Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1915

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3134
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Па баш је занимљиво како енергенте више нико и не спомиње. Док смо прошло љето на дневној бази слушали како се пуне складишта плина данас то није никаква вијест, цијене су су прилично стабилизовале и нису више троцифрене као прошло љето. Тако да амерички плин очигледно није толико скуп да се не купује, а ту су и Катар и Алжир.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

fantomS

Купују руску нафту заобилазним путем. Купују и руски ТНГ.
А да ли су почели да пуне складишта? То не знам.
Видећемо ове зиме. Не сећам се ко је то изјавио али још на самом почетку рата је тај човек у једној Јутуб емисији рекао да ће се несташица гаса догодити на зиму 2023 године. Када су сви бријали о несташицу гаса итд... Он је изјавио да од тога нема ништа у 2022 години. Већ тек крајем 2023 и почетком 2024 године ће доћи до проблема за Европу.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 948

Napisano: 11 Jul 2023 13:53

Cela priča oko ulaska Ukr u NATO je jedna cirkuska predstava
Jedino ako pobede u ratu u zauzmu Krim i Donbas možemo govoriti o ulasku Ukr u Nato... To bi bio možda najveći poraz u modernoj ruskoj istoriji... Za sada to ne deluje realno, prema tome, cela priča je samo za javnost.

Dopuna: 11 Jul 2023 14:00

Francuska je američki satelit, sa suverenitetom u tragovima. Kažu da je Pariz grad sa najvećim brojem CIA agenata u Evropi...
Nemci su kastrirani i nemaju suverenitet ni u tragovima. Italijani i Španci su manje više nebitni, a Englezi su rusofobi na nivou najvećih jastrebova iz Vašingtona, možda i više od toga... Prema tome, ko ostaje? Mađari, Austrijanci, Bugari... Premalo je to za bilo kakvo suprotstavljanje američkom diktatu...
Prema tome, u Evropi ne postoji politička sila koja može da preokrene situaciji... A s obzirom na ekonomsko i demografsko opadanje Evrope, kao i na opadanje svesti o nacionalnom identitetu i istoriji, bojim se da će se "otpor" američkoj hegemoniji samo smanjivati, i da će Evropa vremenom biti sve unisonija u svojoj patološkoj rusofobiji

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2999
  • Gde živiš: Zemlja čuda

@Skakac7
Izjavili i neki na ovoj i povezanim temama, dosta analitičara je to navodilo (što se tiče gasa) zavisi samo koga pratiš. Oni koji su se palili na propagandne spotove iz kremaljske kujne nisu jer su oni očekivali smrt od zime još prošle godine ali realno svi znamo da pravi ispit dolazi po tom pitanju tek ove sezone.
Dovoljno je da se greješ na gas, malo pratiš više različitih izvora i razmišljaš.
Pravi test tek stiže.

online
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5906

@Simon Ukrajina može ući u Nato ako stane rat na ovim nekim trenutnim granicama + - još nešto teritorije, a odrekne se Krima i tih teritorija.
Ovo sada su predstave.

offline
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 15145

fantom_S ::Па баш је занимљиво како енергенте више нико и не спомиње. Док смо прошло љето на дневној бази слушали како се пуне складишта плина данас то није никаква вијест, цијене су су прилично стабилизовале и нису више троцифрене као прошло љето. Тако да амерички плин очигледно није толико скуп да се не купује, а ту су и Катар и Алжир.
Попуњенија су складишта зато што је део индустрије угашен због великих цена.
Производња алуминијума је прошле године пала за преко 10% у односу на годину пре.
Производња вештачког ђубрива, чекамо податке, али је ту знатно већи пад.

Кад би потрошња била на нивоу пре рата, цене би опет кренуле да скачу јер нема довољно испорука.
Далеко је још све то од нормализације.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 948

mercedesamg
^
Naravno, ali šanse da Ukrajina izbaci Krim i/ili Donbas iz svog ustava i odrekne ih se su ravne nuli.
Prema tome... To su za sada samo fantazmagorije

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3279

Rusi izgleda na pragu Torskoe

online
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5906

Ne razumijem ove priče Rajnmetala i Bajkara. Praviće fabrike u Ukrajini, i to one koje prave tenkove i dronove, a toku rat?

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1778

mercedesamg ::Ne razumijem ove priče Rajnmetala i Bajkara. Praviće fabrike u Ukrajini, i to one koje prave tenkove i dronove, a toku rat?

Ne razumem ni ja? I to narednih meseci vec!
Gde ce da ih prave i ko ce da rizikuje svoju glavu da ih zida i radi u njima dok Rusija mal mal ispaljuje Kalibre na zapad Ukrajne. Morace biti duboko pod zemljom, ali i za to ima leka.

Ne moze se takva gradnja sakriti od satelita niti obaviti nocu za neko kratko vreme. Ili se varam. U svakom slucaju to je vec treci Erdoganov pljuc na Rusiju zadnjih nedelju dana.

Izjave:

Citat:
Турска компанија Баикар почела је изградњу фабрике за производњу дронова Баирактар ​​у Украјини, изјавио је украјински министар за стратешку индустрију Олександар Камишин.

Citat:
Rheinmetall će u roku od 3 meseca otvoriti fabriku za proizvodnju oklopnih vozila u zapadnoj Ukrajini, — CNN. Tamo će se praviti i popravljati tenkovi, a učiće se održavanje oklopnih vozila. Papergera ne brine zabrinutost drugih zapadnih odbrambenih kompanija o proširenju svog prisustva u Ukrajini dok smo u ratu sa Rusijom.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1017 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 4 sakrivenih i 978 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, Andrija357, Ben Roj, bojank, Boris90, BSD, burevesnik, djboj, Excalibur13, havoc995, ILGromovnik, ivan979, Još malo pa deda, jukeboxer, kikisp, Krusarac, kuntalo, Litostroton, mercedesamg, milenko crazy north, MrNo, nemkea71, Parker, radionica1, RJ, sabros, strelac07, TeodorSan, uros, vargas, vobo, voja64, zlatkoa987, zmajognjeniivan, šumar bk2