Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1862

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 0

Пратим ову тему од самог почетка, пратио сам и ону другу. Количина глупости написаних на овој теми је невероватна. Обзиром да је ово озбиљан форум, желео бих да поставим питање модераторима како је могуће да толеришу форумаше као што је толико пута помињани (а сад већ чувени Иксандер)? Да ли ви мислите да такав човек подиже кредибилитет овог форума? Погледајте само његове постове на овој страни. Да ли треба да вам скрећем пажњу колико је пута прекршио правилник, само на овој страни?Ово је само добронамерна сугестија, првенствено због тога што изузетно поштујем овај форум и намеравам да га и даље пратим али у дискусији нећу учествовати баш због (...) случајева попут поменутог.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12571

Napisano: 16 Apr 2014 15:50

sezan ::
Njima se desi da zbog 100 drekavaca koje osvoje kotu moraju da angažuju sve živo od tehnike i dosta ljudstva da bi ih savladali i povratili poziciju,uz ogromne štete i gomilu potrošenih vojnih resirsa. Angažuju za kotu 45 i artiljeriju i avijaciju i oklop...a branioci imaju samo pešadijsko naoružanje i malo PO sredstava i to je sve...
To ti dovoljno govori o njihovoj nesposobnosti...NAŽALOST...


Ma najbolje da napadnu vrlo zajeban polozaj ko Rambo samo sa nozem u ustima. Valjda bi tad dokazali da su zajebana vojska.

Elem samo budale nekoriste prekomernu silu ako mogu. Pogledaj kako zapad ratuje. Naidju na kucu u kojoj je neprijatelj, ista se opkoli dovede se tenk ili se pozove vazdusni udar i idemo dalje.

Slican nacin ratovanja Rusi su primenili u Ceceniji 1999, i dobise rat bez problema.

Dopuna: 16 Apr 2014 15:51

@all

Tema nije vojska Srbije cisto da vas podsetim. Naredni put nece biti podsecanja.



offline
  • Pridružio: 29 Feb 2012
  • Poruke: 348

Mislim da je greh tako pisati o nasoj vojsci. Kakva god da je, nasa je. Drugo, stavio bih srpskog vojnika naspram bilo kog arapskog ili iranskog u bilo koje doba dana ili godine. Sirija je mnogo veca i brojnija zemlja sa 3 preozbiljna saveznika, a mi smo devedesetih bili potpuno sami.

offline
  • Pridružio: 23 Apr 2011
  • Poruke: 1361
  • Gde živiš: Brcko

Ja ne pise sto mrzim nasu vojsku ali cinjenice su cinjenice jednostavno vojni vrh ne zna da se izbori za armiju i to je to ako ovako nastavima Albanci ce na Kosovu imati i f 18 a mi bicemo sretni ako i lasta bude letela .

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11663
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Како се овде млати празна слама о способности неке армије....

једно је сигурно, да полако дрекавци губе рат и то на свим фронтовима и рат ће се окончати за годину дана можда мало преко тога....

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Napisano: 16 Apr 2014 16:40

Ako Bog da,Mamura je danas na Kalamunu resena!!!


http://t.co/NY6cIhXbBB

Dopuna: 16 Apr 2014 16:41

Vojska napreduje kroz grad Homs


http://t.co/Uhugas15qQ

Vojska na Nabajnu u Latakiji pogodila zlotvorsko vozilo za protivoklopnim projektilom


http://t.co/mby9JxBGSU

offline
  • vrabac 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 30 Dec 2010
  • Poruke: 4963

1. Hezbolah - Libanci + malo dobrovoljaca sa terena
2. Šiitske brigade - Iračani
3. NDF - Sirijci + ideološki dobrovoljci u manjem procentu

To je možda spisak ELITE PROTIVNIČKE MOTORIZOVANE PEŠADIJE, za **razbojničko-zlikovačke *sunitske novoverce*bandite**, ali je zapravo i LOŠ POKAZATELJ za samu SAA.

Izlazi malne da se ona pretvorila u *servis* koji daje avijaciju, artiljeriju i oklop, a ostalo daje *ubite linijaše *.

O.K. ima to generisanje određenog smisla i životno realnog uzroka *običnim jedinicma se vodi rat, specijalnim jedinicma se dobija* - parafraza Sun Cu Vua. ALI to generisanje je moralo da zahvati i samu SAA što za sada nije slučaj.

Štaviše, *servis* avijacije konstantno ali sigurno slabi sve više ... Tenkovi su već svi izašli, veliki deo je potrošen, sada i T-55 i T-62 sve što može je u igri; a resursi im nisu baš veliki; suštinski i tu *servis* počinje da slabi. Primetili ste manje dejstvo helikopterima ? Ista priča.
Artiljerija SVA OSIM velikih taktičkih raketa (uklučujući i Smerč) ne radi po PS-u. Praktično Hezbolah sa svojim BPL-ovima i onim *košavinskim* raketama uz korekturu obavlja gigantski deo posla POSREDNE vatre.
Da pobunjenici imaju upravljanje vatrom samo sa MB 120 mm do njegovih maksimalnih dometa moglo bi lako da se desi da podrška cevne artiljerije bude *ugašena*. A to može da se desi.

P.S. Eto LEPOG podatka za nenada81 i ostale *Džobarijce*, uz osmatranje cilja sa BPL-om i uz njihove moderne *gadžete* a SAMO sa merenjem prizemnih uslova i JEDNOM korekturom, ZAISTA u dometima cirka 10-15 km (što je i iznad njihovog dometa) može se u realnim uslovima ostvariti dobra i vatra i kontrabat. Uspevaju i vatre po pokretnom cilju tipa kolone (detalji nisu bitni). Dakle ako njima uspevaju onda *Džobariji* tek to ide još bolje ! Štaviše problemi oko *kvazisinhornog havatanja iz sazvežđa* u kontrabatu i većini ciljeva nisu opasni jer ima vremena. Za kolone nema ali tamo ako odradi odometrija u redu je ionako mora malo da izvuče *na mišiće* korkturom prvom ili drugom čak ali ide ...

Ne dirajte Iskandera, ko voli drugu stranu (Iblis mu se zabavljao sa dušom) neka izlaže na svoj način uostalom bilo je takvih non stop samo nisu bili IZDRŽLJIVI kao on !

offline
  • Pridružio: 19 Dec 2010
  • Poruke: 371

Iskander M ::Napisano: 16 Apr 2014 16:40

Ako Bog da,Mamura je danas na Kalamunu resena!!!


http://t.co/NY6cIhXbBB

Dopuna: 16 Apr 2014 16:41

Vojska napreduje kroz grad Homs


http://t.co/Uhugas15qQ

Vojska na Nabajnu u Latakiji pogodila zlotvorsko vozilo za protivoklopnim projektilom


http://t.co/mby9JxBGSU


NI jedan link nece da otvori

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1246

Мени на мозили савршено раде.

offline
  • vrabac 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 30 Dec 2010
  • Poruke: 4963

I meni rade, mora bit je nešto na podešavanjima twite ili nalokalnom serveru otfulalo ...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 980 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 2 sakrivenih i 929 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amstel, Andrija357, Ben Roj, bigfoot, Bobrock1, BORUTUS, ceman, comi_pfc, darkangel, DeerHunter, dekan.m, deLacy, DH, DPera, DragoslavS, dule10savic, Insan, ivan1973, ivica976, Jeremiah, JimmyNapoli, kokodakalo, Koridor, Kriglord, krkalon, Kubovac, Marko Marković, Mercury, Mi lao shu, MiGac, mustangkg, naki011, nenooo, ostoja, pein, Pohovani_00, raykan, RED4G-304, Romibrat, rovac, sevenino, shone34, Sir Budimir, Stoilkovic, strelac07, theNedjeljko, Tvrtko I, Vlada1389