Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1823

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3131
  • Gde živiš: Kragujevac

Napisano: 22 Mar 2014 16:39

Challenger__ ::- Diksić, ako mi dozvoliš... Niko ne spori kvalitet tvojih izvještaja. Riječ je o utisku, dojmu da jednom malom uspjehu tzv "rebelsa" pridaješ nerealan značaj u jednoj široj slici stanja na ratištu u kome oni ne stoje ni malo dobro.

- Jedan lijep jezički savjet: Sintagma "čak šta više" je pleonazam. Čak na turskom znači - šta više, dapače, a "čak šta više" znači "šta više, šta više".

Very Happy

Dakle, ili samo "čak" ili "šta više".


Ćao.


Tako je kolega.Pismenost na prvom mestu. Ziveli

Dopuna: 22 Mar 2014 16:40

Challenger__ ::Vrhunski novinari su skloni pleonazmu, pa im iste sjeku u redakturi teksta. Dakle, ništa strašno. Ovo ti pišem iz najbolje namjere, imaš istraživački nerv, potencijal.

Citat:ne pismen

Ne "ne pismen", nego "nepismen", grrrrrrrrrrrr Twisted Evil


Laughing



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Apr 2011
  • Poruke: 1361
  • Gde živiš: Brcko

Фланговый удар - 3. Подкрепление | Flank strike - 3. Reinforcement
http://anna-news.info/



offline
  • HAGER 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 24 Jan 2013
  • Poruke: 18

Iako asdovci u zadnje vrijeme imaju jaku ofanzivu ipak valja primjetiti da FSA ima velikog uspjeva na jugu zemlje,dobro se drze u u okolini Hame i u Alepu su se malo konsolidovali

offline
  • vrabac 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 30 Dec 2010
  • Poruke: 4963

Uffff. Verovatno nije mesto ni vreme. Ali...

Da li se zna koja osoba, pol, godine, religijska pripadnost je prva izvela samoubilački napad ?
Da li Hezobolah primenjuje samoubilačke napade danas kao praksu ?
Ako je čisto islamska organizacija zašto je 30% boraca hrišćana ?

Dobro se infomišite kada bi izbila kriza da se Izrael i Iran gađaju nuklearkama upravo Hezbolah bi bio PROTIV, on deklarativno stoji iza ODBACIVANJA sredstava za masovno istrebljenje kao što je nuklearno ili hemijsko.

U kontaktu sa Izraelcima shvatio sam njihovu nameru da unište Asada i modernu Siriju, citiram:
- tenkovi , avioni , topovi, rakete u ogromnom broju to možda ne bi smo mogli da svladamo, a ovako kada ovi pobede možemo zonu bezbednosti da pomerimo 50 km dalje i da se sigurno branimo.

E tu je greška. Asad nikad nije bio samoubica i vidimo da je njegova hemija više bila potencijalna pretnja nego realna. Šta, da rokne po Izraelu i da onda ovi poseju atomike po Siriji, mislim ono ... Čak i da rokne neko atomike po Izraelu, a on po njima zaseje uzduž i popreko svoje atomike, e pada izvinete, do qurca, kada moram tako ...

A upravo ovi novoverci iz Kuvajta poreklom, i u Siriji oni njihovi moroni, moroni zato što su dirigovani sa zapada (sasvim uključujem i negativnu ulogu Turaka u istom smislu) e upravo ti majmuni su dovoljno GLUPAVI, čitaj ZATUCANI, čitaj nisu pročitali još ono *naučnici su najznačajniji ljudi (za ljudsku rasu)* što je još Proorok (A.S.) rekao, a i da su pročitali ne shvataju, dakle oni su spremni na svaku gadost jer NIŠTA DRUGO NE ZNAJU (tu bi izostavio Turke, oni tu imaju etički i moralni problem a ne intelektualni...).

I izmisliće takve gadosti ako pobede da neće Izraelu ni SKAJNET iz Terminatora pomoći sa tim pomeranjem zone bezbednosti koliko će oni imati metoda za SAMOŽRTVOVANJE i ostalo ... I ONI se neće libiti nikakvog nuklearnog ili hemijskog sredstva ... U bilo kom obliku, ma kako to bilo samopogubno.
ONI nemaju etiku i moral života, ONI SU verski fanatici, u najgorem smislu tog izraza. Hezbolah nije. Hezbolah je mnogo verski tolerantniji od jedne recimo Turske u celini gledano i sa sadašnjim stanjem.

E sad da su najopasniji protivnik Izraelu u jednom lokalnom pogledu, jesu ali samo lokalnom. Protivnik generiše protivnika. Hezbolah najviše po uniformi i ličnom oružju liči na Izraelske vojnike. Štaviše i po ratovanju u onom ograničenom domenu koji mu je dostižan, dakle da kažemo pešadiji.

Hezbolah je častan protivnik, evoluirao je od toga, a gde ima časti ima i noblesa, gde ima noblesa ima i kompromisa za dobrobit svih. Kakav je kompromis moguć sa Al Nusrom i ISIS-om ?
Kada Izraelci to shvate, ili bolje rečeno prihvate, dotle, samo Bog zna šta će biti, ali kada do toga dođe a možda će doći kada SAD propadne (a time Jevrejski američki bankari...) i Izraelci POSTANU STVARNO Jakovljevi, Izraelovi, što oni već sada JESU ali *vuku rep* onih svojih sa menhetna i Holivuda, a oni su možda moralno i etički dalji od njih nego jedan prosečan pripadnik Hezbolaha e tada možda će sve izgledati drugačije.
Svi smo mi Avramovi sinovi ako ne krvni ono po Bogu jedinome, u mirnom raspletu današnjice, koji se ne nazire, Izraelcima ništa ne preti, suštinski, kada operemo prljavštinu poslednjih vekova (ne samo sa njih nego upravo i sa NAS). A prljavštine koliko hoćete, svake vrste na svakome.
Ali značaj Izraelaca za milijarde hrišćana i mulsimana je u njihovim religijskim osnovama.
To nije zaboravljeno.
U tom pogledu, Izraelci su, bolje rečeno NISU predmet mržnje, ali ne i država Izraela ovakva kakva je sada. Što se i kod njih može videti, i oni sami već dugo traže alternative ...
A što se tiče jevrejskih bankara sa Menhetna pa sad, teško da njih IKO uopšte NE MRZI.
I teško da se bar pola sveta neće boriti protiv njih do kraja makar svih. Protiv njih i njihvih pomogača. Uostalom i nije nacionalno u krajnjoj meri...

A dali će i kada će, biti bolje u Nebeskom kraljevstvu, to samo Bog zna...

A tamo se sve stiče ali negativno. Potpuna posrnulost i biološko odumiranje svih velikih oblika hrišćanskih naroda, totalni moralni i etički sunovrat Jevrejske plutokratije koja dominira Zapadom, i krajnje razbojništvo islamske civilizacije ne samo prema drugima nego prema sebi samoj. Auuu, de će nam duša ...

U toj slici Hezbolah izgleda sasvim pristojno.

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 23 Mar 2014 2:09

Iako je prošao bez odjeka,oslobadjanje gradova Šeik Maskin i Nawa su zaista veliki poduhvati,problem su i dalje delovi oko Golana,pogotovo oko Kuneitre,tu su zaista žestoke borbe uz ogromne gubitke na obe strane,ovde su borbe ko duže izdrži!Lupanje je bilo oko silosa,zatvora i graničnog prelaza Nasib,na žalost,vojska je bila ízmedju dve vatre i morala je da se povuče,na žalost uz veće gubitke,i što je gore,probijen je koridor za zlotvore na tom delu fronta,na žalost!

Super je vijest da su malo prije Sirijska Arapska vojska i National Defense Forces (NDF) razbili opsadu nad "točkom 45", i sada napreduju prema Kesabu u sjevernom zaleđu Lattakie

Alepo je ovih dana bio poprište borbi oko Lajramuna,oko Citadele,gore na Šeik Nadžaru,oko zatvora,oko Palate pravde,kao i oko Nakarina,Šeik Saida,i još par mesta u Hanano distriktu.Zlotvori jesu zauzeli Palatu pravde,ali vojska ide na iznurivanje protivnika,da sami odu!Al Nusra je preko FSA poturila Džabat al Akrad i Kurde ISIS-u na milost i nemilost,da mogu da prebace višak snaga na SAA,što najbolje pokazuje da sve raspoložive snage zlotvora idu na Alepo,biće da fali im ljudi.

Inače dužno od Jarabulusa prema Ain al Arabu dužno niz Eufrat,preko grada Sarina pa gore prema Tel Abajdu ISIS lupa žestoko Kurde,ima dosta plaćenika iz bivših sovjetskih republika,kao plaćenika sa Kavkaza,gledajući snimke,mogu vam reći samo ovoliko,ima ih dosta,odličnu opremu imaju,i nevidjeno su brutalni!Ništa im nije sveto!Trenutno idu da očiste sever kod Ain al Araba od Kurda,a kada završe sa Kurdima,imaće štošta da kažu i Islamskom frontu i Saudijcima iznad Alepa!

Dopuna: 23 Mar 2014 2:11

Vojska ima poteškoća da izgura zlotvore iz Moreka,tu su bogami teške borbe,jednostavno ih je previše,na delu izmedju Boide ili Buwajde preko Moreka do Kan Šejkuna ima oko 10-12000 zlotvora na kada se pogleda zaista malom prostoru,deo zlotvora se uspeo probíti iz Buwajde prema Tabat i Imamu,i tu su sad borbe severno od grada,i tu su za sada stali,ali bitka za provinciju Hama tek sada počinje,vojska je dovela sve teritorijalce,borbe se vode i pored Kafr Zite,vojska je pred gradom!

Grad Kasab na samom severu provincije Latakija je pod opsadom,zlotvori su zauzeli granični prelaz sa Turskom,ali su momački izginuli pred samim gradom Kesabom,krvave borbe su danas vodjene celi dan,granični prelaz se nikako nije mogao braniti bez gubitaka,ali zato teritorijalci dobro brane grad

Qalamoun - Sirijska Arapska vojska je završila opeacije češljanja Yabrouda i Ras Al-Ain, dok sirijsko Topništvo cilja položaje Oružanih teroriste u "Felita" i "Ras Al-Maara", vojne snage i dalje napreduju u zatvaranju svih ilegalnih prijelaza na libanonskoj granici

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19828

vrabac ::Uffff. Verovatno nije mesto ni vreme. Ali...

Da li se zna koja osoba, pol, godine, religijska pripadnost je prva izvela samoubilački napad ?

Googlati "The Bride of the South Lebanon" za one koji ne znaju odgvor.

Ali nisu na bliskom istoku prvi patentirali samoubilacke akcije, to je josh iz Sri Lanke iz 'ranih 60ih.

offline
  • Pridružio: 08 Feb 2011
  • Poruke: 154

@ bojank

Verovali ili ne, bas sam juce naleteo na clanak o doticnoj, na vikipediji...



Inace, izgleda da je ubijen komandant jedinica Republikanske garde u Alepu :



,,Pro-Assad pages: Chief commander of Republican Guards in #Aleppo, Major General Sameeh Abbas, killed during clashes with rebels
#Syria,,

njegova slika : fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-.....3941_n.jpg




Rebelsi iz Adre se seckaju odmah ispod ograde autputa :

youtube.com/watch?v=quVOworKd5s






I novi snimak napada na bazu 559 :




youtube.com/watch?v=7qXQY95y9Wg&feature=youtu.be




Vidi se lepo dejstvo MIG-29 sa NRZ, bezanija pripadnika SAA, a pri kraju i 3 zarobljena tenka T72 u jednom od bunkera, da ne bude da su samo 62-ke bile u bazi .....

offline
  • Pridružio: 21 Jan 2012
  • Poruke: 92

Aleppo situation as rebellion gaining ground in Aziza, Sheikh_Najjar, near Zahra...

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19828

Dixy ::@ bojank

Verovali ili ne, bas sam juce naleteo na clanak o doticnoj, na vikipediji...



Ne pise nazalost na wiki sta ju je navelo na taj cin... Prijateljica je u sklopu promocije ljubavi medju bratskim srpskim i libanskim narodom Smile uradila negde '90ih intervju sa nekom njenom rodbinom i prijateljima. Ne bih ovde, nije tema, koga interesuje neka pise PP.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

@ vrabac

Hezbolah je koristio i dalje koristi bombase samoubice ( poslednji put je sirio svoj dzihad na taj nacin u Bugarskoj 2012 ) , cisto je dzihadisticka partija Islama , krilo Hezbolaha je islamisticki dzihad ( neko kaze krilo , neko kaze prvi saveznik ) , vode ih psihoticni popovi , ideologija im je islamski radikalizam , njihov ustav , maifesto ili sta vec pocinje sa tim da su sinovi islama a cilj islamska drzava, saveznici su im jednake budale kao sto su oni , cuvari islamske revolucije u Iranu , koji su debilizam popeli na jedan veci nivo i izmislili pasos za nebo , kljuc raja , slanje klinaca od 10-12 god da ciste minska polja , slanje terorista sirom planete i izmedju ostalih mjesta i u nase dvoriste i Hriscani u Libanu su glavni protivnici islamisticke bozije partije ciji je cilj da Liban pretvori u islamsku drzavu. Kada stranci napadnu Liban onda se i Hriscani i Muslimani bore protiv stranaca a kada teroristicka organizacija siri dzihad sirom planete onda nemaju nikakvu pordsku Hriscana . Apsolutno su isto Al Nusra i Hezbolah u Siriji i jedni i drugi su strani teroristi koji ratuju u Siriji.
Pitao bi te da li je teroristicka organizacija Hezbolah " castan protivnik " i da li se ne mogu uporedjivati sa Al Nusrom i da li bi bilo razlike da su te npr jedni ili drugi teroristi zaustavili na nekom njihovom teroristickom punktu u BiH ( 2000km od Libana , u drzavi koja ih vidi kao teroriste i u kojoj 99% stanovnika ne zeli nikakvu islamsku drzavu) i po imenu u Lk zakljucili da imas srpsko ime ? Da li bi te jedni casnije klali a drugi malo necasnije jer su oni shatro casni ?
U Siriji nema dobrih i losih terorista nego losih i losijih i to je fakticki stav vecine drzava a npr cak i Rusi svaki vojni ugovor sa Sirijom u zadnjih 7-8 god uslovljavaju da to oruzije ne moze doci u ruke Hezbolaha.

Oni koji vrse bombaske napade u Evropi , Aziji , Juznoj Americi , salju dzihadiste u cisto hriscanska mjesta 2000 km od Libana da kolju i ubijaju , koji su stranci u Siriji kao i Al Nusra , koji su pod komandom popova i imaju islamisticku ideologiju su zvanicno teroristi u svim nasim drzavama na Balkanu i Evropi .

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1058 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 9 sakrivenih i 1002 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, AleksSE, Areal84, Ben Roj, bladesu, Bobrock1, darcaud, DeerHunter, DejanSt, DENIRO, Djokislav, djordje92sm, Dorcolac, dragoljub11987, Georgius, havoc995, ivan1973, ivan979, Jeremiah, kalens021, Koridor, Kubovac, kuntalo, Mi lao shu, milenko crazy north, Milometer, mkukoleca, Nemanja.M, nextyamb, nick79, nikoladim, nnovakis, novator, Oscar, Prašinar, proka89, raketaš, ruma, Sićko, strelac07, TeodorSan, uruk, voja64, Zimbabwe, Čivi