Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1298

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Loes 
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Jun 2013
  • Poruke: 1216

Da malo dopunim prethodni post i analizu....

Slika dela Al Udeid baze sa stajanke na kojoj su B-52 i B-1B na jednoj od nekoliko stajanki(ima i Awacs-a, vazduhoplovnih tankera i drugih velikih letilica u velikom broju).



To sve navodim kao dodatne razloge zasto sam rekao da je jedan od najinteresantiji ciljeva te zasto bi Sirija i u krajnjoj instanci Iran kao jedan od primarnih ciljeva uzeli Al Udeid. Lansiranjem taktickih raketa srednjeg dometa iz Sirije ili samoubilackih napada vazduhoplovima prema ovoj bazi je moguce iz Sirije ostvariti dejstvo a ako bi se rat prosirio i na Iran postoje i druga sredstva napada tj. raketama kraceg dometa. Koncetracija izuzetno vrednih vazduhoplova i brojnost osoblja cine ovu bazu izuzetno znacajnom vojnom metom a u slucaju usepsnosti napada predstavljalo bi ogromnu pobedu za Sirijsku i Iransku stranu.

Naravno uspesnost je moguca pod uslovom da se savlada PRO i PVO koju baza poseduje sto je tesko ali ne i neizvodljivo....



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Jul 2012
  • Poruke: 700

Washington’s statements threatening to use military force against Syria unilaterally are unacceptable, Russian Foreign Ministry spokesman Alexander Lukashevich said in a statement.
http://rt.com/news/russia-us-syria-intelligence-236/



offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3131
  • Gde živiš: Kragujevac

Alexander Nevsky ::Обама ће консултовати конгрес пре доношења одлуке о војној операцији у Сирији
http://serbian.ruvr.ru/2013_08_30/Obama-ce-konsult.....-u-Siriji/

A onda će Kongres da glasa protiv kao i britanski parlament, a Obama će morati da "poštuje volju američkog naroda".

Izgleda da nema dovoljnu podršku u svetu. Posle odustanka britanaca ,kredibilitet im je totalno srozan uz dodatnu činjenicu da ceo svet zna istinu. I u SAD se klima menja i narod se i tamo budi,u smislu da ne gutaju više sve što im mediji sreviraju.Da nije tako odavno bi oni krenuli u akciju ..
To što ce da konsultuje kongres ,je "fin" način da podvije rep i da ima izgovopr ,zašto je odustao..
To bi bila velika pobeda za slobodoumni svet i nada da će razum na kraju ipak nadvladati korporativne svetske policajce i da se tom osionom ponašanju mora jednom stati na rep.
Daj bože da odustanu jer to ima kao što rekoh ,mnogo dublje značenje .
Ziveli

offline
  • Pridružio: 22 Avg 2011
  • Poruke: 161

EXCLUSIVE: Syrians In Ghouta Claim Saudi-Supplied Rebels Behind Chemical Attack
Rebels and local residents in Ghouta accuse Saudi Prince Bandar bin Sultan of providing chemical weapons to an al-Qaida linked rebel group

mintpressnews.com/witnesses-of-gas-atta.....ns/168135/

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 144

Сиријски терористи користили хемијско оружје добијено од Саудијаца!

vaseljenska.com/svet/sirijski-teroristi.....saudijaca/

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2007
  • Poruke: 733

http://www.advance.hr/vijesti/bivsi-svedski-mvp-ha.....ga-napala/

Citat:Bivši švedski MVP, Hans Blix: "Tko je Zapad da glumi policajca? Sirija nije nikoga napala"

Bivši švedski ministar vanjskih poslova, Hans Blix, upitao se: "Tko je Zapad da glumi svjetskog policajca?", referirajući se na aktualne informacije o mogućem napadu na Siriju. Rekao je kako je Obama očigledno isti kao Bush i Blair jer se sprema krenuti u napad mimo UN Vijeća Sigurnosti te ističe kako se radi o kršenju međunarodnog prava. "UN Povelja dopušta uporabu vojne sile samo u samoobrani ili uz dopuštenje UNVS-a, ali američki napad na Siriju ne bi bio niti samoobrana niti uzvraćanje, jer Sirija nije napala ni SAD, ni Francusku ni Britaniju". Nadalje, ističe kako "nuklearne sile koje su spremne upotrijebiti takvo oružje nemaju moralnu težinu da sude o događajima u Siriji".


__________________________________________________________________________________

Turski narod izasao na ulice. Sirija je nasa ''crvena linija'' kazu. Ovo je bilo vise nego ocekivano.

http://www.balkan-express.org/index.php/vijesti/ak.....ena-linija

offline
  • safra 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 26 Sep 2012
  • Poruke: 304
  • Gde živiš: Podgorica

Alexander Nevsky ::Обама ће консултовати конгрес пре доношења одлуке о војној операцији у Сирији
http://serbian.ruvr.ru/2013_08_30/Obama-ce-konsult.....-u-Siriji/

A onda će Kongres da glasa protiv kao i britanski parlament, a Obama će morati da "poštuje volju američkog naroda".

Razmisljanje sasvim logicno ALI oni su moj brate tamo nedje u nekoj kancelariji vec odlucili da napadnu i sad povlacenja nema jer bi povlacenje pokazalo svima prvo neozbiljnost a onda i kukavicluk, (sto veli Kery u pitanju je kredibilitet, jer su i saveznici poceli da ih ispaljuju), ovo je samo taktiziranje i cekanje saveznika i testiranje protivnika. Napad je izvjestan jer se vidi da su cekali taj hemijski napad da odma nabiju na nos i prevelika se halabuka digla u medijima tako da je to to. Svi uslovi na kojima pociva "amerikan demokrasi" su ispunjeni. Stari sablon.
Stigao je i Truman tako da je sve spremno. NATO pametno nece da se ukljcuje na prvu loptu ali ako amerima potope jedan mali camac ima da skoce na glavu za iste. Rusija drzi taj kljuc koji moze ponovo drasticno da izmijeni kartu svijeta, ako odustane pada Sirija lagano, u suprotnom napravice se takav BLOK RUSIJA-SIRIJA-IRAN-ITD. i eto nas u WW3
Lomi se sve.
ps: pratim forum no me nema odavno zbog posla da pisem. Mr. Green

offline
  • Pridružio: 23 Apr 2011
  • Poruke: 1361
  • Gde živiš: Brcko

Инспектори УН напустили Дамаск
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D.....D0%BA.html

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 99753

Syrian army moves Scud missiles to avoid strike
Citat:The Syrian Army has shifted its Scud missiles in anticipation of an attack by the West, rebel forces say.

Rebel scouts saw the 155th Brigade moved more than a dozen Scuds out of its base in the Qalamoun on Thursday.


Arrow http://www.reuters.com/article/2013/08/29/us-syria.....2920130829

offline
  • reptor 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 01 Avg 2013
  • Poruke: 1

5 ključnih elemenata obavještajnog izvješća o Assadovoj odgovornosti

Bijela kuća je u petak objavila obavještajnu procjenu o prošlotjednom napadu kemijskim oružjem u Siriji. Izvješće treba Amerikancima pružiti bolji uvid u razloge koji su predsjednika Baracka Obamu naveli na zaključak da je upravo režim sirijskog predsjedika Bašara al-Asada, a ne pobunjenici, odgovoran za kemijski napad blizu Damaska. Obamina administracija je u četvrtak neke od tih dokaza podijelila sa zastupnicima u američkom Kongresu. Tako je, između ostalog, navela da je presrela komunikaciju između pojedinih sirijskih dužnosnika.

KARTA PODRUČJA (download )

Pet ključnih naglasaka iz izvješća:

1 . U napadu kemijskim oružjem ubijeno više od 1.400 ljudi

Američka vlada je preliminarno procjenila da je 1429 ljudi - uključujući najmanje 426 djece - poginulo u napadu. U izvješću se navodi " veliki dio neovisnih izvora , " uključujući i američke obavještajne podatke , medicinsko osoblje , videozapisi, svjedočenja i izvješća nevladinih organizacija. Tri bolnice u tom području primile su oko 3.600 pacijenata sa " simptomima izloženosti nervnom plinu u manje od tri sata ... prema izvješću kredibilne međunarodne humanitarne organizacije", navodi se u izvješću . " Prijavljeni simptomi bili su istovjetni onima prilikom masovnog izlaganja nervnom plinu."

U izvješću se također navodi 100 video snimaka koje prikazuje tijela " sa obilježjima nastalim izlaganju nervnom plinu." Neke video snimke pokazuju " smrtne slučajeve nastale djelovanjem kemijskog oružja, jer nema nikakvih drugih tragova djelovanje šrapnela ili streljiva na tijelima", navodi se u izvješću.

2 . Sirijska vlada je pokrenula raketni napad na područje

Višestruka obavještajna izvješća pokazuju da su sirijske snage izvršile raketni i topnički napad na spomenuta područja nedugo prije nego što su se pojavile informacije o simptomima trovanja. To uključuje otkrivanje raketnih lansera sa područja pod vladinom kontrolom oko 90 minuta prije prvih izvješća o napadu kemijskim oružjem.

3 . ' Visoka pouzdanost ' da sirijska valada stoji iza uporabe kemijskog oružja

U izvješću se zaključuje "sa velikom sigurnošću " da je režim koristio streljivo kojim je oslobođeno djelovanje kemijskih agenasa.

Razlozi takve pouzdanosti:

- obavještajni podaci ukazuje kako su sirijske snage pripremale granate punjene kemijskim supstancama. Snage su "djelovale u predgrađu Damaska pod nazivom Adra i to od nedjelje, 18. kolovoza do rano ujutro u srijedu, 21. kolovoza u blizini područja koje je režim koristio za pripremu kemijskog oružja, uključujući sarin."

- "presreli smo komunikacije u kojima se jasno dokazuje kako je sirijski visoki dužnosnik detaljno upoznat sa napadima u kojima je korišteno kemijsko oružje 21. kolovoza te izražava zabrinutost zbog UN-ovih inspektora koji žele pribaviti dokaze."

- " U poslijepodnevnim satima 21. kolovoza , dobivamo obavještajne podatke da su snage koje operiraju kemijskim oružjem dobile zapovijed o prestanku djelovanja. U isto vrijeme, režim je pojačao konvencionalnu topničku paljbu na susjedna područja gdje je došlo do kemijskog napada."

4 . Oporba nije mogla izmisliti događaje

" Procjenjujemo kako sirijska oporba nema sposobnost da stvori sve videozapise, a osim toga fizički simptomi uporabe kemijskog oružja verificirani su od strane medicinskog osoblja i nevladinih organizacija, te postoje i druge informacije vezane uz ovaj kemijski napad", navodi se u izvješću .

U izvješću je također rečeno kako je vrlo malo vjerojatno da su pobunjenici izvršili napad. U izvješću se navodi mišljenje Washingtona da pobunjenici do sada nikad nisu koristili kemijsko oružje, a nisu niti sposobni provesti raketne i topničke napade takvog intenziteta kao što je to bilo 21.kolovoza.

5 . Mogući razlog zašto sirijska vlada ima koristi od kemijskog oružja

"Sirijski režim pokrenuo je napore da se riješi oporbe u predgrađima Damaska koja se koriste kao baze za napade protiv režima u glavnom gradu", navodi se u izvješću. "Režim nije uspio očistiti predgrađa od oporbenih snaga, uključujući i četvrti koje su gađane 21. kolovoza , unatoč korištenju sveg raspoloživog konvencionalnog naoružanja.

" Procjenjujemo da su režimske frustracije zbog nesposobnosti da oslobode velike dijelove Damaska od svibnja, doprinijele odluci da se koristi kemijsko oružje 21. kolovoza. "

U izvješću se dodaje kako Washington, da bi zaštitio izvore i metode, ne može javno objaviti sve dostupne informacije.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 769 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 3 sakrivenih i 757 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Asparagus, bladesu, DH, Leonov, Niko Bitan, pacika, Srki94, Trpe Grozni, šumar bk2