Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1798

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • safra 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 26 Sep 2012
  • Poruke: 304
  • Gde živiš: Podgorica

freelancer ::Нисам баш сигуран да је Русима битно шта се прича. Они су одавно своју стратегију другачије формулисали. Изградња Нимица кошта милијарде, а једна руска ракета га може претворити у бескорисно гвожђе. Русији не пада на памет да расипа паре на нешто што њима самима не би било од практичне користи, а евентуалним уништењем у рату представља тежак ударац. Носачи су од веће користи неком ко има жељу да своју моћ пројектује преко мора, а то су пре свега таласократске државе као што је САД.
Nijesam strucnjak da bih mogao reci da li nosaca moze ili ne moze neka raketa tako lako slomiti ali slazem se da u zavisnosti od strategije odnosno od doktrine i spoljne politike gradi naoruzanje. SAD je ofanzivna sila, Rusija uglavnom defanzivna. Stoga tako to mora ici. Sjutra, kad Rusija bude imala slicne aspiracije, nece moci bez nosaca nista. Kina ima te aspiracije u kontra smislu, sto znaci kroz ofanzivu u defanzivu Smile



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Rusija je najbolji nosac aviona jer u doletu sa svoje teritorije ima sve od Japana do Londona i tu prestaje svako njihovo razmisljanje o NA a Kuznjecov je paun koji se pokazuje po potrebi.

Snimka od 45min o Sirijskoj elektronskoj armiji :

http://www.liveleak.com/view?i=adc_1393616219



offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Mozda trebate da procitate prvo nesto o jakhont raketama sa vestackom isnteligencijom pa da shavatite da je svaki brod ribarska barka koja ne moze da se odbrani i da malo opet odete na kraj avgusta kad je Obama naprasno odustao od vojne akcije i ako su mu izraelci drzali cev na celu.
Sve jej jednostavno Rusija ima premocnu odbrambenu raketnu tehniku i odatle crpi moc kojom ne da Siriju.
Krim je i do sad bio Autonomna oblast i ostace i dalje samo sa pokidanim vezama za Kijevom gde pucisti nece mocu da prehrane narod bez Crvenog krsta.Nicim NATO ne moze da preti Rusiji a pogotovo ne sankcijama jer bi tako sebi uveli sankcije, povlacenje koje pocinje iz Afganistana amerikanci vrse preko Rusije itd itd.
Niko na Zapadu ne urla osim poznatih par jastrebova ,cak sta vise svi analiticari su hladne glave a


http://www.balkanvoice.com/vijesti/europa/item/822.....snu-klopku

offline
  • vrabac 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 30 Dec 2010
  • Poruke: 4963

Napisano: 03 Mar 2014 14:34

Rusi taj brod drže jer je to jedini nosač koji normalno operiše preko 60 i preko 65 stupnjeva geografske širine i osnovna namena mu je da spreči dugodoletne PP američke i britanske avione da patroliraju u zonama lansiranja podmornica sa nuklearnim balsitičkim raketama, kao i da bue nosioc PP lovačke grupe radi lova na amsričke i britanske jurišene podmornice u toj istoj akvatoriji.

U odnosu na Amerikance po toplim morima on je kao slamka među vihorove.

Na tim geografskim širinama usled klimatskih razloga, u grupi sa Petrom Velikim i krstaricama Slava koje drže *blokadu* američkh brodova iznad 600-700 km, što zajedno ograničava broj napadačkih aviona čak i sa tri pa i četiri nosača aviona, njegov STRIKTNO lovački ving je vrlo moćan u odbrani svoje plovne grupe, pogotovu u sadejstvu sa raznorodnim PVO sistemima kojima grupa raspolaže, ali čak i tako, u slučaju grupe od 3 a svakako 4 nosača, ne bez oslanjanja na ПЛАРК, и Ту-22, pretnju američkoj floti.

I to je to, izvan tog načina upotrebe on je za američku mornaričku avijaciju grupe već samo sa dva nosača aviona, *samo velika inspiracija* za napad, а van jake grupe, bez podmornica *predivna inspiracija* sa sticanje slave.

Uopšte mi nije jasno što ga tako ostarelog upšte troše na ovakve zadatke, ada je za taj svoj predviđeni zadatak odličan.
More biti da od nuklearnog holokositsa nema ništa, pa se malo švrćkamo ...

Da nije ukinut Ruski jezik (praktično polovine stanovništva maternji, a službeno i više) i da nije na vlast došla katolička manjina s krajnjeg zapada države i počela da teroriše sve redom, Rusija ne bi ni intervenisala u Ukrajini.

Čak i onaj lajavi krelac Kerižderi, počeo pomalo da kevće na SS formacije u Ukrajini (čitaj i Litvaniji, Latviji i Estoniji).

Dopuna: 03 Mar 2014 14:40

Sajber ratovanje i elektronsko ratovanje su vrlo različite stvari, više bi odgovaralo Sajber armija nego elktronska armija, barem u duhu srpskog jezika pri korišćenju tih tuđica.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Sirijska elektronska armija je njihov zvanicni naziv , ne slobodni prevod. Ziveli

offline
  • Pridružio: 01 Jan 2012
  • Poruke: 43
  • Gde živiš: ZG

Ljudi,Yakhont ovo ono...nosač nosi 14 zrakoplova(zastarjelih SU-33,plan je da ih se zamjeni manjim MIg29k),uz dužno poštovanje prema svim PVO sposobnostima(koje btw nisu isprobane u borbenim djelovanjima) toga broda...sa cca 100 zrakoplova koliko nose amerikanci može se j.... uzduž i popreko svih širina i dužina koje može preći.

Neko je reko jedna ruska raketa ga može pretvoriti...može tako i američka njega,pogotovo kad ti 50ak aviona zuji oko tebe,ronioc ti može minu pričvrstiti a kamoli torpedo ili nešto treće.

Neko je reko da su ameri odustali od napada na Siriju zbog njihovih brodova? Istina,al čisto iz razloga jer su htjeli izbjeći mnogo veće sranje. MIslim kad se odluče ući jednog dana u takvo sranje...vama je jasno da za jedan dan ruske flote u mediteranu nema...bar na površini? Ili još ima nekih koji se zavaravaju suprotno? (ovo čisto temeljeno na tehnološkoj naprednosti NATO saveza,o brojevima sve znamo)

offline
  • Pridružio: 12 Dec 2011
  • Poruke: 211

lancelot ::Neko je reko da su ameri odustali od napada na Siriju zbog njihovih brodova? Istina,al čisto iz razloga jer su htjeli izbjeći mnogo veće sranje. MIslim kad se odluče ući jednog dana u takvo sranje...vama je jasno da za jedan dan ruske flote u mediteranu nema...bar na površini? Ili još ima nekih koji se zavaravaju suprotno? (ovo čisto temeljeno na tehnološkoj naprednosti NATO saveza,o brojevima sve znamo)

A toga dana kad ne bude ruske flote u mediteranu nad Njujorkom i drugim američkim gradovima će se uzdizati pečurke GUZ - Glavom U Zid

offline
  • vrabac 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 30 Dec 2010
  • Poruke: 4963

Ne verujem, gađaće najačim strateškim glavama upravo flotu sa podataka preko satelita.
Prvo EMI iznad zone pa ako ima nekih ruskih podmornica možda prvo i smao one ali maloverovatno.
Ukoliko bi Ameri bombardovali i ruske oblaske jedinice na Kpru i Siriji onda bi uzvrat bio po američkim pomorskim bazama Sicilija npr.
Posle toga prst na dugme do primirja ako bude ikog ...

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 03 Mar 2014 18:51

Господо ово није тема о Украјини.

Dopuna: 03 Mar 2014 18:52

Vojska skroz preuzela Jabrud
http://www.youtube.com/watch?v=j3Sn9A83Zas

Не верујем у ово али ајде то стоји у опису снимка

offline
  • Pridružio: 08 Feb 2011
  • Poruke: 154

Ouvaaaaj ne znam da li ste primetili, ali tema se zove ,,Rat u Siriji ,, tako da bi bilo lepo da pisete nesto sto ima veze sa doticnom temom Ziveli

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1058 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 3 sakrivenih i 1026 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, bobomicek, bojank, Boris90, cavatina, cifra, dankisha, dok80, dragoljub11987, dule10savic, Excalibur13, FOX, gomago, hatman, havoc995, Jester, Kubovac, Lele123, Mihajlo, ozzy, pedja.st, pein, procesor, S-lash, theNedjeljko, Tvrtko I, vathra, 125