Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2310

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 11 Jan 2023
  • Poruke: 238

Pada i ovo drugo selo na V kao kruska u narednih 2-3 dana.. Ukrajinci su ipak sposobni za razliku od Rusa da izvode ofanzivne operacije. Kapa dole, ne posustaju, znaci da su u mogucnosti.
Oni da su u problemu, svu ovu tehniku bi opredelili za stratesku odbranu i tu ih Rusi ne bi pomerili ni za metar, kao sto je to slucaj u Marinici i Avdejevki..
Ovo sto gledamo, mozda nije neki vazan napredak, jebes Rabotino, svako ce pomisliti, ali to dosta govori da su Ukri superiorniji i da dobro rade.. do sad su im sve ofanzive uspele.. Nece biti iznenadjenje ako preseku tu prugu kojim bi odsekli Krim i Herson

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Nov 2020
  • Poruke: 78

youtu.be/RtezbxukS6A?si=At79BC6VBxaZsBMw
Kompilacija snimaka ofanzive u julu 3.jurisne brigade OSU u okolini Bahmuta.

Biju se i jedni i drugi za sve pare.

offline
  • Pridružio: 19 Dec 2015
  • Poruke: 284

Ovde neki pozivaju na rusku kontru i da takva akcija automatski iziskuje velike zrtve u zivoj sili. Protivnapad je danas moguć i bez ljudskog faktora.

Geranima da tuku logistiku u pozadini,a za ukrao pesadiju autobombe.Zamislite da duz cele izbočine Rusi pošalju takve masine .

Tad bi snage Kijeva imale dve opcije -ili da zaginu Il nazad na startne položaje.Pitam se koliko bi bili željni da idu u prodor ako znaju da ih možda cela vozilo puno dinamita.

Ako se ukri dosetke da ovu pretnji teraju fpv dronom i to je bolje od mrtvih ruskih vojnika.U slučaju da artiljerija bude oružje za teranje autobombe tad mogu lanceti da ih love.

Prateći ovaj rat došao sam do zaključka da Ruska "moderna" armija bi trebala da sadrži oko 30 k ljudi. Da u njoj budu bar 50 -100 000
Vied(kamikaza) vozila prevashodno za ofanzivne akcije,na hiljade komercijalnih dronova,lanceta.

Rusima bi valjao kratkometni mlrs (flejta za 80mm, ili nesto nasem plamenu)da njime tuku kad ukri probiju odbranu .Vozilo na principu "udri i vezi"

offline
  • Ljuba
  • Pridružio: 06 Jan 2008
  • Poruke: 340

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је Србија данас упутила 14 камиона хуманитарне помоћи Украјини, да је спремна да прихвати још више избеглих из те земље и да још више помогне украјинском народу.!!!
Ако смо неутрални 7 украјини и 7 Рф или 14 једнима и 14 Браћи ваљда???

Некако бих волео да завирим у те камионе......

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

dragoljub11987 ::Виктор Орбан у најновијем интервјуу Такеру Карлсону каже да би Мађарска и СРБИЈА напад на Јужни ток (заправо Турски ток) сматрале поводом за рат! Притом је критиковао Немачку да није реаговала на напад на Северни ток због "мањка суверенитета". Можда зна да се нешто слично спрема у Црном мору. Северни ток је нападнут у септембру.

Са хрватског портала:

Citat:Njemački zastupnik:


Vlada Olafa Scholza zataškava istragu o sabotaži Sjevernog toka

Ne mogu zamisliti da zapadna obavještajna služba ne zna kako je došlo do napada na Sjeverni tok. Iza toga stoje saveznici, vjerojatno Sjedinjene Države, kaže Steffen Kotré Njemačka vlada šuti o istrazi o eksplozijama na plinovodima Sjeverni tok 1 i 2 u Baltičkom moru, jer vlada pretpostavlja da SAD stoji iza sabotaža, rekao je zastupnik u Bundestagu iz stranke "Alternativa za Njemačku", član parlamentarnog odbora za energetiku i zaštitu klime Steffen Kotré.


Додати овоме пуч у Габону и непознати број пучева у перспективи и тај тренд и ширу слику упоредити са нападом у Пскову.

Ко губи рат? Русија не за сигурно.

online
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1740

raketaš :: Za novi desant preko Dnjepra trebaju novi brodovi i nova taktika koja se sigurno uvježbava u Britaniji , ali ima i za to lijeka , ima još brana Very Happy
Пре пар дана била је вест да је 1000 украјинских маринаца завршило шестомесечну обуку у Британији са фокусом на десантирање. Мада то могу бити и они ентузијасти који већ пар пута покушавају да се искрцају на Крим али синоћ им је 4 чамца поклопио Су-24 вероватно неком касетном бомбом.

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2015
  • Poruke: 431

https://www.tiktok.com/@igorvojinovic2/video/72731.....zSvJN&_r=1
Malo i Orban o gubicima

offline
  • Pridružio: 05 Sep 2018
  • Poruke: 28

Ko ima vremena, i snalazi se na engleskom, evo jedne vrlo iscrpne analize Ukrajinske ofanzive. Autor je Big Serge:

bigserge.substack.com/p/escaping-attrition-ukraine-rolls

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 495

@lakson001
Može za one bez puno vremena kratki sadržaj u 2 rečenice Smile

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1518

Детаљнији сателитски снимци баржи стационираних дуж Кримског моста.

Како се очекује, ове делимично потопљене барже биће коришћене као основа баријера од поморских дронова.
https://t.me/intelslava/50913

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 902 korisnika na forumu :: 25 registrovanih, 2 sakrivenih i 875 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, babaroga, Bane san, cenejac111, cuculo, darkangel, dekan.m, Djokislav, hyla, ILGromovnik, kybonacci, laki_bb, Lieutenant, mercedesamg, nick79, Oscar, proka89, raptorsi, repac, SR-3m, vasa.93, yufighter, zeo, Zerajic