Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2452

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2679

Sto se tice novca Rusi ne mogu da pariraju u toj igri ali da Zapad zuljaju ti bilioni ipak zuljaju. Pogotovo EU.
Rusi moraju da obesmisle rat za Ukre, dakle elektromreza, zavrtanje gasa i rusenje mostova. Mora narod da se digne i da krene ka EU ili Rusiji ko gdje hoce. Ne prizeljkujem nikakvo zlo no posmatram sa aspekta kako zavrsiti rat povoljno po Ruse.
Za ukre se cilj zna...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 164

twitter.com/RALee85/status/1705347391111524654
Romanchuk is in charge of Russian forces in Zaporizhzhia where the main thrust of Ukraine’s counteroffensive is occurring. This suggests that it wasn’t just a strike on the Black Sea Fleet HQ, but timed to target key senior leaders during a meeting.
Neki navode da je 9 poginulo, 16 ranjeno u onom napadu na zgradu. Gledajući dosadašnje ponašanje Rusa, da li neko stvarno misli da su Ukrajinci pogodili praznu zgradu sa dve rakete?

Neke eksplozije u Kazanju
twitter.com/PStyle0ne1/status/1705331378122842401

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 3000
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Oko podrške SAD i prestanku jer nema rezulata, navodno.
Stalno se brka slučajno ili namerno (što je po meni verovatnije) da izjava jednog republikanca bez obzira na poziciju nije stav svih ni u jednom telu i da to tamo ne funkcioniše kao kod nas kad jedan čovek odluči od toga koga će počastiti kešom do koliko klubova će biti u ligi.
Danima se to vrti a onda opa iznenađeni pa kriva duboka država i slične priče.
Ne zaletati se oko podrške a naročito kad je u to upletena unutrašnja politika u SAD.
Sutra dođe republikanac i progura zbog nekog pogona za proizvodnju raketa u svojoj državi još veće povećanje pomoći i još više oružja. Ne bi bilo prvi put i ne bi bilo čudo.

offline
  • Pridružio: 09 Jan 2023
  • Poruke: 43

^ mislim da je moguće da jesu pogodili praznu zgradu, objašnjenje jednostavno, kada se oglasi uzbuna, kompletna regija reaguje, svi. Zašto nekome u zgradi CM flote ne bi palo na pamet da su možda baš oni meta, posebno ako je u toku sastanak važnih oficira. SS raketa je podzvučna, još ako su u pitanju 2 talasa napada (kao što se tvrdi) zašto nebi imali vremena da se evakuišu? Drugo, možda još važnije, takvi kompleksi imaju bar isto spratova ispod zemlje, bunkera za zaštitu od nuklearnog napada...

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

babaroga ::
Nece stati dok ne dostignu Tokmak, bez obzira na rasputicu, nastavice cak i u zimu. Kaze, rasputica im ne smeta toliko jer uglavnom napadaju pjesadijom.

ukrajinski vojni genij je efektivno poništio 110 godina razvoja oklopa.
kako se niko ranije nije sjetio trčanja preko livade?

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 2074
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Svatko ima svoje viđenje ove situacije, opet sve s obzirom kakve informacije prikupi i kako ih analizira.

Moje mišljenje je da ovo sve nikako ne ide kako treba (kada su Rusi u pitanju). Rusi su u defanzivi, makar i aktivnoj, ali defanzivi. Uopće se ne naziru naznake nekog preokreta u njihovu korist na terenu. Čovjek stječe dojam da će Ukrajinci stati pa ponovno nekad kasnije nastaviti, bez obzira i na stanje jedinica i na gubitke koji jesu veliki.

Od raspada izjumskog fronta, pa preko napuštanja hersonskog mostobrana nema ništa pozitivno na terenu. Ako računamo da je Soledar i Artemjovsk neki uspjeh... Ok.

Bez obzira na ove ekonomske trzavice sa Poljskom, zatim na ove situacije kada Ukrajini pristiže tehnika u lošem stanju, sve neće skoro prestati. Sada je jasno da će Ukrajinci u narednom periodu dobijati sve više dalekodometnih projektila. Udaraju stalno rusku infrastrukturu i napravili su situaciju da ruske baze u zoni svo nikako nisu sigurne.

Spominjati danas bilo kakav desant na Odesu je neozbiljno. Pitanje je može li ruska flota isploviti kako treba iz luke i izaći iz pzo zaštitnog polja i zaštitnih mreža protiv morskih dronova s obzirom na situaciju.

Ukrajini se davno nekad nije odsjekla glava i sada to ide jako teško. U biti ne ide nikako.

Globalno, na sjeveru Finska ušla u NATO, Bjelorusija ok dok je Lukašenko živ (nakon toga vidjet ćemo), Gruzija standardno talasa, Azerbajđan i Armenija priča za sebe (šta je sa ruskom bazom u Armeniji i eskadrilom 29-tki), Kazakhstan talasa.... Sve oko Rusije i sve na granici.

Mislio sam da je dizanje Rusije nakon početnog šoka neminovno ali kada sam neki dan vidio da se jedan Kim voda pred najjačim ruskim vojnim potencijalima, da ga se uvodi u su-57, da mu se pokazuje Tu-160.... I ovdje netko vidi saveznika.

Ja osobno vidim nemoć, pa neka shvati tko kako želi.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3283

Generalno ova SVO je ozbiljna greška Ruskog rukovodstva, ekonomski su se spremili, a vojno su mislili samo da će ući u Kijev i to je to.

Gde je bio plan B, ako se ne prošetaju bas. Kao da nisu znali šta će ovi sve poslati...

Rusi su u velikom problemu i to samo onaj ko neće ne vidi.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 948

Srle993
Konstatacija da je SVO ozbiljna greška je bilo u redu u prvih nekoliko meseci rata. Ali sada se nalazimo skoro u oktobru 2023 godinu, i govoriti to sada, je poprilično demode.


Zeka_Peka
Debeli Kim, botoksirani gnom, mafijaško popovska prćija... Ti si se baš zaneo

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2709

Kim se voda zbog Japana i južne mu braće, a može poslužiti kao proksi za nabavku iz Kine.
Ali opet, stvarno, zar takav nivo poruka zaslužuje ovakav forum...

offline
  • Pridružio: 26 Okt 2021
  • Poruke: 128

Greska Rusa je sto nisu uleteli 2014 i resili sve...imali su sve na svojoj strani, e sada ekonomski bi pukli kao sibica, pa su odlucili na tezi nacin!

Ekonomski oni hendluju ovo bez vece patnje, e sada sto je cena dug rat jbga nema obe stvari! Po meni su izabrali dobro kostace ih ali na kraju balade nece im se ponoviti raspad iznutra

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1041 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 6 sakrivenih i 988 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, amaterSRB, Asparagus, babaroga, Bane san, Belac91, Bobrock1, bojankrstc, bokisha253, BraneS, branko7, Denaya, Dorcolac, Draganeli, Georgius, gomago, havoc995, HrcAk47, jukeboxer, K-1A, Krusarac, Kubovac, Luka1998, Matija, mercedesamg, mikrimaus, milenko crazy north, Nemanja.M, nenooo, Oscar, ozzy, Parker, pein, predragc, rovac, royst33, ruma, sokojet, sombrero, Stoilkovic, suponik, Tvrtko I, voja64, Wrangler, zdrebac, Živković