Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2992

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

treba i za ovo

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3355
  • Gde živiš: Makedonija

Шта је кријо Школни
Одеса

[ Album ]
Вообще, аэропорт "Школьный" с осени этого года активно претерпевает изменения - украинские военные массово сооружают укрытия для, предположительно, зенитно-ракетных комплексов западного производства, что можно заметить на спутниковых снимках даже низкого разрешения. Первый снимок датируется сентябрем, а второй - декабрем. Сравнив, можно увидеть, что для ЗРК обустроено как минимум три насыпных укрытия в нижней части авиабазы. Ранее на этих местах ничего не было, что видно на прикрепленном вверху снимке от 2022 года.

К слову, на декабрьском изображении в укрытиях уже стоят два объекта, точно идентифицировать которые не представляется возможным из-за низкого разрешения снимка. Тем не менее, они не напоминают ни самолеты, ни вертолеты.

Данные возводимые насыпи местами подозрительно напоминают позиционный район ЗРК Patriot в Жулянах под Киевом; некоторые насыпи практически идентичны тем же, что и в украинской столице, что видно на втором прикрепленном изображении. Мы ничего не беремся утверждать со стопроцентной уверенностью, однако факт присутствия этого смертоносного американского ЗРК в Одессе, к сожалению, подтвердился потерей Су-24 ВКС РФ близ острова Змеиный две недели дней назад.

Также к косвенным подтверждениям наличия ЗРК Patriot в Одессе можно отнести как заявления Владимира Зеленского о намерениях укрепить противовоздушную оборону зернового коридора, проходящего как раз через одесские порты, так и ноябрьский комментарий немецкого посла Мартина Егера о том, что "зимой на Украине будет развернута еще одна система Patriot из Германии".

Осведомитель (https://t.me/infomil_live)

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1681

Vezano za raketiranje Bjelgoroda.
Ocigledno Ukre je jako zabolio Ruski raketni udar, uprkos penisiranju da su oborili 76% pustenih raketa i dronova a da su one koji su prosle pogodile civile i neke tamo nuznike i skladista elektro materijala.

Kada ono zadnji put Rusi pustise malo vecu kolicinu Kinzala?
U ovom napadu bjese 5 komada , tom tipu rakete sigurno nije cilj neko skladiste provijanata.

offline
  • Webb 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 743

^ocigledno je i ruse jako zaboleo potopljen brod..

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2023
  • Poruke: 6

Pozdrav svima. Videćemo kakva će biti reakcija Rusije nakon ovog očiglednog i podmuklog terorističkog čina od strane ukrajinaca. Sudeći prema prethodnim sličnim dešavanjima verovatno blaga ili je neće ni biti. Ali hajde da vidimo. Samo sazivanje saveta bezbednosti u UN je nedovoljno i svi znamo da se tamo nikad ništa stvarno ne rešava. To je za male kad dobiju šamar da se uzaludno žale. A vojna sila, ako je stvarno sila, mora da pokaže zube kad dođe trenutak. Ovde se često priča o ruskim crvenim lijama. Ako životi dece pored novogodišnjeg štanda nisu crvena linija onda ne znam šta jeste. Crvena linija nisu bili zapaljeni mladi rusi u Odesi, ni na stotine pobijene ruske dece u Donjecku. Kažu tada Rusija nije bila spremna ekonomski i vojno na konfrontaciju sa zapadom, morali su da čekaju trenutak. Sad su vojno jaki a ekonomski su se konsolidovali, čak ekonomski napreduju u ratnim uslovima. Šta bi ih sad sprečilo da pokažu zube kao vojna sila. Ne mislim na pečurke. Najblaža varijanta upozorenja bi moglo da bude ozbiljno oštećenje ili uništenje ukrajinskog energetskog sistema. Neko će reći ali onda rusi ispadaju loši momci u očima svetske javnosti (zapada). E to nema smisla, u prilici sam da provodim dosta vremena sa zapadnjacima, dobri su u poslu, većina su jako dobri ljudi, ali kad je reč o Rusiji, svi kao jedan ne vole ili mrze ruse. Nebitno je dal će rusi da se surovo osvete za ovaj teroristički čin, nauče ukrajince šta se ne sme i samim tim spreče neki budući sličan događaj ili će da svi bace oružje i uzmu da sade cveće i pevaju Give Peace a Chance, oni će i dalje ostati "zli" rusi u očima zapadnjaka. Moguće je da sam isfrustrinan zbog onoga što nama rade na Kosovu i sa RS. Pa kad mi ne možemo da tiraninu odvalimo ćušku, bar rusi imaju snage za to.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 495

@Webb mislim da ti ne stoji tvrdnja jer po tome bi nakon što je potopljena Moskva, sravnili Kijev.

Konašenkov rekao da Ukri gube u ratu i da su zato pribjegli ubijanju civila, a da Rusi neće odgovoriti i odustati od svog plana i načina na što ih se želi isprovocirati.

Mislim si nešto, iako nemam nikoga u Rusiji pa da znam raspoloženje, ali ako je istina da je u 2023. 500.000 dobrovoljaca potpisalo ugovore s Ruskom vojskom, vjerujem da će ih nakon ovakvih stvari biti samo više, dok s druge strane, tko je htio već je bio u vojsci, a sad što uhvate uhvate, tako da je istina što su neki članovi uvijek govorili, matematiku ne možeš pobijediti.

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1681

Webb ::^ocigledno je i ruse jako zaboleo potopljen brod..

Toliko ih je zabolio da su u roku od par dana pronasli ciljeve za 5 kinzala a poslednji put kada su pustili 6 komada cilj je bio baterija patriota.

Kinzal i ne samo on se ne puca zato sto je neko mnogo ljut vec sto tome pucanju predhodi jako ozbiljan izvidjacko obavjestajni rad koji cesto traje duzi vremenski period da se otkrije unosan cilj.

Najlakse je Uraganom po centru Sumija i Hrakova zbog unistenog broda.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2601

Jos su neki tukli po centru grada nakon vojnickog poraza pa sad robijaju za to djelo. Zanima me hoce li isti sud suditi i ovima.

offline
  • Pridružio: 30 Jul 2011
  • Poruke: 788

Webb ::^ocigledno je i ruse jako zaboleo potopljen brod..

Vec je objasnjeno.

I Insan je ovde dodatno objasnio.

I opet recimo da se dotaknem one tvrdnje o nekom penzioneru koje je za desetak dolara kao nesto dojavio - samo nepismeni ljudi misle da to tako ide. Da bas neki penzos javi u centralu i onda evo neko baca raketu od nekoliko miliona dolara po navodnjenju anonimnog penzionera.

I kao eto Rusi su se bas razljutili pa su digli avijaciju, brodovlje i stotinjak raketa po nekom navodnom penzosu i zbog ljutnine... A na stranu to sto se takve mete moraju dobro prouciti, bili kakve dojave potvrditi iz durih izvora, proveriti, dronovi, sateliti, prostudirati, odluciti kako, cime, kada da se gadja, gde je PVO, sta imas na raspolaganju... I onda da je logicki zakljuciti da je tu dosta intenzivnog rada i planiranja koje se moralo desiti sedmicama pa i mesecima pre bilo kakvog rashodovanog broda na suvom doku.

Ali bas ih je jedan desantni brod koji je inace bio na doku i popravci razljutio.... i u onom besu lupaju nasumice, oru brda i dolove, gadjaje elektromontazu i slicne gluposti...

Mislim, koliko treba da se objasnjava????

A dalje da je degutatno da uopste poredis jedan napad na vojne instalacije sa klasicnim terorizmom. Mislim gadljanje centra grada nasumice samo da se pobiju civili. I onda ti tu neke svoje "doskocice" prosipas oko toga. Daaa da bas je ono za porednjenje i lupanje o bolu, Ukri raketirali novogodisnji vasar u po centra grada... imam ja oko toga doskocicu, vidi sto sam doprineo duskusiji. GUZ - Glavom U Zid

Samo zali Boze.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8864
  • Gde živiš: pecina stroga

Hotel Harkov Palace pogodjen nocas

https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_3974846

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 687 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 4 sakrivenih i 665 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., avijacija, darionis, Draganeli, drimer, dushan, indja, ivan979, KUZMAR, opt1, Parker, uruk, vargas, voja64, yrraf, zdrebac, Zimbabwe, zodiac94