Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2985

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3258

According to NATO experts, Ukrainian air defenses spent more anti-aircraft missiles in a few hours today than in the previous 28 days, but were able to shoot down only a small portion of the missiles.

It is estimated that about 1,200 (!) missiles were fired, costing $70 million at the lowest estimate and $200 million at the highest estimate.
https://t.me/projectgreat/580

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Sep 2009
  • Poruke: 216

fantom_S ::^
А како "зна" кад да испали мамце? Јел има неки детектор радарског зрачења или је просто програмирана да у неком тренутку лета почне избацивати мамце?


Po meni bi logicno bilo da mamce ispali u zavrsnom prilazu cilju posto se sigurno pretpostavlja da je cilj branjen (ako je bitan braniocu naravno).

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 495

Molim kolege da se više nikada ne smiju izvještajima ruskog generalštaba, kada vidimo NATO brljotine, one od Šojgua i nisu tolike Smile

Dakle jučer je bilo, uletilo nešto u poljski zračni prostor i najveća potraga je kod sela Komarova, tj. mjesta Zamošće oko 56 km od granice s Ukrajinom. Danas kažu uletio je i izletio i ne brinite ništa pratili smo projektil cijelo vrijeme i mi i naši saveznici. Pa šta ste ga ona jučer tražili ako ste znali da je otišao.

Isto kao za Striž prošle godine u ZG, svi ga pratili, a on drmnuo samo 100m od studentskog doma. -ili ti cca kilometar od mene u trenutku kada sam čitao ovaj forum Smile

Ja vjerujem da ustvari Ukrajinske PVO posade trebaju držati obuku zapadnim posadama, a ne obratno.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3110
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Завршна фаза лета је и била, непосредно прије удара у циљ.

https://t.me/intelslava/54202

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4818

Dima o predstojećoj 2024. Iako je šira slika ima i o UKR.

https://t.me/medvedev_telegram/427

Citat:
Godina se bliži kraju. Vreme je za predviđanje? Nema ništa besmislenije i beznadežnije od ovoga. Pre godinu dana napisao sam ovo: Želim da doprinesem najapsurdnijim i najsmešnijim predviđanjima za budućnost. Ne, i dalje pišu sa ogorčenjem, ali zašto se ništa ne radi? Imajte milosti, kako da se ne ispuni?
Zar Šolc nije rekao da Nemačka gas plaća deset puta više nego ranije? Nije li Ilon Musk postao predsednik Sjedinjenih Država, ako ne po položaju, onda po uticaju (i pored toga što nema pravo da bude biran za predsednika, jer je rođen u Africi)? Zar se Poljska ne sprema da zauzme deo Ukrajine, a Severna Irska da se otcepi od Maglenog Albiona? I tako dalje i tako dalje... Ukratko, sve što je apsurdno u našim životima se skoro ostvarilo i ostvaruje.
Zato, uhvatite novu porciju prognoza, već za 2024. (a to nisu glamurozne ideje Sakso banke):
1. Stvaranje dve nove partije u Rusiji – Partije maloletnika i Partije gubitnika, koje će naknadno zabraniti rusko Ministarstvo pravde zbog nezakonite predizborne kampanje direktno na asfaltu.
2. Nacionalizacija vojno-industrijskog kompleksa zemalja Evropske unije, SAD i Kanade u cilju naknadnog doniranja celokupne odbrambene proizvodnje uvređenom režimu u Kijevu za održavanje njegovog vojnog potencijala. Alokacija Ukrajini zajma sindiciranog od zapadnih zemalja u iznosu od 25,5 triliona američkih dolara (što odgovara veličini američkog BDP-a po PPS). Krađa ovog kredita u roku od 24 sata od strane vladajućeg režima u Kijevu uz učešće Hantera Bajdena.
3. Raspuštanje redovnih policijskih snaga u svim zemljama EU sa prenošenjem njihovih funkcija na nemačku i ukrobandersku policiju, uzimajući u obzir njihovo zajedničko istorijsko iskustvo.
4. Stavljanje Džoa Bajdena na međunarodnu poternicu u vezi sa njegovim neopreznim odlaskom sa bine tokom govora i upornim gubljenjem predsednika SAD iza kulisa od strane njegovih pomoćnika.
5. Presuda u krivičnim predmetima protiv Donalda Trampa je kazna od 99 godina zatvora, zabrana Trampovog izbora u svim američkim državama. Njegov izbor za novog predsednika SAD umesto Bajdena, koji je izgubljen iza kulisa.
6. Masovno zlokobno oživljavanje vanzemaljskih mumija skrivenih u američkim vojnim bazama, njihov ulazak u američku politiku, praćeno osvajanjem više od polovine mesta u Senatu i Predstavničkom domu SAD.
7. Godzilino preuzimanje vlasti u Japanu i njegovo proglašenje za 天皇 (cara Japana) ゴジラ I (Godzilu I). Početak vladavine reptilske dinastije u Japanu.

Dakle, nova 2024. godina doneće nam mnogo zanimljivih stvari.
Čekamo sa nestrpljenjem!


Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ziveli Ziveli Ziveli

offline
  • Pridružio: 18 Avg 2023
  • Poruke: 190

Leonov ::
Ja vjerujem da ustvari Ukrajinske PVO posade trebaju držati obuku zapadnim posadama, a ne obratno.


Радује ме да си променио мишљење, пошто си пре само пар месеци дословно тврдио да су Украјинци толико неспособни да не умеју ни дупе да обришу.

online
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2546

Sto se striza tice. To je brljotina madjara a ne natoa. Lepo im je javljeno za dron, a oni se napravili blesavi. Ni gripene nisu digli. Preko rumunije je leteo samo 3 minuta, oni nisu moglu nista.
I jos ceo slucaj su madjari stavili pod znak tajnosti na sledecih 30godina. Bilo je i tezih reci izmedju madjara i hrvata nakon toga.
Izgleda da ih je bolela patka za dron, nek leti kud hoce i nek se drugi bakcu time.
Nato ne moze da dejstvuje iznad neke teritorije koja je suverena i bez dozvole, makar i clanica njena bila. Zato i vecina drzava ima svoju avijaciju.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

@ždrebac
nije da me taj slučaj previše zanima, mislim da je beznačajan, ali kad već pišeš, nema mi nikakve logike u tome što si napisao.

zašto bi Mađare taj prelet trebao zanimati manje nego Hrvate i kako su Mađari znali da dron neće pasti baš na Mađarsku?

online
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5303

zdrebac ::Sto se striza tice. To je brljotina madjara a ne natoa. Lepo im je javljeno za dron, a oni se napravili blesavi. Ni gripene nisu digli. Preko rumunije je leteo samo 3 minuta, oni nisu moglu nista.
I jos ceo slucaj su madjari stavili pod znak tajnosti na sledecih 30godina. Bilo je i tezih reci izmedju madjara i hrvata nakon toga.
Izgleda da ih je bolela patka za dron, nek leti kud hoce i nek se drugi bakcu time.
Nato ne moze da dejstvuje iznad neke teritorije koja je suverena i bez dozvole, makar i clanica njena bila. Zato i vecina drzava ima svoju avijaciju.


ovo ne kužim tko je javio mađarima za dron.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1226

Nacisti ostvaruju svoje pretnje da će se osvetiti Rusima za jučerašnje raketiranje tako što su sada bombardovali centar Belgoroda, jedan projektil završio pored novogodišnjeg vašara.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 627 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 3 sakrivenih i 608 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., avijacija, Bane san, drimer, FileFinder, indja, KUZMAR, marsovac 2, Parker, proka89, raketaš, stegonosa, vargas, yrraf, zdrebac, zziko