Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2028

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 307



hehehe snap shot, kazi pticica nisandziji Mr. Green



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11155
  • Gde živiš: Banja Luka

jazbar ::^ SAD može IS staviti soli na rep. Sve dok nema prašinara koji ganjaju islamiste doslovce po svakom kvadratnom metru nema ništa od toga.
Mr. Green



offline
  • Pridružio: 09 Jan 2006
  • Poruke: 1519
  • Gde živiš: Beograd

@Sonyboy :

Tolio su dobro opremljeni da nisu uspeli da nađu nijedan svoj satelitski snimak ruske opreme koja se isporučuje proruskim snagama u Ukrajini. Pa zbog toga momak pokrenuo sajt da se skupe pare za NATO da bi dobili bolje satelite jer pomenuti Google snimci su pravo blago za ono što su Ameri objavili.

Sad ozbiljno: da bi uopšte znali šta rade dole moraju da imaju pouzdanu identifikaciju cilja. I tu počinje onaj poznati problem: ako gledamo široko zahvatamo širok prostor ali je rezolucija previše mala. Ako idemo na identifikaciju cilja sa zahtevanom preciznošću tad imamo malu ( to baš mislim malu) širinu prostora koju pokrivamo. Protivnik koji poznaje vreme naleta satelita lako će se skloniti iz pomenute zone i nećé biti identifikovan kao cilj. Ili će se skloniti sa terena u kuću. Sateliti još uvek ne mogu da gledaju po kućama i identifikuju protivnika unutra, to može samo Holivud. Promena visine i pravca naleta satelita, koja ti je kao odgovor već pala na pamet, je vrlo malo verovatna jer to možeš uraditi nekoliko puta i tu je kraj, posle toga jedino opstaje da se dotični surva u more i lansira drugi, preskupi satelit. Dakle, to mačku o rep. Samo ovaj deo priče ti je dovoljan da shvatiš koliko pomenuti sateliti imaju ograničenja koje neko sa pola mozga može da eksploatiše u svoju korist. Pa sad na ovo stavi i vreme koje je potrebno da bi se obradili snimci, pa identifikovale mete, pa sve to klasifikovalo po proiritetu, pa odredile jedinice ili avioni koji treba da deluju, pa isplanirala cela ruta leta i sve ostale sitnice operacije, saberi, oduzmi ode par sati reda radi. Pa par sati leta aviona, pa problemi aviona da pronađe cilj i dejstvuje po njemu (nije cilj pobiti sve dole, ima dole i onih zbog kojih dejstvuješ). I to pod uslovom da pomenuti protivnik je bio glup i legao da spava i sunča se par sati dok nisu došli po njega. Ako je odlučio da promeni mesto sunčanja .... eto problema.

U prevodu, jazbar je u pravu. Da bi odradili posao kako treba moraš imati ljude dole koji će navoditi avijaciju i to kao minimum. I to je za tačku da ih oslabiš, koliko toliko. Da bi ih pobedili, moraš imati borbene jedinice koje će ih sistematski, metar po metar ako treba, juriti i uništavati. Pošto oni to nemaju, neće ih ni uništiti. Dole, jedini koji ima šanse sada da im odradi posao, ima jedinice koje slušaju komandu, ima komandni kadar, ima volje i znaj da ih goni metar po metar je Asad. I tu oni upadaju u problem. Avijacijski to je igra, za pobedu im treba onaj koga neće kao partnera. Ono što stoji je da u celoj priči de facto profitira Asad u ovom momentu. Njega ne smeju da udare jer se bori protiv glavne pretnje. Moraju da uništavaju magacine i ljudstvo glavne pretnje čime pomažu Asadu. On može sad da odmori i pregrupiše snage i sačeka da protivnik dovoljno oslabi. Za to vreme može efikasno da se obračunava sa ostatkom pobunjenika. Na kraju, ostaćé on sa jedne strane i oni gadni sa druge. Svršen čin izbora: ja ili oni.

offline
  • Pridružio: 01 Nov 2014
  • Poruke: 54

Sto se tice Ukrajine, mislis da Amerika ne zna za te posiljke!? Naravno da zna ali njoj odgovara takva situacija, da se puskara u Ukrajini. Americi je u interesu da se rusi i ukrajinci sto vise zamrze i da u Ukrajni imaju jakog saveznika. Rusija je u Ukrajini u svakom slucaju u gubitku. Ako se npr jugoistok Ukrajine odvoji od Ukrajine Rusija gubi svaki uticaj na Kijev jer u Ukrajini nece vise biti prisutsn ruski faktor, sta vise Rusiji odgovara celovita Ukrajina jer na taj nacin prorusi u Ukrajni ce braniti ruske interese. A sto se toce gledanja sa satelita, to je realnost. Inace da se razumemo, ja nisam proamericki orijentisan, ja sam za Asada, za Siriju Sirijcima. Asad brani interese Sirije, i nadam se da ce na neki nacin uspeti da sacuva zemlju, ali kazem, to ce se desiti samo ako Amerikanci tako budu zeleli.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19832

vasiljevic ::@Sonyboy :

Tolio su dobro opremljeni da nisu uspeli da nađu nijedan svoj satelitski snimak ruske opreme koja se isporučuje proruskim snagama u Ukrajini.


T-72B3
BTR-82A
Modernizovani BMD-2

Za sve ovo imas slike. Dosta vise tih mitova da nema ruske opreme u Novorusiji.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2009
  • Poruke: 3523

bojank ::vasiljevic ::@Sonyboy :

Tolio su dobro opremljeni da nisu uspeli da nađu nijedan svoj satelitski snimak ruske opreme koja se isporučuje proruskim snagama u Ukrajini.


T-72B3
BTR-82A
Modernizovani BMD-2

Za sve ovo imas slike. Dosta vise tih mitova da nema ruske opreme u Novorusiji.


А кад само помислим да ми је ''читање кроз прозор'' новајлије било са сузама... Laughing
А баш волим ''митбастере'' увек ме насмеју Laughing Ziveli

online
  • Pridružio: 13 Jun 2007
  • Poruke: 2409
  • Gde živiš: South of Heaven


Није спорно постојање руске опреме у Новорусији,већ сателитски снимци преласка те опреме из Русије у Новорусију... То је хтео Васиљевић да каже...

offline
  • Pridružio: 01 Nov 2014
  • Poruke: 54

Razumeo sam ja Vasiljevica. Satelicki mozda postoje mada kao postojali ili ne to nije bitno, jer oni ti ne mogu da zabrane. Sustina je da ameri cine sve da se rusi i ukrajinci zamrze, tako i da im te isporuke odgovaraju. Sto se tice Sirije, Asad je u boljem polozaju nego ranije. Ako Asad unisti FSA, onda ostaje izbor izmedju njega i ISIL. E sad kako unistiti FSA? Moze Asad poraziti FSA, i maltene ih istrebiti, ali mediji mogu to ignorisati i nastaviti da pisu kako i dalje deluju u Siriji, osvajaju gradove itd. Imas takav primer Libije. Gadafi je porazio pobunjenike na zapadu. Ali medijima to nigde nije pisalo, vec je neka opservatorija sa sedistem u Parizu izvrstava da se tamo vode borbe. Onda su posle nekoliko nedelja ubacili profesionalne vojnike iz Katra i placenike iz arapskih zemalja i njih nazvali pobunjenicima. Tako mogu uraditi i u Siriji.Inace moramo biti svesni jedne stvari jako bitne, Vojske sa bliskog istoka nisu bas toliko takticki jake, uzuzev mozda Jordana. Nasa vojska u ovakvom stanju kakva je sada bi verovatno isprasila sve tamo po Siriji za nekoliko dana. Jednostavno taj tamo narod nemaju tu vojnicku tradiciju discipline, taktike i drugih vojnih vestina. Uzmite samo primer baze Tabka u blizini Rake. E ljudi jeste li se ikada zapitali da li bi se to moglo desiti nasoj vojski. SAA je imala avijaciju, savrsen prostor za odbranu, nisu se setili da postave mine, zicu, itd itd. Tamo kao da vode rat u srednjem veku, SAA je opet najozbiljnija dok ovi ostali sy sacuvaj boze. Nekad imam utisak da bi nekoliko desetina dobro istreniranih specijalaca razbucalo ove islamiste.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3375

У Турској и у европским градовима протести у знак солидарности са Курдима
http://www.naftemporiki.gr/story/875166/diadilosei.....ou-kompani

offline
  • Pridružio: 17 Maj 2008
  • Poruke: 12183
  • Gde živiš: Srbija

Khamis ::
Znas li ti da oni mogu da gledaju kroz prozor sta kucas na kompijuteru. .


Zato sam ja moj monitor okrenuo suprotno od prozora ! Mogu da ga gledaju samo u ledja Mr. Green Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 983 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 5 sakrivenih i 939 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., antonije64, Asparagus, bigfoot, Bobrock1, Boris BM, croato, dankisha, darkangel, dekan.m, Djokislav, Dr.Strangelove, Duh sa sekirom, FileFinder, ikan, ILGromovnik, Kubovac, kybonacci, lord sir giga, Lošmi, Matija, mercedesamg, milanovic, milos.cbr, mnn2, moldway, nebidrag, ruger357, semity, simazr, skvara, Srle993, stegonosa, uruk, vathra, ZetaMan, 125, 79693