Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1762

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • beowl  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 14 Sep 2009
  • Poruke: 989

babaroga ::

Sta ako je ovo predstava. Odigrana da se zapadu pokaze da moze da bude velikog sranja ako sruse Putina. I da je bolje da se ovo privodi kraju sa Putinom. I po Putinovim uputama.

Izgleda predobro da bi bilo istina. Ali, iz ove perspektive, izgleda i vrlo moguce.

Ipak su Putin i Zenja stari drugari sa Petrogradskih ulica osamdesetih.


Ova teorija zavere, ako ništa drugo, barem zvuči smislenije od one koja kaže da je ovo sve bio mamac koji je capo bacio da vidi ko će se sve od izdajnika upecati. Nije se upecao niko iole bitan, vojska ćutala i gledala svoja posla, gubernatori se utrkivali ko će pre da javno podrži capo-a, Kadirova da ne pominjem. Dakle, bačena je kao neka bućka da se upecaju kapitalci za čistku, nije se upecao niko a cijena sitnica - zlata vredne letelice i posade, plus pravljenje opšteg cirkusa u državi.

Dakle, ta teorija po meni otpada u startu. Sad da se vratim na ovu tvoju:

Zaista, ako zanemarimo zapadne medije i influensere sa mreža koji su čitav dan izlučivali telesne tečnosti po svojim ekranima a danas su kolektivno na kopijumu, meni je par stvari kod zapadne ekipe juče upalo u oči:
- Poljska koja je prva podigla borbenu gotovost vojske i počela pomno da prati dešavanja
- EU koja je tokom dana u Briselu organizovala krizni štab (doslovce krizni štab) da prati situaciju
- SAD koje su ćutale kao zalivene, što u praksi znači da su držali oči i uši širom otvorene tj. nisu zasigurno znali šta se iza brda valja (kao što na keca znaju u nekim drugim krizama, je li...)

Sad, to sve može da bude neki regularan protokol, pa čak i maskirovka sa njihove strane (kao, nemamo mi pojma šta se dešava), ali može da bude i znak nesigurnosti. Nikada nećemo saznati.

Tvoja zavera u teoriji ima smisla. Zapad je 2000-te već dobio nekooperativnog upravnika u Kremlju, ako dobije još jednog taj može da bude samo još zahebaniji. Njima treba neko ko je kooperativan, od kontra scenarija dobijaju malte ne napad panike.

E, sad, šta se po meni ne uklapa u teoriju:

Prvo, sam Prigožin kao nekakav "tvrdolinijaš" koji će da preuzme koferče i sa njim uradi sve ono što sadašnji capo nije smeo ili hteo. Ja imam velike rezerve prema toj pretpostavci, a one potiču upravo od toga što je Prigožin uličarsko govedo koje je pre svega alavo na pare i moć. Koje škole je završio osim uličarskih? Capo iz Pitera je išao u neke škole i tesao ga je KGB, a uličarski instinkti su mu pomogli da se probije na vrh. Šta Prigožin ima od obrazovanja ili karijernog tesanja, što bi mu na čelu države pomoglo da makar donekle izdefiniše nacionalni interes i opasnosti koje vrebaju, te na osnovu toga formira strategiju? Pa nema ništa. Njega rade samo lova i moć. I sad on recimo preuzme celu Rusiju, i nedugo zatim dobije ponudu sa zapada da im je preda u zamenu za neke neviđene pare i garantovano doživotno carovanje uz pomoć CIA. Pristao bi bez da trepne, to je sve što njemu treba u životu. Kada neki takav lik krene na Moskvu, na zapadu će naravno da se podignu obrve ali ja ti garantujem da će svako ko tamo ima pola mozga da veoma brzo prepozna potencijalno dobru priliku i počne da radi na njoj.

Drugo, katastrofalni gubici VKS. Ako je zarad predstave pred zapadom - previše je. Pogotovo jer je bilo potpuno nepotrebno. Predstava je bila sasvim moguća i bez toga. Ono što bi predstavi dalo mnogo više uverljivosti je da recimo kod Voronježa okrenu na istok pa pravac ICBM baza Tatiščevo (Saratov), to je nekih 300 km. Pa stave tu bazu u okruženje, ne moraju ni da ulaze. Samo da se fotkaju ispred ograde, pa da vidiš panike koja bi nastala na mrežama. Zapravo ni ta fotka ne bi bila potrebna, dovoljno bi bilo da se pojavi potrvda da su okrenuli prema Saratovu. Internet stručnjaci bi u roku od pet minuta odradili svoje i na kraju dana bi Putin spasavao ceo svet (od njihovih špekulacija zašto vagner ide na Saratov).

Zbog toga mi pre liči na ono klasično uličarsko nadmudrivanje koje si opisao u drugom postu. I sad Prigožinu ostaje da se nada da će capo održati reč i da će mu FSB u Belorusiji za smeštaj pronaći neku vilu bez prozora i balkona.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6531

Pogled iz ugla prof.Milinovića
https://youtu.be/66kkpo90-PY

offline
  • Frunze 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2545

Srle993 ::Nisam ispratio, da li Prigozin više nije šef Wagnera?

Al se ispalio čovek za sve pare Very Happy


Мени делује да ће Вагнер после овога бити расформиран. Јасно је речено да ће борцима Вагнера који нису учествовали у побуни бити понуђем уговор у ВСРФ, а против оних који су учествовали се неће водити поступци.

offline
  • Kibice 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2020
  • Poruke: 614

Apropo celog desavanja od juce, evo jutros Cecena sa crvenim beretkama slikaju se. E sad. 604 csn mvd je odlucio da skine beretke dok se ne resi pitanje ulaska Cecena u te jedinice na regularan nacin, jer su tokom usiljenog marsa na selektivnoj prevozili svoje ljude da bi isti zavrsili. Kazu ne zasluzuju beretku. Sve to je dovelo do tuce na kraju i do odluke da skinu beretke, dok se ne rese ti sto su primljeni tako...

https://t.me/mnogonazi/6922?single

Imate i video materijal i prepisku, sve u svemu, prebacite u odgovarajucu temu, cirkus.

Ps. Mnogima je istekao ugovor, pa je moguce da je drzava resila da istopi te ljude ne neki nacin, mozda udarom u kamp, mozda udarom po koloni, a mozda i rasformiranjem jedinice i pretpocinjavanjem regularnim snagama. Pa se to Prigozinu nije dopalo. Svakako videce se vrlo brzo. To je vrlo logican sled dogadjaja.

Ps ps. Upravo je Aludinov rekao da iz Rostova, Ahmat i Ahmat Sever idu u zonu SVO.

I jos jedna stvar. Sto kaze covek par komentara iznad, svi su zaboravili da je u stabu Vagnera od skoro Mihail Mizincev. Koji je do juce sedeo sa Sojguom i Gerasimovim. Kakve su njegove ideje i je li on uvestvovao u ovome od juce.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 2475
  • Gde živiš: Beograd

S2M ::Pogled iz ugla prof.Milinovića
https://youtu.be/66kkpo90-PY


Pitao sam se da li je ovaj čovek još živ.

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1120
  • Gde živiš: Banja Luka

Izgleda niko nije sklon teirijama zavjere sto balkanci...samo ovde se moglo procitati na desetine raznih verzija.
Zar je toliko tesko prihvatiti ono sto je prezentovano iz Moskve i od strane Prigozina tj da je ovaj nezadovoljan nekim odlukama MO Rusije krenuo u Moskvu da sam rijesi stvar pa kada je naisao na tvrdo napravio dil (kakav jos se ne zna).
Zbog cega je to tako tesko prihvatiti vec se izmisljaju raznorazne urote?

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19820

Kibice ::...posto su i jedni i drugi na istoj strani...
Prestali su biti kada su pucali na prvi EIPED helikopter.

offline
  • Pridružio: 02 Apr 2022
  • Poruke: 7

comi_pfc ::https://youtu.be/HjaD6kOwFyk Vratimo se veselijim temama.

Ovako kad ga saleće na putu, tačno mu i ne treba bojeva glava. Very Happy

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8870
  • Gde živiš: pecina stroga

beowl ::+ zavjera i koferce

1. Prigozin alav na pare i zapad koji bi mu dao pare - Vjeruj mi, ima mnogo vise para u samom Kremlju nego sto bi zapad ikad ikom dao na celu Rusije

2. Saratov i nuklearke - nista iz Saratova ne moze da poleti bez koferceta. A koferce je u Kremlju

3. helikopteri - ljudi najebu i na svadbama, a kamoli na nekoj ovakvoj zurci. Jer ne znaju svi sta je plan

Bez da sirim, ne zastupam ovu teoriju, samo mi sve izgleda toliko koreografisano i toliko dobro odigrano, da jednostavno ne mogu da odbacim ni tu mogucnost.

A najvise zbog motiva koji izgleda kristalno jasan.

Ako se moze zapadu pokazati da u Putin nije nedodirljiv, i da moze neka militantna ekipa nejasnih namjera i neuroticnih izjava da se domogne koferceta u teoriji, takav zakljucak u centrima odlucivanja na zapadu moze lako da ih dovede u stanje panike, i da utice na strateski pravac njihovog djelovanja.

Kao sto sam napisao, moze ih natjerati da prihvate Putina kao jedinu opciju u ovom trenutku i da krenu da zavrsavaju ovo pod Putinovim uslovima.

Iz straha od nekog novog majmuna sa kofercetom.

A to bi bila, slozices se, strateska pobjeda Putina u ovom trenutku.

Teorija, al pije vode.

online
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 7248

I Vučić malopre potvrdio da su prema informacijama helikopteri srušeni.
A gubici su ogromni realno. Ne zbog par nekih helikoptera i određenog broja ljudi, već zbog toga što su to strateški gubici zbog tipa letelica i izuzetno vrednih obučenih ljudi. U sred ofanzive.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 889 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 4 sakrivenih i 856 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., Asparagus, djuradj, FOX, ILGromovnik, Kubovac, kybonacci, laganini123, ljuba, mercedesamg, Milometer, MilosKop, milutin134, mkukoleca, mnn2, mocnijogurt, nebidrag, nemkea71, nikoli_ca, nnovakis, sasa87, stegonosa, Trpe Grozni, VJ, zdrebac, zillbg, šumar bk2, 125