Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1605

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Мислим да је рат све у свему готова ствар,још Саудиска Арабија да се смири тј да буде поражена до ногу и то му је то.
Europski ambasadori,diplomati i obavještajni dužnosnici diskretno putuju za Damask te polako obnavljaju diplomatske kontakte i odnose s vladom predsjednika Bashara al-Assada, ističu pojedini europski izvori u razgovoru za AFP.

"Još od svibnja, malo po malo, počeli smo se vraćati. Prvo je to bilo oprezno, na jedan dan, onda na dva, pa na tri", ističe jedan europski neimenovani ambasador za Siriju, koji se od kraja 2012. nalazi u Bejrutu. "Sada odlazimo u Damask jednom ili dva puta mjesečno", rekao je.

"Mislim da ćemo u prvom kvartalu 2014. vidjeti mnoge od mojih europskih kolega kako se vraćaju na put prema Damasku", istaknuo je. Informacije govore kako danas regularno za Damask putuju diplomatski predstavnici EU-a, Austrije, Rumunjske, Španjolske, Švedske i Danske.Znatan broj njih sastao se početkom ovog tjedna sa zamjenikom sirijskog ministra vanjskih poslova, Faisalom Mikdadom, koji je također početkom tjedna dao i intervju za američki CNN (vidi: Sirijski zamjenik MVP-a u razgovoru za CNN: "Ne zanimaju njih ni demokracija ni izbori, mi se borimo protiv neprijatelja iz Srednjeg vijeka").

"Ostvaruju se kontakti po pitanju otvaranja ambasada u Damasku, a većina sirijskih ambasada izvan zemlje je otvoreno, uz izuzetak onih koje Damask ne želi otvoriti", istaknuo je Mikdad te time potvrdio informacije kako su diplomatski kontakti između Europe i Damaska sve intenzivniji.

AFP prenosi kako su i zapadne obavještajne službe počele kontaktirati "stare kontakte" u Damasku kako bi "testirali nekadašnju povezanost". Informacije govore kako se neki već sastaju u Damasku s šefom sirijskih tajnih službi, Generalom Alijem Mamlukom.

"Prisutnost od preko tisuću terorista koji su došli iz Europe u Siriju je izvor velike zabrinutosti za zemlje iz kojih su došli", rekao je u razgovoru za AFP jedan zapadni diplomat. "Zbog toga obavještajne službe žele nastaviti suradnju sa Sirijom, koja je bila prekinuta dvije godine", ističe.

Nakon početka mirovne konferencije Ženeva II, koja bi se trebala održati 22. siječnja 2014., za pretpostaviti je kako će doći do još veće faze obnove diplomatskih odnosa. Ovo su dobri pokazatelji koji sugeriraju kako neke europske zemlje žele što brže rješenje situacije u Siriji, a tome može itekako utjecati na trajanje rata, tj. njegovo skorašnje privođenje kraju.
http://www.advance.hr/vijesti/europski-ambasadori-.....ju-odnose/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Ma gotov je rat isto kao Afganistanu.
Eto cim Dixi dodje on ce da te demantuje i da mi pomogne da te ubedimo da nije ni blizu kraja.
Prestao je da vredja ljude pa nema bojazni od njegovih izliva znanja i analiticnosti.
Ima tu duboka pozadina svega ali ne bi ja da pricam o tome zato postoje studenti politickih nauka pa ga molim da se malo osvrne na Sirijski napad na Golan i Izrael 1973 pa onda konacno gusenje muslimanske brace u Homsu 1982 i sad ovaj procvat islama koji trenutno pratimo.
O islamu bi trebao da govori Gama kao istoricar on to sigurno bolje poznaje a i druzio se sa nekim hodzom pa im je on usao ispod noktiju.
A primetio sam da je burno reagovao i kad drugi pisu o islamu a ne samo ja.
Pa eto i njega molim da nam objasni tu cuvenu suru 9 stih 5 i 3. i 5. suru koje govore u mesiji Isi.



Sve je to bitno da bi smo mi koji citamo ove vesti prenesene iz medija raznih boja shvatili da je stvarno rat gotov ili da nije kako tvrde neki kao ja.

A kako ucutkati Saudiju koja pliva na zlatu?
Ajde dajte ideje ja je nemam.



offline
  • Pridružio: 18 Jan 2012
  • Poruke: 634
  • Gde živiš: Split

Ishod rata je odlučen ima već skoro godinu dana. Sad pojedincima triba vrimena kako u kojem periodu tamanjenja gamadi da skuže ili da in dođe do mozga da je igra gotova. Nekima će tribat cila vječnost da shvate šta se dogodilo ovdi a nekima će Sirijska Armija tribat 2m pod zemlju stavit i zadnjeg obožavatelja zla i prahistorije da skuže da je rat gotov. Very Happy Very Happy Very Happy Shocked

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 307

http://www.liveleak.com/view?i=99e_1385613444
sa ovima nema sale

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3375

scimitar19 ::http://www.liveleak.com/view?i=99e_1385613444
sa ovima nema sale


Нема шта, на делу се види како поступају са рањеним непријатељем. Још само да почну да их бацају у бунар са пијаћом водом па да до краја покажу своју верност исламу.

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 307

zasto bi ih bacali u bunar sa pijacom vodom da bi dokazali vijernost islamu???

offline
  • SRS 
  • Građanin
  • Pridružio: 19 Jan 2013
  • Poruke: 41

vrabac ::Da su pobunjenici probili sa istoka liniju probili su i to po proceni od 2 do 3 hiljade boraca u koordinisanom napadu.
Pri tome se na samom proboju našao bataljon koji se nije povukao a krila jesu. Bataljon je tako okružen vodio višednevne borbe i iz njega je poginulo više od 100 boraca a mnogi su teže ili lakše ranjeni.
Predpostavljam da je svađa sa jutjubeta iz vremena kada je on bio još uvek u okruženju, a i ta pobuna Hezbolaha je verovatno u vezi tog događaja, to verovatno nije pobuna nego sukob na relaciji komandovnaja zbog tog odsečenog bataljona.
Posle nekoliko dana kontranapadom je on deblokiran ali mi se čini da kontranapad nije odmah prešao u kontraudar, nego je kontranapadom bataljon uspeo da se izvuče.
Prethodičl amu je priprema koja je i nanela najviše gubitaka vahabistima ali je procena od 250 poginulih okvirna, i ne baš srećna po SSA i Hezbolah jer je polovina njih poginula od pripreme.
Time je stuacija na istoku Damska čini se ponovo u turbulentnom režimu.
E sad da li je to nezavinsa kcija ili pokušaj da se samnji pritisak na zonu Kalamuna nije mi jasno.
Ne mogu se oteti utisku da su pobunjenici otvorili stalnu logističku liniju kroz pustinju koja polazi negde istočno od Džebel Druza pa ide ka zapadu na Damask. Možda je ovo priva borba kontigenta *jordanskog vojnog logora* koji se probio do Damaska i ostlataka FSA u njemu.
Sada treba videti kolikog je daha ova ofanziva. Za sada je zastala i tek naredni dani će pokazati da li će se bitka za Damask ponovo rasplamsati.


Odličan ti je izvor informacija vezanih ovo za povlačenje (kolaps) krila i ja sam došao do tačno takvih saznanja! Kao što sam napisao par stranica unazad stvar su spasili Iračani koji su činili taj centar koji se nije povukao i oni su ostali kao klin a krila su teroristi razbili i dosta su napredovali ali kada se vojska konsolidovala taj klin je omogućio da teroristi koji su se probili praktično ostanu u okruženju!
Za sve ono što sam napisao koju stranu unazad:
da je glavni cilj bila Otaiba (Otaybah)
da se borbe još uvijek vode (i ako su sirijski mediji prikrili to pa se stekao utisak da je stvar riješena i da su teroristi potpuno uništeni)
da je napad pokrenut iz Jordana

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

evo prije par minuta objavljeno na Homs HNN:


ISRAELI INTERVENTION IN EASTERN GHOUTA BATTLES REVEALED !!

To the beat of heavy fighting in the Qalamoun region, new information has surfaced about the large attack on Eastern Ghouta that indicates what role Israel played in the attack ..

Fierce fighting continues in the Qalamoun between the Syrian Arab Army and Armed Terrorists, with concentrated battles from the Nabek axis raging throughout Friday night, as the fighting comes a few days after thousands of Armed Terrorists participated in the large attack launched against Eastern Ghouta in an attempt to break the siege by the Syrian Arab Army against Armed Terrorist groups trapped in the region, which according to information revealed by the "Safir" newspaper, Israel had supplied maps and photographs of prospective sites for the Syrian Arab Army as the nucleus for the attacking fighters, which was launched from Jordan, while an attempt was made to disrupt the communications system of the Syrian Arab Army prior to the first wave of the attacks, that thankfully ended in their complete failure, without achieving their goal ...

ANYONE WHO STILL DOUBTS THAT THIS IS AN ISRAELI PROXY WAR ON SYRIA, IS FOOLING THEMSELVES MORE THAN THE EVIL ZIONISTS FOOL THEM,, WE ARE READY AND WAITING ... - J



[color=black]a evo i za Otaibu



DAMASCUS - EASTERN GHOUTA 3RD ATTACK FAILS !!

Armed Terrorists have failed in their third attack of its kind against the Town of "Otaiba" in Eastern Ghouta, following violent clashes that continued throughout the night ...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZNAČI:




moj post od prije neki dan:

SRS ::

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Što se tiče ove situacije u Istočnoj Guti tu se najbolje vidi koliko ozbiljne medije treba uzimati sa ozbiljnom rezervom! Mediji naklonjeni neandertalcima govore o probijanju opsade i velikom uspjehu pobunjenika a mediji naklonjeni sirijskoj vladi o potpunom slomu pobunjenika i velikim uspjesima vojske! Očigledno je da neko laže! Ali koja strana laže to je pitanje....kada bi se oslonili samo na medije ne bi to mogli da saznamo! I jedna i druga strana se još uvijek drže svoje priče.....no sreća pa je tu internet i uz pomoć vjerodostonih izvora može se saznati bar približna istina! A istina je tu negdje u sredini i jedne i druge priče! Pred početak same ofanzive naletio sam na informaciju o pobuni Hezbollaha i da su odbili izvršiti pojedina naredjenja vojnog vrha! Na to sve počela je dobro pripremljena i kordinisana akcija pobunjenika u istočnoj guti! To me je veoma zabrinulo! oko 5500 hiljada ljudi započelo je kordinisanu akciju čiji je kranji cilj bilo zauzimanje Otaybaha naselja na kranjem istoku gute ne bez razloga nazvanim kapija Damaska. Od tih 5500 ljudi dosta ih je bilo upumpano iz Jordana koji su do Damaska najvjerovatnije došli kroz područje :

wikimapia.org/#lang=en&lat=33.176640&am.....12&m=b

riječ je o ljudima iz trening kampova u Jordanu

Akcija je krenula iz 3 pravca a konačni cilj je bio Otaybah





Ma koliko Sirijski mediji govorili suprotno te snage su napravile odredjene uspjehe i za malo nisu upropastili sve što je vojska strpljivo gradila ovih posljednjih mjeseci! Sve ovo područje je i u ovom trenutku najblaže rečeno nesigurno:

wikimapia.org/#lang=en&lat=33.488153&am.....094;589929

Izgleda da su veću katasrofu spasile Iračke snage koji se nisu povukle ni pod cijenu potpunog opkoljavanja! Nadam se da će sve veoma brzo biti dovedeno u prijašnje stanje! Vojska je dovukla znatna pojačanja u region Adre!
Na kraju bih konstatovao dvije veoma zabrinjavajuće stvari
1. pobuna Hesbollaha
2. i ako ne izgleda tako na mapama izgleda da neandertalci veoma lako mogu dovući veći broj ljudstva iz Jordana do samog regiona Damaska

Jedan od mogućih razloga pobune sam našao na jednom Libanskom forumu

youtube.com/watch?v=5IFiZbNVERo

Dopuna: 28 Nov 2013 18:02

E evo jedne zanimljive situacije. Odmah da upozorim riječ je o mrtvim iračkim dobrovoljcima koje snima neandertalac sa kamerom tako da bih snimak označio sa 18+

Da li je ovo znak od boga??? Da li je ovo božiji znak ili božija poruka koga će šta zapasti na kraju ovoga rata????..........zaustaviti snimak pred kraj 3 sekunde ili zaustaviti na 15 sekundi i dobro obratite pažnju

youtube.com/watch?v=pgVsUFbTQfc

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3375

scimitar19 ::zasto bi ih bacali u bunar sa pijacom vodom da bi dokazali vijernost islamu???

Сарказам је у питању. По јавно прокламованом ставу свих муџахедина ислам строго забрањује убијање рањеника, па и непријатеља, баш као што је строго забрањено сакатити мртве непријатеље и њиховим лешевима загађивати пијаћу воду! То је оно споља, а у пракси тога нема ни у траговима. Уосталом то има корена још из времена битке код Бадра, ако се не варам из времена Мухамеда. Ништа ови дрекавци не показују осим свог дивљаштва и крволочности.

offline
  • SRS 
  • Građanin
  • Pridružio: 19 Jan 2013
  • Poruke: 41

vrabac ::
Predpostavljam da je svađa sa jutjubeta iz vremena kada je on bio još uvek u okruženju, a i ta pobuna Hezbolaha je verovatno u vezi tog događaja, to verovatno nije pobuna nego sukob na relaciji komandovnaja zbog tog odsečenog bataljona.
.

Moram te ovde ispraviti "pobuna" Hesbollaha ili ajmo reći nesuglasice sa vojskom se desila jedno 5 ili 6 dana prije ove terorističke ofanzive! Možda je to povezano sa presjecanjem logističke rute Tartus - Homs - Damask pa su namirnice i potrepštine otežano dolazile u region Damaska pa su se borci Hezbollaha osjetili zapostavljenim ili je nešto drugo u pitanju....uglavnom vezano za to sam samo taj video pronašao

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Ma ok je ta gestikulacija po pitanju islama. Ali je prica presiroka o islamu.

Sto se tice akcije iz Jordana ona nikako nije nesto novo. Teroristi u okolini Damaska su popunjavani otuda od pocetka rata, ali se ofanzivama SAA vojska od 8000 ljudi nasla okruzena ali su ledja SAA otvorena sa vana za napade kao sto je bio ovaj.

Ali posto SAA ima svoje organe koji se bave strategijom sigurno ce sada da ojacaju stranu prema pustinji.

Mada nema sumnje da su svi ti koji su sad u okruzenju debelo ukopani ali i gladni pa je tesko nesto predvidjati. Ja bi se radovao kad bi Siriju ocistili kao nekad Srbiju kad je otomansko carstvo zavrsilo pricu u Srbiji ali me price usijanih glava koje se upinju da dokazu nesto nece pokolebati i ne mislim da je ti nesto reseno.

Jednostavno rat odgovara izraelu, a i SAD je imala nekog analiticara pre 7 dana koji je rekao iskreno da njima odgovara da rat traje.

Ali eto neki su govorili da nije pitanje da li ce SAD napasti nego je pitanje kad.
A ko to ozbiljno prati neka pronadje sta sam ja na to pisao. bar je to lako proveriti.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 874 korisnika na forumu :: 23 registrovanih, 2 sakrivenih i 849 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Ben Roj, BORUTUS, cifra, cvrle312, dane007, Djokislav, Excalibur13, hyla, jeen yuhs, kikisp, kybonacci, Lazarus, mačković, nemkea71, Parker, Recce, royst33, sombrero, Stija zmija, TeodorSan, theNedjeljko, yrraf, Zoca