Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1369

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2009
  • Poruke: 572

Ova upotreba hemijskog naoružanja od strane sirijske vojske ili pobunjenika ili nekog trećeg mi liči na poslednju u nizu uspješnih Mosadovih operacija.
Ovaj put uz punu asistenciju SAD i Rusije.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 14 Sep 2013 23:26

Неуспло инфилтрирање побуњеника из Турске у Алепо,а притом је уништана и одређана количина оружија

The army destroys terrorist equipment coming from #Turkey
Units of the armed forces destroyed cars loaded with weapons and munitions coming from Turkey in the villages of towns of #Aleppo.
An official source told SANA that an army unit clashed with members of an armed group who tried to infiltrate to al-Kindi Hospital, killing many terrorists and injuring several others.
The source added that another attempt by terrorists to infiltrate into Aleppo safe neighborhoods was foiled by the army in al-Lermon, Khan al-Wazir in Old city.
It said that other army units destroyed weapons and munitions which were loaded by cars coming from Turkey.

M.D.

ФБ

Dopuna: 14 Sep 2013 23:31

Слике Дамаска можемо видети да је обнова већ почела


















Фб

Dopuna: 14 Sep 2013 23:35

Мислим да је то све за данас.



offline
  • Nebojša Đokić
  • vojni istoričar
  • Pridružio: 03 Jun 2010
  • Poruke: 4066
  • Gde živiš: Novi Beograd

Da ne idem u off al samo toliko da navedem da je neviđena neistina da Rusija nije htela da isporuči oružje Miloševiću. To apsolutno nije tačno. Rusi su sve nudili i to najveći deo (Mig 29, Tor, Buk, Tunguska) na osnovu bivšeg duga a samo su rakete S-300 trebalo da budu plaćene na dugogodišnji kredit po duplo nižoj ceni od Kipra. Milošević nije hteo da uzme da se to ne shvati kao provokacija NATO-a.
Pored toga u više navrata se dogovori o zajedničkom nastupu sa ruskom diplomatijom a onda uopšte ne obaveštavajući Ruse ode i dogovori se sa Tuđmanom i Izetbegovićem sasvim deseto i stavi Ruse pred svršen. Uradi tako nekoliko puta i Rusi dignu ruke. Dakle pišete nešto o čemu nemate pojma.
Al da ne idem dalje u off. Samo sam hteo da prekinete da pričate o tome kako Rusi nisu hteli da nam pomognu. Da bi ti neko pomogao moraš prvo da znaš šta hoćeš.

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12570

Napisano: 15 Sep 2013 0:46

Granicar19 ::O cemu vi pricate kakva izdaja? Shocked

hahaha najjaci mi je taj adut "Pogledajte kako su nas '99 izdali".Mi smo 40 godina lizali d*pe Zapadu,sisali njihov novac,pa kada je dosao payday onda zakukali Rusima.


Nismo mi lizali dupe zapadu vec vlast koju su Ruje postavile.

Dopuna: 15 Sep 2013 0:55

Sto se tice Slobe i S-300, to je mozda moglo biti odradjeno ali pre nego sto je Amerika pocela da preti bombardovanjem. Ali jbg to bi zahtevalo da vlast istrese pare od svojih drugara a to jelte nikad se ne desava pa para za ozbiljno oruzije nije bilo. Zaboravlja se da smo prodali Telekom 1997 da bi imali za plate i penzije.

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10376

jeste off, ali moram da kazem da cisto sumnjam da su nasi odbili da na ime duga dobijemo remont MiGova i nove sisteme PVO (izuzev S-300)...nisu bas toliko gadljivi na novu tehniku...ja sam cuo da su Rusi trazili kes kao sto i danas traze

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

ltcolonel ::Da ne idem u off al samo toliko da navedem da je neviđena neistina da Rusija nije htela da isporuči oružje Miloševiću. To apsolutno nije tačno. Rusi su sve nudili i to najveći deo (Mig 29, Tor, Buk, Tunguska) na osnovu bivšeg duga a samo su rakete S-300 trebalo da budu plaćene na dugogodišnji kredit po duplo nižoj ceni od Kipra. Milošević nije hteo da uzme da se to ne shvati kao provokacija NATO-a.
Pored toga u više navrata se dogovori o zajedničkom nastupu sa ruskom diplomatijom a onda uopšte ne obaveštavajući Ruse ode i dogovori se sa Tuđmanom i Izetbegovićem sasvim deseto i stavi Ruse pred svršen. Uradi tako nekoliko puta i Rusi dignu ruke. Dakle pišete nešto o čemu nemate pojma.
Al da ne idem dalje u off. Samo sam hteo da prekinete da pričate o tome kako Rusi nisu hteli da nam pomognu. Da bi ti neko pomogao moraš prvo da znaš šta hoćeš.


Jel taj zajednicki diplomatski nastup ukljucivao da sankcije SRJ prodju SB ? Kako je iko mogao smisljati zajednicki diplomatski nastup sa Rusima kada su nas Rusi vidjeli kao sredstvo ( ziranta) za dobijanje kredita od zapada i poslenji njihov potez je bio jasan kao dan a to je da ce nas prodati a jedino je pitanje bilo da li cemo se vise osloniti na njih pa da dobiju vise ili cemo se osloniti na sebe.

Rusija je bila bure baruta sa totalnim krahom privrede i kolapsom drzave u kojoj su radnici dobijali patu sa zakasnjenjem od god dana i socijalnim nemirima sto se kaze " iza ugla". Jelcin je imao dva aduta sa kojima je prosio pomoc od zapada a prvi je bio da ih plasi usponom komunista Zjuganova i pricom da oni profitiraju u nemastini i dobijaju gomile simpatizera u nezadovoljnim radnicima pa ako dodju na vlast nema secenja brodova,podmornica i prihvatanja USA uslova nego se vraca hladni rat ( pa je islo dotle da USA predsednik aktivno ucestvuje u predizbornoj kampanji Jelcina ) i drugo orudje za prosenje kredita je bila spoljna politika a 90-tih je to bio Balkan.
Jelcinu su zapadni krediti bili sredstvo da ostane na vlasti a pored njega je i biznis citave klike oligarha zavisio od smirivanja naroda , isplate plata i penzija a to je bilo moguce samo kreditima sa zapada.
Sada Rusi provlace frazu " u razgovoru sa nasim zapadnim partnerima " a tada su provlacili frazu " u ovim teskim trenutcima kada zavisimo od pomoci sa zapada ... ". Bukvalno je svaka druga izjava iz Kremlja tako pocinjala.

A ne postoji covjek koji je imao dodira sa Ruskim vojnicima na Balkanu da ne kaze da su poslednji olos koji nema ni casti ni morala ( a to je VDV , tzv elita ).

P.S. Kada je " my name is Jovica " skupljao UN-ovce po banderama i mostovima onda je bila prica da je uslov prodaja ( ne poklanjanje ) sistema S-300 i da je novac za placanje spreman ( kasnije je uradjena prva nabavka oruzija za VRS iz ex SSSR drzava sto dokazuje da je neki novac postojao). Uopste nema sumnje da bi taj S-300 nakon Dejtona zavrsio u Srbiji.
Isto je 1999 bilo price da su Rusi dobili novac da ne prodaju S-300 SRJ iako su pitomci zavrsne godine akademije bili na obuci u Rusiji

offline
  • Pridružio: 17 Maj 2007
  • Poruke: 13919

Napisano: 15 Sep 2013 1:36

Došli na naplatu? Laughing

Ceo zapad se razvijao na kreditima. SFRJ nije dobila novac na poklon, već je uredno otplaćivala kredite koji su korišćeni za razvoj. Posle raspada SFRJ, svaka od država je vraćala svoj deo duga.

Prvi je Staljin očekivao da će posle rata (WWII naravno) dobiti novčanu pomoć i kredite.

Dopuna: 15 Sep 2013 1:49

Slobodarko ::Rusija je bila bure baruta sa totalnim krahom privrede i kolapsom drzave u kojoj su radnici dobijali patu sa zakasnjenjem od god dana i socijalnim nemirima sto se kaze " iza ugla". Jelcin je imao dva aduta sa kojima je prosio pomoc od zapada...
Eto vidiš znaš dobro ko ih je vodio i u kakvom su stanu bili. Šta ima dalje da se priča o svima 'njima' iz tog perioda?

offline
  • Nebojša Đokić
  • vojni istoričar
  • Pridružio: 03 Jun 2010
  • Poruke: 4066
  • Gde živiš: Novi Beograd

Napisano: 15 Sep 2013 1:49

Slobodarko molim te koliko imaš godina. Jesi li učestvovao u ratovima 1991. do 1999. godine i uopšte na kojim si funkcijama bio u odbrani od 1991. do 1999. godine kad toliko dobro znaš šta se dešavalo u to vreme isto važi i za ostale. Da li je neko od vas bio na bilo kojoj komandnoj dužnosti makar komandira čete. Ili radio makar u sredstvima informisanja. Jel neko od vas imao dodira sa tim ruskim vojnicima. jel znate koliko je Rusa poginulo u Bosni da ne pričam sad o nečem što potpada pod zabranu na ovom forumu.

Dopuna: 15 Sep 2013 1:54

Kad ste toliko informisani ko je vodio delegaciju na pregovore o nabavci naoružanja u Rusiji i zašto je taj bio smenjen po povratku pod pritiskom vojske a onda vanredno unapređen od Slobe. Ko je umestu Bukova u Rusiji naručivao stare Kubove a za razliku u ceni tražio ruske T-90 da bi ih prodavao Saudijskoj arabiji kao naše M 84. Ko je umesto Migova 29 naručio rakete obala brod (manje više iste koje ima Sirija danas) da bi ih prodao Egiptu. Ko je par meseci pre bombardovanja prodao modernizovane (sa ugrađenom termovizijom) Neve Siriji i Egiptu. Ma bre pišete a da pojma nemate. Bolje ćutite.

Dopuna: 15 Sep 2013 1:59

Da li vi gospodo znate da su skoro sve modernizovane baterije (divizioni) Neva i Volkova (sa ugrađenim termovizijskim uređajima) prodate Egiptu i Siriju neposredno pred bombardovanje. Ako neznate onda ćutite i ne diskutujte o nečemu što ne znate.

offline
  • Pridružio: 04 Jan 2012
  • Poruke: 78

Pa reci ime i prezime. Ko je to počinio krivično delo veleizdaje?

offline
  • Nebojša Đokić
  • vojni istoričar
  • Pridružio: 03 Jun 2010
  • Poruke: 4066
  • Gde živiš: Novi Beograd

Pa taj gospodin to nije radio na svoju ruku jer ne bi neposredno po "smeni" samo par meseci kasnije bio unapređen na još višu funkciju da bio karijeru završio kao načelnik generalštaba. A jedino je bio uspešan u pripremanju pileće džigerice toliko je voleo da su mu u kabinet u generalštabu instalirali malu kujnicu da kad bi mu se prijela džigerica mogao sam da je sebi isprži.
Uopšte mi nije bilo žao kad je zaglavio u Hagu. Ali je i tamo jedini priznao krivicu i doveo u problem sve svoje kolege da bi izvukao svoje d...e. Skoro ste ga videli kako su ga dočekali trubači po povratku iz Haga. Al on je bio samo puki izvršilac. I još nešto što je vrlo interesantno. U ovim pregovorima nije učestvovao, verovali ili ne, SDPR već jedna privatna firma.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 874 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 0 sakrivenih i 869 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., DragoslavS, Lazarus, zeo