Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1428

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 30 Sep 2013 20:30

Gama ::Citat:
Režim je izgubio velik dio teritorija, praktički cijelu sjeverrnu Siriju, gradove na istoku kao što su Al Raqqa i Deir ez-Zur kojeg pokušava ponono osvojiti.


Nisam znao da vojska ponovo pokusava da "osvoji" Deir ez-Zor koji su pobunjenici "oslobodili" Smile


КОлега где сте налетели на ову информацију да су Дрекавци освојили Дери ез Зор,они су само опет ушли у део град који је восјака раније накако очистила и то је то,а о томе да је САА изгубили цео град не знам ко је могао да напише?

Dopuna: 30 Sep 2013 20:31

Vova ::Iskander M ::Napisano: 30 Sep 2013 0:18

Vova ::Abu Omar Al-Checheni i njegova internacionalna banda su 13. septembra zauzeli bazu PVO blizu grada Hama. http://youtu.be/azzqNDoz0vU Koliko znam radi se o Neva rakatema, mada nisam stručnjak. Interesantno je da se na mnogim snimcima pojavljivao oskudno ili uopšte nenaoružan, u pratnji (najčešće) dvojice maskiranih, koji meni liče na profesionalne vojnike. I na gornjem snimku na 3:40 se pojavljuje jedan. Ili od početka ovog snimka http://youtu.be/eSH0s_YX9rg Neki plaćenici su ga čuvali... ?

Колега можели мало више информација о тој бази,Хама је у потпуном расулу што се тиче терориста они не могу ни да мрдну тамо у већини случајева су опкољени???


Na žalost, nemam više informacija, na taj snimak sam naletio nedavno, a riđobradi mi nije ni malo simpatičan. Ili ti NIJE BIO simpatičan tj. da su tačne informacije da su mu Kurdi uzeli mjeru... Vjerujem da su tvoje informacije tačne i se da su opkoljeni, te da im uva neće ostat!


Колега не веруј снимцима јер су они знали да објаве снимке који су стари и по годину дана и да објаве како је то нов снимак како су заузели то подручије.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vrabac 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 30 Dec 2010
  • Poruke: 4963

E, jedan je De Gol. Celu 68 su morali da režiraju zbog njega.



offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 30 Sep 2013 21:45

САА напредује у ДАмаску терористи су опкољени у неколико четврти и трепе огромне губитке.

фб

Dopuna: 30 Sep 2013 21:51

Фочански побратим на сиријском ратишту
Рус из Смоленска бори се на страни сиријске државне армије, а под чијом је заштитом и хришћанска мањина у тој земљи. Откуд Фоча? Прочитајте у наставку...



Како започети причу о лику који је својим дјелима доказао да више воли Фочу од већине нас који овдје живимо и животаримо... Покушаћу у пар реченица представити Тимура Плавинског, фочанског брата и великог пријатеља, легенду и краља који на најбољи могући начин испољава све оне локал - патриотске манире о којима ми овдје пишемо. Иако није Фочак.

Кажу да је путовао земљама бивше Југославије, задржао се ту и тамо, а да му се Фоча (логично) много допала. На први поглед. И сад је редован гост. На несрећу, имао сам прилику да га само једном на кратко сретнем, те размијеним неколико ријечи и мишљења сам да би пун погодак био интервју са Тимуром. Али, шта је - ту је. Господин Плавински је тренутно на туристичком пропутовању кроз Сирију, гдје уједно објашњава локалном живљу како је започео рат у нашој држави, шта смо добили доласком демократије и како треба пуцати чвоке терористима и осталој плаћеничкој багри. Иначе, Тимур је по занимању машиновођа. Путује возом са једног краја Планете на други. Тачније, са једног краја Русије на други. Али то ти је исто. У слободно вријеме обилази Чеченију, Ингушетију, Сирију и остала егзотична мјеста која Амери прогласе за своје интересне зоне.

Кад су омладинци ономад скупљали пакетиће за дјецу, Тимур је дао највише лове. Срам вас било, већино локалних привредника и директора! Кад је Омладински покрет апеловао на донације финансијких средстава, Тимур је, опет, био међу првима. Срам те било Гоци!

Кад су се тражили приједлози за мурал, Тимур је набрзака сувом оловком нашврљао скицу која на најљепши могући начин осликава свеукупност наше туристичке понуде и историјских знаменитости. Кад свраћа у госте, никад не дође машућих шака.

Дружељубив је, отворен и срдачан. Обожава нашу ракију. Аутентична словенска душа.
Е сад, зашто се ја баш вечерас одлучих на писање текста посвећеног Тимуру Плавинском... Брате, лик је ладно издвојио два минута у предаху од рафалне паљбе и у некој разрушеној кући са предграђа Дамаска на зиду написао ФОЧА, сликао се и послао нам фотку.

Па јеботе, који је то ЦАР!

Ако претпоставимо да је он лично ослободио ту кућу од неолибералног капитализма, да је својом чизмом обиљежио слободну свјетску територију и својом руком исписао име нашег града на том, у овом моменту, најбитнијем мјесту у Васељени - најмање што можемо да урадимо за овог храброг и феноменалног човјека је да га оженимо Фочанком, поклонимо му петособан стан у новој Гоцијевој згради која се зида у Доњем Пољу, прогласимо почасним грађанином и доживотним командиром полицијске станице! А ако ништа од тога, дајте му бар неку од почасних плакета које Скупштина општине додјељује за Нову Годину. Заслужио је.


Извор: Фочаонлајн
http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti.....vost=37333

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Iskander M ::
КОлега где сте налетели на ову информацију да су Дрекавци освојили Дери ез Зор,они су само опет ушли у део град који је восјака раније накако очистила и то је то,а о томе да је САА изгубили цео град не знам ко је могао да напише?


Moj sarkazam na poruku:

shadower78 ::Totalno objektivan text o siriji.
http://photodox.com/wp/?p=4068&fb_action_ids=1.....ref_map=[]


Na 1427. strani.

Otud za Deir ez-Zor. A inace znam da ga vojska nikad nije ni oslobadjala jer drzi bar 70% grada, ako sam dobro procitao.

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 30 Sep 2013 22:00

Сириjски председник тврди да је такве гаранције добио у замену за хемијско разоружање
ПРЕДСЕДНИК Сирије Башар Асад у интервјуу либанским новинама „Ал Ахбар“, које су блиске шиитском покрету Хезболах, изјавио је да гаранције Русије, које је добио у замену за хемијско разоружање, подразумевају учешће руског војног контингента у одвраћању спољне агресије против Сирије.

„Имамо чврсте гаранције Русије да ће руска војска стати на нашу страну у било којем рату који ће се водити против Сирије“ - изјавио је Асад, нагласивши да је ниво сарадње и координације са Русијом „без преседана“.

Председник Сирије је објаснио такође разлоге сог пристанка да се ликвидира хемијски арсенал земље.

Прво је указао да је хемијско оружје, чијим се развојем Сирија бавила почетком '80-тих година, престало да игра своју главну функцију - одвраћања Израела који поседује нуклеарно оружје.

„Данас имамо савршеније и компликованије оружје које можемо употребити у нужном моменту“ - изјавио је Асад.

Асад тврди да САД и Запад апсолутно не интересује откуд толико хемијско оружје у Сирији.

„Њихов циљ је промена стратешког баланса у региону у своју корист“ - рекао је сиријски председник.

Асад је изнео и своје виђење улоге Израела у распиривању грађанског рата у његовој земљи.

Назвавши јеврејску државу главним стратешким непријатељем Сирије, додао је да је управо Израел искористио ситуацију и покушао да у грађански рат у Сирији увуче САД и исламске екстремистичке групе које оне подржавају.

Г. Шимпрага

http://fakti.org/globotpor/asad-imam-garancije-da-.....e-agresije

Dopuna: 30 Sep 2013 22:03

Gama ::Iskander M ::
КОлега где сте налетели на ову информацију да су Дрекавци освојили Дери ез Зор,они су само опет ушли у део град који је восјака раније накако очистила и то је то,а о томе да је САА изгубили цео град не знам ко је могао да напише?


Moj sarkazam na poruku:

shadower78 ::Totalno objektivan text o siriji.
http://photodox.com/wp/?p=4068&fb_action_ids=1.....ref_map=[]


Na 1427. strani.

Otud za Deir ez-Zor. A inace znam da ga vojska nikad nije ni oslobadjala jer drzi bar 70% grada, ako sam dobro procitao.


Колега мала исправка САА је била ослободила цео град тј,строги део града,али су се Дрекавци повукли у околину и онда је уследила против офанзива и повратили су један мали део града.

Тренутно нема вести са тог дела ратишта.

Dopuna: 30 Sep 2013 22:16

Што се тиче Деир ез Зор нема нешто претераних информација по овоме шт о је сад познато САА се сукобила са терористима у Port Said улици где је настардало неколико терориста и заплењено је оружија,у источном делу града два клана су се сукобила има мртвих на обе стране.
снимак из улице Port Said
http://yallasouriya.wordpress.com/2012/06/28/syria.....id-street/

Dopuna: 30 Sep 2013 22:17
Ово је део града који су повратили терористи

Al NUsra uspela da povrati deo Deir el Zora(Distrikt Al Havika)


http://www.liveleak.com/view?i=52c_1380303787

ФБ

Taman ih SAA isterala iz grada,govna su lansirala kontra ofanzivu i povratila taj deo grada,vojska je imala gubitaka,ali najveći deo grada je i dalje u rukama vojske!I bez patetike,ovo je rat,a u ratu se ovakve stvari dogadjaju!
JIMMY NS

ФБ

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Precizno je receno da je grad podeljen i nema potrebe vise da se nateze prica oko toga.
Vidi se na snimcima da se radi u samim rusevinama i logicno je da to nike ne cuva bas tako cvrsto.

A znamo da SAA nema ljudstvo da pokriva ogromne prostore.

Svakako je informacija da je Deir el Zor zauzet maliciozna jer se u ovom ratu teske bitke biju za kvart od nekoliko zgrada.

A za Gocija mogu da kazem da mu je neko blizak neka faca u banci a iza njega stoji pokvareni Sarovic

Sta je sve u Visegradu kupio za 280000 km a sad prodao za 5 miliona samo deo toga jer je vec rasprodao . Ali eto cekao je da se vrati na vlast ista stranka.

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2595
  • Gde živiš: Čačak

Ovo je drugi deo onog snimka od juče.

https://www.youtube.com/watch?v=IJ31EFBtLbc#t=34




offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 30 Sep 2013 22:39

Колега прочитај задњи део моје поруке видећеш да пише да САА избацили Дрекавце из града,а они су покренули контра офанзиву,када се мисли на град нико не каже да је САА заузела цео град јер би то значило да је мора да зауме и да затвори круг око града као што је урадила са Дамаском,Хомсом,Хамом и сада чисти џепове,ти градови су потпуно окружени САА. Можеш приметити да САА прво опколи неку четврти у Дамаску сравани је са земљом Дрекавци осану без воде муниције и хране и онда тек улети САА,али чим опколиш нешто и чврсто држши опкољено то подручије тги си већину посла одрадио,а када заузмеш тај опкољен део ти имаш постављену одбарану и противник не може да се групише.

У Деир Ез Зор то није случај Восјка држи неколико прилаза граду и скоро цели град,али околина града је потпуно не заштићена.

Dopuna: 30 Sep 2013 22:48

Ево шта је све војска данас заробила у Хами.
A military source told SANA that the seized weapons include BKC machineguns, NATO sniper rifles, automatic rifles, defensive and offensive grenades, RPG shells, sophisticated communication sets, detonators, timers and big amounts of ammunition.
HNN

Овај рат ће САА да богами добро опреми НАТО оружије,комункационим системи и остало што су запленили.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Jel taj junak sa slike u Siriji pa skraba zidove auto lakom ili se obukao ko rambo pa slikao u Foci sa Sirijskom zastavom ?



Danas je SAA bas fino ocepila Al Nusru sirom Sirije i na sjeveru naslagase teroristicke komandante :

http://friendsofsyria.co/2013/09/29/syrian-army-ki.....r-al-sham/

Ovaj je dobar . Nafilovo BMP eksplozivom , sanjao da se zrtvuje u za Alaha , dovezao BMP do vojnika pa se uplasio i nije aktivirao eksploziv ali su mu vojnici SAA pomogli da prevazidje strah i ubili ga ko pseto. Ostao im BMP napunjen eksplozivom i les kao trofej.

http://www.youtube.com/watch?v=TeuyTfEAAv8

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3131
  • Gde živiš: Kragujevac

Ovaj je pobedio. Nisam video da je bilo...izvinjavam se ako jeste..
https://www.youtube.com/watch?v=t7mGml0_SqU&list=UUPB2jErRPBbHorWWq-o61AA

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 935 korisnika na forumu :: 25 registrovanih, 4 sakrivenih i 906 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Andrija357, Ben Roj, Boris90, BORUTUS, Cobi026, deLacy, Dimitrije Paunovic, DPera, Excalibur13, GandorCC, hyla, Kubovac, Lieutenant, Logic005, lord sir giga, milenko crazy north, moldway, nemkea71, procesor, t84dar, Vlada78, vladetije, vukdra, W123, 125