Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1108

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2013
  • Poruke: 157

Napisano: 09 Jul 2013 21:39

a inače doprema sarina - dakle cijela logistika oko dopreme npr evo brodom iz Libije preko sredozemnog mora pa do neke luke u Turskoj pa od iskrcaja do dopreme na granicu sa Sirijom, i konačna dostava +pobunjenicima' dajte molim vas pa jeftinije je dopremit 50 PVO Igli avionom u Incirlik iz incirlika kamionom do Ar Raqqe i to je to

Dopuna: 09 Jul 2013 21:41

markus ::Za članove pridošle samo zbog pisanja na jednoj temi,ima i u kantini tema o Siriji,možete nam i tamo ukazati na sve naše zablude,i pokazati svima ostalima pravi put...

dobro, daklem , u prijevodu pričam prozapadne gluposti na uštrb eto antiimperijaliste i slobodoljubivog Bashara,, pozdrav dovoljno mi je i pola sata shvatit da nemam tu što radit



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Jul 2010
  • Poruke: 2403
  • Gde živiš: mirna bačka

Daleko da je Bašar cvećka,ali naspram pravovernika i ljubitelja headcuttinga...Hm,zamislio bih se koje bih zlo odabrao



offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11155
  • Gde živiš: Banja Luka

@...

Samo vas posmatram....

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2009
  • Poruke: 3523

Napisano: 09 Jul 2013 22:35

mihovil78 ::Napisano: 09 Jul 2013 21:39

a inače doprema sarina - dakle cijela logistika oko dopreme npr evo brodom iz Libije preko sredozemnog mora pa do neke luke u Turskoj pa od iskrcaja do dopreme na granicu sa Sirijom, i konačna dostava +pobunjenicima' dajte molim vas pa jeftinije je dopremit 50 PVO Igli avionom u Incirlik iz incirlika kamionom do Ar Raqqe i to je to

Dopuna: 09 Jul 2013 21:41

markus ::Za članove pridošle samo zbog pisanja na jednoj temi,ima i u kantini tema o Siriji,možete nam i tamo ukazati na sve naše zablude,i pokazati svima ostalima pravi put...

dobro, daklem , u prijevodu pričam prozapadne gluposti na uštrb eto antiimperijaliste i slobodoljubivog Bashara,, pozdrav dovoljno mi je i pola sata shvatit da nemam tu što radit


-Ни ми незнамо ко више кога у Либији,али знамо коме нафта-само пратиш новац и то ти је то.
Лично сам мислио на најјаче скупине оне без амера,па рецимо да има да их нема.
-Куда иде оружје може и ''хемијска'' што да не. С тим што иглом неможш да навучеш бес међународне заједнице. Тако да и те како с исплати. Wink
-Немој тако нико овде није загрижени асадовац,већ антиљудождерац,а пријатељ мога непријатеља је и мој пријатљ. Само гледај како је било различитим ''народима и народностима'' Mr. Green пре и кад ''демократски ослободиоци'' ''ослободе'' неки реон,а антиимперијализам је ваљда природно уграђни инстикт у сваком слободољубивом бићу,то,а и осетили смо ми на својој кожи ''доношење дмократије'' и ваљда неком и са поламозга је јасно да се тренутно пумпа звана ''блиски исток'' покушава ставити под нечију шапу,е то је оно што ми сви мрзимо овде-наметање туђе воље и мисли да ти знаш шта је најбоље за мне.
-ПС:свачије је мишљење добро дошло,али кад питаш и добијеш одговор са све објашњењем,а некокаже:ма о је немоггуће,јер ја немогу то да замислим да се дешава'' делује мало........
Иначе,ако ниси овде само због троловања или нечији клон-велико нам добродошао-имали смо много лошег искуства у прошлости,па и ти разуми нас. Zagrljaj
И знај да се некад људи неће сложити с тобом,а и неморају.

Dopuna: 09 Jul 2013 22:39

cezar 35 ::@...

Samo vas posmatram....


I am sexy and I (U) know it ♥ Laughing Mr. Green

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

mihovil78
Да си читао све видео би да прво Сарин има врло кратко време полураспада и да посе десетак дана он је безвредан. На теми је било да Дрекавци сами праве Сарин и то је једино логично.

Прво војска га има у врло малим количинама ако га уопште и има јер шта ће им у великим да пропада и ако га употребљавају то раде у врло малим количинама,али сумњам да га користе.
Други доказ ове ствари је хајка на једног високог лика из Ал каиде који је био стручњак за биолошко оружије значи ако терористи имају таквог стручњака зашто неби и за хемиског.
Треће Дрекавци су заробили све неопходно за производњу отрова када је почео рат тако да ништа не чуди.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2011
  • Poruke: 159

Odsekli glavu pravoslavnom svešteniku

vesti-online.com/Vesti/Svet/324792/Odse.....vesteniku-

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2595
  • Gde živiš: Čačak

Ta vest je stara skoro mesec dana.

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Ruska istraga UN-u: kemijski napad kod Aleppa su izveli pobunjenici, a ne vojska

http://www.advance.hr/vijesti/ruska-istraga-un-u-k.....ne-vojska/

offline
  • Pridružio: 03 Mar 2013
  • Poruke: 237

nemezisx ::Napisano: 09 Jul 2013 22:35


Nista bez Ron Jeremia Mr. Green

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 833

Citat:Sirijski pobunjenici s Golanske visoravni poručuju: "Izrael nije naš neprijatelj-naš je cilj srušiti Assada"

Prije nekoliko dana je smo objavili snimku na kojoj zapovjednik pobunjeničke frakcije u Aleppu, Ali Bello, poručuje 'kako su oni borci kralja Abdullaha i Haririja, te kako će, uz Božju volju, biti uz Izrael kada unište Hezbollah i stajati će uz SAD kada unište Iran, svim svojim snagama'.

Da to nije slučajno, te kako se ne radi o ispadu jednog od samoproglašenih ratnih zapovjednika potvrđuje i Times of Israel koji je prije nekoliko dana objavio sadržaj razgovora s glasnogovornikom Brigade Mučenika Yarmouka (Yarmouk Martyrs Brigade لواء شهداء اليرموك المكتب الإعلامي), Laethom Horanom, koji izjavljuje 'kako se mučenici Yaromuka bore protiv Bashara Al-Assada, a ne židovske države i to će tako i ostati'. Horanovu su izjavu prenijeli svi zapadni mediji, a na nju su pozornost obratili i Ujedinjeni Narodi koji su 'posebno zabrinuti za sudbinu vojnika koji sudjeluju u UN-ovoj misiji na Golanu'.

'Brigada Mučenika Yarmouka' je pobunjenička skupina koja djeluje duž izraelske granice na Golanskoj visoravni, svijetu bolje poznata po otmici pripadnika UN-ovih mirovnih snaga u ožujku i svibnju ove godine, kao i zaplijeni njihovih vozila i tehnike. Na svojoj internetskoj stranici navode kako surađuju s postrojbama tzv. Slobodne siirjske vojske , te s Brigadom Lavovi Sunne, Furqan Brigadom, Al-Nusra Frontom, Bataljonom Ansar Al-Sunna i ostalim islamističkim milicijama koje se bore protiv 'režima u Damasku'.

Izjava Laetha Horana nije nikoga začudila, obzirom na brojne dokaze o suradnji njegove milicije i izraelske vojske, no apsurdno je da te riječi dolaze od jednog od čelnika pobunjeničke skupine koja nosi ime po rijeci Yarmouk, ali i palestinskom izbjegličkom kampu u blizini Damaska u kojega su se prvi put pred izraelskim terorom Palestinci sklonili davne 1957. Izbjeglički kamp Yarmouk je jedan od simbola stradanja palestinskog naroda i u međuvremenu je postao prava gradska četvrt sa stambenim objektima i potrebnom infratsrukturom.

U njemu je u preko 50 godina postojanja rođeno na generacije prognanika i po popisu iz 2004. je u Yarmouku živjelo skoro 150 000 ljudi. S početkom izbijanja pobune u Siriji se taj broj znatno uvećao i računa se da u njemu danas živi oko 400 000, što Palestinaca, što sirijskih prognanika. Za ne povjerovati je da postoje ljudi koji pod njegovim imenom izjavljuju 'kako se ne bore protiv židovske države, te da će to tako i ostati', tim više što njegovi stanovnici većinom podržavaju vladu u Damasku, samo manji dio pobunjenike i FSA.

Razgovarajući s novinarima lista Times of Israel glasnogovornik "Brigade Mučenika Yarmouka", Lateh Horan, naglasio je kako njegova skupina 'ne želi stvarati probleme Izraelu i kako je u blizini njihove granice samo kako bi se borila protiv snaga Bashara Al-Assada'. Prilično iznenađujuća izjava, ako se uzme u obzir politička agenda islamističkog pokreta. Bez obzira na sve, analitičari sa skepsom gledaju na mogućnost da 'Mučenici Yarmouka' i ostale frakcije tzv. 'Slobodne sirijske vojske' odista namjeravaju sklopiti trajno primirje s Tel Aviviom.

'Između nas i Izraela nema otvorenih pitanja. Mi moramo svrgnuti Assada. Brigada Mučenika Yarmouka nema međunarodnih aspiracija i mi smo u sukobu samo s režimom u Damasku', svejedno izjavljuje Laeth Horan i dodaje, bez obzira na blizinu izraelske granice i nerješenog statusa Golanske visoravni koju je Izrael okupirao u šestodnevnom ratu 1967., 'kako problema s Izraelom nema i neće ih biti niti za 10 godina'.

Prošlog su mjeseca zapovjednici pobunjeničkih skupina u blizini turske granice izjavili 'kako se nadaju miru s Izraelom nakon pada Assada, ali ne žele uplitanje Tel Aviva u njihovu revoluciju'.

Laeth Horan, međutim, izjavljuje kako je 'najbolje oružje koje im Izrael može dati priznanje pravednosti ciljeva njihove borbe', te nastavio s pohvalama na račun izraelskih snaga sigurnosti 'koje njegovim borcima, ranjenima u sukobu s vladinim snagama, pružaju izuzetno dobru medicinsku pomoć'.

Izrael je priznao kako je u svojim bolnicama primio oko tridesetak ranjenih sirijskih pobunjenika, a u blizini sirijske granice je podignuta i ratna bolnica u kojoj se mogu brzo sanirati lakše ozlijede.

Prije mjesec dana, točnije 6. lipnja, došlo je do sukoba između pobunjenika i vladinih snaga u blizini graničnog prijelaza kod Al-Qunaytre. Pobunjenici su u iznenadnom napadu zauzeli granični prijelaz, no kada su vladine snage uzvratile potisnule su borce iz pobunjeničke milicije na samo 200 metara od izraelskog teritorija i nanijeli im teške gubitke. Izraelci su tada prihvatili i liječili 20 ranjenih pobunjenika, što je potvrđeno i od strane pripadnika mirovne misije na Golanu i do u detalje opisano u službenom izvješću Ujedinjenih naroda.

Na upit izraelskog novinara da pojasni otmice pripadnika mirovne misije na Golanu i zapljenu njihovih vozila, Laeth Horan je izjavio 'da su to učinili kako bi pripadnike snaga UN-a spasili od Assadovih ljudi'. Priznao je da su vozila UN-a bila u posjedu Brigade Yarmouk, 'ali samo nakratko, jer ih je kasnije uništila sirijska vojska'.
Analitičari u Izraelu su na izjavu Horana reagirali na različite načine. Profesor sa sveučilišta Hebrew University, Moshe Maoz, tvrdi 'kako bi njihove izjave mogle biti iskrene'.

'Pobunjenička skupina Brigada Mučenika Yarmouka, kao što je slučaj i s ostalim pobunjeničkim skupinama, voljna je naći nekakav kompromis s Tel Avivom nakon pada Bashara Al-Assada', samouvjereno izjavljuje profesor Moshe Maoz.

Maoz drži kako bi Izrael trebao pomagati pobunjenike koji se na Golanu bore protiv vladinih snaga i to na način da im daje svu potrebnu humanitarnu pomoć, a sve s ciljem da ih se 'potakne na jedan partnerski odnos koji će Tel Avivu biti od koristi u periodu nakon Assada'.

U kolumni za Haaretz naslovljenoj 'Zašto moramo podržati sirijske pobunjenike', Maoz piše 'kako Izrael mora javno podržati Slobodnu sirijsku vojsku i političke vođe islamističkih pobunjeničkih postrojbi i drugih snaga, bilo one laičke ili islamističke, a među njima i Muslimansko bratstvo'.

'Na taj bi način Izrael poslao poruku sunitima u pobunjeničkim redovima, ali i ostalim zemljama u regiji, kako s njima namjerava stupiti u regionalni strateški savez kojem je cilj srušiti Assada, oslabiti Iran i Hezbollah', nastavlja Moaz.

Govoreći za 'Times of Israel', Maoz je odbacio mogućnost da radikalne skupine poput Al-Nusra Fronta mogu predstavljati Siriju u periodu nakon Assada, 'jer one ne predstavljaju glas većine' i naglašava kako je to stoga 'što su u redovima Al-Nusra Fronta ogromnom većinom stranci koji žele stvoriti islamski emirat, a što je u suprotnosti sa željama većine Sirijaca'.

Analitičar Aymenn Al-Tamimi za 'Middle East Forum' tvrdi upravo suprotno i sa sumnjom gleda na pro-izraelske frakcije među sirijskim pobunjenicima. Prema Al-Tamimiu 'Brigada Mučenika Yarmouka' se može gledati kao saveznik FSA, ali i filijale Al-Qaede, Al-Nusra Fronta, što je nespojivo s pro-izraelskom retorikom. Iako je 'mučenicima' prioritet svrgnuti Assada, Al-Tamimi podsjeća da 'ako padne režim i ode iz Dara'ae, pitanje Golana se više neće moći ignorirati'.

'Većina Sirijaca i Arapa ne prihvaća postojanje židovske države i izjava glasnogovornika Laetha Horana je sigurno upućena zapadu', tvrdi Aymenn Al-Tamimi.

Što se tiče izraelske vojske, njezin glasnogovornik na sve ovo izjavljuje:
'Sirijski građanski rat je unutarnje pitanje Sirije i Izrael nije involviran u taj sukob. Naše su snage, međutim, spremne reagirati u svakom trenutku'.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 957 korisnika na forumu :: 27 registrovanih, 8 sakrivenih i 922 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, bojan_t, Boris90, bufanje, cenejac111, darcaud, darkangel, darkstar101, Dorcolac, Dukelander, flash12, Kriglord, Magistar78, mercedesamg, Misirac, mnn2, naki011, Nemanja.M, Parker, rovac, Srki98, Srle993, vathra, Vatreni Zmaj, vladulns, voja64, ZetaMan