Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1390

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

online
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6531

"Ima nade za novi svetski poredak"
IZVOR: BETA
Damask -- Predsednik Sirije Bašar al Asad ocenio je da protivljenje Rusije mogućnosti vojnog napada na Siriju može da doprinese stvaranju "novog svetskog poretka".
"Predsednik Asad je zahvalio Rusiji za podršku Siriji od napada čija je on meta i terorizma koji podržavaju zapadne, regionalne i arapske zemlje", prenela je sirijska državna televizija.

"Ruski stav o sirijskoj krizi daje nadu u novi svetski poredak", rekao je sirijski predsednik tokom današnjeg sastanka sa zamenikom šefa ruske diplomatije Sergejom Rjabkovom.

Ruski zvaničnik, koji je u Damask stigao sinoć, optužio je za pristrasnost inspektore UN koji su istraživali hemijski napad u okolini Damaska.

On je rekao i da je, suprotno njihovom nalazu, od sirijske vlasti dobio dokaze koji potvrđuju njenu tvrdnju da je napad bio provokacija sirijskih pobunjenika.

"Razočarani smo, najblaže rečeno, pristupom sekretarijata UN i inspektora UN koji su bili na terenu u Siriji, jer su pripremili izveštaj na selektivan i nepotpun nacin, ne uzimajući u obzir dokaze na koje smo im više puta ukazali", objasnio je on.

Sirija negira upotrebu hemijskog oružja i za to optužuje pobunjenike s kojima ratuje više od dve i po godine. U građanskom ratu je poginulo više od 110.000 ljudi.

Asad je danas primio i jednu američku delegaciju čiji se članovi protive zvaničnoj politici SAD. U Damasku je objavljeno da su u toj delegaciji bivši američki poslanici, novinari i mirovni aktivisti.

Asad im je rekao, prenela je agencija SANA, da Vašington ima ratoborne namere, da se meša u unutrašnje stvari drugih zemalja i nameće svoju volju drugima.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5467

Slobodarko ::Sta bi ovo moglo biti ?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4dyQizSetn0

Izgleda kao avio bomba sa kocionim padobranom ali u jednom trenutku pocne da ide u stranu pa se vrati kao da je navodjena

ODAB-500 al korišten mimo propisanih parametara



online
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6531

Drug pukovnik ::Slobodarko ::Sta bi ovo moglo biti ?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4dyQizSetn0

Izgleda kao avio bomba sa kocionim padobranom ali u jednom trenutku pocne da ide u stranu pa se vrati kao da je navodjena

ODAB-500 al korišten mimo propisanih parametara


Ajde malo pojasni,u par riječi.

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Дар'аа убијено више од 100 терориста.
Де су вам Српски извори да преносе овакве вести???
Ово је један од мојих последњих порука на овој теми јер немам шта да тражим када касните са овако значајним информацијама,од теме коју су сви цитирали од теме која је била понос овог форума,од када је почела прича око напада САД сте је упропастили,отравши многе чланове који су на време преносили информације сада од ове теме су остале свађе,препирке и анализе које пише ко стигне и ко уопште није ни пратио рат од почетка,наравно свака част изузецима.

Велики поздрав.

online
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6531

@Iskander
Ne mogu svi prenositi naj novije vesti,hebo ga ti.
Neko vesti,a neko analizu i tako dođemo do sadržaja.
Nastavi dalje sa vestima,samo daj linkove.

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Колега неке групе са фб су затворене тј треба одобрење администратора да би мога да им пристпиш,друго групе на фб одакле скуљам информације су из Дамаска и преносе информације са Арапског тако да ако тражим линк да ми дају мање ће помоћи Арапски,а група која је преводила све те информације и која је после десетак минута преносила вести је угашена забог наводних слика голе Станије,тако да више информација на српском и нема,ту групу су уређивали неколи администратора и није им било тешко да преведу све вести,а ја да их преводим не пада ми напат јер Енглески не знам тако добро,а и ја користи преводилац тако да господи којој смета Енглески нек нађу српске изворе.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Moram da prokomentarisem i postove o jevrejima .
Ja zaista ne znam niti jednog jevreje niti znam koliko njih stoji iza politike koju vodi Izrael ali svakako je uzasno ponasanje bivseg iranskog sefa koji je negirao holokaust,
Ja sam na forumu naveo nase domace izvore i jednu knjigu kja je bila na sudu ali je sud odbacio tuzbu za antisemitizam .
U Knjizi je svaki clanak citiran iz svetih knjiga jevreja i on sto sam tamo procitao je zaista uzasno.
Ako Tora I Talmud sadrze tako ponizavajuci odnos prema drugim nacijama onda mogu da shvatim i ovu mrznju prema sekularnoj Siriji.

Jasno se vidi da je Sirija ili Surija kako je zovu njeni gradjani zrtva koju zdrava pamet ne moze da prihvati i ono sto neki kolega rece da Sirija nece predstavljati nikome problem dok se bude obnavljala ,a iz Izraela i dalje slusam poklike smrti.

Jevreji imaju najvise uspeha u razbijanju arapa iznutra i razdiranja po sektaskoj osnovi.
A poklici da ce FSA biti uz Izrael protiv Asada nisu svezi.
To se culo pri padu al Kusajra i prvom velikom porazu demokratije u Siriji.

Znaci deca koje je napravila jevrejska masinerija uz pomoc SAD,Turske,Katara i Arabije su verna svojim gazdama.
Al Kaida i njeni sateliti al Nusra ili borci Levanta nepogresivo slede ono sto im je i isprogramirano kad su stvoreni.
Oni se bore za Interese jevreja ali i za zalivske monarhije koje bi da naprave treseje za svoj gas prema velikim potrosacima u Evropi.
Ogroman problem je Rusija na njihovom putu kako zbog monopola u snabdevanju gasom tako i time sto stite Siriju koja je prirodna fizicka brana prolasku gasa ka Evropi i ruski kupac oruzja u mega kolicinama.

Ukupna borba protiv ruskog monopola je do sada rezultirala ponizenjem Ukraine i zahuktalim radovima na Juznom toku koji zaobilazi Ukrainu a i dalje transportuje samo ruski gas za Evropu.

Ako se uzme u obzir da su rusi vlasnici mnogih evropsih naftnih i gasnih kompanija i spremnost Rusije da oruzjem brani svoje interese a to smo videli i po tvrdom stavu prema jermenskim ratovima i stavljanjem Azrebejdzana u mat poziciju, a pogotovo ponizenjem Gruzije.
I sada celicnim odgovorom u Siriji onda ne treba imati mnogo sumnje da se pojavio i ruski lobi koji je sad suparnik jevrejskom koji je imao americku vojnu silu ispred sebe.
RUSKI LOBI.
To su dve reci koje ce mnogo da se pitaju u buducim odnosima na Bliskom istoku i sirem okruzenju koje je bogato naftom i gasom.

offline
  • Pridružio: 26 Jan 2013
  • Poruke: 46
  • Gde živiš: Near to Hell, near to Heaven, far away from all delusion!

Želim da povežem dva, naizgled nepovezana momenta:

- PRVI je jučerašnja posjeta egipatskog ministra inostranih poslova Nabila Fehmija Moskvi.



Na vrlo obećavajućem sastanku izražen je obostran respekt i visok stepen saglasnosti po regionalnim pitanjima: "Također bih želio pohvaliti ruske diplomatske napore s ciljem mirnog rješavanja problema u regiji"

- DRUGI je ponovljeno dejstvo iračke armije koja je spriječila krijumčarenje naoružanja teroristima u Siriju:




- Uprkos ogromnim pritiscima, mnoge vlade u regionu (Irak, Liban, a sada i Egipat) postupaju drugačije od želja ratnih huškača (zapada, Izraela i njihovih marioneta), koji žele da po svaku cijenu sruše vladu u Damasku. Uloga Egipta postaje sve značajnija i može biti odlučna prevaga, jer je to najmnogoljudnija arapska zemlja koja na čelu sa generalom Sisijem više ne igra po scenariju samodestrukcije. General je eliminisao faktor (MB - Muslimansko bratstvo) koji je posvađao egipatsko društvo i konfrontirao ga iznutra, sukobljavajući sekulariste i islamiste, muslimane i hrišćane. Pozicija Egipta danas je puna jednakopravnost svih, obnovljena je puna bezbjednost svih egipatskih građana, ponovo su hrišćani postali punopravni građđani Egipta, a pozicija dominantno sunitske države daje im poziciju autoriteta prema onim destruktivnim faktorima unutar nominalno sunitskog kruga (MB, tekfirijski blok) koga zapad i Izrael navodi na Siriju.

UKRATKO, uprkos napetostima unutar Iraka, Sirije, Libana i samog Egipta, mislim da mapa svijeta izgleda OVAKO...



...a to je težak udarac intervencionističkim, zločinačkim grupacijama globusa. Da su znali na šta će ovo izaći, vjerujem da ne bi zapalili vatru u Siriji.

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Kraj izraelske javne "neutralnosti" po pitanju Sirije, njihov UN ambasador poručio: "Želimo da Assad ode, od početka sukoba smo željeli da ode, bolje pobjeda Al-Qaede nego ostanak iranskog saveznika"

http://www.advance.hr/vijesti/kraj-izraelske-javne.....saveznika/

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11155
  • Gde živiš: Banja Luka

@....

Mislim da nije bilo.
Interaktivna hronologija dogadjaja vezanih za Siriju (analize, izvestaji, multimedija)

http://www.slobodnaevropa.org/section/war-in-syria/2782.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 894 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 5 sakrivenih i 857 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, babaroga, Bane san, bbogdan, Boris BM, cenejac111, cifra, Cigi, CikaKURE, Dimitrije Paunovic, dozorni, Excalibur13, MiroslavD, mnn2, nnovakis, Oscar, Panter, pein, proka89, raptorsi, Rotacioni, S2M, sevenino, shaja1, stagezin, Vlad000, Vlada1389, vladulns, W123, 125, 1107