Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1623

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1185

Ma kakav crni slom, Ukrima moral na višem nivou nego zimus, kada je stvarno bio opasno nizak.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 330

Kad još malo bolje razmislim, možda je Orban doneo i neku zanimljivu poruku Zelenskom od Trumpa..



offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25858
  • Gde živiš: I ja se pitam...

panzerwaffe ::Ma kakav crni slom, Ukrima moral na višem nivou nego zimus, kada je stvarno bio opasno nizak.


Волео бих да нам предочиш своје виђење ове тврдње (без обзира да ли је твоја или не). На чему је засновано? Не иронишем, стварно ме интересује. Неке инсајдерске информације од обичних људи из Украјине?

offline
  • Ljuba
  • Pridružio: 06 Jan 2008
  • Poruke: 259

Aleksa 3215 ::To, sa tim Bugatijem, verujem da je odlična ruska priča... Čak su i račun napravili.
Niko nije toliko lud, pa ni Olena.


Stvarno ne razumem odakle sve ovo iznenađenje. Pa, poznato je da dotična dama redovno šeta Njujorškim, a bogami i ostalim svetskim juvelirnicama, kao da su joj dnevna soba. Skoro smo imali priliku da vidimo vest – koja, naravno, nije niti može biti demantovana – o njenoj kupovini narukvice ili možda ogrlice (nisam siguran, zaboravljam sitnice) koja košta kao trećina ovog Bugattija. Ah, ta vest nije mogla biti demantovana jer se ta dama pojavila na nekom glamuroznom prijemu sa nakitom teškim par desetina miliona evra, kao da nosi običan bižuterijski komad. Dakle, jedan Bugatti je za nju samo još jedan privezak. I to se, naravno, savršeno slaže sa njenom večernjom haljinom i bojom šampanjca koji se tamo pije – jer, naravno, ništa manje ne bi bilo prihvatljivo.

Ali da se osvrnem na tu famoznu narukvicu (ili je to bila ogrlica?). Ta stvarčica košta kao trećina Bugattija, što znači da bi, kad bi htela, mogla da napravi kompletan nakit za auto-salon. Možda bi čak i mogla da obuče Bugatti u dijamante za neku novu modnu reviju, jer zašto da ne? Ako već nosi nakit vredan kao nekoliko vila na obali, što ne bi i auto nosio nakit?

I nemojmo zaboraviti njenog muža, velikog ljubitelja kupovine kockarnica i ostalih nekretnina u vidu dvoraca i zamkova. Njegova strast prema kockarnicama je tolika da bi mogao da otvori sopstveni lanac tematskih zamkova sa kazinima. Zamislite samo: "Dobrodošli u Dvorac Kocke, gde svaki bacanje kocke donosi srednjovekovni šarm i šansu da izgubite bogatstvo!"-(ili možda državu)

A sad, da tražim tačne podatke? Ma, mrzi me. Ta "dama" i njen muž mi i nisu toliko bitni, ali koga interesuje – nek' izvoli, sigurno će naći sve što mu treba. Zbog toga je tu internet, zar ne? Da zadovolji radoznalost onih koji imaju vremena da kopaju po tuđim luksuznim navikama. Ko zna, možda sledeći put saznamo da su kupili kuću koja dolazi sa privatnim zlatnim rudnikom.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2232

panzerwaffe ::Ma kakav crni slom, Ukrima moral na višem nivou nego zimus, kada je stvarno bio opasno nizak.O moralu smo već pisali, varljiva kategorija. A što se sloma tiče, izgleda da moram dopuniti ono što sam pisao. Slom ukrajinske odbrane ne znači obavezno i kraj rata. Ne možemo biti sigurni čak ni da li će to biti slom vojske, države, ili samo istočnog fronta. Ali najvažnije, ne znamo ni "koliki" će slom biti prihvatljiv za zapad? To je sad glavno pitanje. Hoće li biti intervencije i, ako je bude, kada će se desiti i u kom obliku?

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3295

https://x.com/DD_Geopolitics/status/1808179542705480149

GP":Chasov Yar, mikrodistrikt Kanal pod kontrolom 98. gardijske zrakoplovno-desantne divizije!

Nekoliko kanala izvještava da su jedinice VDV-a potpuno očistile mikrodistrikt."

Video potvrda.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1185

Sirius ::Волео бих да нам предочиш своје виђење ове тврдње (без обзира да ли је твоја или не). На чему је засновано? Не иронишем, стварно ме интересује. Неке инсајдерске информације од обичних људи из Украјине?
Moja tvrdnja, pratim i ukro kanale, njihov stav o ratu je mnogo pozitivniji nego zimus.
Dok su Ameri izigravali sa doturom pomoći opšti moral je bio na najnižim granama od početka rata.
Pad Očeretina je bio baš veliki šok za njih, i očekivali su mnogo veću eksploataciju proboja od Rusa.
Ali kada su Rusi usporili, a naročito kada su im počeli džigericu vaditi sa ATACMS onda se poboljšalo solidno, još dok iščekuju F-16 ihaj.
Nije kao Maj 2023., ali nije ni tako loše.
Moje viđenje, biću prezadovoljan ako sam pogrešio.

online
  • Pridružio: 26 Jan 2018
  • Poruke: 365

kunktator :: Ostalo je još nekoliko jako utvrđenih naselja da se odradi a onda će se urbanizovani Donbas rešiti. A jednom kad se izađe iz te gužve naselja, iz aglomeracija i konurbacija, Ukrajinci više Ruse neće moći ni da uspore ni da zadrže nekakvim zgodno postavljenim rovom.

Jel bi mogao neko možda da nacrta na karti koja su to još nekoliko jako utvrđenih naselja i gdje je taj izlaz iz gužve naselja, anglomeracija i konurbacija. Gdje je taj izlaz poslije koga će ruska vojska moći lakše napredovati, jer ja kad gledam kartu naselja su načičkana skroz do Dnjepropetrovska?

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3048

Bobrock1 ::https://x.com/DD_Geopolitics/status/1808179542705480149

GP":Chasov Yar, mikrodistrikt Kanal pod kontrolom 98. gardijske zrakoplovno-desantne divizije!

Nekoliko kanala izvještava da su jedinice VDV-a potpuno očistile mikrodistrikt."

Video potvrda.


Sjajno! Bilo je pitanje sata videvsi razvoj situacije od prosle nedelje.

Bitka za Casov Jar (centar) moze da pocne Ziveli

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1890
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Ah famozna prva dama ogrlica bugati i drugo,a sirotinja po svetu nek skuplja pare da se ukrajini kupe sistemi granate municija i drugo. Uskoro ce sva sirotinja da dobije moci jedinog superhika da pomogne sto vise moze. Isto tako i drzave samo vi saljite pare i opremu koju ste skupo platili ma Stace vam.
Sto se tice ovog izvidjanja aerodroma i zeleznicke stanice pogotovu, postavlja se pitanje tehnika je stigla zasto nije odmah istovarena i sakrivena vec ceka ili da dodje posada koja je utovarila tehniku ili su ovi negde drugde otisli sta kaze pravilo sluzbe.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 687 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 3 sakrivenih i 634 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Alibaba1981, amaterSRB, anbeast, Battlehammer, bbogdan, Ben Roj, bojank, celik, cemix, Denaya, DENIRO, Dimitrise93, Djokkinen, djuradj, Doca, Dogma21, Duh sa sekirom, Dzoni90, Frunze, Gargantua, gorantrojka, havoc995, Kubovac, kuntalo, ladro, laki_bb, ljuba, mercedesamg, Mercury, Mi lao shu, mrav pesadinac, nebkv, Nemanja.M, nuke92, pirke96, raptorsi, rasok, robert1979, Romibrat, royst33, sasakrajina, Shinobi, solic, Srle993, strelac07, suton, Trpe Grozni, voja64, vukdra, 125