Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1291

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8870
  • Gde živiš: pecina stroga

https://www.mycity.rs/must-login.png

Zvanicna pozicija britanske vlade o legalnosti vojne akcije i bez odluke Saveta Bezbednosti (pozivanje na "doktrinu o humanitarnoj intervenciji") - link na sajt britanske vlade



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Maj 2008
  • Poruke: 12183
  • Gde živiš: Srbija

Slazem se sa @deri3891, i ja mislim da ce napad poceti odmah posto odu inspektori UN-a, a to je subota na nedelju noc.



offline
  • Pridružio: 22 Feb 2011
  • Poruke: 1748

Polemarchoi ::Ovo su neke info sto sam skupio. Krstarica Moskva i jedan ili dva Udaloj razaraca su poslati u Istocno Sredozemlje. Na jesen se pridruzuje Varjag kada se vrati iz Australije. Izgleda da Francuzi salju celu grupu oko nosaca aviona, a dva americka nosaca nalaze se u Persijskom zalivu i morali bi da prodju kroz Suez sto je izgleda Egipat zabranio. Kraljevska mornarica je na Kipru.

Pitanje... Kada bi se Rusi parkirali ispred Sirije i ucestvovali u obaranju krstarecih projektila lansiranih na mete u Siriji, kako bi se to tretiralo?


Prema međunarodnom pravu, to ne bi bio akt agresije.
Šta više, odbranbenog je karaktera, jer se štiti brod i npr pomorska baza...
Rusija je mogla rasporediti sisteme PVO oko svoje pomorske baze, i to pravdati zaštitom same baze.
Čak i da ne dejstvuje, informacije koje bi davali osmatrači radari, koji sigurno ne bi bili meta NATO-a, bili bi od ključnog značaja.

Naravno od toga nema ništa...

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

CheefCoach ::Megapurpletv ::Sirija ima nešto modernog oružja ali otpor njene armije će biti sporadičan. Ne verujem da će uspeti da obore i jedan avion. Prateći štampu došao sam do zaključka da postoji velika verovatnoća da će odmah krenuti i kopnena ofanziva, pošto su šanse da Sirija pruži veći otpor od Iraka 2003 nikakve. Kopnema ofanziva bi bila opravdana činjenicom da u Siriji vlada sveopšti haosu. Ukoliko se dopusti da pobunjenici sami savladaju SAA (što će se nesumnjivo i desiti kao u Libij) to će biti masakar ravan genocidu i zapad će za to biti odgovoran. Na žalost Obama i Kameron nikada neće dospeti u Hag. Rusi se neće umešati a i zašto bi. Njihova pozicija u celoj priči je jasna. Rusi ne trebaju nikoga, oni imaju energente i sve druge prirodne resurse na svojoj teritoriji, imaju kosmodrom i imaju odlične naučnike za razvoj novih tehnologija. Arapima trebaju Rusi da bi držali balans prema zapadu. Bez prisutva Rusa na bliskom istoku svi Arapi morali da igraju kako Ameri kaži ili "Simon Says : jump in the air" ili ono što ih najviše muči "Simon Says: King Abdullah to step down". Zato Rusi i neće da isporuče ništa besplatno, a čak im se može da ne isporuče i ono što je plaćeno.
P.S
Smatram da za poređenje reakcije Rusa u slučaju Sirijie sa reakcijom u slučaju Srbije 1999, koji neki ovde potežu, nema osnova jer ne zaboravite da je naš tadašnji predsednik u Rusiji podržao one ( Beli Dvor) koji su hteli Jelcina da linčuju na Crvenom Trgu.Praktično Sloba je ko Gadafi mislio je da ima podršku zapada sve dok oni nisu rešili da ga maknu. Mene iskreno čudi što su nam Rusi na čelu sa Jelcinom i onoliko pomogli.

Vidis ja se ne slazem. Sirijci imaju modernu PVO, kao i moderne PO rakete. Uz to narod je ratoborniji, a teren brdovitiji od Iraka. Americki avione ce padati itekako, a ako krenu kopneno bice i zrtava. Ipak SAA ratuje vec 2 godine i ima borbenog iskustva.


Ако САД уђе у Сиријом војком треба рачунати до 12 милиона Иранаца из њихове добровољачке војске.

offline
  • Pridružio: 27 Okt 2011
  • Poruke: 1286

Evo koliko su Rusi zabrinuti zbog Sirije..

offline
  • Pridružio: 30 Jul 2012
  • Poruke: 700

23:55
The UN security council meeting is over, the Guardian reports. All the delegations - US, France, Russia and China - other than the British have slunk out through a back exit, avoiding having to face the assembled media of the world. Not exactly a confidence-building display of global accountability.
23:39
The P5 meeting of the UN security council appears to be over, leaving us none the wiser, the Guardian's Ed Pilkington reports from UN headquarters in New York. The UK ambassador Sir Mark Lyall Grant has just quit the chamber looking quite displeased and issuing a curt "no comment".
Read more: http://voiceofrussia.com/2013_08_28/Chemical-weapo.....ATES-7416/

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2013
  • Poruke: 138
  • Gde živiš: Sarajevo, Jugoslavija

Polemarchoi ::Ovo su neke info sto sam skupio. Krstarica Moskva i jedan ili dva Udaloj razaraca su poslati u Istocno Sredozemlje. Na jesen se pridruzuje Varjag kada se vrati iz Australije. Izgleda da Francuzi salju celu grupu oko nosaca aviona, a dva americka nosaca nalaze se u Persijskom zalivu i morali bi da prodju kroz Suez sto je izgleda Egipat zabranio. Kraljevska mornarica je na Kipru.

Pitanje... Kada bi se Rusi parkirali ispred Sirije i ucestvovali u obaranju krstarecih projektila lansiranih na mete u Siriji, kako bi se to tretiralo?

Sirijska Vlada i Predsjednik i Sirijska Arapska Armija su i dalje legalne institucije jedne nezavisne i suverene (zasita suverene) drzave. kao takvi mogu sklapati saveznistva sa bilo kojom drzavom.

bilo koji napad na sirijski teritoriji, Vojsku, pomorski i zracni transport(civilni), kao i pomaganje i finansiranje paravojnih formacija izvana u cilju promjene vlasti (sto se trenutno desava) ili ostvarivanja nekog drugog cilja je agresija, sa ili bez odobrenja SBUN-a, bilo kako da se zove, vojna, humanitarna ili bilo koja druga intervencija.

dakle, u ovom slucaju NATO (ili pojedine clanice) je agresor, a Sirija zrtva agresije. Rusija dakle, saveznik drzave zrtve agresije. koliko sam ja upucen, po medjunarodnom pravu Rusija ne bi trebala snositi nikakve negativne posljedice.

offline
  • Pridružio: 23 Apr 2011
  • Poruke: 1361
  • Gde živiš: Brcko

22.25 - Завршен састанак у СБ УН, а представници сталних чланица нису давали коментаре. Асошиејтед прес наводи да је амбасадор Велике Британије Марк Лајал Грант "изгледао намргођено".rts

offline
  • Aleksandar
  • Pridružio: 30 Okt 2012
  • Poruke: 899
  • Gde živiš: Kraljevo

https://www.mycity.rs/must-login.png

Napad na siriju, test za rusko oruzje

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2012
  • Poruke: 52

Kamikaze brane Siriju

Znajući snagu neprijatelja, njegovu brojnost i tehnološku superiornost, grupa starijih pilota na čelu sa pukovnikom Hamidom iz novoformiranog 134. jurišnog puka "Munja" (برق) potpisala je dekret kojim su spremni da se svojim jurišnim mlaznim avionima Su-22, MiG-21 i MiG-23 obruše na NATO brodove ako dodje do otvorene agresije na njihovu zemlju. Broj pilota za let bez povratka je vojna tajna.

"Mi nismo vjerski fanatici, već ljudi kojima je sloboda i suverenitet iznad svega. Zakleli smo se na vjernost kada smo stupili u armiju i uradićemo sve što možemo da strana čizma ne stupi na naše tlo. Spremni smo...to poručujemo neprijateljima koji plove prema našim granicama da žrtvujemo živote i svojim avionima rasparamo utrobe agresorskih brdova."

Kaže pukovnik Hamid koji je još uvijek aktivni pilot SyAAF i iza sebe ima niz borbenih dejstava po teroristima.

avijacija.com/?p=3349

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 772 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 3 sakrivenih i 760 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Asparagus, bladesu, DH, Leonov, Niko Bitan, pacika, Srki94, Trpe Grozni, šumar bk2