Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2153

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2018
  • Poruke: 395

Koridor ::Ako Zoka javlja onda je to to

Prica o AI je naduvana za potrebe Wall Streeta a ako se zagrebe ispod povrsine vidjece se da je to jedan obican algoritam zavisan od podataka ubacenih u njega. Nista to nije "samostalno" niti je "inteligencija", naprotiv ako ubacis lose podatke dobices smece (garbage in garbage out) nego je bukvalno kao i Google Search samo na globalnom nivou (umjesto individualnom gdje gledaju da ti prodaju nesto na osnovu tvojih unosa u search). Ovakav AI da bi radio zahtijeva pristup data centrima sa milionima servera (poput Guglovih i Majkrosoftovih) gdje su pohranjeni podaci i znanje covjecanstva ali kao sto rekoh u stanju je samo da poslozi i organizuje te podatke po vjerovatnoci a ne da predvidi zemljotres, poplavu, rat, krah berze...ili barem nista bolje od covjeka za laptopom, mozda jedino brze. Poznajem ekipu koja radi na autonomnim vozilima, iako oni to hvale vec evo 10 godina cinjenica je da jos niko nije izbacio gotov proizvod a algoritam je posebna prica, fensi machine learning a ustvari muda pod bubrege


Cini me se koridor da ne razumes najbolje ni tehnologiju, ni oblasti primene ni potencijalne implikacije VI. Pre svega ne postoji jedan AI, AI je krovni termin koji obuhvata mnostvo metoda koje se koriste u razlicitim oblastima. Ali zato sam i otvorio temu Upotreba vestacke inteligencije u vojsci, mozda je bolje da nastavimo tamo.

Ovo sto si napisao podseca me na situaciju od pre par godina kada su se clanovi foruma grohotom smejali na bilo kakvo pominjanje dronova, a danas lancet uzdizu u nebesa.
Isto ce da bude i sa VI.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33960

+ Dnevna doza prosečnog imbexovca

Buda Baba ako bih morao da biram onda obe Mr. Green noćni život u Kijevu se odvija normalno gledao sam juče negde snimak sa bazena isto puno uostalom šta je tu čudno isto je i kod nas bilo 99-te.
https://twitter.com/narrative_hole/status/1688615502329872387

online
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 2074
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

^vezano za s2m

U posljednjih dva mjeseca bio sam u Austriji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Belgiji i Nizozemskoj. Posla u građevinskom sektoru nevjerojatno mnogo.

Čak ne mogu ni logiku pronaći, koliko je stanogradnje recimo, u mjestima od kud narod odlazi.

E sad, do kada...

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 803
  • Gde živiš: United Kingdom

- Ukrajinska ofanziva na Zaporozju trenutno u zatisju, nisam vise siguran ni da li se to u ovom trenutku moze nazvati ofenzivo ni sta im je cilj, nisu uspeli ni da prodju linije koje su tu bile da ih uspore, nisu prilagodili taktiku; ocekivao sam da ce do ovog trenutka, vec biti na glavnim linijama da ce krenuti s "glavnim" udarom no ja bih ovo za sada klasifikovao kao fijasko, jos imaju nesto vremena do rasputice no i vremena je sve manje.
-Na severu neki napadi, medjutim ne cini mi se da je to ista ozbiljno, mozda gresim.

-Ukrajina ce dobiti 31 Abrams uskoro, tako da ako nastavljaju da dobijaju tenkove ovom brzinom situacija bi mogla biti nezgodna negde za 50-ak godina, jedini problem je sto ce onda svi ti tenkovi morati na remont, salu na stranu- Ukrajincima nedostaju stotine tenkova

-sto se napredne tehnologije tice- nedavno sam procitao neki dobar clanak gde je autor zakljucio: "U slucaju rata s robotima, najbolja strategija je- sacekati da sistem padne".

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6532

Ja ne govorim o građevini već o industriji.Tih dizalica građevinskih ima more.I do sada je ogromne proizvodne kapacitete DE imala ili ima u Kini.Sad će nešto u USA.Tako je to sa biznisom.Ne bojim se ja za ove.Snaći će se oni.

online
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 5136
  • Gde živiš: Novi Sad

Tema razgovora nije bauštela u Nemačkoj. Niti bilo gde drugde.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3892

Krvava Devetka ::- Ukrajinska ofanziva na Zaporozju trenutno u zatisju, nisam vise siguran ni da li se to u ovom trenutku moze nazvati ofenzivo ni sta im je cilj, nisu uspeli ni da prodju linije koje su tu bile da ih uspore, nisu prilagodili taktiku; ocekivao sam da ce do ovog trenutka, vec biti na glavnim linijama da ce krenuti s "glavnim" udarom no ja bih ovo za sada klasifikovao kao fijasko, jos imaju nesto vremena do rasputice no i vremena je sve manje.
-Na severu neki napadi, medjutim ne cini mi se da je to ista ozbiljno, mozda gresim.

-Ukrajina ce dobiti 31 Abrams uskoro, tako da ako nastavljaju da dobijaju tenkove ovom brzinom situacija bi mogla biti nezgodna negde za 50-ak godina, jedini problem je sto ce onda svi ti tenkovi morati na remont, salu na stranu- Ukrajincima nedostaju stotine tenkova

-sto se napredne tehnologije tice- nedavno sam procitao neki dobar clanak gde je autor zakljucio: "U slucaju rata s robotima, najbolja strategija je- sacekati da sistem padne".


Teško da išta možeš da prilagodiš dok se dobro ne opečeš, pa da vidiš gde si pogrešio. Njihova greška je dozvoljavanje protivniku preko godinu dana da se ukopa i namesti položaje. A taj protivnik je Rusija što celom problemu daje još veću težinu. Ja sam davno rekao da oni ovde nemaju šta da traže momenat je davno otišao. Njihov realan cilj koji je donekle ostvariv u nekom periodu jeste Bakhmut. Ovamo dole nemaju šta da traže. Eventualno ovo peglanje po pozadini i po logistici može nateratu Ruse na neka povlačenja u nekim sektorima ali i to je vrlo upitno.
Ukrajina će dobiti Abrams tenkove ali neće dobiti decenijsko iskustvo, ratovanja na njemu, isto i sa Leopardima, ili sa bilop kojom drugom zapadnom mašinom.
Što reče jedan od amerikanaca, da naučim čoveka da vozi i upravlja mogu za mesec dana, ali ne mogu mu preneti 15 godišnje svakodnevno iskustvo, kako bi ga adekvatno koristio. Ali to je realnost. Tih juriša više nema ni sa Leopardima opekli su se dobrano.

online
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 2074
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Ne znam dali je bilo.

Interaktivna karta sa mostovima u zoni svo. Na karti su prikazani cestovni i željeznički mostovi u funkciji kao i porušeni mostovi. Večina ima i slika/video dokaz o rušenju.

Interesantno je jer ima dosta manjih prijelaza koji su u zonama velikih borbi.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1yIT68b_l.....65&z=6

Nisam sve detaljno pregledao, tako da ne znam koliko je sve pozdano.

P.S. Komentare sa strana zanemarite, očigledno da je u pitanju neki ukrajinski radikal, karta je isključivo za pračenje situacije.

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 803
  • Gde živiš: United Kingdom

Dragon, slazem se sa navedenim; no ako vec vide da nesto “ ne stima” onda bolje da odustanu ili da zaista “ bace karte na stol” Ili nek krenu s dovoljno jakom silom, ili nek odustanu.
Babaroga je svojevremeno objasnio da su napadi na utvrdjene polozaje jako “skupi”, th za rezultate trebaju velike zrtve.
Ovo sto Ukrajinci rade ne daje rezultate, a u zbiru ce opet imati mnogo zrtava.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

flokac ::Stigli su i Abramsi , sad krece cirkus

https://t.me/zoka200/13689

došo Abrams, ošo Leopard

https://www.eurasiantimes.com/german-u-turn-no-leo.....elays/?amp


neće ni ovi dugo

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1056 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 10 sakrivenih i 997 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, AleksSE, Areal84, Ben Roj, bladesu, Bobrock1, cifra, darcaud, DeerHunter, DENIRO, Djokislav, djordje92sm, Dorcolac, dragoljub11987, Georgius, havoc995, ivan1973, ivan979, Jeremiah, kalens021, kolle.the.kid, Koridor, Kubovac, kuntalo, laurusri, Mi lao shu, milenko crazy north, Milometer, mkukoleca, Nemanja.M, nextyamb, nick79, nikoladim, nnovakis, novator, Oscar, Prašinar, proka89, raketaš, ruma, Sićko, strelac07, TeodorSan, uruk, voja64, Zimbabwe, Čivi