Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1733

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 17 Jan 2014
  • Poruke: 15

Šef sirijske diplomatije: Oni koji izvan Sirije žive u hotelima s 5 zvjezdica, ne znaju šta se dešava u Sirij

BosnianTV - Ministar vanjskih poslova Sirije Velid El-Mualim je u petak na konferenciji za novinare u Ženevi istakao da je Amerika istovremeno s održavanjem konferencije Ženeva II, isporučila veće količine oružja teroristima u Siriji, i taj potez je imao negativan učinak na process pregovora.

bosnian.sahartv.ir/news/%C5%A1ef-sirijske-d.....irij-14260



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Jul 2013
  • Poruke: 157

Napisano: 01 Feb 2014 19:27

kontam pa kako jel nije Al Zahra dio Homsa u kojemu žive šiiti kako se sad odjednom vode borbe a zapravo se radi o Al Zari na putu prema Tartusu sjeverno od Talkalahka u koji je ušo Hezbolah i SAA kad i u Qusayr 5mj 2013.

Dopuna: 01 Feb 2014 19:29

bosniantv.irib ::Šef sirijske diplomatije: Oni koji izvan Sirije žive u hotelima s 5 zvjezdica, ne znaju šta se dešava u Sirij

BosnianTV - Ministar vanjskih poslova Sirije Velid El-Mualim je u petak na konferenciji za novinare u Ženevi istakao da je Amerika istovremeno s održavanjem konferencije Ženeva II, isporučila veće količine oružja teroristima u Siriji, i taj potez je imao negativan učinak na process pregovora.

bosnian.sahartv.ir/news/%C5%A1ef-sirijske-d.....irij-14260


ma kao da bi se išta postiglo na toj mističnoj Ženevi, ovdje će biti kraj kad kleknu ili jedni ili drugi kakva primirja kakve priče pa ratuju mudjahidi iz 100 zemalja koji su tu samo radi rata kako uspostavit mir osim do zadnje kapi krvi



offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Vojska je počistila i zadnaj teroristička uporišta na Rima Farmama na Kalamunu!!
http://www.youtube.com/watch?v=qoJsPPJCMpI

offline
  • Pridružio: 17 Avg 2012
  • Poruke: 1368
  • Gde živiš: Šid, Srbija

Танковая атака на террористов

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Одличан пример сарадње Сирије и Ирана,војник држи Ирански снајпер Ловац2

offline
  • Pridružio: 26 Jan 2013
  • Poruke: 46
  • Gde živiš: Near to Hell, near to Heaven, far away from all delusion!

mihovil78 :: kontam pa kako jel nije Al Zahra dio Homsa u kojemu žive šiiti kako se sad odjednom vode borbe a zapravo se radi o Al Zari na putu prema Tartusu sjeverno od Talkalahka u koji je ušo Hezbolah i SAA kad i u Qusayr 5mj 2013.

Ne. Riječ je o sunitskom, turkmenskom stanovništvu.

______

Direktan pogodak:

offline
  • Pridružio: 23 Jun 2013
  • Poruke: 122

@Dixy
Opet ti mene teraš u PP i još bi da tvoja ostane poslednja, e neće da može momčino. Nikad ja nisam ovde prozvao nikoga za Vahabijko-Cionističke komentare, pa ni tebe. To su bili neki drugi tipovi iz tvojih prethodnih "ratova" na ovoj temi. Same vesti koje objavljuješ mi najmanje smetaju , naročito kad propisno objaviš izvor i samim time se ogradiš o sadržaj i terminologiju i kvalifikacije koje se koriste u samom tekekstu vesti. Kad staviš vest u stilu : Kako javlja ANNA NEWS, danas je SAA prilikom provođenja KTO(Kontra-teroističke operacije) u tom i tom kvartu tog i tog grada ubila 8 i zarobila 16 pripadnika terističke bande Alj Nusra ".
Prosto i jednostvano. Druga je stvar kad ti daješ zbirni pregled nekih vesti (u vidu komentar) koje si pokupio po Twiteru i FB i pritome koristiš propagandističku terminologiju neke od zaraćenih strana. Tu već upadaš u situaciju da te neko optuži za pristrasnost i navijanje za neku od strana a ti si ipak student politologije i trebalo bi malo da vežbaš diplomatski rečnik, ne bi ti škodilo. No, to meni ne smeta baš nimalo , to je tvoj problem. Najviše mi smeta kad regauješ svađalački i uvredljivo prema onima koji iznesu neko primedbu na "tvoju" vest. I sve to u ime nekave zaštite čistote, ekspluzivnosti i ugleda ove teme od raznih trlova, klonova, orka, uruk haia i sličnih nemani.
To što sam izneo svoju primedbu po pitanju buradi sa kiselim kupusom, pardon TNT, to većini može biti apsolutno nevažno i da ja tu nešto davim. Često ja tako imam običaja da sitničarim i insistiram na nekim "nebitnim" stvarima. Doduše, često se dešava da i drugi, nakon izvesnog vremena, shvate da to i nisu bile tako sitne "sitnice". Evo ga ovaj gore slučaj koji pominje Iskander M. :
"Sprema se bitka za Yabrud

Bitka za Yabrud ce biti jos krvavija od Qusaira. Hezbollahov pripadnik kaze, da nece biti toliko umjesani kao u slucaju Qusaira, ali nece ni ponoviti greske iz Qusaira, kada su jihiadistima dozvolili, da napuste grad. Znaci onaj tko ostane u Yabrudu, jedina opcija mu je borba do smrti. Civlista tamo nema, jedan od pripadnika jihadista je potvrdio, da tamo svi pomazu mujahedinima. Odlicno, znaci po zenevskoj konvenciji se ne ubrajaju medju civile. Udri SAA !! "
Neposredno nakon "briljantne pobede" SAA u Al-Qusayru, na advance.hr sam jedini ja tupio i kvario slavlje navijača i pljivao po glavnokomandujućem operacije na Al-Qusayr. Smatrao sam da Bašar mora da ga hitno smeni a možda i procesuira. Upravo zato što sam smatrao da nikako nisu smeli dozvoliti da se toliko živih "revolucionara" dokopa bezbedne teritorije. Popio sam tada na desetine minusa i negativnih komentara.
Verovatno se zadugo neće znati koliki je tačan broj onih koji su se spasili bekstvom iz Al-Qusayra ali je najverovatnije veći od 1000. Ne bih da spekulišem ali se pričalo o 3-4 hiljade. Mnogo brate i da je "samo" hiljadu a kamo li 4 hiljade. U svakom slučaju, preživeli su ona dva čuvena novinara i glavni komandant "revolucionara", koji je, koliko se sećam, bio ranjen. Na kraju se taj isti komandant i ta dva novinara sa ekipom pojavlju u reonu vojnih magacina u Mahinu i "malčice" pokupiše sofistiranu džebanu iz njega. Mnogi su tada napadali i mene i ostale koji smo smatrali da to nije "pala muva na međeda" već veliki propust SAA. Da, sećam se, tada si se slagao samnom i nije ti smetalo što insistiram na sitnicama i glupostima koje nisu presudne za ishod rata i tome slično. Tada nisam bio trol po tebi ali moža za druge jesam.
Posle toga su objavili da su potamanili tu ekipu koja je pljačkala Mahin i da su tada, napokon, oladili onog bradonju, ozloglašenog komandanta iz Al-Qusayra. Mene ipak nebi iznenadilo da ga ponovo ubiju u Yabrudu.
Jeste Kumanovska bitka bila velika pobeda srpske vojske ali se sad većina vojnih istoričara slaže da nije odrađeno do kraja kako treba.Bilo je tu propusta i u početka ali i na samom kraju bitke. Najveći propust je što nisu preduzeli odlučno gonjenje poražene turske Vardarske Vojske a imali su sasvim dovoljno odmornih trupa da to urade uspešno. Da je Kumanovska bitka odrađena do kraja kako treba, ne bi bilo ni Prilepske ni Bitoljske bitke i verovatno bi srpska vojska ušla prva u Solun.No, ipak je to bila prva moderna bitka tog vremena u Evrpi, nakon skoro 30 godina mira, nije ni za zameriti na nesnalaženju.
Kad je Muhamed Morsi počeo da poziva Egićane na džihad u Siriju protiv Asada, ja sam tada rekao da će mu se zbog toga, najverovatnije desiti kontra "arapsko-proleće" i retko ko me shvatio da mislim ozbiljno. Nakon mesec dana je izašlo 33 milona Egipćana na ulice i ode Mursi u ćorku. Eto ga sad u "gvozdeni kafes sa staklo" pred sudijom , kevće i mlatara rukama.
E sad da se vratim na famozne "buriće TNT-a". Ne samo buriće već i na novi "gladomor" u Jamruk kampu (i šire) i tu propagandu i šta se tu sve valja iza toga. Sunjam da je taj izraz "barel bombe" osmislio neki bradonja na terenu i onda to tako krenulo i primilo se i na netu i medijima. Meni to miriše na neku kuhinjicu sa malo jačom kulinarskom tradicijom. Isto važi i za ovaj "gladomor" u Jarmuk "konclogoru". To prosto nema zdrave logike ali o tome drugi put.
I sad ti i ovaj mihovil78, nađoste tobože kompromisno rešenje, nebi li nekao umirili matoro gunđalo da više ne davi. No opet Čiča Gandalf nije zadovoljan, to nevalja i jednako je pogrešno. Pazi ovako, ja sam rekao da ne znam šta je u pitanju i da mi "to" ne liči na bure, što se izgleda slaže većina. Znači, ne znam šta je ali znam šta nije. Sad ti nudiš kompromisno rešenje i kažeš "Improvizovani eksplozivni objekat" ili "Improvizovani leteći objekat" a mogao si komotno reći i "NLO", "UFO", kuglaste munje, plazma bombe, petit beurre bombe, kiki bombe, bronhi bombe... Ali onda ispada da ti sigurno znaš šta je u pitanju, nemaš dilemu. Ti si izgleda siguran da su to "inprovizovane" bombe. Otkud znaš da su improvizovane? Šta ako su možda ipak u pitanju neke standardne bombe koje se proivode i nekoj od namenskih industrija u Siriji i da se zna ime inžinjera koji ih je konstruisao, da imaju svoje ime i čak možda i oznake određenih serija ili tipova po vrsti eksplozivne smeše, poput onoga kad ti od prve sa nekog snimka provališ da je u pitanju tenk T 55AM (sa modifikovanim oklopm). Svaka čast, još kad bi reko godinu proizvodnje, pun pogodak, kapa dole momčino.
No, tvoje oštro malađano oko sokolovo je savim sigurno da je u pitanju improvizacija a ne profesionalna izrada. Ili ipak nisi baš ni ti siguran, a? Ako nisi siguran, zar nebi onako diplomatski i pametno mogao da kažeš, slično kao kad kažeš : "SAF je danas izvršio vadušne napade (zračne napade) na položaje FSA (civilne objekte) u predgađu tom i tom u gradu tom i tom", ili avionski napad, SAA bombardovala avionima to i to. Većinom tada izbegavate pomenuti vrstu bombi kojom je izvršen napad, ne pominjete ni da li je tip "vazduh-zemlja" niti vrstu ni podvrstu, serijski broj i tome slično. Kad je avion u pitanju, onda vam je dovoljno da kažete iz čega je bombardovano (većinom bez pominjanja modela aviona) a čime, to i nije mnogo bitno.
No, kod helikoptera, izgleda, mora da se kaže čime a to je uvek famozna "barel bomba". Zašto ne prosto : " Vladine snage su danas iz helikoptera u više navrata, bombardovale položaje pobunjenika u Daraji". Ako ne znate kojom vrstom bomba (kao i u slučaju avionskih dejstava), onda i ne govorite kojom.
Jeste da ta propaganda o barel bombama i nije baš toliko važna ali je ona povezana sa ovom drugom, koju ja zovem "gladomor". One idu u paketu i imaju za cilj slično kao kampanja zvana "Hemijski Bašar" od letos.

offline
  • vrabac 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 30 Dec 2010
  • Poruke: 4963

Napisano: 02 Feb 2014 1:48

Bronhi bombe je najsimpatičnije.

Standardne se bombe davno potrošile,
a nečime moraš snabdevati Milove,
iz vrtoleta ne vredi konfeta,
pa na done bacaju bombone.

Bronhi, lakše se diše ...

Dopuna: 02 Feb 2014 1:50

Kad vam se u grlu desi hvat
doči će vam zrakomlat.

offline
  • Pridružio: 26 Jan 2013
  • Poruke: 46
  • Gde živiš: Near to Hell, near to Heaven, far away from all delusion!

Libanska refleksija rata u Siriji: gradić Hermel je bio meta napada autobombom.



- Ovo mjesto je jako uporište Hezbolaha, a napad je uslijedio nakon što su tri frakcije Al-Kaide (Al Nusra, ISIS i treća čijeg se imena ne sjećam) objavile rat Libanu. Za ovaj teoristički akt, odgovornost je preuzela Al-Nusra:



_____

- Očigledno je antisirijska koalicija (SAD, Izrael i KSA, prije svih) sa metode "štapa i šargarepe" prešla na metodu "Al-Kaida i šargarepa". Ovu proxy-bandu šalju svugdje gdje nema "saradnje" po pitanju Sirije, prije svega u Irak, a sve češće i u Liban.

Tipujem sa kvotom 1.05 da će ovaj metod postati univerzalno sredstvo komunikacije američkih administracija sa nekooperativnom političkom klijentelom.

Dopuna: 02 Feb 2014 2:45

- Ratna bolnica tzv. "revolucionara" (politički podobnih terorista) na prostoru Golana:

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 02 Feb 2014 10:56

Амерички Стејт департмент је порекао наводе Дамаска да је Вашингтон покушавао да покрене директне разговоре са сиријском делегацијом на почетку мировне конференције о Сирији у Женеви пре 10 дана.

Сиријски министар иностраних послова изјавио је да су сиријске власти одбиле да уђу у директне преговоре са САД, док се амерички државни секретар Џон Кери не извини за своје опаске на отварању конференције.

Према речима Стејт департмента, САД нису ни у једној фази састанка у Женеви тражиле директне разговоре са сиријским властима и да се Џон Кери неће извинити због тога што је рекао истину о бруталности режима председника Асада.
Глас РУсије

Dopuna: 02 Feb 2014 11:35

http://www.presstv.ir/detail/2014/02/02/348846/syr.....-qalamoun/

The Syrian army has intensified its operations to clear militant hideouts in Rima farms in the strategic region of Qalamoun near the capital Damascus, Press TV reports.

Syrian forces on Saturday launched new strikes to push back the foreign-backed militants who have been attempting for weeks to take control over a vital highway in the region.

Sporadic clashes happen regularly between the Syrian army and the militants in Rima farms near the highway that links the capital to the western city of Homs.

The army also continues operations in the town of Yabrud in Qalamoun, which hosts some of the most dangerous militant groups.

“Our mission is to clear Rima farms from terrorists, we monitor their movements and attack them,” a Syrian military commander told Press TV.

Following recent successful military operations in Qalamoun, the Syrian army is now in control of one-third of land stretching between the highway and Yabrud.

Militants regularly attempt to block the highway, which is the capital’s gateway to all cities in central and northern Syria.

However, the army units positioned in the region have foiled such attempts, making sure the route remains secure.

Several militants have been killed in the region during army operations in the towns of Rankus and Yabrud.

“The military operations continue in these farms (Rima). A majority of militants are foreigners. We killed many of them,” a military colonel told Press TV.

The proximity of Rankus and Yabrud to Lebanon has provided the militants with a major lifeline of weapons and forces.

According to the United Nations, the turmoil in Syria has displaced millions of people since it broke out nearly three years ago.


M.D.

Dopuna: 02 Feb 2014 12:20

Ево мало о школовању министра одбране Сирије:
Freij je rođen u Hama iz sunitske je obitelji 1. siječnja 1950. Pridružio se Sirijskoj Arapskoj vojsci 1969, a diplomirao je kao poručnik oklopne mehanizacije u Homs Vojnoj akademiji 1971.
Freij je pohađao razne tečajeve!!
Fakultet vojnih znanosti.
Osoblje kolegija,
Airborne padobranske jedinice tečaj,
General Zapovjednog stožerna kolegija,
Viši osoblje kolegija (War tečaj).

А наш министар има једва правни факултет.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 947 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 6 sakrivenih i 906 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, babaroga, Ben Roj, bobomicek, BORUTUS, bufanje, dankisha, darkojbn, debeli, djboj, Excalibur13, FOX, francis begbie, Georgius, ILGromovnik, ivan1973, jeen yuhs, Krusarac, Litostroton, Lošmi, LUDI, mercedesamg, moldway, nemkea71, pedja.st, pein, radoznao, raketaš, raptorsi, Srle993, Stoilkovic, uruk, vathra, vladulns