja, možda i 8 puta. U očima kog sveta? Onih što stave 3 d naočare pa ushićeni udaraju glavom u zid? Zabole Ruse i veći deo sveta šta o njima misli manji deo sveta i još na aparatima.
Kad se pominju Afričke države, pogledati kako recimo Namibijac patosira nemačku delegaciju, ili kako se predsednik Ruande ili Kenije obraćaju zapadnim emisarima. Toliko znanja, hrabrosti, dostojanstva je zapadnim moralnim nakazama neshvatljivo. Osim glupavog smeška, drugi odgovor nemaju.
Nego stade euforija negde kod Tule?


Laughing

Nego, nikome nije palo na pamet da je cijeli igrokaz, recimo da je igrokaz, napravljen cisto da Putin vidi ko ce podrzati puc, ko ce stati uz Prigozina, ko mu je neprijatelj i ko je guja u njedrima.

Spomenuo sam faktor vremena danas, kad se radi drzavni udar vrijeme je krucijalno, ako ne zavrsis posao za par sati, propao ti je pokusaj. A danas je Wagner cijeli dan "sprovodio drzavni udar" i dato je dovoljno vremena svima koji zele, da ga podrze. Pri tome, predstavljena je slika kako Wagner ide na Moskvu bez otpora, dakle svi preduvjeti da izdajnici stanu na stranu pobunjenika.

Nije se svrstao niko?

Mozda je Putin ipak pametniji nego mnogi misle.

offline
  • Pridružio: 11 Jan 2016
  • Poruke: 10

Što se tiče ovoga danas meni najviše liči na pobunu JSO 2001. godine, i završeno je manje-više slično, sa najmanje štete u odnosu na ono što je moglo da se desi. Puna slika i posledice ovoga će se još dugo čekati, ni sve posledice JSO pobne i odgovora države ne možemo da sagledamo 20 i kusur godina kasnije.

Rusima nije strano da naprave sr*nje u državi izgleda, setite se samo crnog oktobra 1993. Ili pogledajte emisiju "Rusija 90-ih", bilo je tu i piramidalnih štedionica, i pljačkanja velikih kombinata (VAZ-Toljati npr.)... Bitno je da nije došlo do eskalacije, a kao što neko reče Rusija u kriznim situacijama voli lako da implodira. Posle Jeljcinove šok-terapije i svega što ih je zadesilo devedesetih, još su se odlično i vratili u život. Putin jeste podigao Rusiju iz pepela devedesetih ali daleko od toga da je bezgrešan kao što dosta ljudi u Srbiji voli da veruje. Vreme će pokazati prave posledice današnjeg dana. Ovako na prvu, mislim da će doći do postepenog rasformiranja Vagnera i utapanja u regularne vojne jedinice, a da li će se na frontu nešto drastično promeniti ostaje da vidimo.

I nemojte molim vas više o biolaboratorijama, virusima, patogenima i zlatnoj milijardi... Zatrpavate temu nerelevantnim stvarima, dajte da se vratimo na stanje na frontu. Te teme se svako malo vaskrsavaju i spuštaju nivo diskusije, po 3-4 strane se mogu komotno preskakati.

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1120
  • Gde živiš: Banja Luka

Maxime VVP je danas mogao odnijeti gace na stapu tako da su male sanse da je on smislio tu neku igru.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 947

Perkele
Mala ispravka,
Napoleon je ipak ušao u Moskvu.

offline
  • Pridružio: 29 Apr 2023
  • Poruke: 101

Wrangler ::Maxime VVP je danas mogao odnijeti gace na stapu tako da su male sanse da je on smislio tu neku igru.

A zasto nije? zasto je Vagner presao pola Rusije kao bez otpora, i onda odjednom stao i Prigozin rekao ajde idem ja u Bjelorusiju.

Sta ga je sprijecilo da zavrsi posao, sudeci po vijestima, Moskva je vec bila pala sve u rasulu "Putinov avion pobjegao u Petersburg", u Londonu se otvarao sampanjac oko 15h, i odjednom, sta se dogodilo.

Obecao Lukasenko "slusaj Prigi, rijesio sam ti ono".

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2012
  • Poruke: 410

Uh, za sada izbegnuta katastrofa što ne znači da neće biti posledica ili da se one neće osetiti. Ali ono što je najbitnije, Belzebubove horde nisu dočekale ono što su želele. Prolivanje krvi između Rusa, haos, anarhiju i totalni kolaps ruske države. Rusija se održala, kako tako, ali se održala. Nastavlja se borba protiv roditelja 1 i 2, svih anglo-saksonsih "vrednosti" koje bezbožnici slede.
Svi smo manje ili više upoznati sa manama Rusa, vrha njihove države, vojske i naroda itd. Sa korupcijom, partokratijom, bespoštednom ambicijom po cenu sopstvene zemlje i naroda. Mnogo toga može da im se zameri.
ALI, nikada ne smemo zaboraviti ko stoji iza neprijatelja Rusije. Ne neki oligarsi, kriminalci, nesposobni političari, vojnici i narod nažalost inficiran komunizmom. Već sile čistog uništenja, negacije života koji neguju kulturu smrti. Ezoteristi, hedonisti, okultisti koji se vode samo jednim principom. Radi šta želiš i neka ti to bude jedini zakon. Uz sve mane i propuste Rusije, ko ne vidi protiv čega se Rusi bore je slep.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2022
  • Poruke: 177

O jednoj teoriji niko ni da pisne, a odgovor nam je sve vreme pred ocima. Znao sam da mi na nekog lici.


offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 364
  • Gde živiš: U stanu

babaroga ::@kunktator, @yrraf,

ja sam pak misljenja, sada kad znamo rasplet, da je stvar mnogo prostija i prozaicnija
Ja da sam on, ja bi sam kupio grobnicu u Minsku i sahranio se tamo. Ne bi cekao novicok.


Cela tvoja teorija deluje dosta uverljivo, osim ovog dela o novičoku - pa to je jedini otrov koji dokazano još nikog nije uspeo da ubije.
Nego skrenuše li ovi wagnerovci zajedno sa Čečenima levo kod Voronježa, zna li se šta?

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8870
  • Gde živiš: pecina stroga

kunktator ::
Da, taj scenario skoro potpuno odgovara događajima.
Jedino ne objašnjava rušenje onih helikoptera i aviona. Ako su zaista srušeni (važi najviše za onaj Il-18/22). To ne može biti slučajno i FSB će tu imati posla.


Ako dozvolis, da sad iznesem jednu ludu teoriju, cak i po cijenu da mi @flash dodje glave.

Dok nisam vidio kraj, maskirovka mi nije na pamet padala. Ali sada, kljuca me to nesto po glavi, ne mogu da otjeram tu misao.

Nisma pristalica teorija zavjere. Naprotiv, ja sam ko glimerica za teoreticare zavjere. Kad namirisem takvog pocinjem da svijetlim. I pocinje da mi smelcuje razvodna tabla.

Ali ovo. Bas se lijepo uklapa.

Ko ce profitirati iz ovoga. Prvo pitanje na koje treba naci odgovor.

Ajmo prvo teorija.

Sta se danas desilo. Pa danas je otprilike zapad doveden na dva minuta od najstrasnijeg scenarija kojeg se oni plase. A to je da se neki radikalni Rus nekako dokopa onog koferceta.

Svi njhovi algoritmi pucaju ko piksle u tom scenariju. Nema sutra. Novi Bucko, ali ovaj nije gladna Koreja, nego ogromni resursi, napredna tehnologija, i sedam iljada nuklearnih glava.

Da, prosli su oni na zapadu danas jedan kratki period ozbiljnog rastrojstva. I odahnuli kad je Lukasenko objavio da je problem rijesen,. Koferce ostaje sa Putinom. Sa Putinom bar algoritam ne krahira.

Pa sad ajmo zavjera.

Sta ako je ovo predstava. Odigrana da se zapadu pokaze da moze da bude velikog sranja ako sruse Putina. I da je bolje da se ovo privodi kraju sa Putinom. I po Putinovim uputama.

Izgleda predobro da bi bilo istina. Ali, iz ove perspektive, izgleda i vrlo moguce.

Ipak su Putin i Zenja stari drugari sa Petrogradskih ulica osamdesetih.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 893 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 4 sakrivenih i 860 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., Asparagus, djuradj, DPera, FOX, ILGromovnik, Kubovac, kybonacci, laganini123, ljuba, mercedesamg, Milometer, milutin134, mkukoleca, mnn2, mocnijogurt, nebidrag, nemkea71, nikoli_ca, nnovakis, sasa87, stegonosa, Trpe Grozni, VJ, zdrebac, zillbg, šumar bk2, 125