Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2058

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 25 Jul 2023
  • Poruke: 12

^

Која су возила у питању? Посебно ме интересују она која су експлодирала и остала без купола? БМП или Бредли?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2602

cinoeye ::
Не само ово него и снимак погађања Руског осмарачког радара који је погођен од стране Украјинског дрона. Радар се налазио у шумарку до ког јасно воде колски трагови који јаано указју где се налази....


iste su obe strane. jako sam se zalio na jermene zbog njihovog nonsalantnog odnosa prema maskiranju, bukvalno mi bilo zao tehnike zafrljacene na neki kilometrima cist teren, da se vidi iz avganistana. ali vidim da su ovi samo jako malo bolji. naravno, ima izuzetaka, ali mnogo vise nelogicnih stvari za 21 vek.

sta smo se nagledali jesenas i proletos, orudje u sumarku, a oko njega 10 raznih tragova sto idu iz sumarka tamo vamo. mora biti corav skroz taj sto osmatra da ne primeti.

izgleda da je ovo vise do jedinica. i rusi i ukri imaju vrhunskih jedinica, tamo se obraca na svaku sitnicu, ali sve sam sigurniji da imaju i gomilu slabo obucenih mobilisanih, kojima je izgleda jos na vrh k...a da ratuju pa se ni ne trude ni oko cega.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

pein ::Koridor zašto da troše te pare na T14 Armata ili na Koaliciju potrošene su i uložene pametnije na pravo oruže odvraćanja RS 32 Sarmat npr ili Kindžal možda Oniks oklop može da dođe i kasnije dosta stvari je urađeno i u koraku za ovih godinu dana.
što kaže Kinez, taktika bez strategije je buka prije poraza.
da su Rusi imali savršen oklop i artiljeriju, a malo nuklearki, davno već Rusije ne bi bilo.

offline
  • Pridružio: 25 Jun 2022
  • Poruke: 151

Eh da je drug Staljin ziv, pa da obes 20ak prpalja, da vidis kako bi ideje i ivenstivnost sevale, mozda strah nije jaci motiv od ljubavi, ali ga je lakse i brze ostvariti.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

pein ::Slonče tonče pazi novi Lancet ima ne samo veću BG nego i domet no uzmimo nekih 50km kao optimalan. Kako Lancet radi pa vrlo jednostavno imaš Orlan koji ima veći domet i ide u zonu odakle je srtiljeriski radar detektovao dejstvo potom Orlan dežura u tom rejonu prsvi krugove ko lešinar u Sfričkoj savani koji traži strvinu. Kad uoči strvinu tj metu kreće stim što u ovom slučaju Orlan prati metu od mesta dejstva do mesta stacioniranja potom kreće Lancet u akciju. Zadaju se kordinate do kojih leti vizuelno traži uočava potom se obrušava kao soko na goluba i onda imaš pogodak ili ponekad promašaj. NATO arta sa granatama koje imaju dodatni raketni motorić idu do max 50+/- km što su neki krajnji dometi e sad koliko je ista precizna ne znam al da bi bila precizna mora prići bliže ajde da kažemo barem 30-40km pa čak i ispod 30km ponekad jer smo imali snimke kontrabatiranja od strane Rusa. Ono što recimo prednost NATO artiljerije je vođena municija jer ćeš sa Ekskaliburom bez većih problema pogoditi metu i na krajnjim dometima e sad mana je što je takve džebane kod ukra malo i moraju pametno da je koriste. Kad je njesra vreme nema aviona, helikoptera i Lanceta idr izviđački BPL u pomoć zoveš najbližu art bateriju ili pak MB. Još jedna info izgleda su rešili da probaju vođenu MB municiju Kitolov u borbenim uslovima pročitah to nedavno na nekim tg kanalima sad koliko je to info tačna ostaje nam da vidimo u bližoj budućnosti
ma to mi je sve poznato, ali time ne rješavaš problem dugog vremena leta. Lancet leti 80 kmh i treba mu pola sata za kontrabatiranje nečega što je na 40 km.
novi Lancet ima veći domet, ali tebi treba još veći, da on može doći na 50 km i još se vratiti kući ako ništa ne nađe, tako da možeš cirkulirati veliki broj letjelica u svakom trenutku, koje su razmaknute oko 1 minutu leta.

Onda kod otkrivanja pozicije Caesara prvi Lancet je tamo za 2-3 minute. Šta ti vrijedi za pola sata kad je otišao? A kod otkrivanja Leoparda neće ga gađati jedna, nego njih 10 uzastopce ako treba, dok se ne raspukne ko tikva.

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 624

Ukrajinci neuspješno forsiraju Dnjepar... Lancet ima mogućnost zaključavanja cilja i nakon toga leti prema njemu bez obzira na ometanje... velik broj ukra se predaje ali ne žele da se to objavljuje da njihove obitelji nemaju probleme:
https://www.youtube.com/watch?v=hmg8pj0nqkA

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1518

Купјански део предње стране
стање од 16.00 часова 28.07.2023

🔻У близини Купјанска, руске јединице су током позиционе офанзиве успеле да прошире зону контроле западно од Лимана 1., дошавши до реке Оскол.

Истовремено, припадници Оружаних снага РФ нападају непријатељска упоришта јужно од Лимана 1, покушавајући да напредују ка Синковки.

Према неким изворима, Оружане снаге РФ су постигле мали тактички успех у селу, а борбе су већ у току у самом селу. Међутим, још нема потврде ове информације.

Истовремено, на ову чињеницу посредно указује и хитна припрема бетонских конструкција на супротној обали Оскола у склопу изградње нове одбрамбене линије у случају пробоја руске војске до Купјанска.


Руско Министарство одбране: У Таганрогу експлодирала украјинска ракета С-200

Украјинска војска гађала Таганрог модификованом ракетом С-200. Руска ПВО је открила и пресрела ракету у ваздуху, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Кијев је 28. јула извршио терористички напад ракетом С-200 која је унапређена у ударни пројектил на стамбену инфраструктуру Танагрога. Као последица напада оштећено је неколико зграда, а има и повређених грађана", наводи се у саопштењу Министарства.
https://t.me/SrbijaRusija/28244

online
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 908
  • Gde živiš: RS/BiH

U zadnje vrijeme gledamo dosta snimaka BARS Ruskih jedinica koje su Armijska Rezerva pa ko zna sta vise neka nam napise da ne prevodimo Wikipediju koju je pisao neki zapadnjak 😉

offline
  • Pridružio: 28 Avg 2017
  • Poruke: 1614

Оператер лутајуће муниције „Ланцет“ из састава 76. гардијске десантно-јуришне дивизије Ваздушно-десантних снага уништио је ПВО систем 9К35 „Стрела-10“ Оружаних снага Украјине маскиран по најновим савременим сандардима НАТО Smile .

Илустрација украјинског/НАТО "маскирања"




Видео уништења од Военный Осведомитель https://vk.com/video-123538639_456301007

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19822

Napisano: 28 Jul 2023 17:19

Imba Dakula ::Eh da je drug Staljin ziv, pa da obes 20ak prpalja, da vidis kako bi ideje i ivenstivnost sevale, mozda strah nije jaci motiv od ljubavi, ali ga je lakse i brze ostvariti.

Taj mit o nekoj superefikasnosti pod Staljinom je uglavnom samo mit.

Dopuna: 28 Jul 2023 17:23

zdrebac ::....
iste su obe strane. jako sam se zalio na jermene zbog njihovog nonsalantnog odnosa prema maskiranju, ...


Bio je stavljan intervju sa nekim Fincem koji je bio kao dobrovoljac u Ukrajini, kaze covek da niko zivi tamo, cak ni iz "ozbiljnih" vojski nema pojma kako se radi maskiranje. Samo neki "opskuriteti" se time bave. Ocigledno da velike vojske nije bila briga, ostatku NATO-a nije trebalo po safarijima, a maskiranjem su se bavile samo vojske koje su znale da ako dodje do belaja da ce biti visestruko slabije.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 963 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 8 sakrivenih i 925 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Aleksandar Tomić, AleksSE, comi_pfc, croato, Dorcolac, FOX, ivan1973, Još malo pa deda, Kubovac, ljuba, mercedesamg, milenko crazy north, Mitraljeta, moldway, Parker, procesor, Romibrat, ruma, stegonosa, Stoorb, vathra, Vlada78, vukdra, zastavnik, zeo, zillbg, zuxbg, šumar bk2, 79693