Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2140

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3892

Panzer

Pitanje da li je to snimak od danas. Najveci broj snimaka Zelenskog i mesta koja posecuje kasne po 1-2 dana.
Danci su ja mislim kupili 4 DART simulatora F-16 za Ukr, moguće da su im isporučili pošto su to bukvalno prenosni simulatori.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3542

Krvava Devetka ::..........Sem Hersonskog mostovi na Dnjepru nisu ni jedan od faktora koji je znacajno uticao na tok rata.
S vojnicke tacke gledista mostovi se ruse da se uspori kretanje neprijatelja ili snabdevanje i za najbolji efekat treba imati dobar "tajming".

Ima pontonaca koji mogu da premoste i po koji kilometar. Ako se ne varam Rusi su napravili ploveci pontonski most kod Hersonskog?


Kad bi se ozbiljno oštetili mostovi na Dnepru, možda neki srušili, onda pada logistika. Za civile i armiju. Vidjeli smo obrnuto, kod Hersona, najprije su otišli civili, onda armija. Isto tako i ova armijska grupa ukra izpred Donbasa sigurno ne bi ovako komotno ratovala. Pored toga dio raketnih snaga tukli bi glavne pravce noč i dan. Taiming, taiming dolazi, pa polako pali se crvena lapica. Ako hoče ruje nešto napraviti oko Kupjanska. Izjuma, treba suzbiti logistiku. No, možemo uz velike zrtve na obje strane čekati, da se ukri iztroše. Ima na ukro portalima snimaka, kako ukri tuku ruje sa kasetnim, i male grupe vojnika, to znači, da su njima zalihe kasetnog, svega, ihaha...Onda povlačenje i onda če ukri za sobom sve srušiti i ako budu mogli naravno i nešto "od ruja". Mislim na Dnepru i okolini. Sve više razumijem Bismarcka, koji kazao, da Njemačka nikada pod nikakvim uvjetima ne smije ratovati sa rujama. Barem bi njima tukli koji most na Dnepru, da njma razvlače PVO.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1227

Moram naći sliku gde se vidi koja firma je u pitanju.
Takođe sam na brzinu video njegovu sliku pored Mig-a dok se u pozadini vidi Patriot, navodno sve danas slikano.
Ali šta će Patriot nasred vojnog aerodroma kad bi trebao da je stadionima negde drugde, zato mi je sumnjivo da ipak nije sve Poljska.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1518

Ako mostovi nisu bitni za vojnu logistiku onda je cudno zasto Nato to prvo gadja kad ide nekom da "uvede demokratiju".

Оружане снаге кијевског режима преузеле су одговорност за терористички напад на мостове на граници Крима и Херсонске области

▪️Ово се наводи у саопштењу Страткома НАТО снага Украјине.

▪️Кијев је унапредио совјетске борбене авионе да користе ракете Сторм Шедоу и АГМ ХАРМ, рекао је командант Ваздухопловства Оружаних снага Украјине Н. Олешчук.
https://t.me/SrbijaRusija/29010

Руска војска показала је снимак рада камиказа дронова „Ланцет-3“ на опреми Оружаних снага Украјине у правцу Сватово-Кременнаја.

Мете укључују шведски ЦВ9040, словеначки М-80А и два совјетска БМП-1.
https://t.me/anna_news/54162

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11663
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Nece srusiti brane, jer im one trebaju za struju...pogotovo ne one velike, vece od nove kahovke....tako da...

online
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2676

Pisano je ovde davno da to sto Rusi stede mostove toboz da ne bi NATO ostao s druge strane Dnjepra je glupost. Razlog? Sutra da nakon hiljada mrtvih ruskih vojnika pukne front i krenu Ukri u bjezanje siguran sam da bi NATO naredio rusenje mostova tako da bolje je bilo srusiti to sve jos 24 februara

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3892

Panzer

Ovo su amerikanci i njihov VR simulator. Dobijen je donacijom i isporucen u ukrajini


https://www.shephardmedia.com/news/training-simula.....o-ukraine/

https://vrgineers.com/

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 803
  • Gde živiš: United Kingdom

bladesu ::Ako mostovi nisu bitni za vojnu logistiku onda je cudno zasto Nato to prvo gadja kad ide nekom da "uvede demokratiju".

Neki mostovi su jako bitni za vojnu logistiku, a neki nisu uopste bitni. Zavisno od situacije.

Ne znam kome je to NATO uveo demokratiju rusenjem mostova, zapravo ne znam ni jednu zemlju kojem je NATO ili SAD uspesno uvela demokratiju; znam na sta mislis no rusenje tih mostova nije uopste kljucno vec mnogo drugih razloga, pre svega geografski polozaj- siguran sam da NATO ne bi pokusao da uvede demokratiju u Belorusiji.

online
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2676

Kako kome? Pa nama su uspjesno uveli sve sto su htjeli naravno nakon rusenja mostova.

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2994

Citat:Pisano je ovde davno da to sto Rusi stede mostove toboz da ne bi NATO ostao s druge strane Dnjepra je glupost. Razlog? Sutra da nakon hiljada mrtvih ruskih vojnika pukne front i krenu Ukri u bjezanje siguran sam da bi NATO naredio rusenje mostova tako da bolje je bilo srusiti to sve jos 24 februara

Две ствари:
Питање је колико снаге ће остати Укрима када сами реше да поруше мостове. И чак након повлачења преко Дњепра можда неће рушити мостове, јер је њима Донбас важан због гасних поља која би била у Шеловим рукама. Чини се да би рушење мостова од стране Укра било знак општег пораза и да би Запад дигао руке од већине Украјине.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1022 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 9 sakrivenih i 961 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, AleksSE, Areal84, Bobrock1, ceman, darcaud, DeerHunter, DejanSt, DENIRO, Djokislav, djordje92sm, Dorcolac, Draganeli, dragoljub11987, Georgius, GORDI, havoc995, HogarStrashni, ivan1973, ivan979, Jeremiah, Koridor, Kubovac, kuntalo, Lazarus, Mi lao shu, milenko crazy north, Milometer, mnn2, Nemanja.M, nextyamb, nick79, nikoladim, nnovakis, Prašinar, proka89, raketaš, raptorsi, ruma, solic, srbijaiznadsvega, strelac07, TeodorSan, uruk, USSVoyager, vathra, Vlad000, voja64, Zimbabwe, Čivi