Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1462

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 06 Avg 2013
  • Poruke: 1708

Iskander M ::Napisano: 13 Okt 2013 2:05

MarKhan ::Ја колико примећујем Сиријска војска нема снаге за акције већих размера, неко село заузму, неко изгубе и то је то. Они би сад требали да одаберу један фронт и у већој акцији очисте шири простор, а то или не могу или из неког разлога не желе.

САА је далеко од своје стварне снаге војска броји неколико милиона војника,а ако рачунамо само Алвете и Хршћане могло би се скупитити око 700 000 до 1 000 0000 војника,а као што можемо приметити,ако САА тренутно броји више од 200 000 људи беће супер(У Сирији живи 10 % Алвета и 10 % Хришћана што му дође око 4 милиона људи јер сирија је броји преко 20 милиона када тај број поделимо са 4 или 5 нек на сваког четврог или петог Сиријца долази једа ратно способан долазим бројку коју сам горе навео).

Асад пре свега оваквим стање чива породицу,јер ако би искористио сву војску раат би се завршио у року од можда месец дана,али онда Сирија највише губи јер ће бити потребно неколико генерација да се опорави породаца јер је ПТСП врло зезнуто стање(тако га психијатри карактеришу) породица би изгубила на значају јер деца неби могла нормално да се одгајају,повећао би се број самоубистава,насиља у породици....

Асад је већ праживео један овакав рат зашто се секирати како ће и шта ће да он ради,ако је њеогов отац без икаквог искуства у грађанском рату успео да победи не разумем зашто не би могао и Асад који је имао искуства са таквим ратом,који је заврио исто као и њеугов отац војну кадемију,а има и брата који је како га запад назива војник од главе до пете исто као и њихов стриц што је био.

Dopuna: 13 Okt 2013 2:33

Протеклих 72 сата САА је ослободили око 110 села,ово се сматра највећом акциом САА од почетка сукоба.

ФБ(Страница САА)


Slazem se sa tobom. Razmisljao sam pre neki dan o tome(zbog porodicnog iskustva) i videti toliko mrtvih i to u iskasapljenim stanjima je veoma pogubno.
@WS2 A da nisu ove nase(sa Ibarske magistrale, plavog mosta i itd) otisle u dzihad? Very Happy



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Žestoki unutarnji sukobi pobunjenika u Aleppu: ubijeno oko 50 boraca

http://www.advance.hr/vijesti/zestoki-unutarnji-su.....50-boraca/



offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Семо нек се кољу тако ће САА имати мање посла.

offline
  • Pridružio: 23 Nov 2009
  • Poruke: 299
  • Gde živiš: Ljubljana

Rat u Siriji definitivno najviše šteti Siriji. Kome to treba? Bio sam u Alepu. Najbogatiji grad u zemlji. Bio sam u Hami. Najtragičniji grad u zemlji. Niti je Asad toliko jak da može sam završiti rat i napraviti red, niti je opozicija toliko jaka i složna da može pobediti. UN su spore kao i uvek. Pametno bi bilo da se dogovore SAD i Rusija. Sramota je za sve Bosance koji se tamo bore. To je tako lepa zemlja , puna kulture i spomenika, da je to prava svetska tragedija šta se pretvorila u bezumni ratni poligon.

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2013
  • Poruke: 349

Jos Sirija cuva grob dvojici najvecih muslimana posle Muhameda.
Halib bin Validu i Saladinu.

Da njih dvojica ustanu pa da vide gde Zapad vodi muslimanski narod,u ponor i samounistenje.

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Свака част што сте били у Сирији,али рећи да Асад нема снаге да заврши рат у Сирији и доведе земљу у ред је већ нешто са чима се не могу сложити.

САА броји највише 200 000 људи,а са тим бројем прави свашта на скоро свим фронтовима,тако не разумем зашто Асад не би могао да дигне 1 000 000 војника и да доведе земљу у ред у року од неколико месеци???

Асад ради више него паметно жртвује економију зарад здравља својих људи и шта је ту чудно??? Економија Сирија је у губитку мање од 17 милијарди долара,што за Сирију није много и то ће бити врло брзо решено(Србија због лоповлука има дуг од преко 30 милијарди долара). Дамаск се већ враћа у нормалу индустрија се обнавља прошлог месеца је Асад уложио 250 милиона долара за обнављање ослобођених територија,а од августа Дамаск на сваком кораку има по неки кран гради се, чисти, сређује тако да не видим проблем.

Друго Сирија има одличне односе са земљама БРИКС-а,Ираном,Венецуела...
Сирија преко ноћи може скупити 25 милијарди долара кредити,а реално њима толико и не треба. Русија добија могућност истраживања Сиријских територијалних вода и нафтних и гасних налазишта,а заузврат Русија треба да обнови САА и да да неки кредит за обнову земље,а видели смо да Русија чврсто стоји уз Сирију,а и ту се брани Европско тржиште гаса.

Кина видимо да је послала своје бродове и заинтересована је финансира и да наравно обнови Сирију,и да Сирија купи неки систем за САА и од Кинеза,Иран је већ познат,а остале земље БРИКС-а ће дати кредит за обнову Сирију,а Венецуела је већ најавила помоћ Сирији.

Имам једно питање за грађевинаре,а то је како путеви по Сирији издржавају тенкове и то без рупа,а код нас после неколико месеци интезивног камионског саобраћаја рупа до рупе?'??

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11663
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Зато што при градњи тих путева није било закидања ан материјалу. Ето зашто издржавају те тенкове без проблема....с друге стране није исти притисак на тло једног камона са полурпиколицом и тенка..тенк има гусенице па је притисак уједначен на тло док оних 10 точкова накамиону имају много већи притисак на само тло...

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

sremac983 ::Зато што при градњи тих путева није било закидања ан материјалу. Ето зашто издржавају те тенкове без проблема....с друге стране није исти притисак на тло једног камона са полурпиколицом и тенка..тенк има гусенице па је притисак уједначен на тло док оних 10 точкова накамиону имају много већи притисак на само тло...

Хвала.


Ево занимљивих снимка Сиријске војске.
http://www.youtube.com/watch?v=tzroKKwC5jI

http://www.youtube.com/watch?v=J2XTVxhSLjQ

offline
  • djboj  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 06 Jul 2010
  • Poruke: 1282

Iskander M ::
Имам једно питање за грађевинаре,а то је како путеви по Сирији издржавају тенкове и то без рупа,а код нас после неколико месеци интезивног камионског саобраћаја рупа до рупе?'??


"Na kilometru autoputa ako se propisana debljina asfalta smanji za samo jedan centimetar, može da se ukrade, kako tvrde građevinci, jedan dobar „mercedes“, odnosno od 60.000 do čak 100.000 evra."

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/380033/Smanje-d.....u-autoputa

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 13 Okt 2013 13:41

Ukratko!Izvinjavam se svim članovima na odsustvu!Pekao sam rakiju i u velikim sam poslovima,ali da ne dužim!

Vojska na Damasku sprema tek sada akcije ogromnih razmera,sada su u fokusu Zamalka i Harasta,tu su se utaborili,vojska ih gazi,ali su se ukopali duboko!Pacovi,šta ćeš?!
Gore iznad Damaska pokušavaju da preko Libana doture ljudstvo i opremu preko Adre(industrijske zone),Istočna Gota se raspada po svim šavovima!Ali Duma će biti ono što ja kažem,glavna nagrada,Irbin ide posle Haraste i Zamalke!Vojska kontroliše oko pola Zamalke!Na jugu Kadam je preoran,90% drži vojska,Yamruk je problem!
Daraa je svesno žrtvovana,oni čekaju rešenje na jugu Damaska,da se reši Daraja,jer je maltene skoro divizija i po(oko 20-25000 ljudi)treba da završi posao na južnim predgradjima Damaska!Zaboravio sam da napomenem,vojska je izgubila oko 50 ljudi juče na Daraji!
Homs provincija je aktivirala diviziju iz rezerve!Oko i u Homsu se sprema čišćenje Bab Huda i Starog grada,uzan je prostor,a ukopali su se duboko!Zara nije pala,ali su sabijeni kao sardine tamo!Tamo se radi mirna predaja doline Hula sa svim gradovima!Bataljon u Kafr Nanu samo što nije probio opsadu!Ovde se sprema sve za totalni napad na Al Rastan i Talbesieh,takfiristi uporni,žgadija!
Hama je rezultat dogovora FSA i SAA,silna predaja je ono što sam saznao o onom dogovoru da više nije dovoljna samo predaja oružija,već se moraju i teritorije predati!Aktivirane su 3 divizije iz rezerve,oko 50000 ljudi,i to se definitivno vidi na terenu,15000 je kod Kanasera,15000 gura kroz provinciju Hama prema Marat al Numanu,a 20000 ide prema Alepu!Gombanje tek sledi!
Vojska probija ispod Alepa i čisti jug prema Marat al Numanu,ali sa istoka,iza ledja,idu iz pravca Hame,isto udaraju na Marat al Numan,i ekipa iz Arihe isto treba da udari na Marat!Marat al Numan je centar svega!
Na severu je svi protiv svih!Kurdi vs. FSA vs. Al Nusra vs. ISIL!Svi protiv svih!Možemo slobodno reći da je ovo početak kraja!
Vaš Jimmy NS!Još jednom izvinjenje svima,imao sam 21 kazan rakije,rekao sam da ću da častim ako roknu Morsija!E pa!Roknuše ga!
Jimmy NS

FB

Dopuna: 13 Okt 2013 13:48

Sirija vojne operacije u Istočnoj Ghouta i preuzimanje mjesta Dalbh i Qasimiyah i većina Seaaria, rute preko koje su se teroristi infiltrirali iz Jordana
http://www.youtube.com/watch?v=raYr85Aqv6s

Dopuna: 13 Okt 2013 13:50

djboj ::Iskander M ::
Имам једно питање за грађевинаре,а то је како путеви по Сирији издржавају тенкове и то без рупа,а код нас после неколико месеци интезивног камионског саобраћаја рупа до рупе?'??


"Na kilometru autoputa ako se propisana debljina asfalta smanji za samo jedan centimetar, može da se ukrade, kako tvrde građevinci, jedan dobar „mercedes“, odnosno od 60.000 do čak 100.000 evra."

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/380033/Smanje-d.....u-autoputa


Шта то Срби мого да направе, а да неко не омасти брк,мора за такав лоповлук треба после натерати исте да граде путеве о њиховом трошку.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 926 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 3 sakrivenih i 888 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, 8u47, airsuba, Apok, Bluper, Boris Bosiljčić, bozo13, Bubimir, DejanSt, dozorni, Draganeli, dule bg, Excalibur13, Georgius, Još malo pa deda, kybonacci, lord sir giga, Lošmi, mercedesamg, milan.vukovic, milenko crazy north, milutin134, mkukoleca, nebidrag, Noks, Panter, pedja.st, Romibrat, sasa87, Sass Drake, Srle993, vasa.93, vathra, vladetije, zbazin