Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1897

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3539

https://twitter.com/200_zoka/status/1677975098932830208

Ide ukro oklop ka Banderi u Zaporožju. Ali. Bilo juče, da amerikanci opet nešto šalju, pa ukupno se broj oklopa ukra povečava. Uprkos gubicima koje posmatramo.

https://twitter.com/sentdefender/status/1677969155662794752

GP":Objavljena je snimka koja pokazuje ono što izgleda kao uništenje poljskog PT-91 Twardy i češkog T-72EA zajedno s američkim oklopnim transporterom M113, a sve najvjerojatnije s 22. mehaniziranom brigadom ukrajinskih oružanih snaga, nakon neuspjelog napredovanja u Zaporožju Područje koje je poraženo ruskim topništvom i minama. Ovo je prvi vizualno potvrđeni gubitak PT-91 tijekom rata u Ukrajini."

Opet puno snimaka, ima i kod "Zoke" kako rabota Lancet....

https://twitter.com/200_zoka/status/1677958527518687232
https://twitter.com/200_zoka/status/1677939279899553792
https://twitter.com/200_zoka/status/1677939095945768960

Rat u punom jeku. Čudno mi je, jedino, kako ukri sve to izdrže.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Sep 2022
  • Poruke: 177

Кажу смењен Герасимов.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3892

Nije smenjen sa mesta načelnika GŠ već kao komandanta Ukr operacija, a navodno postavljen Teplinski.
Bez potvrde

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1226

Ukri pokušali pogoditi krstarećom Kerčki most, PVO je oborila, saobraćaj privremeno obustavljen.
Baš danas Ukri zvanično priznali da su ga oštetili prošle jeseni, nije ovo slučajnost.
Treba im PR-a još.
Dnjeparski mostovi stoje.

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4831

Malo sasvim lične tlapnje. Ovaj sukob je u više dimenzija, nivoa, kako hoćete, kao Rubikova kocka je, ako završite samo jednu stranicu, recimo čisto vojnu ostaju vam onih ostalih 5 i to važi za obe strane u sukobu, kako kolektivni zapad tako i za Rusiju i sve one koji su joj bliski. Ukrajina nije ušla samostalno u ovu tarapanu i ne može sama izaći iz nje. Ona je puki izvršilac radova na terenu. Iz više izvora kako javnih tako i nekih ličnih Rusi su odredili trajanje SVO u u ovakvom obliku i na ovaj način na oko 30 meseci od početka sukoba, to im je bila procena da se toliko može ići na iscrpljivanje suprotne strane a da celo društvo ne prelazi kompletno na ratni princip organizovanja. Blizina izbora u US of A više koincidira sa istekom tog perioda nego što je nešto primarno vezana za sam termin. Vreme je potrebno da se iskoristi u samoj Rusiji za ispravljanje svega pogrešnog u vojnoj organizaciji i strukturi a što je nasleđe prošlih vremena. Daleko da su Rusi idealni videli smo grešaka i grešaka.
Vidite tamo postoji termin „Serdjukovština“ termin koji označava šta je sve bivši ministar odbrane Serdjukov učinio a šta se ne može za kratko vreme ispraviti. Šojgu kakav je, da je, treba mu 10 i više godina da sve stvari vrati u red i popravi štetu koju je ova neopevana štetočina napravila. Mnoga istraživanja su prekinuta ili usporena, otpušteni su mnogi oficiri iz sistema koji ne rastu na drveću, umesto njih uvedeno je dosta civila menadžera. Uveden je outsourcing u sistem između ostalog i za ishranu ustanova i jedinca i to pogodite za kojeg snabdevača i restoratera iz Lenjingrada odakle je uzgred budi rečeno i Serdjukov. Jedna od genijalnih ideja njegove reforme je izdvajanje sistema S-300V i njegovih modifikacija iz svojih osnovnih jedinica i postavljanje pojedinačnih baterija duž južne granice azijskog dela Rusije sve do dalekog istoka kao ordinarni PVO sistem uz predlog da se prekine razvoj sistema i da se on kao takav povuče iz upotrebe.
Negde krajem leta prošle godine R. Išćenko je dao jednu analizu koja se dosta bavila demografijom Ukrajine, stvarnim brojem stanovnika, dotadašnjim gubicima i mobilizaciomim mogućnostima. Tada je procenio je da glavno gorivo gorivo ovog rata a to su ljudi Ukrajina je u mogućnosti nesmetano da obezbeđuje do ove jeseni a nakon toga sistem puca, odnosno ne postoji više mogućnost da UKR samostalno popunjava jedinice borbeno sposobnim stanovništvom. No jesen je tu pa će se videti koliko ima istine u tome.
Bliži se i Viljnus, videćemo kakva retorika ali i konkretni potezi kolektivnog zapada slede. S tim u vezi postavljam video koji sadrži četiri osnovne tačke inače dužeg govora koji je Džon Kenedi održao 10.06.1963 na jednom koledžu u Vašingtonu. Dalas je došao samo nekoliko meseci kasnije…



Evo prevod ako nekad nestane video.

Citat:
„Na kakav mir mislim i kakav mir tražimo? Ne Pax Americana koji je nametnut svetu američkim oružjima rata. Ne mir u grobu ili sigurnost roba. Govorim o istinskom miru, vrsti mira koja čini život na zemlji vrednim življenja, i onom koji omogućava ljudima i nacijama da rastu, da se nadaju i grade bolji život za svoju decu – ne samo mir za Amerikance, već́ mir za sve ljude i žene, ne samo mir u našem vremenu, već́ mir u svim vremenima...
Ja govorim o miru, dakle, kao neophodnom, racionalnom cilju racionalnih ljudi. Shvatam da potraga za mirom nije tako dramatična kao potraga za ratom, i reči tragača za mirom često se ne čuju. Ali mi nemamo hitnijeg zadatka...
Naši problemi su ljudski pa ih čovek može rešiti. A čovek može da bude koliki hoće. Nijedan problem ljudske sudbine nije iznad ljudskih biča. Čovekov razum i duh su često rešavali ono što je na izgled nerešivo, a mi verujemo da to oni mogu ponovo...
I ako sada ne možemo da okončamo naše razlike, barem možemo pomoći da svet bude siguran za različitosti. Jer u konačnoj analizi, naša najosnovnija zajednička veza je da svi mi nastanjujemo ovu malu planetu. Svi dišemo isti vazduh. Svi mi cenimo budućnost naše dece. I svi smo mi smrtni“.


Nije zastranjivanje u temi, samo uporedite reči ovog Čoveka sa svim onim što su do sada govorili i govore svi lideri tzv slobodnog i naprednog sveta uključujući spodobu koja se danas nalazi na njegovom mestu.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3760

dragon986 ::Napisano: 09 Jul 2023 9:38

Nikakve. On pripada demokratskoj stranci, i ako se bude kandidovao kao njen predstavnik za kandidata neće dobiti podršku unutar partije.


Помињало се негде да ће га Трамп можда узети за подпредседника. Као неко спајање антиглобохомо републиканаца и демократа. Меи не делује реално али не би било први пут да подпредседник није из исте странке. Додуше последњи пут се тако нешто десило у време Грађанског рата али ионако су сада ближи томе него икада у последњих 150 година.

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2022
  • Poruke: 459

Ameri su svesni da su već izgubili dominaciju, ali neće to priznati još neko vreme. Marketing je prodavao muda za bubrege pa će na isti način pokušati da produže postojeće stanje. Onako kako njihovi mediji izveštavaju o ovom ratu, izveštavali su decenijama o svetu izdižući sebe, degradirajući druge. Pa se u to poverovalo. Ali strah, kao najefikasnije sredstvo vladanja, definitivno nestaje. I u njihovom dvorištu (Nikaragva, Venecuela, Kuba, Bolivija, Brazil, Argentina, Meksiko...) Najviše vremena će da kupe, haračem po Evropi (Nuland: Fuck EU, severni tok, naoružanje...) Ovo sa Rusijom je pokušaj da se slomi nuklearni kišobran Kine i ostalog slobodnog sveta koji im zapravo dolazi glave, ne Rusija.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3892

Napisano: 09 Jul 2023 12:05

Gargantua

Ne uzimajmo govore a pogotovo ne isečke iz govora. Mit o Kenediju je duboki raširen a on uopšte nije bio takav kakav ga mediji odn moć kuće Kenedija predstavlja. Govor je brizno pisan za period u kom su okolnosti bile drukčije. Kao i danas on isključuje američke impreijalne težnje i bla bla...da ne ulazimo dublje u analizu PAX AMERICANE nije mesto.
Evo ti ceo govor.

https://youtu.be/0fkKnfk4k40



Dragoljub

Teško velike su razlike na unutrašnjem planu između to dvoje, čak iako bi uspeli da nađu konsenzus na spoljnom planu.

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4831

@dragon986
Znam za ceo govor, i za sve događaje koji su mu prethodili, Jupiteri u Turskoj i Italiji, kubanska kriza sve sa Zalivom Svinja, konstatno rvanje ruku sa SSSR-om sve to vreme, na ivici nuklearnog sukoba. Ako bi smo poredili stanje i aktere tada i sada, kao preslikano, jedino što kako stvari za sada stoje neće se završiti kao onomad.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3892

draganl ::Ameri su svesni da su već izgubili dominaciju, ali neće to priznati još neko vreme. Marketing je prodavao muda za bubrege pa će na isti način pokušati da produže postojeće stanje. Onako kako njihovi mediji izveštavaju o ovom ratu, izveštavali su decenijama o svetu izdižući sebe, degradirajući druge. Pa se u to poverovalo. Ali strah, kao najefikasnije sredstvo vladanja, definitivno nestaje. I u njihovom dvorištu (Nikaragva, Venecuela, Kuba, Bolivija, Brazil, Argentina, Meksiko...) Najviše vremena će da kupe, haračem po Evropi (Nuland: Fuck EU, severni tok, naoružanje...) Ovo sa Rusijom je pokušaj da se slomi nuklearni kišobran Kine i ostalog slobodnog sveta koji im zapravo dolazi glave, ne Rusija.

A ruski donose suštu istinu o ratu? Kakvo ti je to rezonovanje? Pa svaki mediji u svakoj zemlji manje više služi kao oruđe spoljne politike i podrške istoj. A kada smo već kod toga, ja nevideh kritike vlasti i politike unutar Ruskih medija? A u SAD i na Zapadu itekako ima kritike i drukčijeg mišljenja.
A kakvu opasnost za interese SAD su zemlje koje si naveo danas? Nikakve to što ti deliš ono ko ima više zemalja i kao da je ovo borba sa ideološkim neprijatelje je drugo. Amerika sutra može da nadje razlog da napadne Nikaragvu i šta će time dobiti NIŠTA, osim opet izgubjenog političkog ugleda koji još ne može da povrati posle intervencija 2003, ili bilo koju od ovih zemalja napravi haos u koji bi morala sama da se umeša i da ostavi Pacifik KINI. Americi je glavni cilj zauzdavanje Kine to si u pravu, Rusija je tu sekundarna stvar, koju amerika hoće da reši vojnom i ekonomskom podrškom UKR. Cela njihova doktrinarna i strategijska misao je okrenuta sada Kini.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1053 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 7 sakrivenih i 1009 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., airsuba, babaroga, BORUTUS, ccoogg123, djboj, djordje92sm, Dr.Strangelove, dule10savic, Excalibur13, FileFinder, Georgius, HogarStrashni, ikan, Kriglord, Krvava Devetka, kybonacci, Litostroton, Mad Serb, mercedesamg, Mi lao shu, mikrimaus, MrNo, prle122, repac, Shinobi, sombrero, ss10, Stanlio, uruk, vathra, VJ, vladaa012, VladaKG1980, voja64, Zmaj Ognjeni Vuk