Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1653

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Nebojša Đokić
  • vojni istoričar
  • Pridružio: 03 Jun 2010
  • Poruke: 4066
  • Gde živiš: Novi Beograd

Iskender nemoj da se nerviraš ti radiš odlično posao i samo nastavi tako. Od ovih tvojih kritičara osim jednog (ili možda dvojice) ostali nisu ni služili vojsku. To se jasno vidi iz njihovih komentara. Prema tome nemoj da te uzbuđuju njihovi komentari. Oni koji te krtitkuju morali bi da znaju osnovno pravilo koje važi u analitici a to je da moraju da se daju sve informacije i to bez ikakvih inetervencija na njima. E sad da li su te informacije tačne ili nisu na nama je da presudimo. Ili šta je u njima tačno a šta netačno. Ali ti ako prenosiš informaciju moraš da daš onako kako je u informaciji. To je abeceda prikupljanja podataka. Ovde se neki hvale da su neki analitičari a čak ni tu osnovnu stvar ne znaju.
U svakom slučaju radiš svoj posao kako treba. A tvoji kritičari slobodno neka postavljaju informacije do kojih oni dolaze. A mi ćemo sami da zaključimo šta je tačno a šta nije.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Nov 2013
  • Poruke: 160

Zanimaju me neke stvari oko bolnice<>koliko su bili u okruzenju,jel su pravljeni proboji vojske kako bi im dostavili municiju hranu i zamenili ljudstvo?Gledajuci snimke izgleda da im je nestalo municije-onaj kamion sa eksplozivom nisu ni gadjali,a realno na njega je trebalo istrositi i predposlednji metak osim poslednjeg koji je namenjen tebi.Zao mi je onih zarobljenih mucenika ko zna kakva ih uzasna smrt ceka-bolje da su se ubili.



offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

ltcolonel ::Iskender nemoj da se nerviraš ti radiš odlično posao i samo nastavi tako. Od ovih tvojih kritičara osim jednog (ili možda dvojice) ostali nisu ni služili vojsku. To se jasno vidi iz njihovih komentara. Prema tome nemoj da te uzbuđuju njihovi komentari. Oni koji te krtitkuju morali bi da znaju osnovno pravilo koje važi u analitici a to je da moraju da se daju sve informacije i to bez ikakvih inetervencija na njima. E sad da li su te informacije tačne ili nisu na nama je da presudimo. Ili šta je u njima tačno a šta netačno. Ali ti ako prenosiš informaciju moraš da daš onako kako je u informaciji. To je abeceda prikupljanja podataka. Ovde se neki hvale da su neki analitičari a čak ni tu osnovnu stvar ne znaju.
U svakom slučaju radiš svoj posao kako treba. A tvoji kritičari slobodno neka postavljaju informacije do kojih oni dolaze. A mi ćemo sami da zaključimo šta je tačno a šta nije.


Хвала на подршци. Труди ћу се да и даље објављујем информације које могу доћи на нашем језику.

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3131
  • Gde živiš: Kragujevac

NA ovom snimku pročitah da su deset dana bili bez hrane vode i municije.....
NEznam kolko je tačno ...
https://www.youtube.com/watch?v=tgpUEYzuOt4
Svakako ništa ne možež protiv okloppljenog (kolko sam video) kamiona ,bez nekih PO raketa (sistema)...samo bacaš municiju za dzabe .... tu se hvata zaklon ,što bolji ,što pre ...nema druge..
Neka im je slava ,hrabro do kraja ,nema predaje...

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

HSMF ::Zanimaju me neke stvari oko bolnice<>koliko su bili u okruzenju,jel su pravljeni proboji vojske kako bi im dostavili municiju hranu i zamenili ljudstvo?Gledajuci snimke izgleda da im je nestalo municije-onaj kamion sa eksplozivom nisu ni gadjali,a realno na njega je trebalo istrositi i predposlednji metak osim poslednjeg koji je namenjen tebi.Zao mi je onih zarobljenih mucenika ko zna kakva ih uzasna smrt ceka-bolje da su se ubili.

Пробој је у току,тренутно је САА води борбу око централног затвора,а када се са тим заврши следећа је болница јер изгледа да је само једна зграда пала. Проблем представља праве терористичке скупине Ал нусра,Чечени и ИСИС који су ненормално упорни и не знају када треба да стану,а помоћ им долази из Азаз који су Терористи преузели од ФСА и заробили огромне количине Турског оружија.

Смрт им је сигурна,али без муниције друго нису имали шта,а и није баш лако испалити себи метак у главу. Нпр лакше је активирати бомбу јер знаш да њом убијаш и људе око себе и да се жртвујеш за виши интерес,а метак у главу убијаш само себе. Бомбу могу активирати обични војници из страха ако су рањени и слично,а метак у г лаву је резервисан за специјалце,ВДВ и сличне јединице које не знају за предају.

Заклетве ЈСО
"Једног дана када будеш рање и остављен од својих на бојном пољу и када дођу непријатељске жене деца и пси да те растргну на комаде испали себи метак у главу и умри као херој"
ЈСО је најелеитнија јединица на овим просторима која је постојала,а сами припадници су стварани да буду машине за убијање и они су психички способни за самоубиство на начик који ти описујеш,а док обичан војник и ако је свестан да му живота нема увек има тај црв који му каже да се преда па можда га и ослободи САА касније.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2013
  • Poruke: 94

Evi citam da je broj poginulih sa 100 000 na 120 000 po Opservatoriji iz Londona promjenjen za nekih stotinak dana. Znaci da je relalno 200 poginulih dnevno. Onda je isgurno moguce da neki dan taj broj bude i 400 ali je prosjek 200.Nema sumnje da mnogo ima stradalih od snajpera ali se vode opsezne borbe sa upotrebom svih oruzja i da ima mnogo ranjenih. Tacan broj se neci nikad znati.
Opozicioni ili islamisticki izvori vode medijski rat isto kao legalna vlast ,a to se prenosi i ovde na forum pa vidimo da neko podrzava legalnu vlast a neko vehabijski pokret.
Istina je izgleda u sredini.

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 22 Dec 2013 13:35

U pokrajini Aleppo , prema TV kanala Al- Khabar , militanti radikalnih islamističkih skupina i Islamske Front Fonta Al Nusra zarobljeni kompleks zgrada u vojnoj bolnici , " Al - Kindi " , koji je održan pod kontrolom vladinih snaga za gotovogodinu dana . ( Pogledajte fotografije 1 i 2 ) Prije toga , on je već bio u rukama militanata , ali je ponovno osvojio .

Opsada objekta nije zaustavilo već dugo vremena . Najnoviji napad bio je miniran pomoću tenkova i dva automobila , trčanje bombaša samoubojica, od kojih su dvojica bili građani ADS . Kako je izvijestio , nakon snažne eksplozije od stare bolničke zgrade ostao stajati . Žestoke borbe preživjeli trostrukim bombaških vojnika i militanata završilo sa smrću junačkim braniteljima u bolnicu . Teknekolicina je uspjela pobjeći do obližnjeg režima objekta - Središnja pokrajina Prison .

Kao rezultat operacije islamista u njihovim rukama jevažna točka na putu do Aleppa u sjeverozapadnoj pokrajini .

Dio se vratio u selo nakon borbe za Bayanun bolnici , " Al - Kindi " teroristi (oko 300 ljudi) raspoređeni na središnjem trgu festivala , tijekom kojeg su napali iz zraka borbene zrakoplove , prekinuli slavlje .

Istoga danamasivna bombaških napada BBC ATS podvrgnuti Anadan , Tadef , Membidzh uništeno nekoliko skrovišta i konvoju Igishev teroriste i oružja .

Na Istoku i dalje žestoke borbe između vojske i militanata iz iste islamističke organizacije u selu Nakkarin . Uništiti militanti su bili uključeni u artiljerijske i raketne snaga vojnika .

Prema nekim izvješćima , grupiranje Igishev priprema za operaciju uhvatiti pobunjenika Osoblje Liwa al - Tawhid , koji se nalazi u bivšem vojnom pješačke škole.

Još uvijek nema informacija o mjestu militanti oteli Igishev prije tri dana u selu vođa Khayan grupirajuća Dzhebhat An- Nusra Ahmad Turki OSO . Prema nekim izvješćima , on je - već su izvršena s konkurentskim gospodarima rata Igishev bandi .

Velike bitke u gradu Aleppo dogodio u područjima Beni Zeid , Al Sukkar i Kadi Askar gdje jevojska napala militanata i njihovo gomilanje vozila .

U Homs tri rakete eksplodirala u tromjesečju Akrima . Ima mrtvih i ranjenih .

3 minobacačke granate ispaljene od strane militanata iz vrtova selu Dar al- Kabir , pao je u blizini džamije Al - Raisa , koji se nalazi u Al - Vaara . Dvoje ljudi poginulo , 10 - ozlijeđen . Jedan od mrtvih bioimam džamije Safwan Masharka , aktivno sudjelovao u procesu pomirenja i primirja . On je u velikoj mjeri unaprijeđen da je velika sila terorističkih skupina povukla iz Al - Vaara u Dar Al- Kabir .

Isti dan ,grupa terorista koji su pokušali da odustane od ovog sela u Al - Vaara , je u zasjedu i potpuno je uništena . ( Sm.foto4 )

Na sjeveru pokrajine raketne i topničke napade doživjela Telbise poziciju u bandi i Ar- gužvati u Al - Hula .

Na putu do sela Mitre , kontrolom vladinih snaga , eliminirani skupinu militanata iz sela Al- Hosn .

U Idlib strane ratnog zrakoplovstva su napali uporišta bandgruppirovok Igishev u Dana sela , koji se nalazi na granici s Turskom . Teroristi uništili nekoliko grozdova organizacija i njihov poljsku bolnicu .

Među napuštena plantaže gradskih maaret Misrin militanata - gospodar rata frakcije Liva Shuhada Idlib Hassan Ahmad Samia .

3 kamiona s oružjem i streljivom uništenih HRZ-a u blizini sela Zafarani .

Na zapadu pokrajini Deir ez - Zor regiji nastavila guljenje teritorija Ayash militanata . Također sukobi koji su rezultirali s napadima na vojne postrojbe banda terorista se dogodio u blizini vojne zračne luke u Deir ez - Zor i područja Ar - Rushdi Al -Jbeil , te u samom gradu .

Na južnom ulazu u pokrajinskom glavnom gradu spriječenteroristički napad koristeći automobil bomba pod kontrolom bombaša samoubojice , koji je bio na prilaznoj pucao .

U pokrajini Raqqa topništva nastavila granatiranje pozicionira bandi oko 17. divizije Sun ATS .

Tijekom kontrole na graničnom prijelazu Tel Abyad izazvalo sukobe između frakcija i Igishev Haraekt Ahrar al- Sham Isalmiya palo u sukobima , koji , prema ulaznih podataka , još uvijek traje .

Velike bitke u Daraa koncentrirana u staroj četvrti . Dakle , u Al - Mansa u tijeku je uništeno pet vozila s oružjem i militanata i terorista pripadao buldožer .

Međumrtvima -kolovođa Deraa Katib Al - Farooq , naoružane bande koje pripadaju Kataeb Deraa Asuda as- Sunnet , Ahmad Noor Al Aisawa .

Na putu iz okolice- nawa gradu je eliminiran u terorističkoj skupini .

Plantaže u području Atman došlo vojne jedinice bore bande militanata štrajkovima pratnji topničkih izračunima Sun položaja i neprijateljskih plamena bodova .

U selu Seida militanata Dzhebhat An- Nusra izvršen na temelju optužbi za poticanje član bande SSA vlasti pod nazivom Abu Omar Libi , čije je pravo ime - Muhamed Marwan Al Dzhahmani .

U Quneitra provinciji masivni topnički bombardiranje napada položaje terorističke grupe , ukorijenjena u selu Al- Samad .

Dopuna: 22 Dec 2013 13:39

Ovo su ubijeni teroristi u Istočnoj Ghoti prije par dana
http://www.youtube.com/watch?v=SwnyVG4qqOw

Dopuna: 22 Dec 2013 13:40

Operacije Sirijske vojske u gradu Adra!!Urbani dio grada je očišćen, teroristi pružaju otpor na obodima grada gdje su se dobro utvrdili

http://www.youtube.com/watch?v=xSCoYSe0yTA&feature=youtu.be

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2013
  • Poruke: 138
  • Gde živiš: Sarajevo, Jugoslavija

ako je u ratu nesto jasno k'o dan onda je to da je nemoguce izbrojati poginule.

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 22 Dec 2013 13:43

For our foreign members here is great analyse from B.N. that is translated to english. Like and share our page pls

A.

Analyse of situation in #EasternGhouta and #Adra

The situation in Adra calms down as about 6,000 #SAA soldiers is pushing the terrorists back to Eastern Ghouta, terrorists suffer heavy losses, because the whole plan of attack on Adra is actually a diversion that was supposed to enable the connection of terrorists besieged in the Eastern Ghouta with terrorists on Qalamoun merging with terrorists besieged in Al Tal where they are supposed to come to the Manin and Sandaja from where virtually the entire circle in the north would fall down! It wasnt at all naïve the whole attack and terorists were supposed to provoke hysteria among soldiers and civilians, who were supposed to be runing before terrorists !

This district operations :
"><iframe

src="http://wikimapia.org/#lat=33.653631&lon=36.365776&z=13&l=&ifr=1&m=b"
width="463" height="462" frameborder="0"> < / iframe >

Also the terrorists had a plan to merge with the terrorists who were in Dumajr. Those terorists in Dumajr is SAA trying to clean out, under every price.

Site #Dumajr :
"><iframe

src="http://wikimapia.org/#lat=33.641561&lon=36.691847&z=14&l=&ifr=1&m=b"
width="463" height="463" frameborder="0"> < / iframe >

In Dumajr terorists had plan to connect with the terrorists in the desert that were supposed to help those who were advancing from the Eastern Ghouta led by Saudi and Jordanian soldiers .

The attack was stopped at military bases which terrorists didnt have the strength to take , and after bloody fighting , the army launched a counter attack on the terrorists first at this location

http://wikimapia.org/ # lat = 33.610947 & lon = 36.527980 & z = 18 & l = & ifr = 1 & m = b "

and in this

http://wikimapia.org/ # lat = 33.630236 & lon = 36.487055 & z = 16 & l = & ifr = 1 & m = b "

where the army managed to inflict heavy losses to terrorists .

The army then launched , an widespread attack on Dumajr that threatens to be leveled to the ground , because the terrorists are well entrenched there.

Now is happening massive attack on Al Tal from SAA , since the individual units of the former FSA and now the Islamic Front have not submitted . SAA has with deft maneuvers and strong preparation of air and artillery killed dozen of
terrorists and that is allowing them progression without problems .

#Adra

http://wikimapia.org/ # lat = 33.598891 & lon = 36.480703 & z = 14 & l = & ifr = 1 & m = b "

SAA managed to occuppy most of the neighborhoods in the city , because the terrorists are losing the initiative, because they do not have enough power to maintain a large region they have taken in the first burst. Now the SAA has consolidated and together with the NDF and Shi'ite Hezbollah brigades they are making constant attacks on terrorist, forcing them to the
constant retreats. Goal is now to completely compact terrorists in
Eastern Ghouta , because they have spent quite a lot of resources in this campaign. Only stuff terorists managed to get in this campaing is overriding wrath all over Syria on
themselves. From the reliable sources we know that the amnesty in Eastern Ghouta and Adra is suspended until further notice. And not only that, now they even dont take prisoners ! SAA
and primarily Shi'ite Hezbollah brigades are killing wounded terrorists in Adra . We have to understand this reaction because it is these units that suffered the greatest losses on Adra.

Our prediction is that after closing and cleaning Adra, SAA is going to clean up the entire Eastern Ghouta.
Read more at http://www.liveleak.com/view?i=2ab_1387587939#PlwcyMvGOhkvS61H.99
Јесте да је Енглески али преводилац ће солидн одрадити посао па кога интересује нек прочита.

Ево за дотичне који кажу да нема шансе да је војска послала 6000 људи на Адру и да је то пропаганда САА и Башара.

Dopuna: 22 Dec 2013 13:48

Klavikula ::ako je u ratu nesto jasno k'o dan onda je to da je nemoguce izbrojati poginule.

Слажем се рањене и погинули се не могу израчунати све док се рат не заврши,а онда може само знати цифре које победник жели да прикаже.

Ако је веровати Асаду пре неколико месеци је изјавио да је погинуло око 15 000 војника САА што је годишње око 5000 људи је сасвим прихватљива цифра за оно што је САА урадила и ослободила,Дамаск,Хомс,Хама,део Алепа...

Dopuna: 22 Dec 2013 13:50

Погинули православни припадник САА


offline
  • Pridružio: 05 Jul 2006
  • Poruke: 376

Ако је за утеху, из болнице Кинди је до Централног затвора успело да се пробије 12 војника.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 674 korisnika na forumu :: 2 registrovanih, 0 sakrivenih i 672 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Rotacioni, Shilok