Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2377

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3892

Miloš 1977

A šta rizičnije da opale? Jesu srusili jedan Dron? Jesu i? Jele se nešto promenilo. Ulog podižeš ako imaš dobre karte a ako podižeš dok blefiraš onda jbg mrka kapa bude, odn jedino ti preostaje direktna konfortacija i sukob a to niko ne želi.

Koja podrška? Pa jel mislis da se neko potrese zbog izgubljene rakete, koja u svojoj biti se lansira tako da se racuna da ce deo da otkaze, deo da se obori a deo da prodje (zaboravio sam procente). Oni su osetljivi na ljudske žrtve.
Sve sto je na Sevastopolju moralo je biti izvučeno na sigurno ako je moguće bilo. E sada jesu nisu, boleo ih k ili nisu mogli ko zna.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1530

Od početka sam na ovaj sukob gledao kao Krimski Rat 2.0..što se tiče interesa zapada....ništa novo ..rade ono što su i ranije radili..pokušaj ograničavanja Rusije u crnom moru...

Ovi napadi na Sevastopolj liče na oblikovanje ratišta od strane zapada,cilj je da isteraju rusku flotu sa Krima za početak...ukro ofanziva je takođe uperena prema Krimu jer je Krim minimum minimuma koji bi anglosaksoce zadovoljio za Donbas ih baš briga...opet minimum minimuma za Ruse je da zadrže Krim zato su i 2014 odmah gledali da ga zauzmu...ali teško će da zaustave napade na crnomorsku flotu i krimski most...to visi prilično...ako ovo pojedini članovi foruma drže kao veliku eskalaciju kakva će tek eskalacija biti 2024 ili 2025 godine u pravcu Krima od strane zapada......x 3 minimum

Da li bi Rusi trebali da pogase sve u Ukrajini tj. sve što proizvodi struju i zaustave gas i naftu....???

To Ruse čeka kad tad kao odgovor na zapadnu eskalaciju...verovatno čekaju izbore 2024 pa u zavisnosti od njih zavrću ili ne...ali tu je problem vreme odluke...novembar...zima...došlo bi do humanitarne katastrofe a sledeća zima 2025 a dotle čitavih godinu dana za ukre i zapad da napadaju i eskaliraju odnosno nanose štetu Rusima na frontu...koliko im volja...

Pre bi trebali da to gašenje i egzodus još 10 miliona ukrajinaca na zapad što će dodatno oslabiti Ukrajinu iznutra ....da izvedu sada...do kraja meseca...jer narod bi imao dovoljno vremena da pobegne i da se smesti dok nepočne zima...ili sad ili 2025 jer pred zimu 2024 godine.... ruje odnosno VVP i klika će u novembru da čekaju rezultat izbora u USA...kad se rezultat sazna za gašenje neće biti vremena osim ako VVPa neinteresuje humanitarna katastrofa a do sada smo videli da ga itekako zanima da Ukrajinski narod nestrada i da to bude što manje pa je teško zamisliti da bi promenio mišljenje...mada rat je ljudi mogu da prelome i svašta da urade ako su moćni..

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 948

dragon986

Ako zemlja koja ima 7 000 nuklearnih bojevih glava blefira i nema dobre karte, onda ne znam ko ima ?!

Zapad se nikada neće usuditi da uđe u direktan sveopšti rat sa Rusijom.
I zato Rusi treba da eskaliraju i rizikuju do krajnjih granica

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3892

Simone

Tu su druze pata karte i druga strana ima.
A te ideje da ih nece druga strana upotrebiti ako rusi gadjaju npr london su od istih onih koji su govorili da Amerika nece smeti da salje naoruzanje i da eskalira.
Jel treba da nabrajam kako je išao narativ od početka do sada.
Sada smo dosli do poslednjeg “Zapad neće smeti u sveopšti rat”. Zapad ga neće ali nije ga htela ni francuska i eng ni SSSR 39 pa je izbio. Nije ga htele ni carska Rusija 1914 pa se desio.
Ko to garantuje? Ko je dovoljno spreman da rizikuje tako nešto?
Kako se ne umorite više od toga.

online
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2679

357
Promasio si cijeli fudbal.
Gasenje svjetla je odmazda po tebi a gadjanje luke u Odesi ili aerodroma u Vinici nije odmazda? Kao sto rekoh gasenje svjetla je potez da se pokrene narod na istok ili zapad a time se direktno slabi vojni potencijal Ukrajine. Takodje istovremeno se otezava zeljeznicki saobracaj i sve vezano za struju, od punjenja mobilnih pa do remontnih zavoda i industrije. Da li ce sprijeciti lansiranje kr na krim tesko ali ce otezati mnogo toga da nikom sem amerima vise nece biti zanimljivo da lansiraju bilo sta.

A 99 necemo ovde...nezadovoljan narod je uvijek problem.

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1778

Dragon, oborili su jedan dron i to po meni veoma strucno, ali im se pola sveta smejalo iz dva razloga. Nisu imali muda da ispale raketu u isti, a svi znaju da bi Ameri, Izraelci i Turci ispalili tu raketu i poslali signal jasan kao dan. I ja mislim da su trebali ispaliti raketu. I drugo sto isti ne misle uopste da je pilot uspeo da ga obori nego da se Suhoj sudario zbog ludog pilota koji je i sam mogao da zavrsi u moru. Imas raketu, ispali i kazi da se neke linije ne mogu preci. Nema poginulog NATO pilota, nema problema. Ovde mnogi misle da bi to bilo ludost i preagresivno, i bi mozda da je NATO avion u pitanju, ali po meni dron je i dalje samo dron! Poruka bi bila veoma znacajna.
U Siriji su mogli reklamirati svoj PVO na 20 razlicitih nacina. Najozbiljnije to mislim, i smatram da su veliku priliku tamo propustili. To su takticki potezi koji odjekuju i imaju odraz na buduce odluke protivnika.

Sto vise vremena prolazi to ce biti teza i komplikovanija situacija, i vise posla za Ruse.

online
  • Pridružio: 01 Mar 2014
  • Poruke: 344

Pogledaj jos jednom, nigde JA nisam rekao da je odmazda, nego to pricaju mnogi ovde odavno, a ja sam protiv toga da se to radi iz odmazde nego kad i ako dodje vreme u skladu sa razvojem situacije, a vreme ce biti kad ukrajina i njeno rukovodstvo pocnu da se ljuljaju, a sad smo daleko od toga.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3545

https://twitter.com/djuric_zlatko/status/1702015842634936545

GP":“Preselili smo se u podzemlje”: kod Marjinke i Avdejevke ruska vojska je krenula u napad.
To je izjavio zamjenik ministra obrane A. Malyar.
“Ako govorimo o istoku, situacija u Marinki i Avdeevki se pogoršala. Rusi su tamo povećali broj napada”, rekao je Malyar.
Tijekom godinu dana gotovo neprekidnih napada ti su gradovi praktički izbrisani s lica zemlje, a ukrajinske oružane snage su otišle, rekla je."

Ova nije sam svoja. Šta to bluzi.

Prikačena jedreča bomba. Jednostavan i efikasan sistem.

https://twitter.com/_Surovikin_/status/1702028784889717011

offline
  • član biblioteke
  • Pridružio: 18 Jul 2007
  • Poruke: 28651
  • Gde živiš: iznad smoga Beograda

zlaya011 ::
Moje pitanje bi bilo šta rade odnosno za šta se spremaju 4 kombinovane i jedna tenkovska armija pa im trebaju IKM tako blizu prve linije fronta i nagurani na tako mali prostor?
Pogotovu što možete videti da tu ima još i nekih korpusa i divizija ali nisam i njih obeležavao da ne unosim dodatnu zbrku.

Kuntalo je već izneo svoje mišljenje, ali ajde da dopunim jednim pitanjem. Ko bi normalan tako izložio poziciju KM da bude na kartama blogera? Oznaka armije na karti samo označava zonu odgovornosi iste i to je sve. Oznaka komandnog mesta korpusa inače izgleda ovako.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 2018

Bobrock1 ::

Prikačena jedreča bomba. Jednostavan i efikasan sistem.

https://twitter.com/_Surovikin_/status/1702028784889717011


Да ли постоји разлог зашто нису "затворили" крилца? Зар то неби било малкице аеродинамичније и отпорније на вјетар? Извините ако је питање глупо и снижава ниво дискусије.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 960 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 4 sakrivenih i 928 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., ajo baba, antonije64, Asparagus, bokisha253, cvrle312, DavidA, dozorni, Dr.Strangelove, Draganeli, dule10savic, Excalibur13, Koridor, Lieutenant, mercedesamg, Metanoja, Milos ZA, nextyamb, nikoladim, novator, radoznao, sasa87, Srle993, virked, zbazin, Čivi, 125