Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2579

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 685

Ljudstva premalo, oklop dobro nacet,CF razbucana, avijacija paralisana.Kako Rusi uopste vode SVO.Snagom volje?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Mar 2015
  • Poruke: 1098

Artiljerija i dronovi jos rade?

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1397

Ma još ih jedino lopate održavaju na životu

offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1523

Nesviđa se "nama" "prorusima" kako ovu operaciju vodi Kremlj do sada...

VVP čeka da mu pobeda "padne kao zrela jabuka u krilo"....pa makar se to desilo i 2030..
da se Ukri umore kao Nemci 1918...da ne budu "pobeđeni totalno" ali da se umore i batale borbu jer im se "ide kući"....
Da li bi to bila Ruska pobeda?...DA
Da li tako prorusi na forumu zamišljaju Ruske pobede?...NE (naš problem,ne Kremlja i Rusa)

Rusku pobedu na kraju balade možemo samo definisati po zahtevima koje je izneo VVP u govoru iz decembra 2021
1-Ukrajina van NATO-a
2-Rasformiranje baza raketnog štita u Poljskoj i Rumuniji.
3.- Pominjanje granica alijanse iz 1997..

Da i ukrajina prihvati ocepljenje dela svoje teritorije koju sada drži Rusija a uđe u Alijansu to jest da na bilo koji nači i pod bilo kakvim izgovorom zapada pomeri rakete napred a na koji su sposobni i vešti.... Da li je to Ruski poraz???..jer automatski dolazimo do onog pod 2-raketni štit se neće rasformirati već možda i približiti Moskvi ,pomeriti se u Ukrajinsku teritoriju ili ti ako ne dođe do rasformiranja raketnog štita..da li je to poraz Rusuje?(a kad usa osvoji hipersoničnu tehnologiju(ako..mi deluje nerealno ,samo je pitanje vremena) raketa to će pitanje biti presudno).
Ovo pod 3 liči iz sadašnje trenutne perspektive kao SF...da li će se pogled na tu materiju kroz godinu,dve promeniti...videćemo

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1764

Napisano: 17 Okt 2023 11:46

Nemkea71

Nadam se da si u pravu.
Gledam Izrael i njihovu odluku da angazuju dodatnih 300 hiljada vojnika za ono malo parce zemlje pod nazivom Gaza, i ono malo parce granice sa Libanom. Kako onda ocekivati da Rusi sa isto toliko trupa i daleko jaceg neprijatelja solobode daleko vecu teritoriju. Sa druge strane Izraelci vec 7 dana za redom kljucaju preciznim bombama i helikopterima zgrade i vozila po Gazi. 200 pogodaka sinoc. 750 pogodaka iz vazduha samo u noci izmedju četvrtka i petka. A nisu jos ni krenuli u čišćenje kopnenim trupama.
Hocu da kazem da mislim da nesto ne stima i ne vidim kako ce vise preciznih bombi promeniti ista u korist Rusa. Mozda bolje kombinovane taktike avijacije i oklopa uz dodatnih 500 hiljjada trupa cisto da pokaze odlucnost. Ali pre tih 500 hiljada trupa treba nesto manje znacajno da se oslobodi i pokaze da je i ovo sada dovoljno samo ide sporo. Ovo sada ne ide nikako. Samo se gube ljudi i tehnika u velikim kolicinama na obe strane.

Dopuna: 17 Okt 2023 11:53

SVEVID
Da se posle svega ovoga Ukrajna obaveze da ne moze u NATO i da ikad poseduje izvesno zapadno naoruzanje, i da Rusija zadrzi trenutne granice mozda ne bi bila zamisljena pobeda Rusije, ali bi itekako bilo totalan poraz Ukrajne i NATO.

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1942
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Nikako ne zaboraviti da Ruska vojska i dobrovoljci i rosgvardija neratuje protiv slabonaoruzanih palestina a koji nemaju pomoći, već da ratuje protiv ukrajinske vojske i dobrovoljaca iskusnih. Da ratuje protiv obavestajno nato pakta inače ne bi ukri videli ama vas ništa gde su rusi i kuda prolaze nekazem da bi bili slepi ali ne bi videli sigurno ni 60% koliko vide sad. A i front je ogroman i ruše štiti jedino surovikin linija i mine i artiljerija. Svaki ovaj ispad ukrajinaca je tu isključivo zbog izvidjanja NATOa i dostavljanja raketa od strane istog. Davno bi ovo bilo gotovo da se nije zapad umešao kako s tehnikom i ljutstvom tako i finansijski.

offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1523

Milos1977 ::
SVEVID
Da se posle svega ovoga Ukrajna obaveze da ne moze u NATO i da ikad poseduje izvesno zapadno naoruzanje, i da Rusija zadrzi trenutne granice mozda ne bi bila zamisljena pobeda Rusije, ali bi itekako bilo totalan poraz Ukrajne i NATO.

Slažem se da bi takav scenario bio "prihvatljiv" za Rusiju...ali...
Ali si zaboravio na raketni štit..
I šta se dešava kada "mračni orao" bude u njemu...za koliko je do Moskve...pa pre mislim da je VVP pomenuo 2021 raketni štit zbog toga što je uračunao i to...to Rusima nikako ne odgovara...

offline
  • Pridružio: 08 Okt 2023
  • Poruke: 152

VVP je pre neki dan već potkačio Ukrajince i posredno najavio šta će biti prvi akt ukrajinskog poraza. Rekao je da je Rusija za pregovore spremna ali da bi Ukrajina pregovarala prvo mora da ukine akt kojim su Ukrajinci sami sebi zabranili pregovore sa Rusijom, jer Rusija prva ne želi da Ukrajina ne poštuje svoje državne akte...

U prevodu, jednog dana kada dođe vreme za sto, Ukrajina će prvo morati da pojede sopstveni akt podjednako javno koliko su ga ponosno i doneli, i taj sam čin će biti svojevrsni ukrajinski poraz ako i kad do njega dođe, i Rusija će uživati u tome, neovisno od hipotetickih pregovora i njihovih ishoda.

offline
  • Pridružio: 15 Okt 2023
  • Poruke: 137

Milos1977

Ne mogu se porediti Rusija i Izrael. Izrael je po površini manji od Krima. Opkoljeni su neprijateljima i vojska im je preko potrebna. Zato su i mobilisali toliko ljudi. A Gazu ne mogu da zauzmu bez par stotina hiljada ljudi. Ako Hamas ima desetine hiljada boraca u tunelima. Izrael je u jako teškom položaju.
Rusi sebi mogu da priušte ovakav rat. Samo da vode računa da im ne strada previše ljudi. Nisu ni rat proglasili a kamoli opštu mobilizaciju od par miliona vojnika. Sa onom mobilizacijom od prošlog septembra su imali generalnu probu opšte mobilizacije. To je jedan jedinstven test koji može da se izvede samo u specijalnim uslovima rata koji nije rat. Samo u ratu koji nije rat možeš da vidiš da li u skladištima stvarno ima uniformi ili ne. Da li pancira ima na stanju ili samo na papiru. Verovatno će do 2025 biti spremni za pravi rat.
A ko zna kako je pravo stanje u ostalim vojskama širom sveta? Ko zna u kakvom je stanju američka vojska?
Možda u nekom skladištu u Okalhomi čuči neki narednik Bilko? A možda Bilko nije pojava nego pravilo?

offline
  • Pridružio: 08 Okt 2023
  • Poruke: 152

Meni nije ništa toliko fascinantno u obimu izraelske mobilizacije i odziva. Oni su zemlja koja maltene počiva na nekoj vrsti spartanizma gde je mobilisanost stanje nacionalnog identiteta, duha, mentaliteta pre svega. Iz toga proističu fundamentalne razlike u odnosu na druge, da kažem mirnodopske zemlje.

Na kraju krajeva, Rusija vodi rat protiv kolektivnog zapada uz jednu delimičnu mobilizaciju, i van toga u stanju maltene kompletnog socijalnog mira i neuzurpirane svakodnevnice.
Meni je recimo to fascinantnije od primera Izraela.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 607 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 6 sakrivenih i 558 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ageofloneliness, aleksmajstor, Apok, Ben Roj, cavatina, Dimitrije Paunovic, Djokislav, doktor1964, dolinalima, Dorcolac, draggan, dragoljub11987, HrcAk47, ivicasimo, jukeboxer, kokodakalo, Kubovac, ladro, Leklerk, Mendonca, milenko crazy north, Milometer, Mitraljeta, mnn2, pedja.st, pein, perko91, Petarvu, Posmatrac77OKB, Prašinar, raptorsi, Romibrat, SD izvidjac, Smiljke, Srle993, stegonosa, stemark, suponik, vlad the impaler, wizzardone, wolf431, zhuki8