Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1952

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 19 Dec 2010
  • Poruke: 371

Ovako su bile zaštićene Merkave u predhodnoj kampanji u Libanu.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 99797

ISIS je za napad na bazu 93.koristio dosta tehnike koje su drpili u Iraku.
Takodje,dosli su jos i do ratnog plena....Napadaju vazduhoplovnu bazu Taqba.
Citat:-31+ T-55 MBT, 2+ BTS-2 armored recovery vehicles capture by ISIS at Liwa' 93.
-6+ D-30 2A18M 122mm howitzers and truck-mounted ZU-23-2 23mm anti-aircraft gun captured by ISIS at Liwa' 93.




Jos malo novih vesti

Citat:-SAF bombarded an ISIS convoy believed to be heading to the Taqba Airbase, destroying their vehicles at Mafraq in Raqqa.
-The soldiers of Brigade 93 Base have arrived safely at Ras al-'Ayn in north Ar-Raqqa, with the help of civilians and YPG soldiers.
-Fierce clashes took place outside of the Taqba Airbase in the Ar-Raqqa Government between the SAA and ISIS.
-The SAA killed 17 terrorists from Liwaa' Al-Tawheed near the Hanano Dormitories in Aleppo.
-The SAA with the help of the NDF killed a group terrorists trying to infiltrate Mahardeh in Hama.
-ISIS massacring Sunni Syrian tribesmen in Deir Ezzor.
source:TahrirSy


Slike iz baze 93.
(paznja ima uznemirujuc sadrzaj)
Arrow http://justpaste.it/brigade93battle

Analiza...
ISIS Works to Merge its Northern Front across Iraq and Syria

Arrow http://iswsyria.blogspot.ca/2014/08/isis-works-to-merge-its-northern-front.html



offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

Obozavam ovu temu, onoliko koliko se moze voleti stradanje civila i nevinih osoba. Mislim da je kriza u Siriji uzasno vazna jer je po meni prvi put posle dosta vremena EU i USA doziveli poraz, sprecavanjem NATO intervencije su uzdrmani temelji danasnjeg svetskog poretka, sprecavanje arapskog proleca u Siriji je uspelo da se zaustave planovi novog kolonijalnog osvajanja od strane USA i EU. Mislim da je Sirija i opstanak Asada izazvao sve ostale krize posle, pogotovo Ukrajinu, Irak, pa i Nagorno Karabah.

Samo nastavite da nam dajete informacije vezano za herojsku borbu naroda Sirije protiv ''demokratskih'' snaga mraka i dzihada.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

laki_bb ::Ovako su bile zaštićene Merkave u predhodnoj kampanji u Libanu.

Sa duplo jacim motorom i 1/3 tezine vise a ovi se nece leba najesti sa ovolikom tonazom na T-72

Link o Sirisjkoj modernizaciji ( nema mnogo informacija ) :

http://warfiles.ru/show-65819-siriyskie-tankisty-d.....irana.html

offline
  • su27 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2527

pa dobro mislim da dodatni oklop ne uzima baš previše težine, možda još 20%

offline
  • mickie 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 21 Jan 2012
  • Poruke: 531

PanchoVilla ::Сиријски тенк Т-72 прилагођен за градске борбе




Kako mu ove resetke pomazu?

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 99797

Napad IS na vazduhoplovnu bazu Taqba.
Kazu da IS sprema nekoliko bombasa samoubica,koji ce biti prethodnica
glavnog napada na bazu,slican scenario ce izvesti kao sa zauzimanjem pret-
hodnih baza Sirijske vojske.A to ce biti ubrzo,jer za sada ih napadaju samo artilj-
erijom i opipavaju odbranu baze.Na snimku se vide i aktivni Sirijski borbeni avioni.

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2006
  • Poruke: 376

mickie ::PanchoVilla ::Сиријски тенк Т-72 прилагођен за градске борбе




Kako mu ove resetke pomazu?


О томе има овде

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3131
  • Gde živiš: Kragujevac

mickie ::PanchoVilla ::Сиријски тенк Т-72 прилагођен за градске борбе




Kako mu ove resetke pomazu?


Ne mnogo,posebno protiv savremenih PO raketa sa dva upaljaca..
i sa obicnim ,klasicnim RPG je upitno...neki ce da aktivira sigurno pre oklopa ali vecina ce da prodju to sam siguran..bolje da su dzakove nagurali izaresetaka ,mada i to povecava masu...
tesko je odbraniti se svakako...

offline
  • Pridružio: 28 Jul 2014
  • Poruke: 207

Baš čitam ovu vijest

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&....._id=886774

I pitam se, kako je moguće da netko može biti toliko glup i naivan da ovo izjavi? i to jedan od najuglednijih političara u tako velikoj i moćnoj državi i 1-oj svjetskoj sil ?

Dali je sve to produkt naprosto ne znanja i nesnalažljivosti Američke politike koja bi dugoročno mogla uzdrmat i oslabijeti čak i same SAD-e ili je sve dio nekakvog inteligentnog plana u kojem ja ne nalazim logiku ? pošto nisam ljubitelj teorija zavjera, ova prva opcija mi se čini realnijom. Krivi (glupi) ljudi na krivom mjestu u krivo vrijeme. Tako je većinom ispadalo kad si budalama dao moć u ruke, a oni se ne snalaze i ništa ne razumiju pa donose iracionalne odluke. Jedan od razlog zbog kojih se i Rimsko carstvo raspalo (serija loših careva).

U Americi danas vidim isto što u Rimskom carstvu nekada. Postojala je serija u kojoj je bilo nekoliko dobrih careva koji su Rimu donijelu status pravog svjetskog vođe i mirotvorca u isto vrijeme, dakle carstva koje donosi napredak cijelom svijetu, nakon koje je došla serija ludih careva sa ludim potezima koja je odvela Rim u propast. Amerika je od svog postanka pa sve do kraja drugog svjetskog rata imala dobru politiku, politiku i državu koja ja sve ostale države i narode tjerala prema naprijed, i to je bila Amerika koja mi se sviđa. Takva bi ona opet i morala biti, izolacinistička kao Rusija. U suprotnom mislim da će dugoročno sami sebe uništit ili će i tamo doći do nekih pobuna i građanskog rata.


Pazi, Amerika kao službenog neprijatelja ima fundamentalističke i radikalne islamističke elemente (Al-Qaida koju su sami stvorili, muđahedini i danas razni ISISI, ISILI itd) , tako je već 2 desetljeća. I onda dođu i preko noći počnu naoružavati muđahedine presvučene u borce za ljudska prava da se bore protiv Asada i sruše njegov režim u Siriji koji istina nije bio idealan, ali je bio daleko bolji od današnje Sirije koja je izgubila nekolika stotina tisuća života i koja je razorena do temelja u ratu od kojeg se neće oporaviti do 2100-e ako prije ne dođe do smaka svijeta kako je krenulo.

Išli su rušiti čovjeka koji je daleko manje zlo i po njih i po njihove saveznike - Izrael nego ovi islamistički ekstremistički elementi. Taj Asad im je mogao biti saveznik u borbi protiv islamskog fundamentalista kako na Bliskom istoku, tako i šire.

Taj isti Asad danas usprkos problemima u vlastitoj zemlji, pomaže druge države i bombardira ISIL u okolnim državama, dakle bori se protiv tog zla.

Da bi onda zauzvrat došla jedna izvinite glupa Klintonica i izjavila da je crnac pogriješio što još više nije naoružao sakrivene islamističke fundamentaliste u Siriji u borbi protiv Asada i njegove Sirije i legitimne Sirijske vojske? mislim, da li je ona normalna ? zašto se sami Američki državljani ne pitaju kakvi ih luđaci vode.

Pa dajte samo zamislite da je Obama naoružao anti-asadovce modernijim naoružanjem , pa to bi sve kasnije bilo iskorišteno protiv samog zapada/Izraela. To je greška kojom Ameri sami sebi i svojim saveznicima čine štetu.

Pitam se, i zašto Izrael šuti ? zašto ne krene da pomogne Asadu bez obzira što bi to bila povijesna prekretnica u odnosima IZraela i Sirije ? pa za Izrael su ovi Anti-Asadovci i ISIL daleko veća prijetnja na duge staze nego Asadova Sirija...oni sada tamo tamane one Palestince umjesto da se posvetu bombardiranju terorističkih ciljeva u Siriji i oko nje.

Pitam se ,zašto Izrael još nije počeo selektivno uništavat ISIL svojom avijacijom ? što se uopće čekalo do sada i od strane samih Amerikanaca ?

Nevjerovatna je količina grešaka napravljena od strane SAD-a u zadnjih 20 godina, najgore je što zbog tih grešaka stradaju i sami Amerikanci i njihovi saveznici.

Zašto nitko sa zapada nikada nije stao na stranu Kurda ? zašto njima nije dao državu kao Kosovskim Albancima ?

Zašto je rušen Gadafi ? zašto danas moramo imati rasrušenu i zavađenu Libiju koja je nekad bila ne idealna, ali sasvim pristojna država za životu u odnosu na ovo šta je danas.

Zašto je uništen i razoren Irak, zašto su mu sve institucije praktički "izbrisane" nakon invazije što je dovelo do totalne anarhije i neorganziacije u funkcioniranju države što Irak dan danas plaća i plačat će ?

Čemu opća-izolacija Irana i prijetnje i toj državi ? zato što hoće imat nuklearni arsenal ? pa neka ga imaju, ako ga može imat i Izrael. Suverena su i velika i mnogoljudna država sa inteligentnim narodom koja i zaslužuje da bude sila ništa manje od Izraela.

Čemu teroriziranje Palestinaca u Gazi, zašto tamo nitko ne reagira i stane na stranu tog naroda iako znamo da Hamas nije u pravu i radi krive poteze, ali nije Hamas cijela Palestina ?

Zašto se Izraelu dopušta sve, a Rusiji se za dovođenje vojske do granice sa UKR lupaju sankcije ?

Zašto oni smiju tuć Siriju i podržavat teroriste u njoj da sruše tu državu, a Rusija ne smije ni vojsku dovest do blizine Ukrajine, a kamoli da vojno intervenira ?

Zašto su oni smijeli intevenirati u Iraku i Afghanistanu bez ikakvih posljedica, a Rusija to ne smije čak ni u svom dvorištu ?

itd itd itd

Sve mi je to nelogično. Inače sam pro-zapadno orijentiran i pro-NATOvski definitivno, ali taj savez mora mjenjati politiku, ili Europa mora napraviti vlastiti NATO bez Amerike. Jer ovo više nema smisla. NATO mora biti ono što je bio do 80-ih godina , a ne ovo što je počeo biti od 90-tih. Jesam za NATO, ali nisam za teroriziranje država koje nemaju ni kulturološke, ni ikakve veze sa Amerikom i Europom izuzev ako te države direktno vojno ne prijete NATO članicama nuklearnim, kemijskim ili nekim drugim razornim oružjem.

Uvjeren sam da su toga svjesne mnoge članice NATO-a, pogotovo one Europske i da i tamo vjerovatno postoji struja koja se protivi svemu ovome što radi Amerika, a sve radi krivo i time šteti interesima samih saveznika, pa i samoj sebi.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 734 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 0 sakrivenih i 728 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Dorcolac, Fog of War, mnn2, Sićko, Smiljke