Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2740

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2015
  • Poruke: 1251

mercedesamg ::


Čime su ih mogli pogoditi?


Ima u samom naslovu:
You can see the two FABs fly in

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 407

Meni se čini, da nije FAB...Mnogo više mi liči po tome, da se vidi samo trag plazme na Kinžal, ali opet smo do sad videli udare Kinžala, koji gotovo uvjek idu potpuno okomito... Možda Iskander.. Za Tornado-S ili FAB se barem meni čino mogo prebrzo... Naravno, možda i grešim...

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2017
  • Poruke: 253

ds69 ::Врло занимљив чланак на страна.уа поводом онога што се на руском зове филтрација грађана Украјине на аеродрому Шереметјево у Москви.

(Детектор лажи, "чији је Крим" и 20 часова чекања. Како украјинци пролазе границу РФ на Шереметјеву?)

Од 16. октобра 2023. године грађани Украјине, без руског пасоша, могу да уђу у РФ само кроз аеродром Шереметјево. Могу да долете из Минска, Турске или рецимо Београда. Латвија је затворила прелаз Лудонка, када су обевештени да само се кроз њега грађани УА могли да уђу земаљским путем.

Грађани Украјине по доласку на Шереметјево се одмах одвајају. Они не иду на редовну пасошку контролу, већ их одводе у други део аеродрома, како пише у тексту "далеки угао". Тамо се налазе припадници ФСБ и све почиње од упитника, који деле или одмах или након неколико часова.

В числе вопросов: где проживают постоянно и находятся большую часть времени, работали ли на госслужбе в Украине, были ли в ВСУ, есть ли знакомые в спецслужбах, владеют ли информацией о деятельности украинских радикалов, были ли судимы, поддерживают ли украинскую власть и проведение "специальной военной операции" (так официально в России называют войну в Украине)

(Питања у упитнику су између осталих: где живе стално и налазе се већи део времена, да ли су радили у државној служби Украјине, да ли су били у ВСУ, да ли знају неког у специјалним службама Украјине, да ли имају информације о раду украјинских радикала (националиста), да ли су осуђивани, подржавају ли украјинску власт и извођење "специјалне војне операције" (тако службено у РФ зову рат у Украјини).

Други папир, који се додељује грађанима УА је сагласност да могу бити подвргнути испитивању на детектору лажи.

Сви грађани УА, који су одведени у посебне одаје на Шереметјеву, дају своје отиске прстију и фотографишу се са профила и анфаса.

Онда иде провера телефона. Свако мора да преда свој телефон и онда иде преглед садржаја.
Они који удаље све своје фотографије и поруке су још сумњивији, па их због тога могу одбити. Питају их отворено: зашто је телефон почишћен?

Ко је удаљио свој телеграм, преко сим картице га лако могу повратити. Саветује се да људи не користе сим картице на којима су имали телеграм канал.

На одлуку да неког пропусте највише утичу поруке из телефона и фотографије.

На крају иде разговор са ФСБ-шницима.

Дневно ФСБ "обради" од 150 до 180 путника. Грађана који чекају "обраду" некада има и по 300-350. Инвалиди се пропуштају без много чекања.

И они који имају дозволу боравка у РФ, иду на проверу.

Цео поступак може да траје и 20 часова.


(По речима мушкарца, на "ислеђивању" ништа нарочито није било.
"Мама, тата, где живе, чим се баве, чим се бави жена - све као обично. Али на пример, поред су "ислеђивали" деду пензионера, жестоко. Исто тако нису пустили двојицу мушкараца, долетели су раније него ја, нешто су им нашли у телефонима. Неке пропуштају и без ислеђивања. Уопште како се кому посрећи и на какву смену упадне", - каже Александар).


Некада траже и увид у банковне рачуне, руске или украјинске. Врло их занимају бројеви телефона у именику сваког. Коме нађу да има бројеве везане за украјинске тајне службе, није прошао, чак и ако има дете-цу од 7 година.

Неки су прошли после 25 часова. Питања су обична: типа ваш однос према СВО, чији је Крим...

По проценама путника, већини се одобрава улазак, мада постоје и такви који мисле да одбијају 3 од 10 путника и враћају их назад у земљу из које су долетели.

Одвели су жену. Она је хистерично викала: како ја претим РФ?

На Шереметјеву постоје бесплатни мадраци на надувавање. Када вам преузму анкету, каже једна од путница, можете ићи да спавате једно 8 часова.
Постоје аутомати у којима се за 100-150 рубаља може платити вода или храна.
Неки носе нешто хране са собом.
Некада у том делу Шереметјева има истовремено и по 700 људи. Има и фотографија како леже на мадрацима у очекивању одлуке да ли ће их пустити или неће.

Још једна потврда речи уваженог Сиријуса на тему рада ФСБ-а.


Ima tu još nešto osim same kontrole. Da sve koji sada ulaze u Rusiju dobro pregledaju nema sumnje, ali razlog za ta dvadesetosatna čekanja nije neka žešća provera FSB-a, već namerna ruska opstrukcija, da bi se što manje Ukrajinaca uopšte odlučilo da ulazi u Rusiju. U to sam se letos lično uverio, kada sam kolima putovao u Rusiju. O tome sam već ovde pisao, pa ne bih da se ponavljam, navešću samo primer da je prilikom prelaska iz Rusije u Letoniju ispred mene bilo samo 11 vozila, a da sam u nju ušao posle 18 sati čekanja. Koga zanimaju detalji kako je letos izgledalo to maratonsko čekanje i drndanje Ukrajinaca na ruskoj granici evo linkova sa dva posta mog putopisnog bloga (jedan je ulazak u Rusiju, drugi je izlazak) u kome sam to detaljno opisao.
https://usputnapisano.blogspot.com/2023/09/kolima-do-ruskog-arktika-6-deo.html
https://usputnapisano.blogspot.com/2023/09/kolima-do-ruskog-arktika-18-deo.html

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3700

Ваљда би требало да им је у интересу да дође што више Украјинаца, наравно ако су темљено проверени (оне друге одмах у Сибир). Сваки који уђе је један потенцијални непријатељски војник мање. Сем тога Русија ионако демографски не стоји сјајно а свакако су бољи рускојезични Украјинци/Руси него муслимани из којекаквих Станова. Наравно то се не односи на оне који живе на новоприпојеним територијама где је Русији у интересу да остане што више људи.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2017
  • Poruke: 253

@dragoljub 11987 sve što si napisao zvuči sasvim realno, ali u praksi je sasvim drugačije. Rusi na granici su dobili zadatak da što više otežaju ulazak Ukrajincima u rusku federaciju. Puštaju jedan auto na sat vremena, a to su sve veliki granični prelazi sa gomilom onih kućica od kojih radi samo po jedna. Jednostavno vidi se da je u pitanju opstrukcija. Ako te zanima baci pogled na one linkove koje sam postavio tamo sam opisao kako to izgleda.

online
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1648

Citat:Промку Авдеевскую продолжают продолжают зачищать.
Не хочется громких заявлений, но хохол уже понял безвыходность и откатывается.
https://t.me/ZOV_Voevoda/3148
А ваш лажни преводилац преводи сасвим другачије Very Happy
Citat:The Avdeevskaya industrial complex continues to be cleared.
I don’t want to make loud statements, but the Little Russian has already realized the hopelessness and is rolling back.

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3700

chichabg ::@dragoljub 11987 sve što si napisao zvuči sasvim realno, ali u praksi je sasvim drugačije. Rusi na granici su dobili zadatak da što više otežaju ulazak Ukrajincima u rusku federaciju. Puštaju jedan auto na sat vremena, a to su sve veliki granični prelazi sa gomilom onih kućica od kojih radi samo po jedna. Jednostavno vidi se da je u pitanju opstrukcija. Ako te zanima baci pogled na one linkove koje sam postavio tamo sam opisao kako to izgleda.
Сећам се када си писао о томе. Само ми није јасан разлог.

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7141

Ipak je to ogromna masa ljudi iz Ukrajine. Dovoljno je da 1% procenat od njih cine saradnicku mrezu SBU/GUR i eto problema. Svakojakih problema narocito s obzirom da Rusija nije Sjeverna Koreja.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6499

UŽIVORAT U UKRAJINI: Zelenski: Primorali smo Ruse na Crnom moru da se povuku; Kameron obećao stalnu vojnu podršku Britanije Kijevu

https://www.novosti.rs/planeta/svet/1303296/rat-uk.....ije-kijevu

Da li je smenjen Zalužni?

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3252

Napisano: 17 Nov 2023 9:57

Jesu Ukrajinci zauzeli ceo terikon kod Gorlovke, video potvrda:
https://youtu.be/AcAEeWOPM_8?si=JGVWq8LtoOnLF6wC&t=427


osim ove lose vesti jedna dosta dobra je da su Rusi jos zauzeli na jugu Avdejevke, video potvrda:
https://youtu.be/AcAEeWOPM_8?si=66VUzD3oENNrTFi6&t=292

Kod Spirne neka gomila zena stradala, skoro je bio video i neke influenserke gde se snima kako joj je metak prosao kroz lice, ima i video negde svih ovih grozota.

Dopuna: 17 Nov 2023 10:13

Spirne je mozda i osvojeno:
https://youtu.be/AcAEeWOPM_8?si=T6fCTf5JWZBYQuR8&t=600

ozbiljna akcija Rusa, video ne pokazuje mnogo, ali kazu da su neki delovi samog sela u Ruskim rukama gde se vidi u ovim brzim scenama i da je moguce da je selo palo, pre toga su Rusi zauzeli neke rovove tu gde su i te nesrecne zene stradale...

Dopuna: 17 Nov 2023 11:01

Rusi ipak imaju terikon koji je visi od ovog na kog su Ukri, nece moci opstati na ovome sve vide:

https://t.me/i20028843/159210

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 457 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 1 sakriven i 439 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ArchaBasha, cenejac111, DejanCG, dragoljub11987, Fog of War, Hans Gajger, kybonacci, laki_bb, m0nstrum_, M1los, milan.vukovic, nemkea71, NoOneEver Dreams, pein, tacija, Username1000, šumar bk2