Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1622

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 12 Nov 2022
  • Poruke: 40

Sastanak Orban - Zelenski...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 14937

Овде је већа вест да је западни медиј МСН, објавиo ову (врло сумњиву) причу.
У тексту нема ни ограде да се можда ради о руској пропаганди, нити да су питали Олену за коментар што би морали.
Велики пропуст од њих, верујем да ће ускоро да склоне текст.

На другим вестима нема овога.



offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5663

I ima kao neki video, parla na francuskom, lik u odijelu, kako je kao ona kupila. Video slabijeg kvaliteta (rezolucija), neki dipfejk vjerovatno.

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2012
  • Poruke: 11

Mogli su Rimca pitati za komentar.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2232

Front zapadno od Avdejevke, Rusi su prišli i poslednjem većem rovovskom sistemu. Reklo bi se da Vashod i Jevgenovka neće dugo potrajati. A Rusi će uskoro izaći na reku. Ako je to uopšte bitno u ovom momentu.

offline
  • Pridružio: 04 Maj 2024
  • Poruke: 47

Имају много већу лову, то је проверено па вероватно као Ћиро Блажевић кад изгуби броје а Чафију не бих замерио када би ме погодио тим једним Фераријем за плебс.
Мислим да бих се брзо навикао на мало бруке.
Smile
Такве "вести" нису само за скупљање кликова, то му дође као њиова курочка што кљуца радни народ у мозак. Зло је ту а ви ништа не можете нити вредите.

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2022
  • Poruke: 42

^^^ Makron deluje kao najopasniji kad grli..Samo jos da mu uvali jezik😄

Orban nece tu puno menjati,ne zavisi mnogo od njega,samo mislim da ce imati vise sile da zastiti madjarsku manjinu da ne ratuje za Ukrajinu..Ovako bi ih desetkovali za godinu -dve.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1606

kunktator ::Front zapadno od Avdejevke, Rusi su prišli i poslednjem većem rovovskom sistemu. Reklo bi se da Vashod i Jevgenovka neće dugo potrajati. A Rusi će uskoro izaći na reku. Ako je to uopšte bitno u ovom momentu.



Ma meni se čini da neće Ukri još dugo biti sa te istočne strane Vovče. Pritosli Rusi dole kod Karlovskog rezervoara, severno od Novoselke 1. a boga mi kako kažeš i kod Evgenovke i Vashoda. A uporedo guraju i prugom ka Progresu. Kad uzmu onaj sistem rovova koje si obeležio i one hangare, postoji relativna opasnost da se selo prepolovi. Tako da gubitkom tog sistema rovova, Ukri bi mogli i bez borbe da napuste istočni deo sela. Kad se to desi, onaj deo polja, južno od nje, jedino će imati vezu sa zapadnom obalom preko prelaza južno od Mažove.

P.S.
Zbunio si me sa poslednjom rečenicom. Zašto ovo ne bi bilo bitno?

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2232

Denaya ::Zbunio si me sa poslednjom rečenicom. Zašto ovo ne bi bilo bitno?Zato što je slom blizu i manja taktička pomeranja više nemaju značaj kao ranije. Rusi su toliko razvukli Ukrajince da se ovi više nigde ne mogu uspešno suprotstaviti. Ostalo je još nekoliko jako utvrđenih naselja da se odradi a onda će se urbanizovani Donbas rešiti. A jednom kad se izađe iz te gužve naselja, iz aglomeracija i konurbacija, Ukrajinci više Ruse neće moći ni da uspore ni da zadrže nekakvim zgodno postavljenim rovom.

U stvari, možda čak nije neophodno ni da se prvo zauzimaju Slavjansk i Kramatorsk. Rusi sad na nekoliko mesta mogu napraviti jak prodor, u onom klasičnom operativnom smislu. Čak sa ne mnogo velikom koncentracijom snaga.

Rekoh već, no nije zgoreg ponoviti, posle Avdejevke napredovanje je nezaustavljivo, iako presporo za ukus većine. I u ovom momentu odluke o daljem razvoju situacije mnogo više zavise od politike, od diplomatskog fronta nego od taktičkih dešavanja na ovom vrućem frontu. Rusi imaju potpunu inicijativu u oba smisla a taktička napredovanja tu su radi održavanja momenta. Dozirano. Ukrajinci više nemaju načina da ih zaustave bilo gde.

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 329

Kao što kažer kunktator.. Slom je vjerovatno več dosta blizu ... Ja vidim u tom vidu i posjetu Orbana.. Moguče je, da pored onog što su objavili, da prenosi i neku poruku od Rusa, Zelenskom... Pre par dana mu je Orban nešto pričao na onom sastanku i Zelenski je izgledao, ko poklapano malo djete.. Mora, da se iza kulisa događaju dosta krupne stvari, jer na frontu je sad več svakom jasno, da sve ide samo u jednom smijeru i to sve brže i brže..

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 835 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 7 sakrivenih i 786 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, _Sale, arton, babaroga, Bane san, bojank, bojcistv, Boskovic, Botovac, celik, darkojbn, Dimitrise93, Dogma21, Dorcolac, DPera, Dzoni90, Gargantua, Ilija Grubor, JOntra, Kubovac, laurusri, ljubacv, MB120mm, MikeHammer, mile33, milutin134, nebkv, nemkea71, nikoladim, pein, pirke96, rodoljub, Shinobi, Smd, sokars, Srle993, stegonosa, Vatreni Zmaj, Vlada78, vladulns, vukovi, wizzardone