Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1485

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 20 Okt 2013 15:50

Qalamoun se nalazi u zapadnom dijelu Sirije i graniči sa Libanonom. Sve oči su uprte sada na ovom području , jer se očekuje da će biti sljedeći veliki front u borbi za Siriju .


Ovdje su opozicione grupe naoružane pobjegle nakon što je sirijska vojska potisnula ih iz područja kao što su Al - Ghouta Al - Sharqiah na periferiji Damaska .

Sa geografske blizine Qalamoun i Liban , ne iznenađuje da je Hezbollah pod lupom . U ofanzive koja je pokrenuta da se oslobodi grad Qusayr , koji također leži na granici sa Libanonom , Hezbollah je odigrao glavnu ulogu u pobijedivši opozicione grupe . Međutim, neki kažu da Qalamoun je druga priča koja se ne mora nužno izazvati isti nivo uključenosti Hezbolaha .

Ipak čini se da su neke strane bojazne da Hezbolah može se uključiti u borbe i stoga šalju upozorenja na pokret otpora . Neke Libanonske političke ličnosti su govorili o prijetnjama iz Saudijske Arabije ako Hezbollah se zaista uključi u borbe.

Prethodno dominantna grupa u Qalamoun je Liwaa - Alislam , glavna opozicijona grupa koju sponzorira Saudijska Arabija. Njen lider Zahran Alloush koji je sin Saudijskih vjerskih učenjaka . Alloush je izvijestio da su se nedavno sastao sa šefom obavještajne službe Saudijske Arabije Bandar bin Sultan tokom putovanja u Saudijsku Arabiju . Bandar je poznat po svojim ekstremnim neprijateljstvom prema prema pokretu otpora Izraelu Irana, Sirije i Hezbolaha .

Ali Hezbolah nastavlja svoju uobičajenu politiku dvosmislenosti. Generalni sekretar Hezbollaha Sayyed Hasan Nasrallah naglasio , međutim, da da ih to neće odvratiti , te će sudjelovati u budućim borbama u Siriji ako to bude potrebno .

Lokalni mediji u Libanonu je izvjestio da su naoružane grupe u Qalamounu se pripremaju za slanja automobila bombi da izazivaju eksplozije u južnom Bejrutu , koji je poznat kao pro- Hezbollah.

http://www.youtube.com/watch?v=eflRcqnbnkE

Dopuna: 20 Okt 2013 15:51

ФБ

ČUDO NEVIĐENO!
Teroristi priopćavaju da su mnogi mudžahedini, Čečeni, Arapi i dva kineska državljana, uhićeni od strane turskih sigurnosnih službi, jer su se htjeli pridružiti teroristima u Siriji.
ФБ

Dopuna: 20 Okt 2013 15:53

naliza: Zaokret u politici SAD-a prema Siriji težak udarac za Erdogana plus sigurnosna prijetnja Al Qaede na južnim granicama Turske

Turska u sirijskoj pobuni već više od dvije godine igra ključnu ulogu i uvijek je bila najbolji saveznik svim pobunjeničkim skupinama, čak i ekstremistima iz sirijskih ogranaka Al Qaede koje je kao američki saveznik trebala tretirati kao teroriste. Turski premijer Recep Tayyip Erdogan je odlučio sirijskim pobunjenicima potpuno otvoriti granicu sa Sirijom, a lider sirijskih Kurda Salih Muslim je za turski dnevni list Taraf izjavio 'da su Turci, kako bi se osigurao siguran prolaz ekstremistima iz Al Nusra Fronta i drugim skupinama, razminirali cijeli prostor duž granice istočno od Serekaniye'.

U više navrata smo pisali o ulozi Turske u prebacivanju tona oružja iz Libije u sjeverne dijelove Sirije, te kao centra za prihvat, obuku i slanje stranih plaćenika u borbu protiv snaga Bashara Al-Assada. Američki vojni izvori navode kako u tajnom izvješću obavještajne agencije 'National Ground Intelligence Center' stoji kako je Turska na sebe čak preuzela ulogu za isporuku kemijskog oružja ekstremistima iz Al Nusra Fronta. U dogovoru sa Saudijskom Arabijom je sarin Turskoj dopremio bivši general iračke vojske Adnan Al-Dulaimi, potom su ga turske obavještajne službe preko granice u Hatayu isporučile sirijskim pobunjenicima da bi kasnije bio korišten u Aleppu.

Iako sama upletena u prljavu igru s kemijskim oružjem, samo nekoliko dana nakon napada sarinom u predgrađu Damaska (kada se još nije znalo tko je odgovoran za taj napad) i kada se činilo da je američka invazija na Siriju svršen čin, Turska je sirijskim pobunjenicima isporučila dodatnih 400 tona oružja računajući da će ubrzo doći do kraja oružanih sukoba i poraza Bashara Al-Assada. To je, kako navodi Al Akhbar, bila najveća jednokratna isporuka oružja sirijskim pobunjenicima u dvije godine ratovanja.

U pripremi ciljeva za agresiju na Siriju na zahtjev Turske su se našle i baze sirijskih Kurda, a razlog je bio što se kurdskim 'Jedinicama Narodne Obrane' (PYD) pridružilo mnogo boraca iz 'Radničke Partije Kurdistana' (PKK) koju Erdogan pod svaku cijenu želi uništiti.

Krajem kolovoza i početkom rujna se iz sata u sat pratio razvoj situacije i kada su Sjedinjene Američke Države za pokretanje vojne kampanje ostale bez podrške Velike Britanije, potom Francuske i na kraju svih ostalih koji su u početku podržavali agresiju na Siriju, jedina koja je ostala i dalje pri stavu kako 'silom treba srušiti diktatorski režim u Damasku' bila je Turska.

Potezom koji će u povijesti sigurno biti zabilježen kao briljantna reakcija na blef-diplomaciju Johna Kerrya, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov prekida Obaminu agoniju, sprečava američku intervenciju, uvjerava Assada da uništi ionako zastarjelo kemijsko oružje, a sirijski sukob preusmjerava ka političkom rješenju koje bi se trebalo pronaći krajem studenog ove godine u Ženevi.

Nakon što je Washington odustao od vojne kampanje uslijedili su međusobni obračuni među sirijskim pobunjenicima, zaredali se uspjesi sirijske vojske, a Kurdi su se konačno odlučili da se za predstojeće pregovore najbolje pripremiti u dogovoru s vladom u Damasku. Svima je jasno kako je svaka daljnja bezrezervna podrška Turske pobunjenicima na sjeveru Sirije za vladu u Ankari kontraproduktivna i politički štetna. Otvorene granice, financijska i logistička potpora, slanje stranih plaćenika i oružja, izravno uključivanje turskih obavještajaca i časnika koji su u protekle dvije godine stradali s ove strane sirijske granice je nešto što, ukoliko žele izbjeći još veću štetu, vlada u Ankari i premijer Recep Tayyip Erdogan definitivno moraju preispitati.

To potvrđuje i New York Times koji navodi "kako se Turska nalazi u istom položaju kao i mnoge druge zemlje koje su podržavale pobunjenike, uključujući i Sjedinjene Države, te kako je vlada u Ankari napokon postala svjesna da u 'sirijskoj oporbi' dominiraju islamski ekstremisti i da oni vode glavnu riječ u sirijskoj pobuni". NYT tvrdi kako bi Ankara vrlo lako mogla uskratiti podršku koju je do sada pružala sirijskim pobunjenicima.

Reuters javlja kako je nakon što je iz okoline Azaza, strateški važnog područja koje pod kontrolom drže ekstremisti iz ISIL-a (Al Qaedinog ogranka u Siriji), prije par dana ispaljeno nekoliko projektila koji su pali na turski teritorij, turska vojska je po položajima sirijskih ekstremista odgovorila žestokom topničkom vatrom, što govori kako je moguć zaokret u politici Ankare prema sirijskoj pobuni. Granatiranje pobunjeničkih položaja od strane Turske je za Assada bez sumnje pozitivan zaokret koji samo još više može učvrstiti njegovu poziciju.

Bashar Al Assad je u više navrata izjavio 'kako bi bilo dovoljno da susjedne zemlje, u prvom redu Turska, zatvore svoje granice, prestanu slati oružje i strane plaćenike i rat će biti gotov za nekoliko tjedana', međutim turski premijer Erdogan je bio jedan od prvih koji je od Assada tražio da odstupi s mjesta predsjednika i od početka je pružao svu vrstu pomoći sirijskim pobunjenicima, pa i one koja je protivna međunarodnom pravu. Sada je u situaciji da mu radikalni islamisti praktično kontroliraju cijelu južnu granicu, osim u dijelovima koje pod kontrolom drže sirijski Kurdi zajedno s onima iz Turske.

Sada kada su Sjedinjene Države pristale surađivati s Assadovom vladom u uništenju kemijskog arsenala, vlada u Ankari je izgubila jakog saveznika u Siriji. Erdogan je često puta kritiziran zbog isporuke oružja sirijskim ekstremistima, kako od međunarodne zajednice, tako i od oporbe u domovini, i sada se nalazi na mukama jer mu stabilnost na južnim granicama Turske više ne može jamčiti neučinkovita i slaba 'Slobodna sirijska vojska'.

'Tursko granatiranje položaja sirijskih ekstremista početkom ovog tjedna je signal svima onima koji namjeravaju zloupotrijebiti tursku pomoć i koji namjeravaju poći nekim drugim putem. Ono je bilo simbolično i njime je Erdogan ostatku svijeta htio pokazati kako je protiv Al Qaede', tvrdi Henri J. Barkey, ekspert za Bliski Istok i profesor međunarodnih odnosa na Sveučilištu Lehigh.

Grad Azaz je bio centar za dopremu turske vojne i humanitarne pomoći tzv. 'Slobodnoj sirijskoj vojsci' (FSA), ali kada su prije nekoliko tjedana ekstremisti protjerali 'umjerene' sirijske pobunjenike i u potpunosti preuzeli nadzor nad gradom, Turska je onemogućena da pomaže svoje saveznike i morala je zatvoriti granični prijelaz kojeg jakim vojnim snagama drži pod kontrolom. Osim toga Turska ni sama nije imuna od širenja ekstremizma i u redovima sirijskih esktremističkih skupina se u ovom trenutku bori oko 500 mladih Turaka. Al Qaeda koja ima baze na turskom teritoriju, u kojima regrutira borce i šalje ih u Siriju, Tursku smatra za 'privremenog saveznik'.

Vlada u Ankari je svjesna opasnosti i kako je za Al Qaedu samo pitanje trenutka kada će i Tursku odabrati za svoj cilj i ne može se isključiti mogućnost da oružje (konvencionalno ili kemijsko) koje su dobili kako bi srušili Assada jednog dana ne upotrijebe protiv same Turske. Za osjetno jačanje Al Qaede na teritoriju Turske, istovremeno unutar granica NATO saveza, Ankaru krive oni koji su cijelo vrijeme od turske vlade tražili da obavlja dio posla koji je za posljedicu i imao upravo takav scenarij, a to je američka administracija.

O kaosu u tom dijelu Sirije dovoljno govori podatak da su se borci FSA bježeći pred ekstremistima iz ISIL-a predavali sirijskim Kurdima u Afrinu, a s juga nadiru vladine snage koje su proširile koridor prema Aleppu i zauzele strateški važan grad Khanasser jer povezuje Aleppo s centralnom Sirijom.

Što je sada činiti premijeru Recepu Tayyipu Erdoganu? SAD i ostale zemlje koje su još prije mjesec dana planirale napad na Siriju sada pozivaju predsjednika Assada da se usredotoči na političko rješenje sirijske krize, a Erdogana je ostao sam sa 'Slobodnom sirijskom vojskom' koja ne daje nikakve rezultate.

U četvrtak je američki državni tajnik John Kerry izjavio 'kako će State Department u sklopu političkih pregovora tražiti da u Siriji ojačaju državne institucije'. Ova se izjava može protumačiti na dva načina: ili je američki državni tajnik opet izjavio nešto čemu ni sam ne zna značenje (što je teško za povjerovati) ili je potpuno svjestan da podupire sirijske državne institucije u trenutku kada je Assadov ostanak na vlasti izvjesniji nego na početku pobune 2011. Odmah potom su sirijski dužnosnici izjavili kako će se dugo odgađani mirovni pregovori napokon održati u Ženevi sljedećeg mjeseca.

Ovakav zaokret je izuzetno težak udarac za Erdogana koji i dalje podržava sirijske pobunjenike. On je zabrinut za južnu tursku granicu, ali i zbog odlaska Turaka među sirijske ekstremiste. Neodgovorno ponašanje vlade u Ankari je na kraju potkopalo i ulogu Turske kao regionalne sile, a brojni su i unutarnji problemi s kojima se vlada i premijer Erdogan ne uspijevaju nositi. Tijekom Arapskog proljeća Erdogan je Egiptu i ostalim zemljama nudio 'turski model' kao primjer suživota demokracije i islama, na kraju se i sam morao suočiti s valom prosvjeda u Turskoj i oštrim kritikama u inozemstvu.

Vjerojatno su bombardiranja položaja sirijskih ekstremista oko Azaza ovog tjedna pokušaj Turske da se ogradi od Al Qaede i odgovor na kritike saveznika 'kako je vlada u Ankari odgovorna zbog porasta ekstremizma Siriji'. To je međutim licemjerno od strane zapada, jer iz Washingtona i europskih prijestolnica još uvijek pozivaju Assada da odstupi s dužnosti, što se može smatrati kao nastavak podrške pobunjenicima. Turska je bila razočarana Obaminom odlukom da odustane od vojne kampanje protiv Sirije, a turski dužnosnici su se od američke administracije osjećali prevarenima.

Sami Turci sve manje podržavaju politiku koju prema Siriji vodi turska vlada. Brojni su i prosvjedi koje organizira oporba i ljevica, a na njima je Erdogan uspio učiniti ono što nikome nije pošlo za rukom: protiv vlade u Ankari ujediniti tursku oporbu i Kurde. Od samog početka pobune je turska vlada tvrdila kako 'podržava demokratizaciju Sirije i kako zbog toga Assad mora otići s vlasti'. Svjedoci smo da se 'demokratska revolucija' pretvorila u nasilnu pobunu kojoj terorističke bande čine takve zločine da ih je u medijima mučno i objavljivati bez posebnog upozorenja.

Iako je Turska je otvorila svoje granice i primila 500 000 izbjeglica, ni to nije slučajno. Među izbjeglicama regrutira borce, promovira svoje političke ciljeve, ali i dobiva pohvale međunarodne zajednice 'kao zemlja koja je, za razliku od Jordana koji kontrolira svoje granice, pristala pomoći napaćenom sirijskom narodu'. S druge strane je dolaskom tako velikog broja Sirijaca samo pojačala međuetničke napetosti u pograničnom području.

Kadri Gursel, politički analitičar i kolumnist lista Milliyet, tvrdi 'kako Turska i dalje poriče kako daje bilo kakvu podršku ekstremistima iz Al Qaede'.

'To bi moglo i biti istina, ali je isto tako istina da ne poduzima nikakve mjere protiv njih ni tamo gdje je njihovo prisustvo očito. To je već podrška sama po sebi', upozorava Kadri Gursel.

Govoreći o napadima na položaje islamističkih militanta u Siriji, Gursel tvrdi 'kako Turska pokušava uljepšati svoju politiku prema Siriji i pokazati kako neće tolerirati sigurnosne prijetnje s bilo koje strane'.

New York Times navodi kako je Erdoganov plan da se on i njegov AKP nametnu kao najjači regionalni igrači koji će oblikovati politiku i u susjednim zemljama doživio poraz. Taj je proces ubrzao i pad Muslimanskog bratstva u Egiptu koje je bilo u tijesnoj vezi s turskim AKP-om, a mnogi tvrde kako je tijek sirijskog sukoba zadao ozbiljan udarac regionalnim težnjama Turske.

'Nakon sirijske i egipatske krize turski utjecaj u regiji se više ne gleda u pozitivnom svjetlu. O turskom modelu se više i ne raspravlja, a to u kontekstu Arapskog proljeća i zbivanja na Bliskom istoku znači da Turska riskira da izgubi svoje mjesto i ulogu u regionalnoj politici', piše profesor sa Sveučilišta u Istanbulu i kolumnist Fuat Keyman.

Na kraju se iz svega da zaključiti kako bi se nasilje u Siriji, koje vlada u Ankari podupire, kao bumerang moglo vratiti u Tursku i takva se strategija nikako ne može zvati uspješnom. S druge strane bi sirijska kriza mogla biti pouka ostalim partnerima Sjedinjenih Država u NATO savezu. Kada netko igra tuđu igru umislivši kako odlučuje o svemu, na kraju će završiti kao glavni krivac, a idejni tvorci svega – Sjedinjene Američke Države – koje imaju ogromno iskustvo u ovakvim situacijama uvijek će se uspjeti izvući u pravo vrijeme. Stoga uopće nije nezamislivo da Erdogan uskrati vojnu pomoć sirijskim pobunjenicima, ogradi se od ekstremista, uskrati im gostoprimstvo i time prije svega spasi Tursku, ali i ono malo ugleda što mu je ostalo. Hoće li mu njegov ego to dopustiti, to je već drugo pitanje.

http://www.advance.hr/vijesti/analiza-zaokret-u-po.....ma-turske/

Dopuna: 20 Okt 2013 15:55

Avijacija dejstvuje po Deir EzZour , krši sve
http://www.liveleak.com/view?i=b2d_1382203029
ФБ

Dopuna: 20 Okt 2013 15:57

Bitka za Qalamoon u Siriji je počela,kao sljedeći Qusayr

Video od večeras 2013/10/19. Ovo je odlučujuća bitka koja će slomiti leđa FSA na pola, odvaja sjever od juga, i rezanje svih pravaca iz Libanona u Siriju. To će također utjecati na Libanon pogotovo na Tripoli u kome je 50.000 FSA boraca
http://www.liveleak.com/view?i=310_1382215908#tBYCWBzf6WTCyrPz.99
Ево и мапе тог града
http://itouchmap.com/?c=sy&UF=-2545709&UN=-3503832&DG=MTS
http://www.satelliteviews.net/cgi-bin/w.cgi/?c=sy&.....31&DG=ADM2
ФБ

Dopuna: 20 Okt 2013 15:58

SAF Migovi nastavljaju operacije u Deir EzZour-u
http://www.liveleak.com/view?i=8dd_1382254304

ФБ

Sada je nemoguće pobijediti siriju
http://www.liveleak.com/view?i=978_1382257738


ФБ

Dopuna: 20 Okt 2013 16:00

Овдве се неко налупао глупости али ајде шта ће делови за Лазара и Сирију

Prema izvorima iz CIA i FSB u Europi, nakon što su mudzahedini iz Albanije, Kosova, Bosne i Turske, dolazili ratovati u SIRIJU novi val ratnika dolazi u Siriji iz Europe
Ovaj put su vojnici iz Srbije, Hrvatske, Rumunjske i Finske. Razlog za uključivanje u Siriji građanski rat je zaštita kršćnski sela.
U međuvremenu, srpska i hrvatska policija u gradu Puli, zaustavila je teret sa oružjem za ove akcije u Siriji.Cargo uključujući srpski riffles M21, M84, strojnicu snajperskom blackarrow, Bumbar , hrvatski VHS-D, granate, bombe i sl., a vjerojatno i dijelovi za Lazara BTR. zanimljiva stvar, ovo je prvi put nakon 100 godina, u kojoj su Srbi i Hrvati vojnici bore zajedno. SAD i EU administracija pokušava zaustaviti ovu akciju, pritiskom na Hrvatsku i Srbiju . Dolasci kršćana vojnika, možda i započeo novi sukob između kršćana i muslimana u Egiptu, Jordanu i Plaestine. To je ono što Obamina administracija bojala će se dogoditi. Izvori: Ruski Karodsky vijesti
Read more at http://www.liveleak.com/view?i=22f_1379749897&fb_s.....4cw5obl.99
фб

Dopuna: 20 Okt 2013 16:02

Русија не дозвољава да Сиријско хемиско оружије напусти територију Сирије

Moskva - Rusija je danas ocijenila da je preuranjen prijedlog američkog tajnika Johna Kerrya da zalihe kemijskog oružja treba odvesti iz Sirije što prije.
"Eksperti razmatraju različite varijante i tehnološkim načina za uništenje sirijskog kemijskog oružja, između ostalog, i da se to učini izvan Sirije. Uzimajući u obzir da taj posao još nije završen, govoriti konkretno, kako smatramo, za sada je preuranjeno ", priopćilo je rusko Ministarstvo unutarnjih poslova. http://www.vaseljenska.com/svet/moskvapreuranjeno-.....-arsenala/

Dopuna: 20 Okt 2013 16:19

Našla ih je avijacija u HAMI
http://www.youtube.com/watch?v=6586OKXXvIE

ФБ

Dopuna: 20 Okt 2013 16:21

u Istočnoj Gohoti 19/10 SAA digla u zrak FSA komplexs
http://www.liveleak.com/view?i=6ce_1382271888

ФБ



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Na Hezbolahu u Siriji zapadna propaganda pokazuje najgori oblik licemerja i bezobrazluka.

Na pogranicnom pojasu od 12 km dubine unutar Sirije duz granice Sirije i Libana zive Libanski Siti i to cesto u situaciji da jedna familija zivi na par km udaljenosti i pola ih zivi u Libanu a pola u Siriji i oni koji zive u Libanu cesto rade u Siriji i obrnuto. Oni imaju posebna prava uredjena zakonom ( kao u vecini drzava sa slicnim situacijama ) i npr se krecu bez pasosa , drugacije placaju porez , posto zive i imaju zemlju sa obe strane granice imaju izbor da ako su u Hezbolahu da ne moraju duplo da sluze i SAA , dvojno drzavljanstvo...

I onda propaganda zraci ljude glupostima da su teroristi iz 50 drzava koje na tom prostoru vodi Saudijski klerik ustvari aktivisti i borci za slobodu i demokratiju a da su ljudi koji tu zive generacijama unazad , kojima tu familije zive , koji tu rade , kuce kucu i skoluju djecu ustvari neki stranci koje iznamljuje zli tiranin da ubijaju one aktiviste.

Ne postoji ni jedna situacija da je Hezbolah dejstvovao van te pogranicne zone od 12 km ( mada je sasvim legalno da gradjanin Sirije iz pogranicnog sela bude poslan da brani drzavu npr u Al Haski 500 km dalje ) iako su zapadni mediji tvrdili da se u Alepu bori 15000 boraca Hezbolaha ( u ratu protiv Izraela je nakon mobilizacije Hezbolah raspolagao sa 7500 boraca u svojoj domovini a shatro je poslao duplo vise boraca 400 km daleko od Bejruta).

Konacno se ta zapadna propaganda raspada i u USA cak ni onaj Homer Simpson tip ljudi sto sedi pred TV-om u gacama i sa pivom ne vjeruje vise u te gluposti i 2/3 ljudi na zapadu je imuno na te gluposti



offline
  • Pridružio: 21 Sep 2013
  • Poruke: 112
  • Gde živiš: Maribor

Dobar tekst, samo zalosno je koliko malo ljude zanima situacija u svjetu koja se direktno njih ne tice. Zato zapadna propaganda ima toliko uspjeha, kad bi 2/3 ljudi bilo imuno na tu propagaandu globalna sutuacija bi verovatno bila dosta bolja.

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 20 Okt 2013 20:04

SAA stigla na samo dva kilometra od strateški važnog sela na samom ulazu u Aleppo.

FB

Dopuna: 20 Okt 2013 20:05

Bombaš-samoubica u sirijskom gradu Hami je detonirao 1.5 tona eksploziva u kamionu, pri čemu je ubio najmanje 30 ljudi.
Sirijska novinska agencija SANA prenosi da se bombaš raznio u veoma prometnoj ulici u predgrađu Hame.U samoubilačkom napadu na kontrolni punkt sirijske vojske u Hami u centralnom dijelu Sirije poginulo je 30 osoba, saopštila je SANA. Najmanje 30 osoba, među kojima su bili uglavnom vojnici, ubijena je kada je bombaš samoubica detonirao eksploziv kojim je napunio kamion u blizini jedne radnje poljoprivrednih vozila na putu koji povezuje Hame i Salamije, navodi SANA. Broj žrtava mogao da se povećti jer je u tom napadu bilo "više desetina ranjenih, među kojima su neki zadobili teške povrede i nalaze se u kritičnom stanju". Državna televizija takođe je javila da je više osoba poginulo ili je ranjeno u samoubilačkom napadu automobilom bombom u Hami, ali nije precizirala datalje napada.

FB

Hrabra Sirijska Arapska Armija danas je u ruralnim dijelovima Damaska uspjela razbiti terorističke utvrde i presjeći ogromni kanal koji se proteže kroz grad, koji teroristima služi za snadbjevanje.

Sve su to poslije prolaska Armije zabilježile kamere Al Alama
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e8h6und9ujg
FB

offline
  • Pridružio: 23 Apr 2011
  • Poruke: 1361
  • Gde živiš: Brcko

Sirija, kamion pun eksploziva ubio 30 ljudi
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/Svet/14.....ljudi.html

offline
  • Pridružio: 08 Feb 2011
  • Poruke: 154

,,Prema izvorima iz CIA i FSB u Europi, nakon što su mudzahedini iz Albanije, Kosova, Bosne i Turske, dolazili ratovati u SIRIJU novi val ratnika dolazi u Siriji iz Europe
Ovaj put su vojnici iz Srbije, Hrvatske, Rumunjske i Finske. Razlog za uključivanje u Siriji građanski rat je zaštita kršćnski sela.
U međuvremenu, srpska i hrvatska policija u gradu Puli, zaustavila je teret sa oružjem za ove akcije u Siriji.Cargo uključujući srpski riffles M21, M84, strojnicu snajperskom blackarrow, Bumbar , hrvatski VHS-D, granate, bombe i sl., a vjerojatno i dijelovi za Lazara BTR. zanimljiva stvar, ovo je prvi put nakon 100 godina, u kojoj su Srbi i Hrvati vojnici bore zajedno. SAD i EU administracija pokušava zaustaviti ovu akciju, pritiskom na Hrvatsku i Srbiju . Dolasci kršćana vojnika, možda i započeo novi sukob između kršćana i muslimana u Egiptu, Jordanu i Plaestine. To je ono što Obamina administracija bojala će se dogoditi. Izvori: Ruski Karodsky vijesti
Read more at liveleak.com/view?i=22f_1379749897&.....4cw5obl.99 ,,



MOLIM VAS, NEMOJTE DA POSTAVLJATE GLUPOSTI KAO STO JE OVA NA FORUM !!!!!!!

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Zasto da ne postavljaju? Zar ne bi ti Dixi isao da stitis hriscanska sela,?Svakako neces da ubijas sve redom za isusa samo da branis hriscane koji su u Siriji ugrozen od selefija kao sto smo mi bili stotinama godina ugrozeni ali smo ih nekako oterali iz svoje zemlje.

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7157






Beempiške i sirijsko pitanje.
http://spioenkop.blogspot.com/2013/07/syria-and-her-bmp-2s.html

offline
  • Pridružio: 01 Jan 2012
  • Poruke: 43
  • Gde živiš: ZG

Dixy ::,,Prema izvorima iz CIA i FSB u Europi, nakon što su mudzahedini iz Albanije, Kosova, Bosne i Turske, dolazili ratovati u SIRIJU novi val ratnika dolazi u Siriji iz Europe
Ovaj put su vojnici iz Srbije, Hrvatske, Rumunjske i Finske. Razlog za uključivanje u Siriji građanski rat je zaštita kršćnski sela.
U međuvremenu, srpska i hrvatska policija u gradu Puli, zaustavila je teret sa oružjem za ove akcije u Siriji.Cargo uključujući srpski riffles M21, M84, strojnicu snajperskom blackarrow, Bumbar , hrvatski VHS-D, granate, bombe i sl., a vjerojatno i dijelovi za Lazara BTR. zanimljiva stvar, ovo je prvi put nakon 100 godina, u kojoj su Srbi i Hrvati vojnici bore zajedno. SAD i EU administracija pokušava zaustaviti ovu akciju, pritiskom na Hrvatsku i Srbiju . Dolasci kršćana vojnika, možda i započeo novi sukob između kršćana i muslimana u Egiptu, Jordanu i Plaestine. To je ono što Obamina administracija bojala će se dogoditi. Izvori: Ruski Karodsky vijesti
Read more at liveleak.com/view?i=22f_1379749897&.....4cw5obl.99 ,,



MOLIM VAS, NEMOJTE DA POSTAVLJATE GLUPOSTI KAO STO JE OVA NA FORUM !!!!!!!


Čitao sam o nekakvom novom narkotiku u Rusiji zvanom Krokodil. Izgleda da se učinci mogu vidjeti i na internetu GUZ - Glavom U Zid

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Kakvi odlasci u Siriju i kakva odbrana hriscanskih sela ????
Kada bi svi oni koji razmisljaju " idem u Siriju da branim Sunitska , Sitska , Hriscanska ... sela " ostali svojoj kuci i radili nesto normalno onda bi se i Sirijci lako dogovorili i zavrsili rat.
Isto kao sto je svaki Libijac , Cecen , Saudijac , Bosnjak, Iracanin... stranac i terorista u Siriji isto to su i svi koji idu da brane Sitska mjesta i svi koji bi isli da ratuju zbog Hriscana.
Mada uopste ne treba gutati tu propagandu o nekim zaludjenicima koji bi branili Hriscane u Siriji jer se zna na cijoj se strani bore stranci a na cijoj strani gradjani Sirije cine 99,999% vojnika

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 995 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 4 sakrivenih i 958 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksa 3215, AleksSE, bladesu, darkangel, DeerHunter, dejoglina, Dukelander, Jeremiah, kikisp, kybonacci, ljuba, mercedesamg, Michellefromrezistance, MiroslavD, moldway, Motocar, nenad81, Oscar, Panter, Parker, pein, pera12345, Prašinar, royst33, ruger357, sasa87, sokars, solic, Srle993, stankolich, stegonosa, Stoilkovic, 125