Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1338

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10376

Dragan Mačak Damljanović ::Mercury ::Dragan Mačak Damljanović ::http://www.telegraf.rs/vesti/817892-rusi-spremni-da-brane-siriju

Rusi spremni da brane Siriju?


Izvidjackim brodom?

Dajte malo ozbiljnosti...


Čisto da malo podsetim , e sad vidite ko je bio ne ozbiljan. GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid


Naravno da je neozbiljno (pise se spojeno) stavljati takav naslov na vest da je Rusija poslala izidjacki brod...u cemu je problem?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Maj 2008
  • Poruke: 12183
  • Gde živiš: Srbija

Citat:Џон Кери рекао Сергеју Лаврову да је у питању била реторичка изјава када је саопштио да би предаја оружја могла да спречи напад САД.
rts

Odlucili su da napadnu i gotovo. Njih ne interesuje nikakav dogovor.



offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8870
  • Gde živiš: pecina stroga

http://www.youtube.com/watch?v=UlT3GqJljD8

nema mnogo veze sa Sirijom ali vredi pogledati

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2595
  • Gde živiš: Čačak

Pa nije samo izvidjački brod , ima ih dosta više , ako Rusija nije zalegla u vezi Sirijskog problema , onda stvarno ne znam ko je .
Ne samo da Rusi pokušavaju da smire situaciju , već su jasno pokazali celom svetu svoju odlučnost da na sve načine odvrate agresiju Amerike , siledzije se plaše jedino sile .
Izvini kolega na pravopisnoj grešci , uopšte se netrudim da baš sve napišem tačno , jer mi na desnoj ruci fali više od pola prstiju , pa je problem uopšte kucati tastaturu .

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Leonid Ivašov - Cilj napada na Siriju je pljačka i sprečavanje bankrota SAD



Približava se bankrotstvu finansijsko-ekonomski sistem SAD.

Dobro je što Amerikanci vide kako se svet reorganizuje. Kina, Šangajska organizacija za saradnju i grupa BRIKS polažu temelje novog sveta u kojem SAD neće dominirati.

Istovremeno, Nemačka zahteva da joj se vrati njeno zlato. A nema šta da se vrati.

Američki državni dug je ogroman, veći od 17 biliona dolara. To je samo direktni državni dug, a postoje još i dugovi korporacija.

Američki eksperti navode impozantnije sume ukupnog duga koje su daleko veće. A imaju SAD i mnoštvo drugih problema. Na primer, umro je najveći industrijski centar Detroit – proizvodnja je prestala, ne grade se zgrade, grad je opustio, dolaze samo klošari. Takva sudbina čeka još 450 američkih gradova.

Elita SAD, pre svega finansijska, vidi samo jedan izlaz iz ove situacije – rat. Rat rešava probleme američkih dugova. Računaju i da povećanjem vojne proizvodnje mogu pokrenuti svoju ekonomiju. Na žalost, ali rat postaje neizbežan.

Evropa odbija da učestvuje u agresiji. Nemačka, jasno je zbog čega. Ali, uvređeno je i konzervativno krilo britanskog parlamenta.

Amerikanci su u potpunosti prisvojili monetarne i zlatne rezerve Libije, a nisu ih podelili sa Velikom Britanijom koja je aktivno učestvovala u libijskoj operaciji.

Generalno, za mene nije prihvatljivo da govorimo o velikom prijateljstvu između Evrope i SAD, čak ni u okviru NATO.

Kada sam nastupao u NATO i oštro govorio o SAD (jednom sam čak naterao američkog ministra da se potčini njihovom poslovniku), svaki put sam primećivao kako su se Francuzi, Nemci i Belgijanci radovali. A najviše su se radovali Englezi.

I po tome je bilo jasno da su Amerikanci već svima preko glave. Oni su svima stavili omču oko vrata.

Gledao sam kako se Olbrajtova iživljava nad zapadnim ministrima inostranih poslova, kako Koen krši sva pravila i kako ga više niko ne sluša. Generalno, preterali su.

Amerikanci su i politički, i ekonomski konkurenti Evropi. Evropljani odlično razumeju da je sirijski rat – američki rat. Amerikanci njime žele da izađu iz sopstvene krize i da je prebace na Evropu.

Zbog toga Evropljani i ne žure da ugroze vlastite interese, uz izuzetak Olanda koji za to ima neke svoje – homoseksualne – razloge. Nije slučajno Barozo, koji je u suštini predsednik evropske vlade, izjavio da je konflikt neophodno regulisati političkim putem.

Zemlje Persijskog zaliva i Saudijska Arabija već su se solidno istrošile. Ukupni troškovi za stvaranje takozvane Slobodne sirijske armije i njeno naoružavanje gotovo da su premašili 18 milijardi dolara. A na kraju: „duplo golo“ – Bašar traje i do dan danas. Ukoliko on opstane, bez obzira na bilo čije želje, Asad će postati svearapski lider, a Sirija primer kako se brani nezavisnost.

Saudijci i mnoge zemlje u regionu razumeju da će se sutra suočiti sa istim problema kao Egipat. Monarhije će jednostavno propasti. Zato se grčevito hvataju za Amerikance kao za poslednji spas i javno saopštavaju da su spremne da finansiraju vojnu operaciju samo da bi sa dnevnog reda skinule sirijski primer.

A u igri je i šiitsko-sunitski problem. Ukoliko Sirija opstane, to će značiti da Iran, kao najveći protivnik Saudijaca, Omana i Katara, neće biti sledeći objekat napada. Zato su monarhije spremne da se „otvore” da bi čak i povratile uloženi novac i osigurale svoj režime.
http://www.vestinet.rs/stav/cilj-napada-na-siriju-.....nkrota-sad

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10376

@Dragan Macak Damljanovic,slazem se, Rusija se zauzela za Siriju, sto je mene iskreno obradovalo.Moj komentar se odnosi na tekst i na tadasnje stanje stvari, a izvidjacki brod deluje kao jos jedna prilika da Rusi prate uzivo agresiju i skupljaju informacije koje trebaju njima i njihovim VVS... Ziveli

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Intervju sa sirijskim predsjednikom Assadom ovog vikenda u Damasku je odradio poznati američki novinar Charlie Rose za TV kanala CBS. Intervju će u cijelosti biti emitiran večeras, tj. noćas prema našem vremenu. Kompletan transkript biti će dostupan sutra.

U međuvremenu CBS je pustio segmente intervjua. Američki mediji burno su reagirali na jednu konkretnu Assadovu izjavu - kada ga je Rose pitao "što će se dogoditi ako SAD napadne Siriju", Assad mu je odgovorio: "Možete sve očekivati, ne nužno od naše Vlade. Ali postoje brojni akteri u regiji".

Pojedini mediji su "zgroženi" spoznajom da bi Sirija mogla eventualno uzvratiti na američku agresiju. Ovo je izuzetno čudna opservacija. Ispada da bi Sirija trebala dočekati američki napad širom otvorenih ruku (!).

Ono što se zaista ovdje događa je pokušaj izvlačenja izjave iz konteksta, pokušaj zastrašivanja američke javnosti jednom izjavom, dok intervju još uvijek nije ni emitiran u cijelosti. Ovo je podmukla taktika, jer će se od dugačkog intervjua samo naglašavati kako "Assad prijeti SAD-u", što je potpuna besmislica - ne nalaze se sirijski brodovi pred američkom obalom, već obrnuto.

Ovo "rezanje" Assadovog intervjua ima za cilj umanjiti efekt njegovog obraćanja američkoj javnosti. Naime, mnogi analitičari koji su do sada vidjeli ostatak intervjua već večeras pišu kako bi ovaj intervju mogao biti popriličan "problem" za Obaminu administraciju. Assad je, kao i uvijek, djelovao smireno, odgovore davao promišljeno, te istaknuo ključne argumente zašto se napad na Siriju ne bi smio dogoditi naglašavajući kako dokazi protiv sirijske vojske ne postoje.

Rose mu je na to rekao kako "dokazi" postoje, ali su "pokazani samo zastupnicima u Kongresu", referirajući se pritom na navodne satelitske snimke i navodnu komunikaciju između predstavnika sirijske vojske. Na to mu Assad odgovara: "A zašto nisu pokazani u javnosti? Zato jer ne postoje. Vi ste novinar, zašto ne tražite da Vama pokažu te navodne dokaze?"
http://www.advance.hr/vijesti/bashar-al-assad-za-c.....kujte-sve/

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 99753

Intervju

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Sta Amerikancima znaci to prekidanje intervjua u pola razgovora da bi novinar u studiju kao postavio pitanje ? Jel moguce da se sluze tako podlim stvarima i prekidaju Asada da gledaoci ne cuju odgovor do kraja ?

Gledam ovo i brinem se za zdravlje. Ili sam ja postao paranoik a oni posteni pa imaju tehnicke smetnje il je ovo prevrsilo svaku granicu dobrog ukusa

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6531

Mislim da je Gebels za amerikenjce bio predškolski uzrast!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 708 korisnika na forumu :: 2 registrovanih, 2 sakrivenih i 704 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Koridor, vlad the impaler