Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2629

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1763

Boris90 ::Pogodak FPV drona u Leoparda koji napada ruske položaje https://t.me/boris_rozhin/101899
Gori mačka kao prskalica, dobar pogodak.
Zanimljivo mi na ovom snimku kako Lepard gađa pri velikoj brzini, šteta što se ne vidi šta i da li pogađa


Jel ima snimak da se vidi bez telegram naloga?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

Milos1977 ::
Jel ima snimak da se vidi bez telegram naloga?


https://vk.com/milinfolive?z=video-123538639_456303544%2Ff3cdeb4f995fecbda4

offline
  • Pridružio: 12 Sep 2023
  • Poruke: 31

Milos1977 ::

Jel ima snimak da se vidi bez telegram naloga?


Leopard (1)

Leopard (2)

Leopard (3)

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 2065
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Radi i dimna zavjesa i primjena bdk-a za maskiranje kod leoparda ali nova prijetnja u vidu ovih dronova je već svakodnevnica. Iskusniji operater čak bira mjesto pogotka na tenku.

A koliko je dronova u zraku vidimo i po tome da za ovjeru uvijek ima još jedan. Zadnjih dana nerjetko jedan tenk pogađa i do tri drona u kratkom intervalu.

offline
  • amstel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 2557
  • Gde živiš: Hiljadu milja od topolivnice

MinjaM ::Jihadi Julian Rocpke ..

А он важи за цењеног војног "експерта".У "Bildu" се редовно појављује.А Руси имају вишак Сојуза,па ће гађати Кијев Mr. Green
Ово више није ни у рангу "И онда је мрмот..." GUZ - Glavom U Zid

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1472

Ne zna se ko su bolji operateri dronova "Dabrovi" ili "Sudoplatov",videli smo da sada cak nisko lete i traze gde mogu drona da proguraju u zamaskiranim rovovima,neverovatno su postali vesti i precizni.

Напад на Авдејевку: како је руска војска уништила и разбила непријатељску пешадију на депонији
▪Офанзивна операција код Доњецка се наставља; за 9 година непријатељ је овде створио моћна утврђена подручја у која је веома тешко пробити.
▪На снимку наши борци покривају ватром милитанте Оружаних снага Украјине који се крију у упоришту испод пруге у близини депоније Авдејевски. Преживјели беже у страху.
▪Раније смо објављивали нападе на истог присталица.
https://t.me/RVvoenkor/55500

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2593

Neko je spominjao robotizovane platforme kao rjesenje pat pozicije, slozicu se ako su u formi drona, zemljane su previse osjetljive na sve i svasta tako da leteci roboti ili dronovi su najbolja opcija ipak. Vidimo na terikonu da su dronovi s bombicama uradili vise nego avio bombe a isto ce biti sa svakim rovom i bunkerom u avdejevci...mogu da spuste bombice kroz otvor za ventilaciju a fpv moze da uleti kroz puskarnicu.
Naravno i ukri mogu to sve isto...

Zanimljivo je da ne vidimo sta moze hamas, mozda I oni biju ali nema snimaka a mozda izrael ima resenje...


Strasan video 18+
Ukrajinac rekao bih mina ili lakse ranjen gelerima naslanja kalas na glavu i ubija se...mozda I najstrasnije sto sam vidio u ovom ratu
https://m.vk.com/video-50332460_456399548

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1472

Јуриш на Авдејевку.

1. Северни фронт.

Иза нас је депонија пепела (гомила шљаке). „Востокери“ који су га узели били су сјајни (одвели су га два пута кроз јунаштво и губитке). Ово је доминантна висина. Ако успете да се издржите и стекнете упориште на њему, то ће дати контролу Коксокхиму, а Коксокхиму - око трећине Авдејевке. Са депоније пепела Коксокхим је у целини видљив и без посебне опреме за надзор.
У овом тренутку, грбови немају прилику да се тамо учврсте. Следеће је питање технологије. Депонија пепела покрива гвоздену линију кроз коју су довезли у суштини све. Сада Украјинци немају такве могућности, и, углавном, тамо нема других добрих путева. Теоретски, ситуација са грбовима је тако-тако. Јасно је да ће се возити по њивама, правити стазе, али неће имати обим као до сада.
Били смо истиснути из Бердихија, а ми трпимо велике губитке.

2. Јужни фронт.
Офанзива је успорила. Са стране Водјаноја покушавамо да се пробијемо у неколико праваца одједном. За сада идемо ка Первомајском. Веома је тешко ићи на север, непријатељ се покрива према северу и не дозвољава вам да испружите главу. Постоје губици.

3. Тешко је сада рећи колико ће се свидомити борити за Авдејевку, као за Бахмут. Али чињеница да се њихова ситуација у Авдејевки сада знатно погоршала је медицинска чињеница. Видећемо касније.

Најважније је да наши момци не упадну у невоље, већ да почну компетентно да стискају и укопавају, можда чак и зауставе на неко време, акумулирају, а затим поново бацају.

ИИ. Запорожје правац. Ситуација се захуктава, већ други дан у рејону Токмака гађају артиљеријом као луди. Можда на тај начин скрећу пажњу како би нас спречили да пребацимо појачања за ликвидацију мостобрана Оружаних снага Украјине на левој обали Дњепра.

ИИИ. Херсонски правац. Непријатељ има два мостобрана на овој обали Дњепра и стекао је упориште. Друге недеље смо их избацили. Активна - авијација и артилерија. Свидомита је још мало - групе од 50-70 људи. До сада су, уз губитке, успели да се евакуишу, извуку рањенике, пребаце резерве. У принципу, ситуација није једноставна.
https://t.me/voenkorKotenok/51525

offline
  • Pridružio: 22 Nov 2014
  • Poruke: 550
  • Gde živiš: na koridoru

Neznam dali je radila mataruska ali nema provokacija,nepotrebni rasprava gledanja ciji je duzi i veci.
Svaki upis kratak isazet i nikom netreba filter,milina za citanje.
Ako se ovako nastavi bice poslastica zacitanje i pracenje.
Svaka cast i samo nastavite ovako

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3251

Rusi se učvrstili uz prugu


Dok južno raste popularni polni organ ka Pervomajkoe, južno slabije prati čak su Ukrajinci tu kontrirali uspesno, to mesto izgleda kao Marinka, nije mi jasno zašto još nije uzeto?

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 567 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 3 sakrivenih i 534 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bbogdan, Belac91, bobomicek, Bobrock1, darkojbn, Dimitrije Paunovic, djuradj, drimer, galerija, Georgius, ILGromovnik, Kubovac, MB120mm, MiG-29M2, mile23, Milometer, MiroslavD, nebidrag, Nemanja.M, Oscar, proka89, raketaš, repac, S2M, Srki94, Srky Boy, suton, Vlada1389, yrraf