Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2654

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19742

MinjaM ::
Crni dim. Rekao bih da mu se gorivo zapalilo?


Da, pogodak je bio negde sa leve strane tenk, ne moze se nazalost reci da li je zapaljenj jedan od rezevorara u nadgusenicnim policama ili iz motornog odseka.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3348
  • Gde živiš: Makedonija

ево пуно бољи линк

https://t.me/FilatovCorr/2086

Еще один кадр (https://t.me/FilatovCorr) с нового ракурса на подбитый Leopard 2A6 47-й отдельной механизированной бригады ВСУ под Авдеевкой.

Танк был подбит нашими танкистами огнем с закрытой огневой позиции.

Осведомитель (http://t.me/infomil_live)

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1763

Jel ima novosti/slika o uspehu ili neuspehu jucerasnjeg napada na ruske PVO na Krimu:

Vesti od sinoc su totalni cirkus gluvih telefona i jedne i druge strane!

The Drive-Warzone:

Citat:,, Ukrajina je danas napravila još jedan veliki pritisak na uništavanje ruske protivvazdušne odbrane na zapadnom Krimu. Oružane snage Ukrajine, nezavisni ruski mediji i uticajni ruski Telegram kanal u ponedeljak su izvestili da je neodređeni sistem protivvazdušne odbrane pogođen na zapadnom delu poluostrva. Postojala je razlika u izveštavanju o tome kako i gde je tačno napadnut."

Nezavisni ruski medijski kolektiv ASTRA i kanal Ribar Telegram povezan sa Kremljem ponudili su više detalja, navodeći da je sistemski udar bio u blizini Olenevke na rtu Tarhankut.

Ribar je rekao da je napad izveden municijom Armijskog taktičkog raketnog sistema (ATACMS), što bi označilo prvu poznatu upotrebu te balističke rakete na Krimu. ASTRA je saopštila da je u napadu povređeno nekoliko ruskih vojnika.

Rusko Ministarstvo odbrane (MO) nije komentarisalo taj napad.

Oko 3 sata ujutru, „dve operativno-taktičke rakete ATACMS lansirane su u blizini Olenevka na rtu Tarhankut“, izvestio je Ribar, ne navodeći kako je znao da je municija ATACMS. Ta lokacija je na samoj ivici dometa od 102 milje (165 kilometara) ATACMS-a koji je do sada poslat u Ukrajinu.

„Nije bilo moguće oboriti rakete, ali zahvaljujući unapred preduzetim merama nije pričinjena ozbiljna šteta“, dodao je Ribar, ne objašnjavajući prirodu preduzetih mera.

U napadu na sisteme protivvazdušne odbrane i protivvazdušni puk na toj lokaciji povređeno je 17 ruskih vojnika, navodi ASTRA, kolektiv nezavisnih ruskih novinara. ASTRA nije saopštila koja je vrsta municije korišćena niti kakav je PVO sistem pogođen.


PAr snimaka dejstva PVO:
https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1718944.....-in-crimea

https://www.thedrive.com/the-war-zone/ukraine-situ.....-in-crimea

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1777

Na brzinu sam pročitao par poslednjih strana. Vidim da su na prethodnim strana bila u opticaju dva snimka Leoparda, a iskreno ne razlikujem modele. Spominju se valjda A4 i A5 ili A6. Da li zna neko, jesu li oba modela zastupljena u 47.mbr? Ovo pitam zbog snimaka koji je postavio Zoran MDK. Pošto je od 114 OMSbr i sigurno je sa Avdejevke. To bi trebalo da je 100% gubitak 47.mbr. A vala piše i u komentaru.. Neko je kačio da je stradao i Bradli kod pruge. Nastavili su tamo gde su stali kod Rabotina.

Zanima me da li su oba snimka sa Avdejevke i da li su oba modela zastupljena u jednoj brigadi. Jer ako su oba gubitka sa Avdejevke a 47.mbr nema oba modela u sastavu, to može značiti da je još neko za Leopardima stigao na ovaj sektor.

Bez uvrede ali mislim da je za ovu temu bitnija ova informacija, nego da li se posle pogodka puši ili ne kroz otvor komandira.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2531

^
Verovatno nikad necemo saznati tacno. Propaganda svake strane tera svoje.

Navodno su danas ukri pogodili neku kolonu sa pozadincina.
Uma snimak, al ko zna da li je to sto kazu.

https://twitter.com/NOELreports/status/1719330092004839560?

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1763

Sto se raketiranja Krima od juce tice, svaki put kad se tako nesto desi dobijemo jasne slike pogodaka (kao onih par lansera S400, ili broda, podmornice, zgrade štaba CF) u roku od 24h. Vreme tece, ali nista za sada. Ako nemaju cime da se pohvale iz satelita onda dzaba su im Rusi ili sve poobarali, ili samo satelit :-)

offline
  • Pridružio: 19 Dec 2010
  • Poruke: 365

Videh Terminatora u akciji sa, kako kaže kolega, kokošinjcem na kupoli.
Nisam neki ljubitelj OMJ, ali Terminator mi je fenomenalan i voleo bih da ga imamo u našoj vojsci.
Verovatno je to uticaj Prage, ona me je uvek fascinirala.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19742

zoran MKD ::ево пуно бољи линк

https://t.me/FilatovCorr/2086
...


Pogodak u motorni odsek, vidi se gde fali jedna metalna suknjica, pozar se iz motornog odseka prosirio na ceo tenk. Tenk ide u otpis.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1472

Момци, нема напада на коксарницу Авдејевскa.

Не треба трчати испред локомотиве, не треба раскринкавати наше момке.

Да, депонија је наша, да, визуелно пратимо целу територију коксаре, да, спремамо се.

Али задатак је сада другачији и ми то радимо. Задатак је да направимо дубину у коју смо се попели. Идемо на север, идемо добро. Потражите на мапи град Керамик и све ћете разумети.
https://t.me/boris_rozhin/102513

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3251

Zanimljivo za Keramik, skoro su bili snimci gde su Rusi presli malo prugu na severu pa su ih Ukri odbili i posle se vise ne zna, sad vidim da je liveuamap u novom update-u dodao dosta prostora Rusima severno od pruge (oznacio sam plavom):


02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 946 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 3 sakrivenih i 911 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Aleksandar Tomić, bbogdan, Belac91, bobomicek, dankisha, darkojbn, dekan.m, Dimitrije Paunovic, djuradj, galerija, Georgius, ILGromovnik, JimmyNapoli, Kubovac, ladro, MB120mm, MiG-29M2, Milometer, milutin134, MiroslavD, nebidrag, Nemanja.M, Oscar, repac, royst33, Srki94, Srky Boy, styg, suton, vathra, Vlada1389