Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1997

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Не би ме чудило да Украјинци успеју да сруше мост на Криму. И да након тога прогласе победу у рату...

Оно је изјавио шеф ЦИА:
CIA director William Burns noted that the Russian army suffers from significant "structural deficiencies", which hides a powerful defensive fortification. In particular, this is evidenced by the low morale of the soldiers and the "disorder" among the political and military leadership of the Russian Federation
"Директор ЦИА Вилијам Бернс приметио је да руска војска пати од значајних „структурних недостатака“, које крије моћно одбрамбено утврђење. Конкретно, о томе сведочи низак морал војника и „неред“ међу политичким и војним руководством Руске Федерације."
Зато шеф ЦИА верује да ће офанзива Украјине успети.


Сада озбиљно питање. На основу чега они изводе ове закључке? Да ли су их Руси стварно навукли на танак лед? Када је морал низак онда војска лако напушта положаје. И често долази до предаје. Неретко и читавих јединица. Где тога има код Руса?
Да ли су они стварно веровали да ће се Руси разбежати када их Украјинци нападну? Или све време "ложе" топовско месо са циљем да нанесу што већу штету Русији? Да ли је сукоб Пригожин-Шојгу (пре пуча) заправо руска игра? Да ли је и сам пуч игра?
Шта очекују? Да ће Руси да се разбеже у наредним данима? Све то након месец ипо од почетка офанзиве. Офанзиве у којој је уништено брдо технике и страдало на хиљаде украјинских војника. А није остварен никакав помак.
Да ли их Руси стварно све време ј*Ебу у мозак медијским сукобом појединаца из војске и власти?
Пригожин. Колико пута је кукао да нема муниције и да ће Украјинци пробити положаје на боковима? Колико пута је рекао да се Вагнер повлачи? И шта се десило?
Можда их стварно и озбиљно тролују? И то њихово троловање утиче на одлуке њихових непријатеља.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3540

https://twitter.com/djuric_zlatko/status/1682483014704537600

GP":Idemo….Ukrajinski telegram kanal "Resident": "MI-6 je prenio nove obavještajne podatke Uredu predsjednika i Glavnom stožeru Ukrajine da je Kremlj odlučio u potpunosti upotrijebiti svoj arsenal kazetnog streljiva u Ukrajini. Ruska vojska je počela isporučivati kasetne bombe/rakete/granate na front.""

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1778

Danas izvedena demonstracija potapanja bivse ukrajinske korvete raketom Moskit.

https://twitter.com/Capt_Navy/status/1682282909594.....n-corvette

Citat:Raketni čamac Ivanovec 🇷🇺BSF izvršio je bojno gađanje protivbrodskim krstarećim projektilima na brod mete na poligonu u severozapadnom delu Crnog mora. Meta je bila raspuštena protivbrodska korveta klase Griša, a verovatno je to bio jedan od bivših brodova 🇺🇦 Mornarice

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Како сам разумео, пре пар дана било на Телеграму па на YT:



Наводно први снимак Пригожина и Уткина након побуне, "у Белорусији".

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Skakac7 ::Сада озбиљно питање. На основу чега они изводе ове закључке? Да ли су их Руси стварно навукли на танак лед.

Како је пар наших јавних аналитичара приметило, Империја у посртању нема "план Б". Само пораз и распад Русије. Сваки лукративан и медијски проходан наступ се прилагођава тој тежњи, јер осим наратива, ма колико био бесмислен и тупав, ништа друго више немају.

То што стварност нема додирне тачке са истином, тим горе по истину, у наративу.


Патетичну опортуни кловнови.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1518

Смер Соледара
Ситуација на крају 21.07.2023

Настављају се жестоке борбе на боковима Бахмута.

🔻Јединице Оружаних снага Украјине, користећи тактику „месног јуриша“, појачавају притисак на јединице Оружаних снага РФ које се бране у Клешчејевки.

Контрола Оружаних снага Украјине над тактичким висинама омогућава украјинским формацијама да наставе офанзиву. Непријатељ стално пребацује нова појачања на линију додира и напада у малим групама од 10 људи. Због недостатка резерви и ротације,
Оружане снаге РФ још нису успеле да преузму иницијативу(Ovo Rybar stalno naglasava,da neko iz vrha vojske nece da posalje jos vojske ili(i) da rotira i odmori postojece).
Ипак, ваздушно-десантне трупе успешно одбијају све непријатељске нападе, редовно узимају заробљенике и уништавају (хттпс://т.ме/верумреацтор/5314) опрему Оружаних снага Украјине.

🔻Данас су потврђене наше информације да су Оружане снаге Украјине напредовале у близини аутопута М-03 у области Орехово-Васиљевка.

Непријатељски план остаје непромењен – опколити Бахмут пробијањем одбране на боковима.

PS-Moram priznati da me ovaj pravac najvise brine i kao da se neko bas trudi da tako lose izgleda(stalno se Rusi povlace),nadam se da ce uskoro nesto da se promeni na tom pravcu(pozitivno po Ruse)

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33948

Groblje u Lavovu ko misli da su ukro žrtve male ovo ga demantuje.
https://t.me/intelslava/50092

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3760

pein ::Groblje u Lavovu ko misli da su ukro žrtve male ovo ga demantuje.
https://t.me/intelslava/50092

Са све црно-црвеним заставама које немају апсолутно никакве везе са идентичним заставама једне нацистичке организације од пре 80 година.

offline
  • Pridružio: 01 Okt 2016
  • Poruke: 41

Kina naoružava Rusiju?

Glavni diplomatski savetnik francuskog predsednika Emanuela Makrona,na pitanje da li je Zapad video ikakve dokaze da Kina naoružava Rusiju je rekao: "Da, postoje indicije da rade stvari za koje bismo mi radije da ne rade. Koliko znamo, oni ne snabdevaju Rusiju ogromnim vojnim kapacitetima, ali bilo bi dobro da ne isporučuju ništa. Najviše nam je potrebno da Kina bude uzdržana. Treba razumeti da je sukob u Ukrajini globalnih razmera i da, u principu, ali i iz operativnih razloga, ne možemo dozvoliti da ona izgubi u ratu", dodao je on.

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5309

Skakac7 ::.....


Сада озбиљно питање. На основу чега они изводе ове закључке? Да ли су их Руси стварно навукли на танак лед? Када је морал низак онда војска лако напушта положаје. И често долази до предаје. Неретко и читавих јединица. Где тога има код Руса?
Да ли су они стварно веровали да ће се Руси разбежати када их Украјинци нападну? Или све време "ложе" топовско месо са циљем да нанесу што већу штету Русији? Да ли је сукоб Пригожин-Шојгу (пре пуча) заправо руска игра? Да ли је и сам пуч игра?
Шта очекују? Да ће Руси да се разбеже у наредним данима? Све то након месец ипо од почетка офанзиве....
Можда их стварно и озбиљно тролују? И то њихово троловање утиче на одлуке њихових непријатеља.


mali of koji dobro odgovara na ova pitanja...Prema memoarima nekog od sovjetskih raketaša davnih pedesetih godina kad je Kujbišev ( sada Samara ) bio glavni grad SSSRa, tamo su bile sve ambasada i predstavništva desetak godina iza rata. Bila su tamo i dva avio zavoda koji su "proizvodili" teške bombardere kopija B 29 . Kad god bi prolazio vlak pun stranaca i špijuna na pisti pored pruge bi bila bar dva aviona spremna za polijetanje ili bi letjeli paralelno s prugom i tako svaki dan sve novi avioni sa novim serijskim brojevima. (zapravo su samo mijenjali brojeve i avione vračali po noći bez svjetla i radio komunkacije iste na pistu )

Nije bilo teško uvjeriti amere i britance da sovjeti " masovno proizvode bombardere", jer su i sami ameri smatrali da je to prava doktrina na bazi iskustva iz 2SR.

Sovjeti odnosno KGB je preko dobrih stipendija, preko nekih fondacija, najbolje studente strojarstva usmjeravao na pogrešne smjerove.

Epilog , navukli su amere na tanak led, rusi su razvijali rakete i u tom periodu bili daleko ispred amera.

Nešto se slično dogodilo i sada totalna maskirovka i zamka za NATO koji sad više ne zna kako bi se izvukao iz svega i vati stvar na sporazum iz Minska

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 788 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 3 sakrivenih i 774 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: DejanSt, Dorcolac, Draganeli, Karla, kolle.the.kid, Lazarus, novator, Rogan33, Srle993, Stija zmija, vathra