Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2511

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1955

Чисто да се подсјетимо колико уствари има дронова над Украјином:

+ Атноновски мост

Занимљиво је да је на изузетно малом парчету земље, односно изнад њега, на небу истовремено било више десетина дронова који су посматрали, бацали гранате и ударали људе камиказама. Значи због групе од 5 људи се ангажовало више од 10 дронова. Иначе ово је било прије 2 мјесеца, да не буде забуне.

+ Јужнодоњецки правац

Извиђачи 36. армије групе V ОС РФ јављају да на сваки наш тенк који изађе на положај и дејствује против ВСУ на ивици Времевског долете до 4 непријатељска FPV дрона.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2364

babaroga ::Dupla FABovka u Novomihajlovki. Nema zadrske uopste, skoro istovremena detonacija. I dalje pedeset + metara razmaka

https://t.me/i20028843/143927

Isto i sa raketama, navodno Tornado-S:
https://twitter.com/djuric_zlatko/status/1709122843005390924

I ajd ga sad odredi, gađaju li dva cilja ili jedan? Mr. Green
Reklo bi se da ima i jednog i drugog, da su različite situacije a ima i dosta matematike u izboru načina upotrebe.

Ups, rekoh da neću više o tome na ovoj temi. Embarassed

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1752

babaroga ::Dupla FABovka u Novomihajlovki. Nema zadrske uopste, skoro istovremena detonacija. I dalje pedeset + metara razmaka

https://t.me/i20028843/143927


E ebat ga sad.... Very Happy

Šteta što se ne vidi iz kog pravca su stigle. Bar ja nisam mogao uočiti. Malo sam se zanimao sa geolociranjem i odakle bi mogle stići.








Ako je po crnoj strelici (Istok), po pravcu je idealno. Po meni više verovatan smer doleta bombi. Ako je po žutoj (severoistok) onda je po daljini idealno. Kako god da okreneš precizno. Jug i jugoistok mislim da nije jer bi iz tog smera prvo zakačile objekat. Baš su pale blizu njih, što bi rekli na ulazna vrata.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1121

Apropo pisanja jezika i pisma.

Indikativno je da svi ti izrazito antiruski padobranci pisu iskljucivo cirilicom.
Ja npr cesce pisem latinicom, ponekad cirilicom i mijenjam uredjaje kako me kad zapadne (i ip adrese).
Oni uvijek isto, i uvijek ista rasisticka antiruska retorika.

No, na moderaciji je da se takvima pozabavi.

online
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2579

@Rocker
Citam ovo sto si napisao i kontam "o cemu prica kad ne vidim nikakve cirilicne anti Ruse" i sjetim se da sam davno stavio na filter desetak forumasa dakle radi filter kao sat Smile
Zivot je lijep ponovo....

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3677

Rocker ::Apropo pisanja jezika i pisma.

Indikativno je da svi ti izrazito antiruski padobranci pisu iskljucivo cirilicom.
Ja npr cesce pisem latinicom, ponekad cirilicom i mijenjam uredjaje kako me kad zapadne (i ip adrese).
Oni uvijek isto, i uvijek ista rasisticka antiruska retorika.

No, na moderaciji je da se takvima pozabavi.

Што се писма генерално тиче то је свесрпска срамота која се једино законом може поправити. А што се падобранаца тиче чини ми се да претерујеш када помињеш расизам. Углавном глуме "разочаране прорусе".

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19708

Rocker ::...
Indikativno je da svi ti izrazito antiruski padobranci pisu iskljucivo cirilicom.

Ima i do godista. Ja sam sa kompjuterima poceo ranih '90ih, ni cirilice ni domacih slova nije bilo u zaista upotrebljivoj formi, pa sam navikao na "osisanu" latinicu.
Mladje generacije drasticno vise koriste i "domaca" slova i cirilicu.

offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2896

Ja sam počeo sredinom 80-tih sa 8-mo bitnim... i podjednako koristim latinicu i ћирилицу u kucanju. Latinicu više jer mi nešto lakše zbog џ, љ и њ.

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2023
  • Poruke: 60

Rocker ::Indikativno je da svi ti izrazito antiruski padobranci pisu iskljucivo cirilicom.

Jezik pisanja je lični izbor i navika. Na ekskurziji 1989. sam kupio Politikin zabavnik na Plitvicama. Posle par dana nakon ekskurzije, čitao ga jedan prijatelj i pita me... Gde si kupio Zabavnik na latinici... Nijednog momenta nisam ni primetio razliku.

dragoljub11987 ::А што се падобранаца тиче чини ми се да претерујеш када помињеш расизам. Углавном глуме "разочаране прорусе".
Nisi daleko od istine, nema tu nekog specijalnog rasizma, meni deluje da su to obično oni koji se savijaju kako vetar duva, što je još gore od rasizma. Nisu ti nikad ni bili prorusi.

Pred kraj vladavine Miloševića imao sam priliku da se upoznam i sarađujem sa nekom našom organizacijom iz dijaspore iz SAD. Njihove poglede možete da pretpostavite, pročetnički (uglavnom potomci) i proamerički, bez da se ijednog momenta upitaju da li je sve što znaju istinito. Pri tom većina je bila naravno normalna, ali imalo je pojedinaca koji su tvrdili da su nas komunisti okrenuli ka Rusima, pre toga mi i Rusi maltene nismo imali nikakve zajedničke interese, istorijat. O tome kako će med i mleko da procveta Srbijom kad se promeni vlast već da ne pričam. Elem, dočekasmo i promenu vlasti, fasciniralo me je da su neki od pominjanih pojedinaca posle par godina počeli da besne na Amere i da hvale Ruse....
Zaključak je da su ljudi čudo, a najgore je kad počnu da prilagođavaju dokazanu istoriju svojim ličnim stavovima. U tome obično prednjače zapadoidi. U Wagneru sve sami kriminalci, dok u Black Water-u i sličnim zapadnim kompanijama ratuju doktori s Harvarda i časnice majke Tereze. Da neko sa strane čita Stojkovića, bez da išta zna o ovakvim kompanijama, tako bi njemu zvučala ova tema.
Opšte poznato je, a eto ja kao pametujem, da svuda u svetu u ovakvim jedinicama i u mirnodopskim uslovima službuju ponajviše razni likovi sumnjivih biografija. Što je i logično jer 90% normalnih ne bi da ratuje dok ne bude poćerano mobilizacijom.
Napravi se gungula oko, ustvari samo jednog opšteg trenda outsourcing-a (izmeštanja) poslova. Prvi su to pokrenuli ameri kako se ne bi javnost uznemiravala zbog regruta u kovčezima i "prljavih poslova" CIA. Rusi samo nastavili taj trend po Africi i gde već, a onda se malo zaigrali u Ukrajini na temu javno-privatnog partnerstva država Rusija - Vagner. Ko napisa da piše PMC Wagner, pa to znači privatna vojna kompanija... Pa ameri se zaklinju na Bibliji, pa lažu kako zinu. Wagner je privatan koliko i Vučko donosi sam političke odluke.

offline
  • Pridružio: 11 Jan 2023
  • Poruke: 238

Putin govorio kako jos nisu ni poceli, u zadnje vreme prica kako je zadovoljan tokom SVO.. zakljucujem da nista nece ni poceti.

Cisto da odradim za danas ulogu "zabrinutog proRusa" Smile

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 364 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 0 sakrivenih i 361 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Koridor, Shilok, šumar bk2