Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1692

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 15 Jun 2020
  • Poruke: 29

Ovo nakon 2014 su nacistički ekstremisti i njihova djeca odgajani na zapadu nakon '45 i oni čak ni svoj narod ne štede Trebali su Rusi te glavešine već davno odmah likvidirati.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 1698
  • Gde živiš: Beograd

Kleščejevka:


____________________________

Urožajnoje kaput:

Citat:
Наше трупе су поставиле заставу маринаца на северу села.
Урожајное ослободила руска војска 🇷🇺

https://t.me/zovpobedy/12490


Detaljnije:


____________________________


Citat:Артјомово: Оружане снаге Русије ушле и заузеле куће на истоку!

https://t.me/c/1860252954/1235



online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3123

🇺🇦 #фронт #буданов Кијев: Начелник украјинске војнобавештајне службе ГУР генерал Кирил Буданов упозорио да руска армија планира да покрене офанзиву на северном фронту.
Он том приликом није хтео да прецизира оперативне правце ове офанзиве да не би генерисао непотребну панику:
🗣 "Немам много повољних вести за ову годину" - остао је загонетан Буданов који је прошле године најављивао победоносну операцију украјинске војске у циљу заузимања руског полуострва Крим.
🚀 Борбени Ефективи

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2023
  • Poruke: 123

FORTE16 na dežurstvu



vladanan ::А видео сам и изјаву Хилари Клингон
Nemoj da vređaš Klingonce, moliću lepo.
Unapred hvala. Mr. Green

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 45

Napisano: 13 Jul 2024 16:00

šumar bk2 ::
Ukrajinci masovno pale useve širom Belgoroda i Donbasa

"Fašisti u svom najčistijem obliku.
I oni su radili isto to. U Belgorodskoj oblasti gore žitna polja. Oružane snage Ukrajine namerno su udarale upaljačima. Rezultati kolosalnog rada su spaljeni. Na potpuno isti način se ponašaju ukrajinske oružane snage u Donbasu.
Poljoprivrednici se plaše da beru useve pod stalnim granatiranjem."

t.me/inzheneryChMFlot/26850


Пре неки дан сам видео вест на РТ како су Украјинци на Црном Мору запленили руски брод са житом под оптужбом за нелегални извоз жита са Крима. Поред сталних напада на Крим то је још један знак Русима да ако не ослободе Одесу и околину неће никада имати мира.

Dopuna: 13 Jul 2024 16:02

А видео сам и изјаву Хилари Клингон како би нова украјинска офанзива помогла Бидону око реизбора. Дакле, њој је сасвим океј да Кијевски режим жртвује неколико десетина хиљада украјинаца ради евентуалног повећања шанси Бајдену иако се он сам својски труди да га не изаберу.

Дакле, када се све то лудило сабере поставља се питање имају ли Руси уопште избор да не доведу до краја демилитаризацију, денацификацију и ослобођење не само територија које су уставом укључили у РФ него и оних са којих им долазе највеће претње.

offline
  • Pridružio: 02 Jul 2024
  • Poruke: 54

vladanan ::Дакле, када се све то лудило сабере поставља се питање имају ли Руси уопште избор да не доведу до краја демилитаризацију, денацификацију и ослобођење не само територија које су уставом укључили у РФ него и оних са којих им долазе највеће претње.

Moje je viđenje da Rusi nemaju načina da dovedu išta do kraja; ni demilitarizaciju niti denacifikaciju.

Obe stavke su odavno izašle izvan granice Ukrajine, ja ne vidim razliku između militarizacije i nacista u Ukrajini naspram antiruske agende i militarizacije kolektivnog zapada.

Rusi u Ukrajini mogu da idu do kraja i do Lavova, i to neće promeniti činjenicu da će imati istovetni, ako ne i gori nacifikovani i militarizovani rizik i pretnju u susednoj Poljskoj.

Za Ruse je jedini izlaz da dokažu da će ovaj sukob biti poslednji koji će voditi sa primenjivanim pragom tolerancije, odnosno da će biti poslednji sukob u kojem će dozvoliti da krvare izdašno za svaki drvored, kuću i seoce, pomnoženo sa hiljadu i kusur kilometra toga, i da će biti poslednji takav u kojem će na tako džentlmenski način krvariti naspram perfidnosti i bezobrazluka zapada koji iste upošljava beskrupulozno na svim nivoima ideja i praktičnog ugrožavanja prosperiteta RF.

Na ovaj način se stigne jedva do kraja nekakve ulice ili oboda sela a kamoli da se stigne do kraja ogrezlosti, obesti i malicioznosti ideologije, namera i ciljeva, bilo ukrajinskog režima ili zapadnog establišmenta.

Zato mislim da je jedini izgledni kraj do kojeg Rusi sada mogu da dobace jeste dokaz da nas posle ovoga čeka novi početak u poimanju i reagovanju na bilo kakve nove pokušaje da se Rusiji pusti krv, a da Rusija ne bude spremna da reaguje bez zadrške upotrebom malja direkt u glavu, a ne čekića i nakovnja kako sada radi.

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1753

bojank ::
Sta tacno skupljaju? Britanci su poslali 14 (jedan je unisten), osim toga nisu slali, jer nemaju ni za sebe.


Milos1977
"300 Bredlija je donirano od cega 100-120 unisteno, ali ipak rade posao i 200 preostalih komada nije mala suma."

Bojank
72 po lostarmour-u. Kao i 31 Leo 2 i 14 M1.

Citat:
Abramsa i Leoparda ima na stotine da se posalje.

Nema. Ameri imaju u teoriji, ali velika vecina bi morala da prodju sredjivanje. Za to imaju jednu fabriku, koja moze da sredi oko 200ak godisnje, ali to bi znacilo da ne sredjuju nista za americku vojsku niti za izvoz (Poljaci, Australijanci, Rumuni, Tajvani itd) Jedino da ih vade iz jedinica i salju, a to bas i nece.
Leoparda nema viskova, i ono sto je poslato je jedva skrpljeno, uglavnom iz neaktivnih delova jedinica i iz skolskih centara. Trebaju i trenutnim vlasnicima, a proizvodnja je spora i mala (60ak godisnje), a treba jos da isporuce 29 Madjarskoj i ~40ak Cesima.
U nekim zemljama na lageru postoji odredjena kolicina starijih modela, ali oni su uglavnom u jako losem stanju, te bi njihovu popravku morala da radi fabrika, sto bi smanjilo ionako slabu proizvodnju.


Po Oriksu vec duze stoji 92 zabelezena pogodjena Bredlija, a zadnjih nedelja smo nabrojali dosta video zapisa, koje sam eto svojevoljno dodao ne cekajuci azuriranje stranice. Uz to se i kaze da su to samo zabelezeni slucajevi i da ih verovatno ima vise. Svejedno sada.

Sto se Čelendzera Leoparda i Abramsa tice, jeste ima ih stotine u skladistima i svima treba sredjivanje. Proslo je godinu dana od kad su ameri i englezi poslali tenkove i racunam da se u medjuvremenu sredjuje dosta tih nesredjenih. Bredlija ima isto da se pokloni jos dosta. Poenta je bila da se zbog FPV nista znacajno ne salje od oklopa vec neko vreme, ali ipak ce se slati jer bez istih nema ukrajinske ofanzive, a bez ukrajinske buduce ofanzive sve ove donacije nemaju smisla.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 3123

🇺🇸🇺🇦 Ukrajina može dobiti nove jeftine visoko precizne vazdušne municije ERAM sa dometom do 400 kilometara

🔸Američko ratno vazduhoplovstvo je podnelo zahtev za izradu municije ERAM (Extended Range Attack Munition) kako bi zadovoljilo potrebe Ukrajine.
🔸ERAM je hibrid rakete i planirajuće avio-bombe mase 227 kg. Imaće rasprskavajuću bojevu glavu sa podesivim detonatorom i tačnošću pogotka unutar 10 metara od cilja.
🔸Cilj je obezbediti jeftino masovno naoružanje za lovce. Iako je ERAM trenutno u fazi razvoja, njegovo pojavljivanje može biti značajno u budućim sukobima.
https://t.me/front_channel_sr/23198

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 33484

«Искандер-М» поразил эшелон с вражеской техникой в Харьковской области
- Автомобили "Урал" - до 15 ед.;
- БМП "Мардер" вместе с БК - 3 ед.;
- ББМ - 2 ед.
- не менее 100 боевиков ВСУ.
https://vk.com/novnews?w=wall-50332460_6201923

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8719
  • Gde živiš: pecina stroga

Lavrov at its best.

Q: President Zelenski said that Russia plans to use tactical nuclear weapons?

Lavrov: He says many things. Depends on what he drinks or what he smokes.

https://t.me/i20028843/212709

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1286 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 9 sakrivenih i 1226 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, Asparagus, babaroga, Bobrock1, cenejac111, CrazyDiablo, darcaud, Demostant, Denaya, drimer, dule10savic, dulleo, Georgius, GORDI, Hans Gajger, HrcAk47, ikan, Insan, ivan1973, ivica976, kikisp, Komentator, kovac9mm, kubura91, laganini123, ljubacv, Marko Marković, mercedesamg, MiGac, milenko crazy north, Milometer, MrNo, novator, operniki, pein, Prašinar, procesor, raketaš, royst33, savaskytec, srbijaiznadsvega, Srle993, stegonosa, vathra, Vlad000, Yellow Pinky, |_MeD_|, šumar bk2