Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1843

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 27 Maj 2023
  • Poruke: 295

Simon simonović ::I na taj način razmišljaju američki jastrebovi... U Iraku i Avganistanu smo ukupno potrošili 7 biliona (bilion na srpskom jeziku = trilion na engleskom), a ovamo smo za Ukrajinu uložili tričavih 130 milijardi
U prevodu izuzetno isplativo.


S tim da treba imati u vidu da od ovog rata Amerika i značajno zarađuje.

Oni troše za Ukrajinu, ali isto tako im se vraća od NATO članica uz koje će američki vojno-industrijski kompleks zaraditi enormne pare za obnovu i jačanje vojnih kapaciteta zemalja članica.

A i mislim da se jastrebovi generalno ne bave previše idejama održivosti, možda oni umereniji kojima je cilj da kroz rat Americi obezbede što veći prosperitet. U tom smislu, mislim da je njihova fantazija da evropsku ekonomiju potčine američkom vojno-industrijskom lobiju po cenu guranja Evrope u direktan sukob sa Rusijom.

Dok oni zagriženi jastrebovi o ceni ni ne razmišljaju. Njima je ideal konstantna eskalacija. Prilično verujem da među njima ima i onog tipa "vizionara" koji veruju u nuklearnu renesansu pa ne prezaju ni od zagovaranja totalnog sukoba.

Ironija je da Amerika sada u ovoj formi vodi svoj savršeni rat protiv Rusije jer eksploatišu kompletan kolektivni zapad u tom ratu, njih troše a samo Amerika sebi privređuje, a istovremeno blede kao hegemon jer svetski poredak dobija nove obrise.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Dec 2010
  • Poruke: 1339

Dosli konkurenti kolonijalisti, ne znaci da prethodni nisu imali korist nego samo troskove ko sto pisete.

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7157

Cak su Ameri uspjeli i da energetski vezu EU za sebe iako je njihov energent ko zna koliko skuplji, losiji i komplikovaniji. Neki suverenitet Evrope zaista je sveden na nulu, a ni prije nije bio nesto bolji.
Za Amere je ovo win - win situacija, stavili su sapu i na EU i na Rusija bez nekog svog veceg angazovanja. Cak se kroz tih 130 milijardi oslabadjaju razno razne gvozdjurije sa kojom i ne znaju sta ce. Koliko amo Abramsa imaju po raznoraznim Amargima.
Naravno doziraju ovaj rat ko sto su radili tokom iracko - iranskog. Pri tome, Kijev nema nikakvih ingerencija da spasi sopstvenu zemlju, odnosno Ukrajina ce se mrcvariti dokle god Amerima odgovara.

offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1530

Kako Rusija odnosno Kremlj do sada pokazuje da je za akciju odnosno ne... JOntra ::Eto napravio Vagner jednu prezentaciju sta Rusija ima i moze u trenutku.

Nece biti Ruske ofanzive, tolko.

..zapad može "komotno " da pošalje "svo" naoružanje maltene što ima iz vojski EU u Ukrajinu osim Poljske i Rumiunske vojske koju Usa ojačava bez straha od napada Rusije i da ostanu samo na pešadijskom ličnom naoružanju maltene...karikiram ali moj utisak je takav što se tiče nekih ruskih ofanziva koje "menjaju igru....a takve ofanzive su one zapadno od Dnjepra pre svega...

offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1530

Trpe Grozni ::
Dobro ljudi, teoretski rese ruje da pocnu proizvodnju po 1500-2000 tenkova godisnje jer sada "imaju specijalnu operaciju" u Ukraini i imaju gubitke. Rese probleme sa masinskim parkom, rese problem sa obucenom radnom snagom, za to im treba recimo dve-tri godine da srede sve probleme i da budu isplatljivi. Otvoris jos jednu fabriku tenkova, jer eto moze im se.

I onda, rat, ovaj specijalna operacija zavrsi.

I sta onda ??? Hoce da se prestruktuiraju u krenu bez problema da rade civilni program ??? Ili ce da ispustaju konacno kvalitetnu radnu snagu, a veoma skupu opremu i alat ce ici na otpad i staro zeljezo ???
Rat je ekonomija, mozes pobediti u ratu .. ovaj u specijalnoj operaciji i onda izgubite ekonomski kao u Avganistanu osamdesetih.

Drzave planiraju buducnost, barem one normalne drzave.

Rešiće Ruje do 2025 povećanje proizvodnje tenkova ...a ako se desi neko čudo 2024 pa im oni ne budu trebali možda zatreba Kini ili pre Severnoj Koreji ili najpre Iranu snaćiće se Rusi pa mogu toliko u buduće da isplaniraju...mada mislim da će im trebati

offline
  • Pridružio: 27 Apr 2022
  • Poruke: 69

Kaže jutros Aleksandar Radić kako su u dosadašnjem delu rata Ukrajinci pokazali mnogo veći stepen discipline na frontu od Rusa i da kod njih nema mobilnih telefona pa zovi ženu kući i to.

....za mene je uvek bilo. zanimljivo od cega zivi gospodin, s obzirom na minuli rad. ....sorry off

offline
  • Pridružio: 03 Apr 2008
  • Poruke: 5886

Као што је радила фирма у Омску или она која је једва преживњавала у Харкову у Украини или ...

online
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 5136
  • Gde živiš: Novi Sad

Јел' баш толико нема вести са фронта??

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 686

Koliko moze da kosta rusku drzavu dan na frontu, gruba procjena?

offline
  • Pridružio: 27 Maj 2023
  • Poruke: 295

Možda je ovo zatišje pred buru... Ipak je Zelenski najavio rezultate pre samita.

Za ovih 10 dana jedino da pogura onih 14 Čelendžera u neki sudbonosni proboj. 😁

I Borelj nešto bulazni, kaže da Ukrajinu očekuju važni događaji od koji bi neki u narednim danima mogli definisati šta će se desiti sa borbama i sa pregovorima iz senke.
Sad već priča kao mason.

Od izjava dana imamo Medvedeva koji je poljske državnike nazvao patentiranim degenericima jer žele nuklearno oružje na svojoj teritoriji a Bajdena senilnim starcem koji odlučuje o tim željama.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 939 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 6 sakrivenih i 896 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, A.R.Chafee.Jr., bojcistv, Bubimir, ccoogg123, cifra, Dannyboy, DeerHunter, DejanSt, Denaya, Dimitrije Paunovic, djordje92sm, DPera, FOX, Georgius, ILGromovnik, Insan, jeen yuhs, Karla, Kubovac, Magistar78, mercedesamg, MiG-29M2, milenko crazy north, nenad81, nikoladim, pein, RJ, Sale.S, sasa87, Simon simonović, sokars, stegonosa, vladaa012, wizzardone, Zimbabwe, 125