Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1863

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • RJ 
  • SuperModerator
  • Gavrilo Milentijević
  • Komandir stanice milicije Gornje Polje
  • Pridružio: 12 Feb 2005
  • Poruke: 35903
  • Gde živiš: ovalni kabinet

Nešto gadno roknulo u Donjecku...
Nema objašnjenja,ako nije neki stari snimak.

https://twitter.com/IrisEllen0355/status/167630640.....6jzfA&s=19

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Avg 2011
  • Poruke: 734

Pretpostavljam da je oko nuklearke postavljen pojačan PVO pitanje je da li je moguće zasićenje recimo gradom a egzekucija himars i stormshadow.

offline
  • Webb 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 743

⚡️#BREAKING Ukraine's Zelenskiy says he warned French president Macron about 'dangerous provocations' by Russia at Zaporizhzhia nuclear plant


Jel polako vreme da se kupuje jod ... ?

offline
  • Pridružio: 27 Maj 2023
  • Poruke: 295

Ali stvarno je nemerljivo nervirajuća činjenica to da se svet opskrbljuje jednom de facto retardiranom propagandnom, druge reči nema. To više nije ni spinovanje, nije ni licemerstvo, nije nikakav false flag, to je metastaziralo u čistu retardiranost kojom se pohranjuju realnost i percepcija jer sve drugo je istrošeno.

I utoliko ne možeš razviti toleranciju na isto jer se to uvek uzima za plan B kada situacija nije po volji... Dakle, kontraofanziva je fijasko za sada, pa ajde da se pozovemo na Pera Kojot scenario u kojem Rusi postavljaju eksploziv na krov nuklearke i tako hoće da je raznesu jer.... A da, ne treba "jer" jer je sasvim logično da bi Rusi tako nešto uradili jer što da ne bi, što bi bilo ko preispitivao racio i logiku više.

I onda dolazimo do činjenice da se Rusima ne dopušta ni tračak pobede u ovom ratu, jer čim se malo nazire pozitivna perspektiva za njih u trenutnom stanju stvari, šalta se realnost na neku retardiranu premisu koja bi trebala da ili skrene pažnju ili daleko bilo da eskalira situaciju.

Dobro je rekao Medvedev, to su patentirani degenerici. Ali to što ih nazivaš pravih rečima ne čini ništa, oni će da budu degenerici još više, proporcionalno tome koliko im ne ide realnost na ruku.

Ali dijagnoza se ne leči konstantovanjem, sa bolesnicima se valja pozabaviti adekvatno pre ili kasnije.

online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3538

https://twitter.com/FahrettinAltay_/status/1676335591821025281

GP".Sasvim je normalno da prijete nuklearnoj elektrani Zaporožje, jer ni Ukrajina ni Rusija nisu bile uspješne na tom polju. Da sam ja u pitanju, isto bih prijetio. Narodima vlada strah

Ako se pogodi ta elektrana u Europi će se sljedećih 30 godina rađati četveroruka djeca, nitko neće biti toliko lud."

Ukri neče pogoditi eletranu, ono hoče da nju zauzmu. a to ni po koju cijenu ne smije se dogoditi.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Ако си до сржи оболео од русофобије и христијанофобије која се као најопакији отров преноси с колена на колено, још од Свјатослава. Ако си дупе померио преко океана и желиш трајно уништење Руса и Цркве Христове, запорошки сценарио је од сатане дат, јер, западни човек је постао глуп к'о ....ц.

Можеш га убити заједно са Русима а он ће умирати блејећи као овца, упирући прстом на криву адресу.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Не треба се заваравати. Овде не егзистирају само политички, геополитички, разлози енергетске геополитике и гигантски економски интереси. Овде су присутни и скривени мотиви верске и метафизичке природе. Не знам коме служи сам врх руске државе, али видим и знам да су они који владају Америком а преко ње и кијевским режимом, ноторни следбеници онтолошког, метафизичког зла.

Само сатана лично и његови следбеници могу размишљати и деловати на овај начин.


Хитлер је за њих трећеразредни аматер.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Остаје могућност да намерно шире панику јер планирају офанзиву на том подручју. Све са циљем да изазову панику међу војницима и цивилима у том сектору фронта.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2392

Bobrock1 ::Ukri neče pogoditi eletranu, ono hoče da nju zauzmu.
U stvari, moguće je da žele i jedno i drugo. Evo kako ...

Kada procenjujemo verovatnoću takvog događaja moramo pretpostaviti koju bi korist imao potencijalni vinovnik incidenta, "cui bono"? Ni Rusija ni Ukrajina ne bi od takve svinjarije imali vajde.
Rusi ne oblikuju zapadno javno mnjenje i ne mogu računati na propagandni efekat nekakve false flag subverzije kojom bi diskreditovali Ukrajince. Ukrajinci bi još i imali nekakve indirektne koristi optužujući Ruse. Međutim, oni se ionako ništa ne pitaju i ne bi mogli izvesti tako nešto samostalno, bez odobrenja svojih pokrovitelja. A i jedni i drugi imali bi samo štete od kontaminacije, makar i slabe. Ostaje kolektivni zapad tj. onaj deo zapada koji krizom zaista upravlja i vodi je u dalju eskalaciju. Kada bi se tako nešto desilo, svi političari i masmediji na zapadu digli bi neviđenu dreku. Stvorili bi opštu atmosferu bacanja krivice na Rusiju, igrajući na karte morala i civilizacijskih normi. U takvoj atmosferi, neutralnim zemljama, naročito manjim, ekonomski zavisnim od zapada, bilo bi jako teško da ne osude Rusiju jer bi se plašile da se omraza ne proširi i na njih. Čak bi i jedna Kina morala pažljivo odmeravati diplomatske korake. A unutar samog NATO, kolebljive članice morale bi pristati i na neke poteze na koje inače ne bi pristale, iz istog razloga - straha od sankcija i izopštenosti.

Dakle, dva su osnovna cilja zapadnih plutokrata, a) dodatna ekonomska i diplomatska izolacija Rusije i b) prinuda neposlušnih članica NATO (pa i drugih zemalja) da "slede liniju". Za tako nešto nije im neophodno uništiti nuklearno postrojenje (koje im je zaista potrebno i koje u budućnosti žele u funkciji). Dovoljno je u neposrednoj blizini prosuti sadržaj "prljave" bombe. Dakle, čak i ako bi raketa (koja je nosi) bila presretnuta i oborena, radioaktivnost bi se povećala. To bi spremno dočekala zapadna propaganda, svakih par sati objavljivale bi se karte zagađenja, pratio bi se "radioaktivni oblak", hejtovala bi se Rusija kao par ekselans zločinačka država i indukovala bi se sveopšta osuda. I niko ne bi išao u "bezvezne detalje" kao što su konkretni izotopi i njihovo poreklo, trajanje kontaminacije, intenzitet i slično. Svaki pokušaj da se ukaže na mogućnost da to nije uradila Rusija "eksplozivom na krovu", bio bi jednostavno osuđen kao bolesna rusofilija.

Jedini problem u takvom scenariju jeste činjenica da na svetu ima još sasvim dovoljno ljudi koji misle svojom glavom. Nisu svi popušili priču o severnom toku i kahovskoj brani pa neće ni ovu. A ovo bi bilo malo gadnije i moglo bi im se vratiti kao bumerang, pravo u lice.

Zato, bolje malo da sačekamo. I ja sam odavno pisao o ovome kao o teoretskoj mogućnosti. I jasno mi je da je NATO glavešinama potreban neki krupan događaj što pre. Ali kako prihvatiti da su baš toliko glupi i bezobrazni?

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3760

SVEVID. ::
Zbog toga je ovo win-win situacija za amere...ako Ali Baba ne opljačka Ruse opljačka će svojih 40 razbojnika i Taoce...to je zastupao gosim Sjekloća od početka ali on je govorio da je sve dogovoreno a ja se nadam da nije ijako ne znači da dogovor nije u pitanju...

Znači Kolektivni zapad se deli na Ali Babu amere i 40 razbojnika EU i da dodamo i Taoce,Istočnu Evropu(i one države koje su sada u EU) i Balkan...

Ја само да напоменем да Али Баба није разбојник него поштени рибар/дрвосеча који случајно пронађе пећину са благом и бори се против 40 разбојника.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 949 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 4 sakrivenih i 905 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, amstel, Areal84, Bluper, bobomicek, Bobrock1, Bojadin Strumski, brundo65, croato, dankisha, DonRumataEstorski, Dorcolac, draggan, Excalibur13, flash12, Georgius, HrcAk47, kybonacci, Lucije Kvint, LUDI, mikrimaus, Milometer, Milos ZA, milutin134, Prašinar, proka89, rovac, samsung, shlauf, skvara, Skywhaler, strelac07, Trpe Grozni, TTN, Vatreni Zmaj, VJ, voja64, wizzardone, Yellow Pinky, ZetaMan