Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1816

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8870
  • Gde živiš: pecina stroga

zdrebac ::
svako vece pomeranje tehnike bi se zavrsilo katastrofom kao i sto smo videli kod ukra u prvim danima kad su jurnuli ko blesavi.
zato sad guraju polako, tu i tamo neka ceta napadne neki vatrenu tacku i to je to. eventualno se pokolju sa tehnikom kad rusi udare kontru, pa pogube i jedni i drugi tehniku i ljude u sivoj zoni a nisu se makli ne metar.


Ponavljam, sovjetski podaci kazu da su im gubici u tenkovima kod napada na utvrdjenu svapsku odbranu u zavrsnoj fazi II svj rata bili preko 90%. Ovo kod sporog tempa, do 10 km dubine prodora na dan. Kod brzeg tempa (kad odbrana pukne odmah) gubici cini mi se 30-35%.

A tad su PO sredstva bila mala maca za ovo sad.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2602

procesor ::@zdrebac

Daleko najpametnije bi bilo Ukrajincima da nisu sebi dozvolili da udji u rat sa Rusijom po tudjem nagovoru.

Sad svaki dan je sve gore ,gube ljude za tudje interese na razne nacine a o toj zamlji zagadjenoj milonima granata je bezpremetno pricati za obe zaracene strane.

Nekadasnja Ukrajina u dijelu trenutnih ratnih dejstava ce biti mrtvi dio zemlje bez obzira ko njime bude vladao


ja to pricam odavno

ko to osvoji, taj se nece usreciti. eno u eu, je jedan on najvecih procenata smrtnosti od raka tamo gde su se klali u 1 sv ratu..a kad je to bilo...

offline
  • Kibice 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2020
  • Poruke: 614

Sad sam bas gledao unazad 6 meseci na TG kanalu gubernatora Pskovske oblasti, dva puta mesecno je objavljivao -Ime ,srednje ime, Prezime i cin poginulog sugradjana iz oblasti, i sliku. Unazad 6 meseci to je 63 coveka. Objavljuje sa posle sahrane. Eto ako neko hoce uopste da racuna gubitke na osnovu jedne oblasti u poredjenju sa zvanicnim podacima Rusa i sa tvrdnjama Ukra.

Ovih 14 sto je objavljeno danas ne ulaze u taj broj, i kaze da im je za sad poznato o 10 zarobljenih.
https://t.me/MV_007_Pskov/2962 evo i obracanje

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2020
  • Poruke: 78

twitter.com/clashreport/status/1674107715121971240
Neki twitter kanali i novine tvrde da je uhapsen Surovikin zbog izdaje.

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 798
  • Gde živiš: United Kingdom

Treba uzetu u obzir da je linija fronta negde oko 1000 km, tako da su snage razvucene, moja pretpostavka je da ova “strategija sirokog fronta” trenutacna faza, koja ce trajati nekoliko nedelja a mozda i duze no u jednom momentu- verovatno kad izbiju na glavnu Rusku liniju ( i ociste minska polja itd) ce- nastaviti da vrse pritisak na sirem delu fronta, pokusaju s nekim diverzantskim akcijama, a onda ce biti glavni udar u jednom, eventualno 2 pravca.
Jer sama “strategija sirokog fronta” (broad front strategy od Eisenhower) je pogresna i uzeta iz pogresnih pretpostavki vezani za 2 svetski rat gde se pogresno smatra da je ova strategija bila odlicna- zapravo je Montgomery bio u pravu i da se islo njegovom strategijom (narrow front) tj strategijom uskog fronta 2sr bi bio pre zavrsen).

Ruska odbrana zasad deluje dobro, takticki dobro rade
U svakom slucaju ishod ce zavisiti od toga koliko Rusi imaju ljudstva, ako nemaju dovoljan broj biti ce u problemu s druge strane ako imaju jake rezerve onda ce se Ukrajincima ofenziva jako gadno obiti o glavu.
U slucaju Ruskog poraza krivicu ce snositi njihov politicki vrh, jer ako nema dovoljno ljudstva to je njihova krivica.

offline
  • Pridružio: 11 Jan 2018
  • Poruke: 475

Nadam se da Rusi imaju dobru rezervu, jer ovi momci na prvoj liniji primaju konstantne udare bez obzira na rotaciju...

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3278

Bombica kroz otvor tenka
https://t.me/i20028843/106014

offline
  • Pridružio: 01 Okt 2016
  • Poruke: 41

Citat:Uhapšen čovek koji je pomagao Rusima u napadu?
Ukrajinske vlasti uhapsile su danas muškarca koga su optužile da je pomogao ruskoj vojsci da usmeri raketni napad na Kramatorsk, u kojem je poginulo najmanje 10, a ranjeno više od 60 ljudi.

Služba bezbednosti Ukrajine saopštila je da je privela čoveka zaposlenog u lokalnoj kompaniji za transport gasa.

On je osumnjičen da je snimao lokalnu piceriju i obaveštavao Ruse o njenoj popularnosti, saopštila je Služba bezbednosti u objavi na Telegramu.

Izvor: B92

offline
  • Pridružio: 27 Mar 2022
  • Poruke: 47

Бабарога је поставио извештај МОРФ о губицима. Не могу сада наћи тај текст. Затрпан је Пригожиновом представом. Колико се сећам да су у том извештају навели уништење само два ПВО средства. Такође је био и уочљив мали број страдале артиљерије. Сада са овом украјинском пипајућом тактиком, којом освајају отпорну тачку по тачку, Руси пријављују највише губитака од котрабатирања. Како та атриљерија толико остаје оперативна? Како је Руси не лоцирају? Како Украјинци тако тачно проналазе мете, ако су им дронови ,,шокирани" ометањем? Уопште ме збуњује да им цеви из Маринике још туку по Донбасу. Атриљерија је стварно краљица ратишта. Дронови принчеви.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 63

Neće se zapad "opametiti", jer očekuje da će zaraditi jer je "pametan". Ukri nemaju šta da se "opamete". Ovo ludilo je nova normalnost. Zapad/mediji je "nulovao" ludilo - ovo je normalno, i granica se samo pomera - ulog se podiže do preko crvenih linija, eventualno dok uopšte budu postojale boje.
Vežbaju, skupljaju informacije, obrađuju i šalju, C4, testiraju ratnu tehniku, taktiku, strategiju, ekonomiju, tehnologije i svetske "smicalice".
Mediji i internet puni informacija, senzacija, dramskih obrta, ofanziva - kontra ofanziva, testiranja istih, puč pokušaja, slika i snimaka, neverovatno izdašno.
Odličan izvor jednima posla, drugima zabave, a cena prava sitnica: život i budućnost glavnih negativaca holivudskih filmova, do kojih im je stalo kao do lanjskog (a nije ga nešto ni bilo) snega...

I neko spomenu, ako... crno nam se piše u ekonomskom smislu. Svakako, i sigurno, bez ako...

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 947 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 2 sakrivenih i 913 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Asparagus, babaroga, Bubimir, cavatina, darkangel, DeerHunter, Denaya, dragoljub11987, Excalibur13, galijot, gomago, Hans Gajger, Ilija Cvorovic, Kaplar2, kikisp, Kubovac, mercedesamg, mikrimaus, milenko crazy north, Milos ZA, nesa1962, Oscar, Parker, sasa87, Smajser, srbijaiznadsvega, theNedjeljko, Tvrtko I, vathra, vladetije, Yellow Pinky