Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2238

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2022
  • Poruke: 177

Stojković ::

Да ли треба да буду САД вазали да би овако поступали? Не, и ја да сам Пољак, урадио бих исто јер не бих волео да ми се догоди још једна Катињска шума.

Од западних земаља, помаже ко колико мора да би се одржало европско јединство, а неке земље имају и личне разлоге - нпр. Холандија сматра Русе одговорне за смрт 193 својих грађана 2014. године, па у F-16 виде начин за освету.


Ја да сам Пољак, не би заговарао улазак Украјине у НАТО и Мајдан. Био би против тога, и ако би знао(а знало се) да ће Руси да улете ако се настави притисак и анти-руска хајка у Украјини, ја као Пољак би био изузетно против тога да се баш ово не би десило.

Тако да та теорија ми не пије воду, више ми иде у главу да је Америка газда свима тамо.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Зоран Милановић: https://youtube.com/shorts/h_XSvkeB2mM?feature=share

"Између 'За дом спремни!" и 'Слава Украјини!' нема никакве разлике".

Браво господине председниче.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2679

E aj nemojte Milanovica.

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5309

upitnik ::Зоран Милановић: https://youtube.com/shorts/h_XSvkeB2mM?feature=share

"Између 'За дом спремни!" и 'Слава Украјини!' нема никакве разлике".

Браво господине председниче.


da je više takvih Zaljubljen , ali nažalost većinom su dupelisci koji se uvlače u guzicu britancima ili se pokušavaju uvući u gaćice onoj glupoj barunici.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3768

То је рекао пре неких 6 месеци. И већ је овде качено.

offline
  • Frunze 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2545

Napisano: 21 Avg 2023 14:26

Stojković ::Ово што си написао има смисла за TV Happy да се маса ложи, у реалности су ствари мало другачије. Највећи заговорници војне помоћи Украјини нису западне, већ источноевропске земље:


Хајде још једном прочитај шта сам написао. Нисам написао западне европске земље него земље западно од нове гвоздене завесе. А Пољска, Балтичке земље, Финска и Румунија које помињеш су западно од нове гвоздене завесе.

Dopuna: 21 Avg 2023 14:30

Stojković ::
- Пољаци су довољно паметни да знају да је боље да Русе држе код Доњецка него да их заустављају код Варшаве, као 1920. (или 1939., неуспешно додуше).
- Балтички патуљци знају и да им је запад једини гарант да не буду опет под руском чизмом, па је рецимо Естонија највећи донатор у односу на БДП.
- Финци не би опет да гину као 1940., зато шаљу шта могу да држе Русе заузете
- Румуни не би да се истичу много, али не би ни да имају Русе на граници.


Свега то не би било да нису поплашени од страних интересних група да ће их "зли Руси" напасти. Нити је 1920, нити 1940. Све те земље су у НАТО и ако им то није довољно за безбедност, него треба да за то да погине по милиона Украјинаца и Руса, онда се поставља питање чему служи НАТО.

Dopuna: 21 Avg 2023 14:32

Stojković ::Да ли треба да буду САД вазали да би овако поступали? Не, и ја да сам Пољак, урадио бих исто јер не бих волео да ми се догоди још једна Катињска шума.


Управо се у томе огледа вазалство. Никаква Катињска шума се неће поновити у 21. веку ако су Русија и Пољска партнери.

Dopuna: 21 Avg 2023 14:36

Stojković ::Од западних земаља, помаже ко колико мора да би се одржало европско јединство, а неке земље имају и личне разлоге - нпр. Холандија сматра Русе одговорне за смрт 193 својих грађана 2014. године, па у F-16 виде начин за освету.

Европско јединство, под покровитељством САД - као југословенско или совјетско, само ко зна колико крхкије и неискрениј. Живи били па видели.

Да, јуначка Холандија ће да се свети Русији што су држављани Украјине (за коју год страну се борили тада) оборили авион са 193 држављана Холандије. Што се нису светили 2014. него су се сад сетили. Можда јер им је неко рекао, ајде сад ви дајте Ф-16 јер вама неће ни требати никад вероватно. Само можда...

offline
  • Pridružio: 02 Apr 2011
  • Poruke: 112

Sto se Milanovica tice je bitnija stavka da je stopiro obuku strane vojske na tlu Hrvatske(najverovatnije nije ). Isto ko Slovenija kao to se ne radi al na kraju ipak se to radi.

offline
  • Pridružio: 14 Mar 2016
  • Poruke: 265
  • Gde živiš: Campolongo

Milanović je onako, lik kao ovi Živi zid i slični populisti, priča što ciljana skupina želi čuti. Čak je bio i oštriji u izjavama vezano za onaj ukrajinski dron što je pao na Zagreb, bio protiv obuke ukro vojske u Hr, ali jbg skuplja bodove u vezi ovog rata u Ukrajini jer zna da je kao i svemu HR društvo podijeljeno, neki novi mandat njega zanima, glasovi onih kojima je upućena ova poruka, lagodan život kakav je vodio do sada kao političar.
Isključivo koristiti za lokalnu upotrebu. A i nema neke odgovornosti za izgovoreno niti neke bitne odluke može donositi.
Izgovoreno je na mjestu i slažem se s njim, opet sjetimo se da je za njegova mandata priznata famozna Sirijska opozicija (čitaj Nusra) kao legitimni predstavnik Sirije, otvoren im ured u ZG....
Isprika moderatorima ako sam otišao predaleko van teme, ali čisto da malo proširimo vidike o Milanoviću

offline
  • Pridružio: 25 Jun 2022
  • Poruke: 151

Ceo ovaj rat zapada protiv Rusije preko Ukrajine ima zapravo jednu veliku slabost.
Ukrajin sad kompletno zavisi od pomoci zapada, tako da ako ima bilo sta od uslova stigne od recimo kauboja, oni jednostavno moraju ispuniti.
Rusija je takodje udarila na tvrdo, iako nisam imao razumevanja za pocetne uspehe ili neuspehe Rusije, na kraju krajeva sam skontao da su samo cifre bitne, kako kroz eknomiju , ratnu proizvodnju i ljudske zivote, mislim da se Rusija solidno pripremila.
S;abost zapada ce se ogledati u izborima u USA, to je nesporna cinjenica, ako demokratski kandidat bude imao 100% prolaz, rat ce se nastaviti svom zestinom, ali ako je prolaz demokrata na bilo koji nacin ugrozen,
njihov kandidat sigurno nece uci u izbornu trku sa ovakvim balastom oko vrata kao sto je ovaj rat.
Mislim da ce Rusija igrati na ovu kartu, jer ce bez vece muke dobiti ono sto zeli.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33966

Što se poljskih gubitaka tiče ruska procen je do 2000+/- realno bilo je snimaka stradalih poljaka u borbama za Bahmut to da ih je stradalo oko 10 000 mož samo da budu ranjeni ili povređeni koji su evakuisani, mafa mi ta brojka deluje prenaduvano.
Cogger lepo napisah na svaki kaponir/nastrešnicu uređaj za elektronsko pmetanje a iste možeš staviti u širi krug aerodroma pa nek pušta on iz ruksaka šta hoće.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 699 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 0 sakrivenih i 691 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Asparagus, Litostroton, nenad81, Rotacioni, Shilok, vukovi, yrraf, šumar bk2