Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1366

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 17 Maj 2007
  • Poruke: 13919

Pravdati? Ali on bre raste!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Jun 2009
  • Poruke: 3523

Leonardo ::Pravdati? Ali on bre raste!

Ма коме да правдају кад сви имају удела Mr. Green



offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 13 Sep 2013 21:13

#Homs: #Syrian_Army retake Maksar al-Husan village of al-Mukharam countryside.

M.D.
FB

Dopuna: 13 Sep 2013 21:19

HNN - Homs News Network
LATTAKIA - TERRORISTS TARGETED IN VILLAGES !! ..

A number of Armed Terrorists have been killed and injured after the Syrian Arab Army targeted their gatherings in the Villages of "Ain Al-Arab - Al-Kandasiye - Droshan and Al-Rihaniya", with the known Terrorists among the dead including "Majid and Mohammed Al-Hussain", "Sabah Al-Homsi", "Majid Salah" "Amr Damarji" and "Salem Al-Khalef" ... - J

M.D

Fb

Dopuna: 13 Sep 2013 21:45

još jedan dokaz da teroristi stoje iza napada hemijskim oružjem. A4
http://www.youtube.com/watch?v=peMyuW1QDmo
Fb

Dopuna: 13 Sep 2013 22:08

Roknuli smo kapitalca
http://www.liveleak.com/view?i=cb5_1379023176
Fb

Dopuna: 13 Sep 2013 22:12

ДОЊИ дом руског парламента - Државна Дума - запретио је данас да ће питање испоруке оружја Ирану вратити на дневни ред уколико САД нападну Сирију.

Дума је истовремено упозорила Вашингтон да ће размотрити раскидање уговор између РФ и САД о транзиту преко руске територије војних терета НАТО у Авганистан.

Ове мере иницирао је заменик председника думског комитета за међународне односе Леонид Калашњиков. Али, и још неке:

„Предложио сам да Русија - у случају напада на Сирију - хитно раскине споразум СТАРТ-3. Још један предлог - да се размотри могућност обнове испорука одбрамбеног оружја још неким земљама са којима смо раскинули споразуме или смо их прикочили“ - предлаже Калашњиков.

Предлог је делимично подржао председник Комитета за међународне односе Алексеј Пушков који је рекао да предлоге Калашњикова треба подржати уколико у САД превагу однесе „партија рата“.

Г. Ш.
http://fakti.org/rossiya/duma-zbog-sirije-preti-am.....-300-iranu

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Napisano: 13 Sep 2013 22:48

Profesor međunarodnih studija na univerzitetu Harvard, Stiven Volt takođe ističe da su nagle promene kursa Bele kuće prema Siriji dokaz da ta zemlja nije od vitalnog interesa za SAD.
Stiven Volt smatra da najnovija diplomatska opcija ne bi imala šansu da veliki deo američke javnosti i Kongresa nije protiv primene bilo kakve vojne sile, naročito na Bliskom Istoku:

“Događaji na Balkanu su bili sličnog sadržaja. Čak je i debata o ratu sa Irakom početkom 90-tih takođe tekla u ovom stilu. U stvari, ništa od toga nije neobično.”

Oklevanje predsednika Obame da zapreti silom takođe ukazuje na odsustvo strateškog američkog interesa u Siriji:

“Zato što za SAD nije postojao dovoljno jak geostrateški interes za naše vojno uplitanje u krizu. Ispostavilo se da ni upotreba hemijskog oružja protiv civila, koliko god da je gnusna, takođe nije pružila dovoljno jaku moralnu motivaciju za direktno vojno angažovanje. Većina naše javnosti, na primer, smatra da američki vojni odgovor ne samo da ne bi rešio problem, već bi mogao da učini situaciju još težom.”

Pritisak američke javnosti je glavni faktor odustajanja od vojne akcije, tvrdi Volt:

“Članovi Kongresa su poslušali svoje birače, a Obamina administracija je pratila šta se događa u Kongresu. Čak i oni koji se ne slažu sa ishodom debate, priznaju da naši politički lideri moraju da vode računa o tome šta nacija traži. To su temelji američke demokratije, odnosno način na koji funkcioniše demokratsko društvo.”

Na pitanje kako dalje, Volt je odgovorio:

“Sve zavisi od toga da li ćemo u narednih nekoliko nedelja - zajedno sa Savetom bezbednosti UN-a, našim saveznicima, i sa zemljama kao što je Rusija - postići sporazum kojim će svi biti zadovoljni, a stoga i spremni da ga primene.”

Sticajem okolnosti, predsednik Asad postao je nezaobilazan faktor u traženju diplomatskog rešenja za Siriju, kaže Volt:

“Činjenica je da dogovor koji se pominje podrazumeva ostanak sirijskog predsednika Asada na vlasti bar privremeno. U stvari, dogovor predstavlja posredno priznanje da SAD moraju da posluju sa Asadom, jer je njegova saradnja bitna za preuzimanje nadzora nad hemijskim oružjem. Iako se to nama ne sviđa, on je na čelu vlade.”

Nažalost, nastavlja Volt, situacija u Siriji je takva da uklanjanje Asada ne garantuje poboljšanje za ratom zahvaćenu zemlju, niti se trajnije rešenje može postići bez Rusije i Irana, bliskih saveznika Damaska.



Evo 100 cuda u nekoliko pasusa od profesora Volta.
Eto sad Sirija nije interes Amerike, vervatno ih nafta i gas ne zanimaju ili mozda prodaja oruzja. Izgleda da ni opasnost po Izrael vise ne postoji.

Zanimljivo je da se napokon slusaju i biraci ali to je zato sto je anketa dala 9% podrske.
Svakako Ruske tv koje su postale popularne na Zapadu bitno uticu na stav javnost jer mogu cuti i druge informacije osim dirigovanih saopsetnja Oservaorije i licemernih stavova zvanicnika.

Neki nisu shvatili znacaj ovih TV kanala pa su na forumu ismejavali taj jako bitan detalj.

U zadnjem pasusu vidimo da profesor priznaje da odlazak Asada ne garantuje stabilnost,a to znaci da je Americka politika u odnosu na Siriju bila pogresna.

Sve u svemu profesor nam kaze da Americka politika i sef drzave do sada nisu slusali svoj narod ,a posto nije ni bio duzan da pita Kongres mogao je da posalje stotinak raketa i kao dobitnik Nobelove nagrade za mir jos jednom se naruga prestiznoj nagradi koja je odavno izgubila kontakt sa zdravom pameti.

Dopuna: 13 Sep 2013 22:58

Vrlo blizu zbilje.

Pomozite Obami, dobitniku Nobelove nagrade za mir, da započne Treći svjetski rat

Nekoliko nasmijanih lica u videu smirenim ali odlučnim glasom nagovaraju vas da novčanim donacijama pomognete predsjedniku SAD-a da započne Treći svjetski rat, "i četvrti, i bilo koji drugi koji će željeti".

"Predsjednik ne može da započne rat bez vaše pomoći", nastavljaju govornici "umirujućeg" videa u stilu televizijskih reklama za proizvode koje naprosto morate imati. "Amerika je u potpunoj besparici i zato je naš cilj da sakupimo trilion i po dolara u ime američke vlade, a u tome samo vi možete da pomognete."

Sudjelovanjem u finansiranju "Trećeg svjetskog rata koji Obama smatra izuzetno bitnim", u zavisnosti od količine novca koji uplatite, bićete prikladno nagrađeni, tvrdi se u parodijskom videu.

Naime, za samo 10 dolara ćete biti nagrađeni objavom na društvenim mrežama u kojoj se potvrđuje da ste zaista donirali. Za nešto veći iznos, onaj od 100 dolara, "možete cijeli dan da uživate u izbjegličkom kampu u kojem ćemo svi vjerovatno živjeti, a opremljen je i bežičnim internetom", dok za 10 miliona dolara dobijate svog senatora na raspolaganje kroz čitavu godinu".

Sarkastični video je za samo dva dana skupio skoro 700.000 pregleda i odmah postao viralan. Trenutno se brojka zaustavila na preko 1.600.000 pregleda!

http://www.youtube.com/watch?v=z-sdO6pwVHQ&feature=player_embedded

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Sabab drekavci na gomili u Hriscanskom gradu Ma'Loula ! Dzaba su se trudili i govorili " ostace ziv svako ko se preobrati u pravi Islam " kad ono na kraju svi zivi sem njih

http://www.liveleak.com/view?i=51b_1379024024

offline
  • Pridružio: 23 Apr 2011
  • Poruke: 1361
  • Gde živiš: Brcko

21.17 - Разговори Лаврова и Керија у Женеви наставиће се током ноћи, како би се дошло до решења, рекла портпаролка руског шефа дипломатије, преноси Ројтерс.rts

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 14 Sep 2013 1:23

BBC извештава да је војска из дефанзиве, очекујући напад САД, прешла у пуну офанзиву. Артиљерија и авијација жестоко делују по Источној Готи. А4
FB

Na sastanku se, navodi se u saopštenju, razgovaralo detaljno o praktičnim aspektima priprema za medjunarodnu konferenciju o Siriji. Sagovornici su se saglasili da je političko rešenje sirijske krize na osnovama ženevskog sastanka od 30. jula 2012. godine, jedini način da se okonča nasilje u Siriji i spreče teške humanitarne posledice sirijskog konflikta, preneo je Itar-Tass.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/405304/Keri-Lavrov-i.....va-nasilje

Dopuna: 14 Sep 2013 1:31

Vojska očistila Deir Zor, grad u kome se dugo vode operacije niskog intenziteta.
Fb
Мислим да ово није истина,али можда и грешим.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2013
  • Poruke: 138
  • Gde živiš: Sarajevo, Jugoslavija

MAP OF ARIHA AND JABAL ARB'EEN IN IDLEB ..

Following seizing control of the City of "Ariha", the Syrian Arab Army has effectively ended the largest strongholds of the enemy in the countryside west of Idlib, with "Jabal Arb'een" now also under full control of the Syrian Army, which has also been declared a safe area, after the elimination of hundreds of Armed Terrorists from "Al-Nusra Front" and Free Satans Army (FSA), and the so-called "State of Iraq and Al-Sham" Terrorists.

Our Armed Forces now have the entire Countryside in view as their goal, with expectations of more iminent Victories in the coming days ...

Map showing the City of Jericho at the top, and Jabal Arb'een at the bottom, which are now completely under control of the wonderful Syrian Arab Army ...


HNN

"AND VICTORY IS OUR MOTTO" Ziveli

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Napisano: 14 Sep 2013 5:07

Sirija pristupila Konvenciji o kemijskom oružju, Lavrov i Kerry u Ženevi: "Konstruktivni razgovori", sirijska vojska u ofenzivi oko Damaska

http://www.advance.hr/vijesti/sirija-pristupila-ko.....o-damaska/

Rusija proširuje mediteransku flotu na 10 brodova: "Nastaviti ćemo pojačavati svoju prisutnost oko Sirije"

http://www.advance.hr/vijesti/rusija-prosiruje-med.....ko-sirije/

Dopuna: 14 Sep 2013 5:20

PressTV: US gives lethal assistance to Syria militants: SNC

http://www.presstv.ir/detail/2013/09/13/323791/syr.....d-from-us/

[/b]Al-Qaeda militants declare offensive against fellow groups[/b]

http://www.presstv.ir/detail/2013/09/13/323763/alq.....militants/

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Za Deir al Zor bi voleo da vidim izvor ali mi to ne zvuci realno.
Mada je moguce da ce ofanziva koja krenula smirivanjem tenzije oko mesanja Amerike dati rezultate.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 867 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 0 sakrivenih i 861 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., DragoslavS, Lazarus, loon123, zeo