Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1773

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 28 Avg 2017
  • Poruke: 1613

Шта се овде десило?

Чији је тенк дејствовао, чије су жртве - колеге ваша мишљења .....

https://twitter.com/narrative_hole/status/1673023736407113731

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1226

Prati zastave iznad vozila i eto ti.
Taj tviteraš je proruski, nego se zajebava pa sve snimke ukrogubitaka prenosi kao ruske xaxaxaxax

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2709

Da, odlučio da jedan mjesec objavljuje vijesti tako da samo zamijeni rusko i ukrajinsko. Pa ih dosta zbunjenih u komentarima.

offline
  • Pridružio: 22 Nov 2014
  • Poruke: 554
  • Gde živiš: na koridoru

Trinitron1 ::Уништење тенка Оружаних снага Украјине путем „Ланцет“ у Доњецкој области.

Овај тенк је био изгледа са пуним БК.

https://vk.com/video-123538639_456300212


A koji tenk ili drugo borbeno vozilo na frontu nije sa punim BK?
Mi smo uvijek nedaleko od tenka imali u rezetvi jos par sanduka granata.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

dakle, koliko sam shvatio, Dnjepar je praktično nemoguće forsirati, osim Ukrajincima ako skupe 50 ljudi?

offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 315

Malo je ko tu sta dobio, uglavnom su svi izgubili, a najvise Rusija. Verujem da Prigozinu u Belorusiji nece faliti dlaka sa glave jer je Lukasenko zalozio svoj obraz na tu temu. Nikakav ovo nije bio udar na Sojgua i Lukasenka, vec na Putina, samo sto njegovo ime nije izgovarano jer je to prihvatljivljije obicnom coveku u Rusiji. Isto tako Prigozin nije delovao bez makar tajne podrske nekih iz Rusije. Da je suprotno, oganj i vatra bi se srucili na kolonu Wagnera. Ovaj problem po meni nije resen vec utisan i prebacen iza kulisa. Sta ko i kako ce nam pokazati vreme. Licno ne verujem da je Zapad umesan, jer mislim da u tom slucaju Prigozin ne bi isao kod Lukasenka, vec bi adresu stanovanja prijavio zapadnije. Po svemu sudeci pucisti su bili iz redova vojske i eventualno nekih sluzbi. Zato i nije bilo ognja po Wagneru i zato i mislim da je Prigozin otisao kod Lukasenka.
Ovo je bio dogadjaj koji ne moze proci bez posledica i price kuvar se naljutio jer je ostao bez para su poprilicno naivne. Jedno je sigurno, Rusija je pokazala brojne slabosti u Ukrajini i vezano za SVO. Odavno su odgovorni za rasulo koje je dozivljeno u Ukrajini trebali da odgovaraju, a nisu. Rat je morao da se zavrsi pobedonosno za najduze godinu dana, sve preko toga unosi nestabilnost, pre svega jer Rusi ginu van granica Rusije. Za godinu i malo vise od sile pred kojom drhti zapad i ceo svet se doslo dotle da Rusija drhti pred Ukro ofanzivom. Stvari su se dramaticno promenile za 16 meseci i neko je morao u citavoj toj "briljantnoj maskirovki" da racuna na to. Ocigledno da bi vajni strateg trebao da ostavi sah i posveti se fudbalu ili nekoj manje misaonoj igri, jer ovo sto se desava u Ukrajini vodi do ruskog poraza, jer neprijatelj se ne trosi, trose se jadni Ukrajinci. Sa druge strane ginu Rusi i to u poprilicnom broju.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1226

Evo, ođe su ti Ukri kod mosta, motali su se 2 meseca po Dačama i pre rušenja brane, pobegli kad je porušena i sad se vratili pre koji dan.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

kokodakalo ::Licno ne verujem da je Zapad umesan, jer mislim da u tom slucaju Prigozin ne bi isao kod Lukasenka, vec bi adresu stanovanja prijavio zapadnije.
nije bilo direktnih linija.

ja baš mislim da je umiješan, jer ne znam kako bi drugačije objasnio Prigožinovu priču o 1000 mrtvih Rusa dnevno i 40 puta većim gubicima nego što ih RF priznaje.
Jedino ako je to istina, a čak i u tom slučaju bi se trebao ponašati u skladu s odlukama ministarsva, jer i medijski rat je dio rata.
Dakle, samo već po tome Prigožin je izdajnik. Ne sumnjam da će Ukrajinci vrtiti te njegove izjave 24/7 u svim medijima od sada na dalje.

Prigožin je došao u konflikt s vrhom vojske. Možda i njihovom "krivicom", jer su odlučili srediti stvari i regulirati hajdučiju. Prigožin se našao uvrijeđen, jer je počeo umišljati da je nekakav polubog. Nakon toga dolazi do onih prvih ispada, gdje upada u oči Englezima, koji ga zatim kontaktiraju. Ne vjerujem da su ga kupili, jer njemu novac nije bio potreban, ali su mu obećali pomoći da dođe na vlast. Rekli su mu da se neće miješati u Rusiju, ali da bi i njima odgovarao razuman, inteligentan i lijep čovjek poput njega na čelu Rusije. Nedorastao za igre na najvišem nivou, bijesan, izigran i ponižen od svojih, mogao bi progutati mamac.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19820

nemkea71 ::...
Бојане, да ли си помислио да тај мученик што је пуцао на хеликоптер, није знао да је то "посебан" хеликоптер, опремљен за "електронско ратовање"? Јер се управо то и догодило.

Nebitno. Pucao je na helikopter "svoje" strane. Namerno. Sa ciljem da ga obori.
To je definicija izdaje u svakoj normalnoj drzavi.

Citat:
Зар ниси помислио да су Вагнеровци у САМООДБРАНИ (у страху су велике очи) оборили те хеликоптере?

Sve je pocelo obaranjem EIPED M-8. Nikakvog napada pre toga nije bilo.

Citat:
Зар ниси помислио да је једна будала у страху и БЕЗ ОДОБРЕЊА вишег командовања оборила Иљушин? Јер се управо то и десило.

Slucajno oborio zato sto je mislio sta? Da je bombarder koji ce ih bombardovati? Nemojmo se zajebavati.

Citat:
Ми одлично разумијемо да су ти хеликопрети за "електронско ратовање" и командни Иљушин екстремно значајни за ВС РФ, и да је штета ненадокнадљива, али не треба због пар будала преписивати епитете читавом Вагнеру.

Da su imali savesti, kao sto nisu, nakon sto su oborili prvi helikopter stali bi, a ne bi marsirali ka Moskvi, postavljali mine po Rostovu i pretili pilotima na aerodromu.

Svaku, ali bas svaku izdaju mozes da "branis" nekom losom stvari ucinjenom prema tim ljudima koji su postali izdajnici. Ali i dalje su izdajnici, jer obrazlozenje nije opravdanje.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6531

Artiljerija po oklopu VSU.
🇷🇺🇺🇦 Breaking apart armored groups of the Armed Forces of Ukraine at the entrance to Makarovka, Zaporozhye region.

The Wet Yaly River, up to 30 meters wide in the Makarovka area, does not allow the Armed Forces of Ukraine to supply the garrison except along the only country road under the fire control of our troops.

https://t.me/intelslava/49391

Citat:Nebitno. Pucao je na helikopter "svoje" strane. Namerno. Sa ciljem da ga obori.
To je definicija izdaje u svakoj normalnoj drzavi.


Kazniti najoštrije bez rasprave.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 911 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 6 sakrivenih i 875 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, amaterSRB, bladesu, bojcistv, darcaud, Denaya, djboj, DonRumataEstorski, dule10savic, Excalibur13, FOX, kybonacci, ladro, laurusri, MB120mm, mercedesamg, milan.vukovic, milutin134, mkukoleca, nenad81, ozzy, SR-3m, suton, vathra, wizzardone, yagosh, YugoSlav, zastavnik, zixmix, 125